Login

BUSKELYSEN: NØDVENDIG SEJR
  • Skrevet: 05 november 2017

Hvilket kæmpe mareridt det er, når man ikke kan se Liverpool live. Når man så samtidig er i selskab med små 400 andre mennesker, hvoraf minimum 300 (sådan føles det ihvertfald) håber på at Liverpool taber, bare for at kunne få den udsøgte fornøjelse, det tilsyneladende må være, nemlig at håne mig - ja så bliver det egentlig ikke sjovere. 

 

Det var første gang i omtrent et år, at jeg ikke så dem live og måtte vente til jeg kom hjem lidt før midnat, før jeg kunne se den forskudt. 

 

Stor var min overraskelse da jeg erfarede, at Sadio Mané var med fra start. Der havde han spillet lidt pokerfjæs med os, den gode Jürgen Klopp. Jeg var heller ikke på forhånd klar over at Jordan Henderson var blevet lårskadet, men jeg giver kredit for at Alex Oxlade-Chamberlain fik en startplads op bekostning af James Milner. Det syntes jeg var spændende og et signal om at Kloppo på forhånd havde aflæst West Hams svage form og ville sætte tidlig trumf på. 

 

Naturligvis fulgte jeg med undervejs, så godt som jeg nu kunne - og jeg skal hilse at sige, at det ikke er særligt sjov med en livescore-follow, når LFC er det ene hold på banen. Jeg nåede dobbelt-lykke og så blev jeg ramt af den sædvanlige frygt, da jeg så at Lanzini reducerede. Jeg opnåede kort efter en ny rus og jublede indvendigt som en vanvittig da det blev 4-1 med et kvarter igen. Herligt! 

 

Hvad kom jeg så hjem og så? En lidt halvsløj fodboldkamp mellem et mandskab der ikke kunne og et mandskab der gjorde det nødvendige. Sådan kan det kort opridses. 

 

Alt ville måske have set anderledes ud, hvis Andre Ayew i det 8. minut havde bragt The Hammers på 1-0. Men sådan er det jo ofte og vi hører uanset hvem vi holder med, altid sætningen "det var blevet en hel anden kamp hvis..." - Ja tak! Men det er jo en ligegyldig og ubrugelig kommentar! 

 

I stedet var det Liverpool, der med et kontramål i noget nær verdensklasse kunne bringe sig i spidsen. Shit en sprint Mo Salah tog sig der. Orv hvor er han hurtig! Kort efter: 2-0 og endnu engang efter et hjørnespark, ligesom for en uge siden. Vildt nok! 

 

Også et vildt minut, ved henholdsvis reducering og mål i den anden ende lige efter. Jeg forestiller mig - uden at have læst - at folk på de sociale medier, næsten ikke har kunne nå at skrive deres søde hilsner mod Joe Gomez færdig, før en The Ox i to forsøg smed den ind bag Joe Hart oppe i den anden ende. Det kunne have været 'kønt' hvis så Lanzini igen havde scoret minuttet efter... 

 

Og så Salah igen med et kvarter tilbage. Altså, det er sgu da tæt på sommerens bedste indkøb i Premier League, er det ik' det? Jojo, jeg kan da sagtens få øje på at indkøb som Matic og Lukaku i United og Davinson i Spurs også er af værdi, men der er altså intet der slår den der lille egypter. 12 mål i 17 kampe, det taler for sig selv. Jeg er vild med kommentator Niels Christian Frederiksens udtryk 'Basta!', da han punkterede kampen. Der er nemlig noget basta over ham! 

 

Nå men det har jo været en fed uge efter det forsmædelige nederlag på Wembley. Tre sejre i tre kampe og en målscore på 10-1. Det er en ganske udemærket reaktion. Nej, der har ikke været tale om tre gange drømmebold, men det er jeg sådan set ligeglad med. Hellere points end flot spil. 

 

Der er dog et par ting jeg er skuffet over: Roberto Firmino. Han skal altså til at score oftere. Så kort kan det vel siges. Få nu den kugle i kassen på den mulighed i det 68. minut. Jøsses altså! 

 

En anden ting der skuffer mig endnu mere var Klopps valg af Simon Mignolet som anfører. Jeg håber de internt har sådan en leg som de har i Real Madrid, at anføreren hvis anfører og viceanfører er ude, så er det den med flest kampe, der får bindet. Ellers giver det ingen mening for mig. Jeg synes nærmest det er pinligt, at lige netop han får det tildelt. Jeg forstår til dels godt spørgsmålet folk måske stiller, om hvem alternativet til Mignolet skulle være. Jeg fristes til at svare alle andre, men jeg synes at Joël Matip havde været et rimelig oplagt bud, nu hvor der var fravær af både Hendo, Milner, Lallana og Coutinho. 

 

Nu er det landsholdenes tur. Gad vide hvor mange der returnerer skadet denne gang? 

 

Vi har nærmet os top 4 i de seneste par kampe og Southampton står for skud når PL vender retur om 14 dage, lørdag den 18. november. Lad os håbe den nyfundne dominans på Anfield fortsætter mod The Saints, en modstander der jo ellers har det med at volde os besvær.

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere