Login

DEBAT: BYGGEDE LIVERPOOL PÅ I TRANSFERVINDUET?
  • Skrevet: 01 september 2017

FJUMREFAKTOR OG ÅBNE SÅR


Af Flemming Linnebjerg Rasmussen

Det ønskede transferbrag med et LFC-gigantkøb udeblev da vinduet smækkede i. De sidste par dages hektiske jagt på Thomas Lemar i Monaco endte uden en aftale og heller ikke Virgil Van Dijk lod sig fotografere i en rød trøje som tegn på en veloverstået transfer. 

På den baggrund kan vi gøre status over et transfervidue, jeg i bedste fald kan gå med til at kalde delvist godkendt. 

I min bog skal et transfervindue bedømmes i forhold til, om det er lykkes at løse de mangler en trup har, om det er lykkedes at bygge kvalitet på og endelig om det er lykkes at slippe af med den dødvægt, der ikke længere er brug for i truppen.

Som jeg ser det fik Liverpool FC i bedste fald delvist løst de tre problemer, jeg opfattede som de primære:
1) Kanter med fart
2) Venstre back 
3 Centerforsvar

Lad mig starte med det positive: Jeg er meget glad for købene af Ox og Salah. To spillere, der giver perfekt mening i forhold til Klopps måde at spille på: Alsidige offensivspillere med fart og flair. Lige netop det, vi manglede bredde på rent kvalitetsmæssigt da vi sidste sæson måtte undvære Coutinho og Mané. 

Andy Robertson er godkendt som ny venstre back, men så heller ikke mere. Jeg havde hellere set helt gennemprøvet kvalitet her og jeg er stadig lidt smårystet over, at Klopp og klubbens førstevalg angiveligt var en 17-årig knægt fra Fulham.

Centerforsvarets forstærkning fik Liverpool selv fucket op med klubbens kluntede håndtering af Van Dijk-sagen, omend jeg ikke forstår at Southampton vedblev tøsefornærmede selvom vi var klar til at lægge store penge. Jeg frygter, at det kommer til at koste mange points at Klopp kun havde én plan og ét ønske for centerforsvaret. Det er dumdristigt og naivt, at vores bredde i forsvaret hedder nu fortsat Gomez og Klavan. Det er slet, slet ikke godt nok og det kvalificerer i sig selv til at dumpe transfervinduet som helhed, når et så grundlæggende problem ikke bliver løst.

Skal man tro rygtestrømmen kom LFC velforberedte ud af starthullerne med en klar plan: Van Dijk, Salah og Keita. Vi startede med at spænde ben for os selv med Van Dijk og mødte derefter uventet hård modstand i forhandlingerne omkring Salah og Keita. Ros for den fine feberredning med at hente sidstnævnte til næste sommer når det nu ikke kunne være anderledes og fint, at Salah kom i land.

Selvom truppen uden tvivl er hævet kvalitetsmæssigt i bredden offensivt, så var det i forvejen her, vi var bedst. Forsvaret er stadig efterladt i samme sørgelige forstand og det væsentligste problem er dermed ikke løst.

Derfor er min samlede konklusion: Under middel.

 

TO UD AF TRE KÆDER SAMT BREDDEN FORSTÆRKET


Af Andreas Brøns Riise

Jeg har en forkærlighed for en ganske bestemt måde at købe ind på: En markant forstærkning til hver kæde hver sommer.

På den måde skaber man både kontinuitet og fremdrift i et projekt, og hvis man samtidig ikke skiller sig af med andet end den værste dødvægt, styrkes bredden af de spillere, der presses ud af start-11'eren.

Med indkøbet af Salah er ikke bare én men to kæder forstærket. Han er en reel opgradering af angrebet og presser samtidig Coutinho - hvis rygskade nok forsvinder, når det spanske transfervindue smækker i i aften - ned på midtbanen.

Det vil sige, at Lallana ikke er en del af stærkeste start-11'er, mens både Ox og Coutinho kan agere backup på de i sidste sæson så sårbare kanter. Så er kvalitet og bredde fra defensiv midt og frem nogenlunde på plads.

I det bageste geledder ser det dog alt andet end prangende ud. Topmålet Virgil van Dijk blev ikke landet, og dermed står vi med skadesplagede Matip og Lovren som foretrukkent makkerpar med Klavan og Gomez som backup.

Lucas har bestemt sine bedste år bag sig, men med hans afgang kan man argumentere for, at vi faktisk er svækkede på positionen.

Er det skuffende? Ja. Kan jeg forstå ræssonementet bag ikke at købe en Plan B? Ja.

Vi lever i en verden, hvor Chelsea og Man City slås om at få lov at købe Jonny Evans for 30 mio pund - uden held vel at mærke. Skulle vi virkelig have kastet os ind i en kamp om en breddespiller til de priser?

Ellers skulle vi have lagt et helt voldsomt stort beløb for en starter - det ville højst sandsynlig ske på bekostning af, at man ikke kan hente Klopps ønskespiller, Van Dijk, senere.

Jeg ændrer sikkert mening, næste gang defensiven vakler. Men lige nu forstår jeg i det mindste, hvorfor den ikke blev forstærket - omend det hører med til historien, at det meget vel kan have været egen uduelighed i juni, der er den vigtigste grund til, at van Dijk ikke er Liverpool-spiller i dag.

Konklusion: Over middel.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere