Login

AKADEMIET: HVEM SKAL VI HOLDE ØJE MED I 2017?
  • Skrevet: 08 februar 2017

I denne sæson har vi igennem vores #KopCast-udsendelser haft fokus på klubben U23- & U18-mandskab, samt hvad der ellers rør sig på akademiet. Det har vi gjort en enkelt gang om måneden, hvor undertegnede sammen med Morten Kaltoft har fulgt klubbens unge spillere tæt og leveret dækning af deres præstationer. Det har givet anledning og inspiration til denne artikel, som giver et billede af hvilke af vores unge, som er “on the rise” og hvem, der skal holdes et ekstra øje med i 2017.

 

HARRY WILSON – 19 ÅR

Hvordan har sæsonen været indtil nu?

Den walisiske offensivspiller fik i januar debut for klubbens førstehold – og det må man sige var fortjent. Efter at have overtaget anførerbindet fra Cameron Brannagan i sommer, har Wilson for alvor taget et step up og har bygget på sit slutprodukt. Med 22 mål primært fra sin position som højre wing i denne sæson, har Wilson – der debuterede for A-landsholdet som 16-årig – for alvor vist sit store talent frem.

Wilson var hårdt plaget af skader i sidste sæson, men har i denne sæson spillet over 30 kampe allerede. 

 

 

PLYMOUTH, ENGLAND - JANUARY 18: Luke McCormick of Plymouth Argyle pats Harry Wilson of Liverpool on the head during The Emirates FA Cup Third Round Replay match between Plymouth Argyle and Liverpool at Home Park on January 18, 2017 in Plymouth, England.  (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

PLYMOUTH, ENGLAND – JANUARY 18: Luke McCormick of Plymouth Argyle pats Harry Wilson of Liverpool on the head during The Emirates FA Cup Third Round Replay match between Plymouth Argyle and Liverpool at Home Park on January 18, 2017 in Plymouth, England. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

 

Hvad forventer vi i 2017? 

Jeg forventer at Wilson fortsætter de lovende takter for U23-mandskabet sæsonen ud. Uden cup-fodbold på programmet for Liverpool, er der ikke meget der tyder på, at det kommer til at blive til flere chancer på førsteholdet i indeværende sæson. I sommerferien håber jeg at se Wilson blive inkluderet på pre-season tour’en. Alt afhængigt af præstationerne her, så må det vurderes om han skal ud på et lån til en Championship/Premier League-klub eller inkluderes i førsteholdstruppen. Én ting er helt sikkert: Det her er hans sidste sæson på U23.

 

BEN WOODBURN – 17 ÅR

Hvordan har sæsonen været indtil nu?

En af sæsonens helt store unge navne har haft en suveræn sæson indtil nu. Hans bedrifter på førsteholdet kender vi alle til, men ligeledes på U23-mandskabet har waliseren bidt sig fast som en nøglespiller, der bare lige har et niveau mere end de næstbedste. Jeg har set en hel del til U23 i denne sæson – både med og uden Woodburn og sandheden er bare, at de er et bedre hold, når Young Ben er med. 

5 mål og 6 assists er det blevet til for Woodburn, der har opereret overalt i frontkæden, men på det seneste har indtaget en anden rolle som 8’er og har gjort dette med stor succes (se bare hans aktioner fra opgøret mod Ipswich!

 

 

STEVENAGE, ENGLAND - SEPTEMBER 19: Ben Woodburn of Liverpool holds off Kyle Waler-Peters of Tottenham  during the Premier League 2 match between Tottenham Hotspur and Liverpool at The Lamex Stadium on September 19, 2016 in Stevenage, England.  (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)

STEVENAGE, ENGLAND – SEPTEMBER 19: Ben Woodburn of Liverpool holds off Kyle Waler-Peters of Tottenham during the Premier League 2 match between Tottenham Hotspur and Liverpool at The Lamex Stadium on September 19, 2016 in Stevenage, England. (Photo by Matthew Lewis/Getty Images)

 

Hvad forventer vi i 2017? 

Sky is the limit. Woodburn har allerede slået sit navn fast ved at blive Liverpools yngste målscorer nogensinde i førsteholdssammenhæng med sit mål i sin blot anden optræden i november. Siden da har Jürgen Klopp vist ham stor tillid og bragt ham i flere cupkampe på forskellige positioner. Hans enorme modenhed trods sin unge alder, teknik, intelligens, overblik og kvalitet er bemærkelsesværdig. 

Jeg tror, at Woodburn kommer til at blive en fast bestanddel af førsteholdet i løbet af 2017. Dermed ikke sagt at han bliver fast mand i startelleveren, men jeg ser ham blive en del af truppen og især efter sommerferien begynde at få flere kampe fra start. Vi har med en rigtig juvel at gøre her. Han bliver rigtig, rigtig stor. 

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD – 18 ÅR

Hvordan har sæsonen været indtil nu?

Ligesom med Woodburn, så er det en spiller vi har set meget til på førsteholdet, hvorfor bedrifterne her ikke behøves nævnt. Den unge scouser har for alvor taget store skridt i denne sæson. Oprindeligt en boks-til-boks midtbanemand, men i denne sæson udelukkende brugt på højreback. Med sine offensive fremstød og bidrag på banens sidste tredjedel har han vist sig som en meget farlig, moderne back med et flot slutprodukt.

Indtil videre har Trent stået for 2 mål og 3 assists i 7 Premier League 2-kampe i denne sæson. Det er en imponerende bedrift. Senest havde jeg fornøjelsen af at se ham i aktion for U23-mandskabet i weekenden, hvor han på Anfield tilkæmpede sig straffespark og senere i kampen lagde et millimeterpræcist indlæg ind i hovedet på Kevin Stewart, der scorede kampens afgørende mål. Tydeligt er det, at holdet – ligesom når Ben Woodburn er med – bliver løftet af Trents tilstedeværelse. Efter kampen sagde U23-manager Mike Garrity, at scouseren var gået et niveau op – noget jeg kun kan erklære mig helt enig i.

 

 

SANTA CLARA, CA - JULY 30: Trent Alexander-Arnold of Liverpool FC looks to evade M'Baye Niang of AC Milan during the International Champions Cup match at Levi's Stadium on July 30, 2016 in Santa Clara, California. (Photo by Lachlan Cunningham/Getty Images)

SANTA CLARA, CA – JULY 30: Trent Alexander-Arnold of Liverpool FC looks to evade M’Baye Niang of AC Milan during the International Champions Cup match at Levi’s Stadium on July 30, 2016 in Santa Clara, California. (Photo by Lachlan Cunningham/Getty Images)

 

Hvad forventer vi i 2017? 

Ærgerligt for Trent er det, at Nathaniel Clyne sidder tungt og sikkert på Liverpools højreback. Positivt er det for ham, at Liverpool har kurs mod Europa og dermed flere kampe. Ligeledes er det positive, at han ikke er samme type som Clyne, men derimod besidder mere lovende offensive kvaliteter og derfor kan de to formentlig være oplagte løsninger til forskellige kampe hver især. 

Jeg forventer at Trent præcis ligesom Woodburn bliver en fast bestanddel af Liverpool-truppen efter sommerferien og kan se frem til mange flere kampe fra start. Jeg har stor fidus til, at han bliver den næste store scouser for førsteholdet og ser ham være en del af Liverpool FC de næste mange år fremover. 

 

RHIAN BREWSTER – 17 ÅR

Hvordan har sæsonen været indtil nu?

Det har været en kometsæson for den tidligere Chelsea-forward, der blev hentet til Merseyside af den tidligere U23-træner Michael Beale. Beale havde trænet Brewster i Chelsea og så et lys i angriberen. 

Med sit lynhurtige antrit og sine knivskarpe afslutninger har Brewster været et kæmpe hit på U18-mandskabet og de seneste uger er han så trådt ind på U23-scenen. Her er det indtil videre blevet til to kampe, hvilket har kastet en enkelt scoring af sig. På trods af sin åbenlyse spinkle fysik, så har Brewster bemærkelsesværdig kvalitet og han arbejder stenhårdt. 

 

 

VOLUNTARI, ROMANIA - OCTOBER 30: Rhian Brewster of England focusses the ball during the UEFA Under-17 EURO Qualifier between U17 Austria and U17 England on October 30, 2016 at Anghel Iordanescu stadium in Voluntari, Romania. (Photo by Ronny Hartmann/Getty Images)

VOLUNTARI, ROMANIA – OCTOBER 30: Rhian Brewster of England focusses the ball during the UEFA Under-17 EURO Qualifier between U17 Austria and U17 England on October 30, 2016 at Anghel Iordanescu stadium in Voluntari, Romania. (Photo by Ronny Hartmann/Getty Images)

 

Senest har han imponeret stort for det engelske U17-landshold henover efteråret sidste år. Her blev det blandt andet til et hattrick i storsejren over Kroatien.

 

Hvad forventer vi i 2017? 

Brewster er kun netop fyldt 17 år (i sidste måned), hvorfor det er naivt at tro, at han allerede nu skal til at involveres omkring førsteholdet. Umiddelbart ligner det, at vejen er banet for ham som førstevalg på U23-mandskabet, som spidsangriber i resten af foråret. Kan han fortsætte de lovende takter i hans to første optrædener, så ser jeg ham som en mulighed for førsteholdets pre-season tour til sommer. 

Han er ikke et ukendt navn for Jürgen Klopp og trænerstaben, som fik muligheden for at opleve Brewster helt tæt på i 2016s sidste landskampspause, hvor han fik lov at starte i en træningskamp bag lukkede døre på Melwood. Her vandt Liverpool med 5-0 og Brewster imponerede stort med et hattrick for et hold bestående af et mix af U18, U23 og førsteholdsspillere. 

Kan Brewster bygge på spillemæssigt og på sin fysik, så ved man aldrig hvad efterårssæsonen bringer. Personligt har jeg stor fidus til skarpretteren. 

 

RAFAEL CAMACHO – 16 ÅR

Hvordan har sæsonen været indtil nu?

Rafael Camacho er en alsidig offensivspiller, der gør sig gældende på klubbens U18-mandskab. Det har været meget “hit & miss” med ham i indeværende sæson, men siden 2016 blev til 2017, er han trådt et skridt op og har lagt noget på sit spil. 

Han blev hentet til klubben fra Manchester Citys akademi sidste sommer og var som udgangspunkt striker dengang. I denne sæson er han dog blevet brugt mange steder på de offensive positioner, men har senest bidt sig fast som fremskudt midtbanespiller på en tremandsmidtbane. Med sin dynamiske spillestil, sine hurtige fødder og sin gode fodboldforståelse ligner han en spiller med et stort potentiale.

 

RafaCamacho

 

Hvad forventer vi i 2017? 

Jeg forventer at se en Camacho, der bygger mere på sin fysik og ellers formår at løfte sit bundniveau. Han har lige skulle vænne sig til sine nye omgivelser og det er fint, men nu er tid til, at han bliver en af nøglespillerne på U18-mandskabet. 

I løbet af efterårssæonen tror jeg, at planen er, at Camacho skal spilles ind på U23-mandskabet og derfra kan man bare håbe, at en god forårssæson kommer til at gøre ham godt. Jeg glæder mig i hvert fald til at følge hans udvikling, da han i mine øjne kan blive et spændende aktiv for vores U-hold og forhåbentlig for vores førstehold engang ude i fremtiden. 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere