Login

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN
  • Skrevet: 21 februar 2018

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season, blev klubbens tredjeyngste debutant i november, inden han kronede værket med at blive Liverpools yngste målscorer i EFL Cup-kvartfinalen mod Leeds i november.

 

I alt blev det til fem optrædener i Premier League, tre i FA Cuppen og en enkelt i EFL Cuppen. I denne sæson er det blevet til en enkelt halvleg i Carabao Cup i nederlaget til Leicester – og vi nærmer os marts.

 

Han har været mere involveret på landsholdet for Wales, hvor det er blevet til 174 minutter fordelt på seks kampe i efteråret – med et enkelt mål til følge. Det var en vis Chris Coleman, der gav Woodburn sin landsholdsdebut i september mod Østrig, og efter det stod klart, at Wales ikke skal til VM til sommer, rykkede han til Sunderland.

 

Her ville han i januar meget gerne have bragt Woodburn ind på et lejemål for resten af sæsonen, hvilket Liverpool efter sigende var villige til at overveje. I sidste ende var han dog stadig i Liverpool, da transfervinduet smækkede i.

 

Langt til spilletid

 

Udefra set var det lidt svært at vurdere, om det handlede om, at truppen blev dømt for tynd uden Woodburn, da afløseren for Coutinho udeblev, eller om man vurderede, at det ikke var det bedste for hans udvikling at blive sendt på lån i en klub, der skal slås med næb og kløer mod nedrykning – en kamp de ser ud til at tabe.

 

Hvis det er det første, der var tilfældet, så ser Woodburn – trods Coutinhos afgang – ikke ud til at være rykket nærmere førsteholdet overhovedet. Med Danny Ings tilbage i omdrejninger ser det tværtimod ud til, at både han, Solanke og Oxlade-Chamberlain/Lallana nu står foran stortalentet når de offensive pladser på bænken skal besættes. På trods af Manés formdyk har startpladserne i offensiven hele sæsonen været hugget i sten.

 

Muligvis blev Woodburn holdt hjemme, fordi han – som vi så det i pre-season – også er en mulighed på den centralte midtbane, der nu er en mand mindre i spil til med Coutinhos afgang. Også her ser der dog ud til at være langt til spilletid med Hendo, Can, Gini, Lallana, Ox og assistkongen James Milner i spil til tre pladser.

 

Der skal kort sagt efter alt at dømme mere end én skade til, hvis Woodburn skal have spilminutter på førsteholdet resten af sæsonen, hvor vi som bekendt er røget ud af begge pokalturneringer.

 

Forståelig skuffelse

 

På sin vis er det fair nok. Man betaler for talentudvikling med point, og i det top 4-ræs der er lagt op til, kan bare et enkelt point tabt vise sig at blive helt ufatteligt dyrt. På den anden side var det bare ikke den sæson, der burde være opfølgningen på sidste sæsons triumftog for den åbenlyst talentfulde spiller.

 

Man kan ærlig talt ikke fortænke manden i at have været skuffet, da han i slutningen af januar sad over i både FA Youth Cup mod Arsenal og til U23-holdets kamp mod Charlton for i stedet at tage med førsteholdet til Swansea – hvor der ikke engang blev plads til ham på bænken.

 

U23-træner Niel Critchley har sagt, at han ikke er bekymret for Woodburns udvikling og peget på Uefa Youth League som en turnering, hvor han vil blive matchet. Jürgen Klopp har sagt, at det er vigtigt for ham at få kampe på mange forskellige niveauer – U19, U23 og senior.

 

Men jeg ved s’gu’ helt ærlig ikke. Jeg har lige set Liverpools U19-hold slå Manchester Uniteds dito overbevisende med 2-0 i netop Uefa Youth League. Woodburn scorede det første mål og var vel nok banens bedste spiller.

 

Undervejs i kampen var jeg på Faceboook-chatten med en ven, der er en rar fyr, men som har en forfærdelig smag i fodboldhold, så han holder med dagens modstandere.

 

Hans dom var klar: Liverpool var klart det bedste hold, på grænsen til at kampen skulle stoppes for ’feje hold’. Men hvorfor man ikke fikser et udlån til ham nummer 10, når han er så tydeligt undermatchet på det niveau, det forstod han ikke rigtig.

 

Next stop: Udlån

 

Desværre flugtede det meget fint med mine egne tanker. Woodburn var god, men så samtidig underligt umotiveret ud. Og jeg kan helt ærlig godt forstå ham. Jeg sagde i seneste Academy Special i vores KopCast-podcast, at man skal passe morderligt på med at tro, at man som udenforstående fan ved bedre end professionelle ungdomstrænere, og det fortæller jeg mig selv igen efter dagens kamp. Og også at han stadig er meget ung og alt det der.

 

Men min mavefornemmelse i podcasten var, at Woodburn burde have været lånt ud hvis ikke allerede i sommer, så i januar. Og den er kun blevet forstærket efter dagens kamp.

 

Jeg har hele tiden kaldt til besindelse og ment, at den gode Woodburn har et stykke vej endnu, inden han er klar til toppen af Premier League. Han har på ungdomsholdet været kendt for sin spilforståelse og sine knivskarpe afslutninger.

 

Men han mangler en fysisk spidskompetence (han er ikke rigtig hurtig hverken på den første eller sidste meter, ikke rigtig høj, ikke rigtig stærk), og jeg er egentlig ikke i tvivl om, at hans fremtid ligger længere tilbage (og muligvis også mere centralt) på banen, end han har spillet som ungdomsspiller.

 

Det kommer til at kræve opgradering af de tekniske færdigheder og mere kropsstyrke. Uden det forhåbentlig går ud over målnæsen, når han kommer med i feltet fra anden række.

 

De kvaliteter håber jeg, at han får lov at udvikle i en anden klub efter sommerferien, hvor Coutinho-milliarderne med al sandsynlighed bliver geninvesteret i mindst én forstærkning til offensiven. Hverken våbenkapløbet i top 4 eller presset på Liverpool for at vinde et trofæ i en af pokalturneringerne, kommer næppe til at aftage.

 

Jeg ser ham derfor ikke få kortere til spilletid på førsteholdet lige foreløbig, men han er åbenlyst for god til ungdomsrækkerne. Og det ligner, at det ved han efterhånden også godt selv.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere