Login

FARVEL MELWOOD, GODDAG KIRKBY
  • Skrevet: 03 marts 2017

"We need to develop the club, we need to develop a ot of things. We think about everything at the club and this is much longer-term than my contract".

 

Jürgen Klopp har ønsket det siden sin ankomst, og tilbage i oktober måned begyndte de første jungletrommer at spille. I sidste uge kunne klubben så annoncere de endelige planer: Melwood skal ikke længere huse Liverpools førstehold, som i stedet tager turen 10 km over byen, og til Kirkby hvor akademiet i dag holder til. Der er postet £50m i projektet, som påbegyndes i 2018 og ventes at stå færdigt til 2019/2020 sæsonen.

Fra Jürgen Klopps side har det som nævnt længe været af interesse at slå de to anlæg sammen, og på den måde sammenflette klubbens ungdoms- og førsteholdstrup i langt højere grad. Faktisk siger kilder, at det var en af FSGs visioner at føre dette ud i livet fra day one, og der er da også rapporter så langt tilbage som fra 2013 der antyder planerne på tegnebrættet. Det er også to temmeligt forskellige - og så alligevel ens - steder der skal til at køre under samme adresse.

 

Work in progress!

 

Melwood

Melwood ligger i Merseyside-distriktet West Derby Navnet er en sammentrækning af efternavnene hos præstene Fader Melling og Fader Woodlock, som underviste på skolen St Francis Xavier og lærte drengene at spille blandt andet fodbold. St Francis Xavier ligger lige rundt om hjørnet, og navngav anlægget som en gestus til de to præster.

I 1959 kom en vis Mr Shankly til Liverpool FC, og gav Melwood en kærlig og tiltrængt hånd, for at få det up to date med det famøse "pass and move, keep it simple"-system, som han blev kendt på. Dengang var der dog ikke etableret omklædningsrum og lignende, så al omklædning foregik stadig på Anfield, med transport mellem på holdbussen.

 

Shankly på Melwood, 1972

 

I januar 2001 og kunne man så annoncere den nybyggede Millenium Pavillion, som var designet af - og for - Gerard Houllier som på daværende tidspunkt var i spidsen for LFC. En passende timing må man sige, eftrersom Houllier kvitterede med en treble senere samme år. Millenium Pavillionen fuldendte Melwoods status som et mere moderne anlæg, og det er dette spillerne bliver interviewet på og befinder sig på - i hvert fald lidt endnu.

Indtil for ganske nyligt, hvor det blev gjort forbudt af klubben, var det også her mange ivrige autografjægere, lokale unge og øvrige tilrejsende fans, kom ud dagen før en kamp, for at få et glimt af de store stjerne i deres dyre biler. En klassisk, og meget morsom tradition for mange, som desværre blev umuliggjort af klubben grundet 'sikkerhedshensyn'. Forhåbentlig bliver det en mulighed at få et glimt af de mange stjerner, når adressen rykkes på den anden side af byen til...

 

Kirkby Academy

Mens Melwood har været around forever er Kirkby af noget nyere beskaffenhed. I 1998 stod dette såkaldte 'state-of-the-art' akademi klar til benyttelse i landsbyen Kirkby som er en del af Merseyside-delen Knowsley.

Før etableringen af Kirkby Academy var der ikke lige så formel organisering af ungdomstræning, og det var altså med introduktionen af det nye anlæg at der for alvor kom styr på dette. På nuværende tidspunkt rummer Kirkby Academy fire fuldstørrelses fodboldbaner med plastikunderlag. Dette skal udvides markant, og altså nu gælde for hele holdet - grunden som Kirkby Academy på nuværende tidspunkt dækker, tæller 56 acres. Det er dette som skal udbygges, og udvides og på sigt gøres til Liverpools eneste træningsstation.

 

Kirkby Academy

 

Hvad bringer fremtiden?

Andy Hughes udtalte i forbindelse med sidste uges annoncering, at grunden til den omfattende - økonomisk såvel som udbygningsmæssigt - ændring, var at man med det nuværende setup på Melwood ikke ville kunne imødekomme klubbens planer på lang sigt. Han forklarer blandt andet, at man nu vil udbygge selve træningsfaciliteterne, og give mulighed for at træne optimalt i al slags vejr. Endvidere siger Hughes, at man er i tæt samarbejde med Knowsleys bystyre om udviklingen af ikke blot anlægget, men også baner til amatørklubber, græsrodsfodbold og forbedrede forhold for beboerne på og omkring Moss Lane.

 

 

Målet er at tilkøbe 14 acres af det omkringliggende land, det som på billedet hedder Simonswood Playing Fields, og altså udbygge her med baner der både skal komme det professionelle og det bredere setup til gode. Det nuværende akademi vil blive istandsat og renoveret, mens der skal bygges et nyt center til førsteholdet. Derudover skal de £50m dække en ny overdækket kunstbane, hydroterapuetisk behandling, pool og et træningscenter.

Desuden er det London-baserede KSS som står bag designet, også bagmænd på West Hams nye hjemmebane, Stamford Bridge, Twickenham og Wimbledons Main Court. Selskabet er altså specialister indenfor netop sportsarenaer, og der er al mulig grund til at glæde sig til at det nye anlæg snart står færdigt.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere