Login

FORFATTER: "SOM OM BARCELONA HAR EN GUDDOMMELIG RET TIL AT FÅ DEM DE VIL HAVE"
  • Skrevet: 18 august 2017

Esben Suurballe Christensen, som er medforfatter til bogen Liverpool i blodet, publicerede tidligt fredag morgen et indlæg på Facebook, hvor han får luftet sine frustrationer vedrørende Coutinho-sagaen. Vi har fået lov til at publicere indlægget i sin fulde form her.


Fredag morgen kl. 06:37

Jeg forstår godt hvorfor Coutinho vil skifte. Både fra et sportsligt og menneskeligt synspunkt. Barcelona er klubben man drømmer, man ender op i når man er en sydamerikansk spiller. Det er desværre ikke ofte det nordvestlige England. Så når Barcelona kommer og banker på, så forstår jeg udmærket Coutinho vil dertil. Chancerne er trods alt, en del større for at vinde noget. Om end deres nuværende sportslige forfatning ikke har så høj en aktie som tidligere. 
Så er der den menneskelige del. Coutinho er gift og har børn. Efter hvad vi ved, var Lucas og hustru samlingspunktet for det sociale liv, for vores brasilianere og deres familier. Det er væk nu. Sådan nogle ting betyder noget. For mig, for dig, for os alle sammen. Også fodboldspillere. Èt af famillien Couthinos bedste vennepar er Luis Suarez og frue, og som I ved spiller han for Barcelona. Coutinho og frue kender desuden byen Barcelona fra Coutinhos lejeophold i Espanyol. 
Så nu har vi slået fast at der findes parametre for en hvis grad af forståelse for Coutinhos ønske om at skifte til FC Barcelona.

 

Men... Så burde han have ladet være med at skrive under på en forlængelse af hans kontrakt i januar. En forlængelse både hans agent og ham selv fik en væsentlig lønstigning for. Han burde i det mindste have været så klog at han fik indført en frikøbsklausul. Det gjorde han ikke. Så det er ikke Liverpool FC, Coutinho muligvis skal gå og bande over. Men hans agent - og ham selv. 
Nuvel. Der var ingen indikationer fra Barcelona i januar på at det var denne sommer de kom. Så derfor skrev Coutinho under i god tro. Barcelona bliver så taget med bukserne nede af Neymar. Som i grundigt nede. Og de står nu tilbage desperate, da deres selvforståelse har lidt et alvorligt knæk - og de er nødt til at handle hurtigt, for tilfredsstille supportergruppen. Og med et system hvor præsidenten altid er på valg, så er det med udvise handlekraft.

 

Problemet for Barcelona og Coutinho er at de kommer lige før lukketid. Coutinho fik at vide af Klopp både i jan og da han kom tilbage til Melwood, hvor vigtig han blev i denne sæson for Liverpools spil - og ambitioner. Det bliver ødelagt, hvis Coutinho bliver solgt med kun 14 dage til at finde erstatninger. Og der har vi anden del af problemet for Coutinho. Fordi Liverpool har efter alt at dømme pt. en milliard der brænder i lommerne, som man ikke kan komme af med, fordi de klubber man gerne vil handle med, ikke ønsker at sælge denne sommer. Det ændrer en milliard yderligere ikke på. Tværtimod. Og spørg Jer selv om I har tiltro til at den nuværende sportsdirektør, kan forstærke truppen med Coutinho i Barcelona? Han kan jo ikke engang finde ud af at forstærke truppen nu.

 

Jeg har i alt det her set Liverpool supportere - velmenene - råbe op om at ingen er større end klubben og sælg Coutinho hvis han ikke vil være her. Jeg har set mange såkaldte eksperter, værst var Viasat panelet i tirsdags, og supportere af andre klubber mene at når en spiller vil væk, især når Barcelona kommer, så skal man bare sælge. Som om Barcelona har en guddommelig ret til at få de spillere de vil have.

 

Jeg finder det en anelse besynderligt, og det gør jeg fordi Coutinho har ikke råd til at sulke og skulke når han er i klubben efter den 1/9, da han er udset til at have en central rolle i Rusland næste sommer for Brasilien. Det får han ikke hvis, han ikke er i form, på hold eller ikke får spilletid. Det ved han. Det ved LFC. Coutinho har ikke råd til at have en halvdårlig sæson, fordi så er risikoen for at Barcelona eller PSG ikke kommer næste sommer og vil have ham igen. Det ved han. Det ved LFC. Alt det her kommer ikke som en overraskelse for Coutinho. Han fik at vide i Hong Kong af Klopp og i Berlin af Mike Gordon(??!), at han ikke blev solgt

 

Og én sidste grund til at Coutinho ikke bliver solgt. Det er at FSG simpelthen ikke har råd til det. Deres sportsdirektør fra Portsmouth er godt i gang med at få et ellers lovende transfervindue til at glide ud af vores hænder. Hvilket allerede nu har medført enorm kritik. Især fordi klubben meldte i maj ud via pressekanaler at nu havde man 2 milliarder til transfers - og at det var nu man ville se FSGs ambitioner. VVD fadæsen - og godt tre ugers mislykket forhandlinger omkring Keita, har efterladt et indtryk - nok engang - af en sportslige direktion der har ikke den nødvendige erfaring og viden til at agere på transfermarkedet. Skulle man sælge Coutinho 14 dage før vinduet lukker, kan FSG ligeså godt aflevere nøglerne til klubben. De vinder aldrig majoriteten af supporternes tiltro tilbage. Så jeg forventer at se Coutinho spille igen for Liverpool denne sæson efter september. Og spille godt. Og så er han væk næste sommer.


Onwards and upwards.
Esben Suurballe Christensen

 

 

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere