Login

GLEMTE KLOPP TALENTERNE?
  • Skrevet: 05 april 2017

Det ville naivt at tro, at Klopp på et par transfervinduer kunne stå med den færdige trup, der er bredt besat på alle pladser med spillere, der passer til hans spillestil.

Men januars resultater viste, at Klopp og hans stab har disponeret forkert ved stort set kun at bruge de samme 13 – 16 spillere. Konsekvensen er her og nu, at der på trods af bedre resultater på det seneste stadig er fare for, at vi ikke når målet for sæsonen: Top 4 og Champions League-kvalifikation.

Det er der sagt og skrevet rigtig meget om på det seneste. Mit postulat og dette indlægs hovedpointe er, at Klopps fejldisponering er gået udover talenterne fra akademiet. I skrivende stund har Liverpool fået vendt resultaterne, og ligger pt. i top 4 i tæt kamp med de andre topklubber.

Virkeligheden er dog stadig, at vi med Lallana og Mane måske ude resten af sæsonen står med en smal trup, og en række talentfulde spillere, som ikke er blevet spillet ind på holdet over hele sæsonen, og som hurtigt kan blive smidt ud i en 'præstér-nu-og-her'-situation. Det er store krav til unge spillere, som ville være bedre tjent med en løbende introduktion til førsteholdet.

 

En del af Liverpools og Klopps DNA

 

Et af Klopps særlige kendetegn er brugen af unge talentfulde spillere og gerne fra eget akademi. Det er vel også en af grundene til, at klubben valgte Klopp, fordi der er en flot tradition i klubben og forventning fra fansene om, at man bruger klubbens egne talenter.

Det ligger i klubbens historie og kultur. Og det lovede også godt i sommeren 2016, hvor mange af de unge spillere var med truppen på pre-season i USA. Der har efterfølgende også været spilletid til talenterne. Jeg mener dog, at de er blevet matchet forkert, hvilket hæmmer deres udvikling.

Det virker som om, at akademispillerne sammen med reserverne fra førsteholdstruppen kun er blevet brugt i cup-kampene mod hold fra lavere rækker, da A-kæden skulle spares, efter at have spillet næsten samtlige kampe i efteråret.

Hvis man havde valgt en strategi, hvor man løbende havde givet spilletid til en enkelt eller to af de unge spillere pr. kamp, så havde der både været en bedre dosering af den fysiske belastning på A-kæden, og vores talenter var blevet matchet på øverste hylde i Premier Leauge med erfarne spillere at læne sig opad, hvilket giver en meget bedre talentudvikling.

I et talentudviklingsperspektiv giver det ingen mening at stille med et rent talenthold mod Plymouth i FA cuppen. De skal matches på øverste niveau sammen med de bedste og mod de bedste. De skal kunne læne sig op ad de rutinerede kræfter. Det kan man ikke, når man selv skal være den bærende kraft i en vind-eller-forsvind-kamp mod f.eks. Plymouth.

Den klart bedste og mest udbytterig matching er i Premier League. Det er fint, at de spiller de fleste kampe på U-23 holdet, men de skal løbende også prøves på højeste niveau. Hvem husker ikke Trent Alexander-Arnolds fine indsats fra start på højre back på Old Trafford. Det kan lade sig gøre.

 

Så godt som ingen PL-spilletid til talenterne

 

Jeg vil vove den påstand, at vores resultater lige efter jul kunne have været bedre, hvis man i efteråret havde brug talenterne løbende. Det havde for det første fordelt de mange højintense løb, Klopp kræver, på flere spillere. For det andet havde det givet mulighed for, at man kunne give en startplads til en talentfuld spiller en gang i mellem, uden at det det ville gå udover resultaterne.

Talenterne er der. Ben Woodburn, Trent Alexander–Arnold, Harry Wilson, Ovie Ejaria, Sheyi Ojo virker klar til at blive prøvet af i PL, bare for at nævne nogle stykker. Unge spillere kommer ofte med en stor energi, som bl.a. var vores stor udfordring i januar, hvor vi virkede fysisk trætte og helt uden energi på holdet.

Tilbage står dog på nuværende tidspunkt med otte Premier League-kampe tilbage af sæsonen, at Trent Alexander-Arnold og Divock Origi som eneste spillere under 22 år har prøvet at starte inde i ligaen - og blot i otte kampe til sammen. Her har Origi, der som belgisk landsholdsspiller måske er vokset ud af talent-kategorien, taget sig af de syv.

Ovie Ejaria, Marko Grujic, Ben Woodburn og Trent Alexander-Arnold har tilsammen fået 12 indhop af i alt 90 minutters varighed. Med Alexander-Arnolds hele kamp mod Manchester United har talenterne i truppen altså fået to PL-kampe - til sammen. Læg hertil 23-årige Kevin Stewarts 18 minuttters spilletid fordelt på fire indhop, hvis du finder det relevant.

Kigger man lidt længere frem, håber jeg, at sommerens transfervindue bliver brugt på at købe spillere, som kan gøre en forskel. Altså spillere til startopstillingen.

Jeg ser ingen grund til at hente for mange nye unge spillere ind. Lad os købe spillere, som kan gøre en forskel fra start og samtidig styrke vores bredde i truppen. Det vil give gode muligheder for, at de allerede talentfulde spillere, som vi har i truppen, kan få den fornødne spilletid og matching til at udvikle deres talent, som det fortjener.

Det tror jeg også er Klopps tilgang til den fortsatte opbygning af truppen.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere