Login

ALBERTO MORENO: FRA BOTTLE FLIP TIL LANDSHOLDET PÅ 6 MÅNEDER
  • Skrevet: 07 november 2017

Historien om Alberto Morenos genfødsel er en historie, som man som Liverpool-fan ikke kan andet end at elske. Det opsummerer mange af de ting som vi som klub står for og øjeblikke som os fans elsker. Nemlig disse "comebacks". Disse momenter hvor håbet synes ude, men enten holdet eller enkelte spillere alligevel kommer tilbage og præsterer. 

 

Liverpools 25-årige spanske venstreback har haft en noget turbulent karriere i Liverpool, siden skiftet fra spanske Sevilla i 2014. Fra et kongemål i ren John Arne Riise-stil på White Hart Lane i sin blot anden optræden til en lang række defensive bommerter og uintelligente, overtændte indgreb. Europa Leauge-finalen alene er bedste eksempel på lige netop denne lange række af bommerter. Det er de ydrepunkter vi taler om, når vi zoomer ind på Morenos karriere i rødt, der strækker sig over snart 3 og et halvt år. 

 

Meget er sket siden den solrige maj-dag, hvor Alberto Moreno kedede sig så meget til Liverpools nulløsning hjemme mod Southampton, at han satte sig til at spille "bottle flip" på udskiftningsbænken. 

 

Alt håb synes da også ude for Moreno, da man i sommer havde færddiggjort sæsonen 2016/17, hvor han i langt størstedelen af kampene måtte se sig slået af på venstrebacken, af rutinerede James Milner, som normalt huserer på midtbanen - og er højrebenet. Efter sæsonen erkendte Moreno også i et interview med IBTimes for nyligt, at der ikke blev stillet nogle garantier for ham: 

 

Klopp var meget ærlig overfor mig. Han kunne ikke love mig noget og fortalte mig, at klubben ville hente en ny venstreback henover sommeren. Men jeg ønskede at spille for Liverpool. Det er en fantastisk klub og jeg kunne se mig selv erobre min plads tilbage.

 

- Alberto Moreno

 

Der var bud fra en masse europæiske klubber, herunder italienske Napoli (som lige nu topper Serie A). Italienerne bød angiveligt £11m og var dermed ikke langt fra at møde Liverpools formodede salgspris på £15m, men Moreno havde besluttet sig: Han ville blive i Liverpool og kæmpe for sin plads, på trods af, at han ingen garantier altså var blevet stillet af manager Jürgen Klopp. Tværtimod havde manageren meddelt ham, at der ville komme en konkurrent ind ad døren. 

 

Jeg ønskede aldrig at forlade Liverpool. Der var en hel masse tilbud, da sidste sæson var færdig, men min intention var at blive i Liverpool og kæmpe.

 

- Alberto Moreno

 

Konkurrenten kom da også. 23-årige Andrew Robertson blev købt for £10m hos nedrykkerme fra Hull City. Den skotske landsholdsback var af mange set som en ganske habil løsning og der var rigtig mange der havde forventet, at han ville slå Alberto Moreno af tidligt i sin Liverpool-karriere. Dette blev dog ikke tilfældet. 

 

Moreno trak nemlig herefter i arbejdstøjet og med en sublim indsats mod Bayern München i 0-3-sejren på Allianz Arena i Audi Cup, lagde han fundamentet for den form, som han har hevet med sig ind i sæsonen. Koncentreret defensivt, aggressiv og med god timing, krydret med de offensive kvaliteter, som vi altid har vidst, at han har båret rundt på. 

 

På trods af en skrantende defensiv, som har lavet fejl i massevis, så har Moreno opretholdt et stabilt niveau gennem sæsonens første 15 kampe, som han har deltaget i henover alle turneringer. Han er den Liverpool-spiller (sammen med kaptajn Jordan Henderson), der har gennemført flest tacklinger i Premier League indtil nu med hele 23 styks. 

 

Offensivt har han også imponeret og topper blandt andet assistlisten i Champions League sammen med prominente offensivspillere som Kylian Mbappé og Ricardo Quaresma. De alle har leveret 3 oplæg til scoringer. 

 

Moreno her sammen med to tidligere Liverpool-drenge - Luis Alberto og Suso - i den spanske landsholdslejr. 

 

Moreno har altså genfundet sig selv og det er fuldt fortjent, at han står til for første gang siden 2014, at kunne bygge videre på sine 3 landskampe for det spanske A-landshold, efter udtagelsen til kampene mod Costa Rica og Rusland den næste uge. Han er blandt andet blevet valgt på bekostning af Chelseas Marcos Alonso, som har haft en fantastisk tid i engelsk fodbold, siden skiftet til London-klubben sidste sommer. 

 

Han passer ind i den måde vi gerne vil spille på. Han er i fremragende form.

 

- Julen Lopetegui, Spaniens landstræner om udtagelsen af Alberto Moreno

 

I sommer havde undertegnede gerne solgt ham for £12-15m, men fortsætter han takterne fra sæsonens indledning, så er han en kandidat til en VM-plads til sommer og værd at betragte som spiller med et prisskilt, der kan ganges med en 2-3 stykker. 

 

Det er en utrolig ting hvad selvtillid og hårdt arbejde kan gøre for en fodboldspiller. Moreno er som forvandlet fra den mand, der i maj måned sad og lavede bottle flips på bænken og virkede fuldkommen ubrugelig hver gang han var i aktion. A true comeback kid - det er lige hvad vores spanske hurtigløber er og jeg er blevet kæmpe fan. 

 

Well done, Alberto - keep it up! YNWA

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere