Login

EN SÆSON OVER FORVENTNING ELLER PÅ DET JÆVNE?
  • Skrevet: 30 maj 2017

Udsigten var så god fra toppen af ligaen tilbage i december, hvor Liverpool lignede førsteudfordrere til Chelsea efter en første halvdel af sæsonen, hvor hele verden snakkede om The Reds' overfaldsfodbold.

 

Herefter fulgte to forfærdelige måneder og et par stykker på det jævne, inden Liverpool på sidste spilledag kunne sikre sig en fjerdeplads mod allerede nedrykkede Middlesbrough.

 

Og hvordan gør man så brættet op efter sådan en Dr. Jekyll og Mr. Hyde-sæson? Andreas Brøns Riise og Christian Nordenskjold kommer her med deres bud.

 

EN SÆSON OVER FORVENTNING

Af Andreas Brøns Riise

 

Ja, det er en ambivalent følelse at skulle glæde sig over en fjerdeplads sikret på sidste spilledag, når man længe lignede det bedste bud på et hold, der kunne presse Chelsea til målstregen. Og ja, det er fesent at gå glip af en tur på Wembley, fordi man i ingen af sæsonens fire kampe mod Southampton formåede at score.

 

Løfter man blikket lidt, mener jeg dog, at der er masser af glæde sig over som Liverpool-fan i disse dage, hvor sæsonen 2016/17 skal evalueres. Her snakker jeg ikke kun de statistikker, der florerer i disse dage:

  • 16 point mere på kontoen end sæsonen før.

  • En fjerdeplads hentet med den på papiret sjettebedste trup i et top 6-felt, der ikke har været set stærkere i mange år. Arsenals 75 point har aldrig tidligere ikke givet top 4 i Premier League.

 

Det bliver en fattig tilværelse som fodboldfan, hvis man kun kigger på point og placering, når brættet efter sæsonen skal gøres op. Jeg bliver ærlig talt lidt træt, når debatten polariseres i 'for en klub som Liverpool er alt andet end et mesterskab en skuffelse' og 'det er en proces'-positionerne.

 

Fodbold sker både lige her og nu og med lange tråde både til for- og fremtid. Liverpool har som klub været kørt nærmest amatøragtigt i lange perioder over de seneste 25 år, og det kommer til at tage tid at rette op på. Jeg har dog sjældent i min tid som fan følt, at vi står med et stærkere fundament end efter denne sæson, hvor en fjerdeplads faktisk er en plads højere, end hjernen inden sæsonen sagde, vi kunne regne med.

 

Wijnaldum åbner scoringen hjemme mod Middlesbrough i sæsonens sidste kamp

 

Vi kender alle grunden til, at Liverpool mistede pusten efter jul. En alt for smal trup – især offensivt – og dermed alt for mange dårlige resultater mod hold, der pakkede sig. Den gode nyhed er, at det er til at rette op på, og at første halvdel af sæsonen viste, at et Liverpool-hold med alle mand klar ingen problemer har med at blæse enhver form for modstand baglæns ud af banen.

 

Nu har manageren to gange oplevet, at den manglende vinterpause og midter- og bundholdenes manglende risikovilje i anden halvdel af sæsonen har spillet ham et puds. Måske også den manglende topholds-rutine i den nuværende trup. Det her var Klopps første hele sæson som manager for klubben (og i England), og de indledende signaler frem mod transfervinduet tyder på, at han (forhåbentlig) har lært noget af den.

 

Det samme kan man sige om ejerne fra FSG, der efter både at have udvidet stadion og præsenteret planer for en massiv opgradering af træningsfaciliteterne nu endelig lader til at have lagt moneyball-strategien om ikke på hylden, så i hvert fald tilpasset den Premier League.

 

Ja, det er virkelig øfferen at miste pusten så meget i anden halvdel af sæsonen i Manés fravær, når der allerede i efteråret var snak om, at der skulle findes en erstatning for ham i januartransfervinduet, når han tog til AFCON. På den anden side er jeg egentlig meget fint tilfreds med, at vi ikke på nuværende tidspunkt har en Quincy Promes-lappeløsning i truppen og £25m mindre på kontoen.

 

Sadio Manés skade viste sig at blive meget dyr for Liverpool

 

For lad os lige huske det: Resultaterne i denne sæson blev opnået med et positivt netspend på transferkontoen på £15m. Penge, der alt andet lige kan købes mere kvalitet for nu, hvor man har Champions League at byde på.

 

Samtidig med at Champions League-pladsen forhåbentlig også betyder, at vi kan holde på de bedste spillere i hvert fald næste sæson med. En Champions League-plads hentet med den smalleste og på papiret ringeste trup i top 6.

 

De spillere, Klopp hentede til start-11’eren – bortset fra Karius – blev alle successer, samtidig med at han har løftet niveauet på flere af de spillere, han overtog. Mest markant Lallana, men også Lovren, Henderson, Coutinho og Firmino ser ud til at trives under ham.

 

Alt i alt: En placeringsmæssig godkendt sæson og et hold med en klar identitet og spillestil, der er frygtet af topkonkurrenterne, og hvor det synes tydeligt, hvad der skal til af tilføjelser til truppen, før det næste skridt kan tages (fart, fart og mere fart). Positive vibrationer både vedrørende manageren, der endnu aldrig har tabt to Premier League-kampe i streg, og ejerne, som begynder at vise ambitioner.

 

Der er rigtig mange hold, der hjertens gerne ville bytte med os efter denne sæson.

 

EN GODKENDT SÆSON - MEN SÅ HELLER IKKE MERE

Af Christian Nordenskjold

 

Der var uenighed op til sæsonens afgørende kamp mod Middlesbrough, om hvorvidt det var passende for fansene at byde spillerbussen velkommen med røg og andet fyrværkeri. For normalt er det jo noget, der forbindes med massive kampe om europæiske finaler som Europa League-semifinalen mod Villarreal i sidste sæson og mesterskaber, men ikke en hjemmekamp mod allerede nedrykkede Middlesbrough om intet større end fjerdepladsen.

 

Men den plads giver som bekendt Champions League-playoff, og da Liverpool ikke kan prale af andet end to tidlige exits fra gruppespillet, siden kvartfinalenederlaget mod Chelsea i 08/09, syntes jeg, at det var okay at hylde spillerne for at kunne bringe klubben – næsten – helt tilbage i det fornemme selskab. Drengene svigtede ikke og fjerdepladsen var hjemme med 16 point mere på kontoen end sidste år.

 

Men glipper playoff, så vil jeg stadig tænke tilbage på en sæson, der har haft et hav af lavpunkter. Nederlag mod Swansea, Hull, Bournemouth, Burnley, Leicester og Crystal Palace. Uafgjorte mod Southampton, Sunderland og Bournemouth. Holdets form mod topholdene var et mesterhold værdigt, men præstationerne mod de små har været under al kritik.

 

Bournemouth og Ryan Fraser var et ubehageligt bekendtskab for Liverpool i 2016/17

 

Liverpool er særdeles tæt på Manchester City og possession-besatte Pep Guardiola, når det kommer til både possession og antal afleveringer, og mange af de afleveringer er kommet, fordi der ikke har været evner til at lukke de her hold op, samtidig med at defensiven trods forbedring på mål og chancer tilladt, stadig har lavet nok fejl.

 

Der har manglet en plan, når Sadio Mané har manglet. Det var sikkert, at han ville mange til African Cup of Nations, og derfor er det skuffende, at hans fravær ikke blev løst bedre på forhånd, selvom jeg som Andreas er glad for, at der ikke blev brændt penge af på Quincy Promes i januar.

 

Liverpool slutter on a high note med to sejre og 7-0 i målscore mod to ferieramte hold, men selvom pointene blev flere efter de to første måneder af 2017, synes jeg, at for meget blev overladt til individuel kvalitet. Se på sejrene mod Watford og Stoke især.

 

Jeg vil ikke bruge meget tid på vores skuffende præstationer i pokalturneringer. At ryge ud mod et Championship-hold på hjemmebane er under al kritik, og semifinalerne i EFL Cup mod vores nye plageånder fra Southampton var ikke meget bedre. Jeg er skuffet over, at man ikke kunne få mere ud af særligt FA Cup. Skader eller ej.

 

I fire kampe lykkedes det ikke Liverpool at score mod Southampton-målmand Fraser Forster i 2016/17

 

Flere positioner har jeg også spørgsmål til. Er Simon Mignolets nuværende niveau noget vi kan regne med over en hel sæson? Hvad i alverden skal der ske på vores backs? Milner har haft suverænt flest boldberøringer af alle spillere i hele Premier League, mens Nathaniel Clyne er nummer seks på den konto, men ingen af dem har haft en god sæson.

 

Jeg har stadig tiltro til Clyne, men der er brug for forstærkninger til venstre back, ligesom der også er centralt, hvor Joël Matip og Dejan Lovren ofte har været gode sammen, men skadesfrekvensen med fem seperate skader til Matip er skræmmende, og Lovren er for ustabil.

 

Hvad er situationen på anførerposten? Jordan Henderson fandt sig godt tilrette som bagerste midtbanemand, men hans fodproblemer virker ikke til at gå væk, og holdet mangler ledere.

 

Overordnet er jeg tilfreds, men selvom jeg havde solgt sæsonen for top 4 på forhånd, så sidder jeg alligevel og er lidt frustreret med flere aspekter. Meget af det kan løses på transfervinduet, men pointtab mod de små hold må og skal blive meget færre i næste sæson.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere