Login

BUSKELYSEN: BUSKEN ER (RUND)BARBERET
  • Skrevet: 22 oktober 2017

Hold da helt kaje! 

 

"Suveræn opvisning i lækkert fodbold, modstanderen blev jo rundbarberet, fik ikke et ben til jorden - og blev sendt ind i bad med en syngende lussing og en lektie i hvor let og lækkert fodboldspillet kan være"...

 

Med tanke på hvordan vi - altså mig og mit Liverpool - har haft for vane at udspille Tottenham Hotspur i 7 af de sidste 10 indbyrdes kampe (samt tre uafgjorte) forud for i dag, så var det sådan, jeg havde planlagt at starte dagens analyse. 

 

Det kan jeg så stadigvæk gøre, desværre. Blot med omvendt fortegn.

 

Liverpool blev jo skilt ad i 1. halvleg - og punkteret endegyldigt i starten af 2. halvleg, inden Spurs blot satte den på cruise control kampen ud.

 

Av, av, av for en lektion. 

 

Men, men, men en fuldstændig unødvendig lektion.

 

Det er jo håbløst omkring alle fire scoringer. Forsvars- og personlige fejl og langt om længe en kvalitetsmodstander som straffer og udstiller de igennem flere måneder, hvis ikke igennem en hel del år nu, åbenlyse forsvarsproblemer som både Brendan Rodgers i sine sidste sæsoner og Jürgen Klopp bokser med. 

 

Sandheden er vel egentlig bare, at når man ikke har typer som Reina, Carragher, Agger og til dels Sakho at vælge imellem, ja så går det galt mod de virkelig dygtige hold. Læg her mærke til at jeg skriver 'typer', for jeg medgiver at de heller ikke altid var lige gode, men de var sateme stabile - i modsætning til hvad vi har nu. 

 

Afstemningen var jo helt forfærdelig ved 1-0 målet. Jeg klandrer ikke unge Joe Gomez for ikke at træde et skridt frem, jeg klandrer her den ultradårlige tendens til at spille på offside, når linjen ikke fungerer. Alle kunne jo se de personlige fejl ved både 2-0, 3-1 og 4-1. Særligt udtalt ved Dejan Lovrens mærkelige, ja faktisk naive, frembrusende adfærd ved 2-0 samt Simon Mignolets underfundige forsøg på at bokse den væk ved 4-1. Heller ikke Joël Matips ageren ved 3-1 scoringen dybt inde i 1. halvlegs overtid, kan høste noget der minder om ros. 

 

Det var simpelthen forfærdeligt. 

 

På trods af et lille tændt håb om noget 'stort', da Mo Salah ud af ingenting via Jordan Hendersons superfornemme aflevering, reducerer til 2-1, så sad jeg lamslået tilbage da Andre Marriner fløjtede til pause. Jeg var chokeret, blæst bagover, blæst omkuld - og der skal - med tanke på min vægt, altså ret meget til, at det sker. 

 

En anden ting: Jeg har to sønner. Den ældste på 19, er godt opdraget og har holdt med Liverpool hele sit liv. Han indgik i onsdags et væddemål med en god ven, der ikke selv har børn: den gode ven påstår, at Liverpool ikke vinder et mesterskab i min ældste søns levetid. Sker det, at han får ret, så skal min søn give 1.000 kroner til hans niece. Ovenpå dagens præstation, er min søn ikke kommet tættere på det mesterskab. 

 

Den anden søn? Tja. For et års tid siden anede han knap nok at bolden var rund. Han gik til atletik og springgymnastik. Han så på et tidspunkt så lyset og går nu til fodbold. Han er ovenikøbet, synes jeg selv, ret dygtig til det. Men han er også dårligt opdraget, hvilket naturligvis ikke er min skyld. Han bilder nemlig sig selv ind, at han holder med Tottenham. Han kan navnene på stort set hele truppen og deres position. Det i sig selv er jo egentlig ret nedslående. For første gang nogensinde, så jeg i dag en fodboldkamp på tv sammen med ham. Det var ikke sjovt. Han har i en alder af 10 år lært hvad det vil sige at håne og hovere. Han kom naturligvis på hovedet i seng uden aftensmad. 

 

Nå, retur til det forfærdelige, nemlig dagens kamp: 

 

Det store folkelige kor om at Klopp nu må tage sin afgang, er begyndt at tage til på de sociale medier. Der er jeg (som sædvanligt) slet ikke. Klopp spiller en pæn rolle i den manglende styrkelse af defensiven i sommerens transfervindue. Han spiller også en rolle omkring den manglende defensive base, som alt for ofte viser udsvingene. Jeg vælger dog stadig at have fuld tiltro til ham, ligesom jeg ser det som positivt at han fx. flår Lovren ud efter en halv time. Jeg havde så værdsat hvis han havde taget Emre Can med og sat Trent Alexander Arnold ind på højrebacken i stedet for. Så kunne vi være gået til pause kun bagud 2-1, for selvom Matip spiller en dum dum rolle ved scoringen, så er det først og fremmest Emre Cans helt håbløse mistimede indgreb, der fører til frisparket. 

 

En (anden) god ven skrev undervejs i kampen til mig, at jeg burde nævne Gérard Houillers berømte sætning om vi ikke skal slagte vores helte i dag, når vi i går tilbad dem. Det er jeg - for så vidt enig i - men nogle af dem må man altså godt slagte. Det kan være Dejan Lovren, som jeg tilbad da han scorede mod Dortmund i Europa League for et par sæsoner siden. Det kan være Simon Mignolet, som jeg (næsten) tilbad da han for nyligt pillede endnu et straffespark. Det kan være Emre Can, som jeg ellers op til flere gange har lovprist. 

 

Men, jeg må også bare erkende, at tre spillere som dem, er årsagen til at Liverpool ikke driver det til mere. Ikke - alene - ud fra dagens præstationer, men ud fra et generelt synspunkt om, at de ganske enkelt ikke er dygtige nok. De har ikke de evner der skal til, og ligeså vigtigt: de har ikke den stabilitet det kræver. 

 

Her kunne jeg også godt smide James Milner med ind i puljen, måske endda også Jordan Henderson, selvom jeg dog alligevel har et eller andet for ham - og nok også Daniel Sturridge. Men her er der dog tale om typer af spillere som jeg fortsat tror på. Det er ikke sikkert at sidstnævnte er fremtidens mand i LFC, personligt tror jeg på, at han er bedre i et to mands angreb. Faktisk forstod jeg ikke helt hvorfor han skulle på banen i dag. Jeg havde gerne set Dom Solanke i stedet for. Sturridge smider man i min verden ikke ind, når man er bagud 4-1. Det er nærmest meningsløst. 

 

Fra dagens Liverpool-hold tror jeg fortsat på nøgleroller til Matip, Coutinho, Salah og Firmino - mens både Joe Gomez, Matip, Moreno, Henderson, Grujic og Oxlade-Chamberlain sagtens KAN begå sig. Det har de vist før og det kommer de til at vise igen. Jeg er slet ikke i tvivl om at Løssl og Zanka får en på tuden, når de gæster Anfield på lørdag. 

 

Men det er da klart, at der skal steppes i vejret. Der skal findes stabilitet frem i de næste opgør mod Huddersfield, Maribor og West Ham, inden vi afbrydes af landskampe og inden vi igen har Sadio Mané og ikke mindst Adam Lallana tilbage op holdet. 

 

Toget i forhold til de to Manchester-klubber og Spurs er vist allerede ved at være kørt - og selvom det hele endnu er ungt og tidligt på sæsonen, så er det vist fjerdepladsen der skal kæmpes om, eller blot forsøges hentet i første omgang. 

 

Nu vil jeg bare selv gå i seng, så godnat!

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere