Login

I KLOPPS KIKKERT: CHRISTIAN PULISIC
  • Skrevet: 05 november 2016

Nyheden om skaden til Danny Ings, der holder angriberen ude i resten af 2016/17, kombineret med Sadio Manés fravær i forbindelse med African Cup of Nations i lige godt en måned i januar, er Jürgen Klopp, ifølge den velinformerede lokalavis Liverpool ECHO, klar til at gå ud og styrke truppen i januar. Undertegnede har kigget nærmere på en oplagt erstatning både på den korte og lange bane – nemlig Dortmunds amerikanske teenager, Christian Pulisic. 

 

Liverpool har været flyvende offensivt indtil nu i denne sæson. Den offensive trio bestående af Philippe Coutinho, Roberto Firmino og Sadio Mané har været drivkraften, mens Adam Lallanas intelligente løb i boksen fra midtbanen, har gjort The Reds til et dynamisk hold med mange tangenter at spille på, på banens sidste tredjedel. 

 

Sadio Mané må dog sidde ude i januar måned grundet deltagelse for Senegal i African Cup of Nations og det bliver unægteligt et hårdt slag for Klopp og hans stab. Truppen besidder en masse bredde og det lader ikke til, at der er mange positioner, hvor Klopp ikke har en fuldgod erstatning klar til at træde ind i tilfælde af skader eller fravær. Lige præcis højrekanten, hvor Mané har huseret indtil nu, ligner dog en mindre akilleshæl for Liverpool bedst eksemplificeret ved sæsonens indtil nu eneste nederlag i udekampen mod Burnley i august, hvor Mané sad ude med en skulderskade.

Skaden til tilbagevendte Danny Ings ligner tungen på vægtskålen, som gør, at Liverpool nu vil forsøge at finde en offensivspiller og tilføje til truppen i januar.

 

Jürgen Klopp åbnede op for muligheden for at reagere i januar med følgende udmelding fredag: 

 

We watch the market all the time and of course we need to be prepared for different situations and one of them is injuries. The African Cup of Nations we already knew about so we don’t need to be influenced or surprised by that, but it could be a moment when we approach the market. 

It’s not about about how many strikers. Three strikers is enough, I think. But when Sadio is away we will be without a winger. We do not have many wingers, I would say. 

Roberto Firmino could play as a kind of a winger which would then just give us two strikers. It is a long way to go from January onwards and that month of January is busy. If we can go to the semi-final of the League Cup it could be the busiest month of the whole year. We need to be prepared for this for sure.

 

EN WINGER PÅ BLOKKEN

Det lader altså, ud fra Klopps udtalelser, til at en kantspiller er det Liverpool-truppen mangler. Noget der ligeledes bekræftes af klubbens £11m-bud i august på den nu 18-årige Dortmund-kantspiller, Christian Pulisic. 

Amerikaneren, der for lidt mere end en måned siden fyldte 18 år, er igang med en kometkarriere i Klopps tidligere klub Borussia Dortmund. Han har i denne sæson udelukkende dækket højrekanten og har arbejdet sig tættere og tættere på førsteholdet i 2016. I øjeblikket er han mere eller mindre fast mand for Thomas Tuchels mandskab, som allerede har spillet sig videre til Champions Leagues 1/8-finaler. 

 

 

Her er Pulisics bedste aktioner i Dortmund indtil nu.

 

Hans kvikke fødder, hurtige antrit og eminente teknik gør ham til en meget interessant spiller, der besidder mange af de rigtige kvaliteter for at glide ind og falde godt til i Liverpool-offensiven. Man skal ikke lade sig snyde af hans alder. Pulisic har allerede bevist, at han er en spiller, der har et ganske fint slutprodukt og ofte er kampafgørende med enten mål eller målgivende afleveringer. Indtil nu i denne sæson, er det blevet til 12 kampe, 2 mål og 5 assists i alle turneringer for amerikaneren. 

 

skaermbillede-2016-11-05-kl-16-59-21

Pulisic ligger forholdsvis lige med både Sadio Mané og Roberto Firmino, når det kommer til mål og assists pr. 90 minutter i denne sæson. Imponerende af en 18-årig knægt, der ikke har spillet mange kampe i Bundesligaen.

 

Pulisic er en alsidig spiller, der kan ligge overalt i linien lige bag angriberen. Selvom han udelukkende har ageret højrekant for Dortmund i denne sæson, har han tidligere optrådt på venstrekant med stor succes

Men det er ikke kun Puilisics evner med bolden og fremad banen, der er imponerende. Han er et ægte produkt af Dortmund og Jürgen Klopps filosofi. Hans vilje til at vinde en tabt bold tilbage er beundringsværdig og det samme er hans aggressivtet i duellerne (uden at tilspille sig gule kort), som i mine øjne blot gør ham til et endnu bedre fit for Liverpool og Premier League som helhed. 

 

skaermbillede-2016-11-05-kl-17-09-23

 

For nylig var Pulisic tilmed ude og snakke om sin beundring for engelsk fodbold, hvor det spændende talent gjorde det klart, at passionen for fodbold for alvor opstod, da han som meget lille boede i England i et år. Det interessante er timingen i dette, i øvrigt fremragende, interview, som kommer kort efter buddet fra Liverpool.

 

HVORFOR PULISIC – OG ER HAN OVERHOVEDET REALISTISK FOR KLOPP & LFC?

Christian Pulisic kom til Dortmund i 2015, da Jürgen Klopp fortsat var i spidsen for BVB. Her imponerede han lynhurtigt Klopp og staben og amerikaneren har ikke kigget sig tilbage siden. 

I april måned blev han den yngste udlænding til nogensinde at score i Bundesligaen. I maj blev han den yngste målscorer for det amerikanske A-landshold nogensinde (nu 3 mål i 8 kampe). I september blev han den yngste spiller til at score to mål i en Bundesliga-kamp nogensinde og senere samme måned blev han Dortmunds yngste Champions League-spiller i historien. 

Ovenstående er alle sammen imponerende rekorder af en spiller, der når januar-vinduet åbner, har 2 1/2 år tilbage af sin kontrakt. Jürgen Klopp har som bekendt gjort opmærksom på sin og Liverpools interesse med sommerens bud, som blev afvist af Borussia Dortmund. Det er dog meget sandsynligt at dette bud vil blive fulgt op og skal Borussia Dortmund nå at indkassere inden man træder ind i en ‘risikozone’, så er det i januar det skal ske. 

Pulisic er et super fit for Liverpool og Klopp – både på den korte bane, hvor han efter min overbevisning vil kunne gøre sig gældende og kæmpe med om en plads i startelleveren med det samme, og på den lange bane, hvor hans alder gør ham til en utrolig spændende spiller over de næste 8-10 år. Med en formodet pris på £25-30m, er det værd at gå efter at tilknytte amerikaneren i januar. Han lader til at være den perfekte løsning.

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere