Login

ER LIVERPOOL BLEVET KLOPP'SK, ELLER ER KLOPP BARE LIVERPOOL?
  • Skrevet: 16 december 2017

I seneste udgave af Kopcast blev det kort vendt, at der en gang i mellem er Liverpool-fans, som mener, at Jürgen Klopp ikke er den rigtige manager for Liverpool på grund af vores resultater set over hele den periode, hvor Jürgen Klopp har været manager i klubben.

 

For mig er det rimeligt enkelt: Klopp er den rigtige manager for Liverpool både nu og på lang sigt. Snakken i KopCast inspirerede mig til at kigge lidt nærmere på, hvordan er det egentlig gået med klubbens udvikling, siden Klopp tiltrådte i oktober 2015. Bill Shankly plejede at sige “Liverpool er mig, og jeg er Liverpool”. Er Liverpool også ved at blive Kloppsk eller er Klopp bare Liverpool?

 

Klopp skabte ny vindermentalitet

 

Jürgen Klopp blev udnævnt som manager for Liverpool FC d. 8. oktober 2015, hvor han overtog et hold, som ikke præsterede i Premier League. Sæsonen 2015/2016 blev en mellemsæson for Liverpool i ligaen, hvor holdet sluttede på en 8. plads uden kvalifikation til nogen europæiske turneringer. Europæisk præsterede Liverpool flot og gik hele vejen til finalen i Euro League, efter på vejen i en historisk kamp på Anfield mod Dortmund i semifinalen at have vendt 0-2 og 1-3 til en 4-3 sejr, hvorefter det desværre blev et nederlag til Sevilla.

 

Skæbnen ville desværre det samme i Capital One Cuppen, hvor vi efter straffespark måtte se Manchester City løfte pokalen. Men kvalifikation til to finaler i første sæson under Klopp signalerede alligevel nye tider i Liverpool, og Klopp havde i hvert fald vundet fansenes tillid og opbakning på Anfield.

 

4.pladsen reddede sæsonen

 

Anden sæson under Klopp endte med en flot 4. plads i ligaen i en sæson, hvor vi ikke spillede europæisk undervejs. Vi kvalificerede os til Champions League, som sportsligt har stor betydning for klubbens muligheder på transfermarkedet, men ikke mindst de økonomiske indtægter.

 

Det var dog også en sæson, hvor der var udsving i præstationerne på banen ikke mindst i "black january" med en lang stime uden sejre. Det blev til et skuffende nederlag i semifinalen i EFL-cuppen til Southampton. Efter en stime af gode resultater i slutningen af sæsonen, nåede klubben sit altoverskyggende mål - kvalifikation til Champions League. Det reddede vel egentlig sæsonen, så man stod med en følelse af, at vi var på vej i den rigtige retning.

 

Niveauet er løftet

 

Sommeren 2017 var begyndelsen på Klopps tredje sæson, hvor han efter to transfervinduer havde sat sit aftryk på truppens sammensætning. Nogle mente, at der var købt for lidt ind og bl.a. at vores tilbagevendende defensive problemer ikke var blevet løst. Det virker til, at Jurgen Klopp og hans stab har lært af sidste sæson, hvor vi fysisk døde efter det hårde juleprogram.

 

Der er i hvert fald forlydender om, at den fysiske træning er tilrettelagt, så vi fysisk er matchet til præcis at kunne gennemføre det hårde kampprogram i december. Klopp har også sparet spillere i langt større grad, end hvad tilfældet var sidste efterår. I denne sæson har vi også for første gang set Klopp benytte forskellige spilsystemer, som fraviger hans normale 4-3-3/4-2-3-1, hvor han bl.a. mod Brighton spillede 3-4-3 med wingbacks.

 

Det bl.a. for at sikre et bedre restforsvar med en tremandsblok, hvor vi tidligere med høje backs i en firebackkæde har været meget sårbare i omstillinger mod os mod hold, som står dybt, f. eks. Brighton. Vores offensiv er virkelig blevet styrket efter købet af Mohammed Salah, som er årets køb i Premier League indtil videre. Hans samarbejde med Mane, Coutinho og Firmino gør os farlige, uanset hvem vi spiller i mod.

 

Firmino har i denne sæson lagt yderligere til sit spil udover sin store defensive arbejdsindsats og mål, så er han i større grad med til at sætte de andre i scene offensivt. Vi er ikke længere afhængige af, at Coutinho skal spille, for at vi skaber chancer eller Mane skal score mål, som var tilfældet i sidste sæson. 
Vi ligger med i toppen af Premier League, videre til knock-out runderne i Champions League og et spændende Merseyside derby venter i januar i FA cuppen. 
 

Kigger vi på lidt nøgletal, så går det også i den rigtige retning. I sæsonen 2015/2016 scorede vi 1,6 mål pr. kamp og lukkede 1,3 mål ind pr, kamp. I sæsonen 2016/2017 fik vi 2,0 mål i snit og lukkede 1,1 mål ind pr. kamp. I denne sæson har vi indtil videre scoret 2.2 mål pr. kamp og har lukket 1,3 mål ind pr. kamp.

 

Er Liverpool blevet Kloppsk eller er Klopp bare Liverpool?

 

Jeg vil egentlig svare ja til begge dele. Jürgen Klopp er naturligvis endnu ikke på højde med Bill Shankly eller Bob Paisly, men har helt sikkert potentialet til at blive en af de helt store Liverpool-managers gennem tiden. Klubben valgte meget hurtigt at forlænge hans første kontrakt. Det må betyde, at man tror på projektet.

 

Der er mange fællesnævnere mellem klubbens historie, værdier og spillestil også Jürgen Klopps ledelse af klubben i dag. Hans respekt for klubbens fans og historie er troværdig. En direkte spillestil, hårdt arbejde og aggressivt presspil er også genkendeligt io forhold til tidligere managere. Spørgsmålet er, hvor det er planen, at vi skal peake? Det er ikke i denne sæson. Holdet er stadig under opbygning - der er et stykke vej helt til toppen endnu, men vi er godt på vej til at blive en stabil del af toppen i Premier League.

 

Et andet bevis på det, er tålmodigheden i vores transfers, hvor Klopp og klubben går benhårdt efter prioriterede spillere, og man er parat til at vente. Det er Naby Keita et godt bevis på. Jeg tror ikke, at vi bliver en klub, som betaler 100 mio. pund for en spiller. Det er hverken Liverpools ejere FSG eller Klopps stil. At Klopp er en langsigtet løsning, er hans store interesse i at få samlet træningsanlægget Melwood og akademiet i Kirkby for bl.a. at gøre overgangen fra talentholdene til førsteholdet smidigere, også et bevis på.

 

Så ja: Liverpool er blevet Kloppsk og Klopp er Liverpool. Derfor kan snakken om, hvorvidt Jürgen Klopp er den rette manager for Liverpool godt gemmes langt væk.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere