Login

HVEM SKAL STYRKE OFFENSIVEN I JANUAR?
  • Skrevet: 04 december 2016

Liverpool går en travl periode i møde med 12 kampe i december og januar. Det lagt sammen med udsigten til at måtte undvære nøglespillere i denne vigtige periode, er noget der sætter truppen på en alvorlig test. Manager Jürgen Klopp har tidligere snakket om, at man har øjne på markedet og har hentydet til, at det især i offensiven (hvor man altså mangler Coutinho i hele december og Mané i januar) godt kan ende med køb af forstærkninger, når transfervinduet åbner 1. januar. Derfor har undertegnede kigget nærmere på mulighederne for Klopp og Liverpool for at handle ind efter nytår. 

 

MEDIERNES FAVORITTER

 

CHRISTIAN PULISIC – 18 ÅR

 

 

 

KLUB: Borussia Dortmund

POSITION: Højrekant/Venstrekant

KAMPE/MÅL/ASSISTS 2016/17: 15/2/6 – (111 min/pr. mål/assist)

PRIS: £27m

 

Pulisic var genstand for et £11m-bud fra Liverpool i sommer og har også tidligere været under luppen hos undertegnede her på sitet. Han besidder en lang række kvaliteter, som kan tilføre vores offensiv noget bredde på positioner (kanterne), hvor vi ikke har den store bredde. I mine øjne er han den perfekte afløser for Sadio Mané i januar og samtidig en god konkurrent til Mané på den lange bane. 

Teenagesensationen er øverst på Jürgen Klopps ønskeliste i januar og selvom Michael Zorc (Dortmunds sportsdirektør) har sagt offentligt, at Liverpool spilder tiden med deres interesse i amerikaneren, så vil Liverpool forsøge at købe Pulisic fri. Hvis en handel ikke materialiserer sig denne vinter, vil man forsøge igen til sommer. 

Han er min ubetingede favorit denne vinter og jeg håber vi sprænger kassen for at få fingre i ham. Under Klopp kan han blive en sand ‘world beater’. 

 

JULIAN BRANDT – 20 ÅR

 

 

 

KLUB: Leverkusen

POSITION: Højrekant/Venstrekant

KAMPE/MÅL/ASSISTS 2016/17: 17/2/4 – (196 min/pr. mål/assist)

PRIS: £32m

 

Hurtig, dynamisk, gennembrudsstærk og med et godt øje for sine medspillere. Julian Brandt er et af de helt hotte navne i tysk fodbold i øjeblikket. 

Den 20-årige kantspiller har spillet fast i Leverkusen de sidste par sæsoner og når formentlig 100 kampe for den tyske klub inden denne sæson er ovre. Han har en god gennembrudsstyrke og ville tilføre vores offensiv mere fart og en ekstra løsning på kanten – et sted, hvor vi i den grad mangler bredde. 

Brandt er en spiller jeg finder enormt spændende. Dog frygter jeg, at prisen på ham kan ende med at blive uhyggeligt høj hvis vi skal handle i januar. Ifølge evigt pålidelige Melissa Reddy, er Brandt primært et sommeremne på Merseyside og man ønsker ikke at ende med at betale urimelige penge for hans signatur næste måned

 

QUINCY PROMES – 24 ÅR

 

 

 

KLUB: Spartak Moskva

POSITION: Højrekant/Venstrekant/Angriber

KAMPE/MÅL/ASSISTS 2016/17: 16/5/7 – (115 min/pr. mål/assist)

PRIS: £25m

 

Hollænderen spiller sammen med Gini Wijnaldum på A-landsholdet og har spillet i alt 16 gange og scoret 2 gange. Han er en livlig spiller, der har bygget på sit slutprodukt siden skiftet fra FC Twente til russiske Spartak Moskva i 2014. Siden skiftet til Rusland har han lavet 36 mål og 20 assists i 77 optrædener (primært fra højrekanten). Det er en imponerende ratio, på trods af, at ligaen ikke er blandt de allerstærkeste i Europa. 

Promes fylder 25 i januar og er en spiller, der kan ligge overalt i den forreste linie. Han er næsten aldrig skadet (har lige siddet ude i et par uger med en mindre skade, som i øvrigt er hans første skadespause siden skiftet til Rusland). 

Jeg kunne godt se Promes blive en udmærket løsning, men frygter mest af alt, at springet kan blive for stort. Han besidder mange af de samme styrker som Sadio Mané, har samme højde, men vejer altså 8 kg mindre. Derfor frygter jeg, at han måske har for lidt fysisk balast. Spændende er han dog, spørgsmålet er om det kan overføres til Premier League.

 

SARDAR AZMOUN – 21 ÅR

 

 

 

KLUB: FC Rostov

POSITION: Angriber

KAMPE/MÅL/ASSISTS 2016/17: 23/6/2 – (175 min/pr. mål/assist)

PRIS: £12m

 

En anden type spiller end de andre, som er nævnt som potentielle indkøb af diverse journalister tæt på klubben. ‘Den iranske Messi’, Sardar Azmoun er nemlig en mere traditionel nummer 9 med en god teknik og et godt øje for mål. Han har imponeret stort for upåagtede FC Rostov i Champions League og stjal senest overskrifterne med sit mål mod FC Bayern München i en 3-2-sejr på hjemmebane. Han har ligeledes garnet hele 16 gange i 22 optrædener for det iranske landshold. 

Han skiftede i sommer en lejeaftale ud med en permanent en af slagsen, efter en glimrende første sæson på lån i FC Rostov fra Rubin Kazan. Azmoun underskrev en to-årig kontrakt og har derfor lige godt 18 måneder tilbage. Det betyder, at hans pris derfor ikke vil være enorm og det gør ham til den suverænt billigste løsning af dem alle i denne artikel. 

Bekymringen er dog, ligesom med Promes, at springet fra russisk fodbold er for stort. Azmoun har dog flere år til at vænne sig til tempoet, da han blot er 21, men samtidig er Liverpool ude efter en spiller, der kan ‘hit the ground running’ og gøre sig gældende fra dag 1. 

 

OUTSIDERNE

 

MOUSSA DEMBÉLÉ – 20 ÅR

 

 

 

KLUB: Celtic

POSITION: Angriber

KAMPE/MÅL/ASSISTS 2016/17: 28/17/3 – (102 min/pr. mål/assist)

PRIS: £20m

 

Dembélé har for alvor imponeret siden skiftet fra engelske Fulham for £500.000 i sommer. Mange anså ham for at være et stort talent, men han har lynhurtigt bevist, at han er klar til at være med hos seniorene, efter hele 17 mål i sæsonens første 28 kampe – blandt andet to af dem mod Manchester City i Champions League-gruppespillet. 

Som spillertype minder franskmanden meget om vores egen Divock Origi med evner både med ryggen til mål, en god teknik og skarpe afslutninger. Han er blevet kædet sammen med et skifte til The Reds i ‘Glasgow Live’, som mener at vi står klar med omkring £20m. 

Dembélé er uden tvivl en spændende spiller, som kunne blive spændende at følge i Premier League, men netop det, at han minder så meget om en angriber vi har i forvejen og ikke rigtigt kan gøre sig gældende andre steder i frontkæden, kunne godt gøre ham overflødig på den korte bane. Ligeledes ved man aldrig rigtigt hvad man får, når man handler ind i Skotland. Jeg håber dog, at det er en spiller, som vi holder et vågent øje med over de næste 2-3 år. 

 

INAKI WILLIAMS – 22 ÅR

 

 

 

KLUB: Athletic Bilbao

POSITION: Højrekant/Angriber

KAMPE/MÅL/ASSISTS 2016/17: 19/2/3 – (280 min/pr. mål/assist)

PRIS: £32m

 

Williams har ikke haft den bedste sæson, men ikke desto mindre er han en spiller, der passer på profilen. Han er en atypisk kantspiller, der qua sin størrelse (186cm) i mine øjne passer glimrende ind i Premier League. Han er hurtig, kan sætte sin mand og er teknisk meget stærk. 

Der er masser af potentiale i Williams, som for ikke særlig længe siden forlængede med baskerne, men som kunne anses for at være en glimrende investering. Han har et knaldhårdt spark og kan meget vel i fremtiden udvikles til en glimrende striker grundet hans power og gennembrudsstyrke.

En spiller med en lys fremtid og en spillertype, som Klopp elsker at forme. Jeg tror det kunne blive et godt match – uden nogle medier dog har meldt noget om historien.

 

DEN FRÆKKE

 

SUSO – 23 ÅR

 

 

 

KLUB: AC Milan

POSITION: Højrekant/Offensiv midtbane

KAMPE/MÅL/ASSISTS 2016/17: 15/5/6 – (113 min/pr. mål/assist)

PRIS: £20m

 

Den elegante offensivspiller har langt om længe fundet sig tilrette i italienske AC Milan. Han er en gammel kending og fik i årene 2010-2015 sin fodboldopdragelse i Liverpool. Han opnåede i alt 21 kampe for The Reds og et enkelt mål før man sendte ham videre for blot £1m til AC Milan i januar 2015 (med et halvt år til kontraktudløb). 

Via et udlån i Genoa er Suso nu tilbage og spiller fast i Milano-klubben – og her er han begyndt at bygge stabilitet, kvalitet og slutprodukt på sit utvivlsomme talent. Han er en spiller, der i mine øjne besidder mange af de samme egenskaber som Coutinho, på et noget lavere niveau selvfølgelig, blot fra modsatte side. Han opererer primært på højrekanten og trækker ofte ind i banen for at svinge sin stærke venstreskøjte. 

Med sine blot 23 år og erfaring fra engelsk fodbold, tror jeg han er en spiller der kan bygge endnu mere på i årene der kommer – især under en manager som Jürgen Klopp. Man kan frygte at den hårde taktiske disciplin og det omfattende presspil ikke er spanierens kop the, men det er ikke til at spå om. Jeg kunne godt se det spændende i en transfer. 

 

OPSUMMERING

Som det ser ud, så er Liverpool i højeste grad på udkig efter en kantspiller i januar. Spørgsmålet er, om denne kantspiller skal være en udpreget Mané-type, en Coutinho-type eller en helt anden type. I hvert fald ser Christian Pulisic ud til at være klubbens toptarget og det er en spiller, som jeg undertegnede ligeledes ville elske at se trække i den røde trøje. Meget tyder på, at plan B hedder Julian Brandt, som er en spiller med mange af de samme styrker. Hollandske Quincy Promes lader til at være løsningen, hvis Klopp og co. sigter efter mere erfaring, men virker samtidig som en mand, der kan blive en plan C, grundet at man ikke har set ham præstere i en bedre liga. 

Det er en smule uforståeligt, at vi er kædet sammen med Sardar Azmoun, som i højere grad er udpræget angriber. Det har jeg svært ved at se materialisere sig til januar, men måske han kan være en man kigger nærmere på til sommer, når der formentlig er europæisk fodbold på programmet og truppen har brug for mere bredde? Det samme gælder for franske Moussa Dembélé.

Til sidst er der de to alternative løsninger, Inaki Williams og den tidligere Liverpool-mand, Suso. Det er to spændende offensivspillere med erfaring fra de bedste ligaer i Europa. Det er begge spillere, som trods manglende rygter, der kæder dem sammen med LFC, kunne blive meget spændende at se spille under Jürgen Klopp.

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere