Login

JANUARINDKØB SKAL FRIGØRE HENDERSON
  • Skrevet: 17 januar 2017

Jeg har gennem noget tid diskuteret med andre Liverpool-fans, om Jordan Henderson spiller på den rigtige position. Jeg tror, at vi kan få mere ud af ham lidt længere fremme på banen. Mere om dette længere nede i indlægget.

Liverpool vidste allerede inden denne sæson, at det var en sæson uden Europa. Derfor er spillertruppen også tilpasset herefter i forhold til størrelse, kvalitet og talent. Klubbens økonomi sætter selvfølgelig også en begrænsning for, hvilke muskler man kan spille med på transfermarkedet. Nu hvor transfervinduet er åbnet vil jeg komme med et bud på, hvor Liverpool skal forstærke sig i dette vindue for at opfylde målsætningen om Champions League-kvalifikation i denne sæson.

 

TRUPPEN ER FOR SMAL

Jeg ved ikke, hvor mange som ville have forudsagt, at truppen i løbet af sæsonen ville være for smal, men når man ser lidt nærmere på spillertruppen og hvilke spillere, som har været brugt mest, så har det været meget de samme 12-16 spillere, der primært har udgjort start-elleveren.

På trods af at vi ikke har europæiske kampe, så vil det på et tidspunkt sætte sine spor fysisk. Beviset for dette har været det hårde juleprogram, hvor vi præsterede rigtigt fint til og med City-kampen. Men i kampene mod Sunderland og pokalkampen mod Southampton virkede spillerne fysisk trætte og derfor uden den påkrævede energi og arbejdsvilje.

Klopp valgte, korrekt, at stille med reserverne mod Plymouth i FA cuppen. I samme runde havde både Chelsea og Tottenham modstander af samme kaliber som Plymouth, de valgte også at stille med reserverne, som sikkert spillede dem videre til næste runde, fordi deres reserver er mere erfarne og af bedre kvalitet.

 

 

Trent Alexander-Arnold, Kevin Stewart  og de andre reserver formåede ikke for alvor at overbevise mod Plymouth (Photo by Michael Steele/Getty Images)

Trent Alexander-Arnold, Kevin Stewart og de andre reserver formåede ikke for alvor at overbevise mod Plymouth (Photo by Michael Steele/Getty Images)

 

Vi er desuden det hold i Premier League, som har løbet flest kilometer, og Henderson er den spiller, som individuelt har løbet længst i PL. Det fortæller noget om Klopps krævende spillestil.

Skal Liverpool holde momentum i topppen af Premier League, skal truppen forstærkes i dette vindue. Jeg tror ikke, at vi har kvalitet nok i de spillere, som udgør truppen fra 12. – 18. mand, og der vil altid være skader. Spørgsmålet er så, hvor skal vi forstærkes henne. Det vil jeg prøve at give et bud på.

 

KVALITET FREM FOR KVANTITET

Jeg tror, at der i dette transfervindue skal prioriteres. Vi får ikke en spiller til hver kæde. Det er heller ikke sikkert, at der er behov for dette. Der har været talt og skrevet meget om målmandssituationen i Liverpool FC. For mig er den afklaret. Mignolet er 1.målmand – end of story!

Forsvaret er jeg faktisk også ok tilfreds med. I denne sæson har vi kun lukket 1,15 mål ind pr. kamp. Det er faktisk tæt på at være helt i orden. Man plejer at sige maks. 1,0 eller mindre pr. kamp, hvis man skal være med i toppen af Premier League. Milner, Lovren, Matip og Clyne er min fortrukne fireback-kæde med Klavan, Moreno og Gomez som de mest oplagte reserver. Klopp er stadig i gang med at bygge truppen op. På sigt skal vi have mere konkurrence i truppen i form af to kvalificerede spillere pr. position. Det er ikke forsvaret, som trænger til forstærkning her og nu.

Vi skal lidt længere frem på banen for at finde mit første bud på indkøb. Det har vist sig, at vores stærkeste opstilling på midtbanen i denne sæson har været Henderson, Wijnaldum og Lallana med Henderson liggende i den defensive 6’er-position, Wijnaldum som 8’er og Lallana som det offensive bindeled til de tre forreste.

 

 

Henderson, Lallana, Wijnaldum og Can har været Jürgen Klopps foretrukne brikker til tremandspuslespillet på midtbanen i denne sæson (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

Henderson, Lallana, Wijnaldum og Can har været Jürgen Klopps foretrukne brikker til tremandspuslespillet på midtbanen i denne sæson (Photo by Mike Hewitt/Getty Images)

 

Emre Can har også været brugt ved siden af Henderson. Jeg har dog ikke været overbevist af Cans præstationer. Der er ofte alt for mange boldberøringer, hvor Klopp foretrækker, at bolden afleveres hurtigere frem i banen. Desuden har Emre Can en tendens til alt for ofte at løbe med bolden, hvor det ender i en tabt duel og omstilling til modstanderholdet.

Jeg er faktisk i tvivl, om Emre Can har en fremtid under Klopp i Liverpool på den længere bane. Mit første bud på et indkøb er en ny defensiv 6’er, som der for det første kan skubbe Henderson op på 8’er positionen, hvor han kan udnytte sit store løbepensum, være styrmand i vores høje aggressive pres og true dybden offensivt.

En tilføjelse til midtbanen vil måske betyde, at forholdsvist dyrt nyindkøbte Wijnaldum må tage plads på bænken engang i mellem – men der vil også være kampe, hvor vi har brug for hans spillertype. Især i kampe, hvor vi må forvente, at have bolden meget. En ekstra mand på midtbanen vil give mange flere taktiske muligheder, vi til tider har manglet.

 

FRIGØR HENDERSON

Henderson er ikke defensiv midtbane i mine øjne – i hvert fald ikke endnu. Brendan Rodgers omskolede Steven Gerrard til en dybliggende playmaker og defensiv midtbane. Sikkert fordi, at Gerrard qua sin alder ikke havde samme løbekapacitet og fysik.

Henderson er kun 26 år og i sin bedste fodboldalder. Det er for tidligt at omskole ham. En ny defensiv 6’er kan desuden være med til at beskytte vores bagkæde bedre end tilfældet er i dag. Adam Lallana spiller det bedste, vi har set fra ham, på den offensive midtbane i en fleksibel rolle.

Til de tre forreste pladser har vi Coutinho, Mane, Firmino, Sturridge og Origi som de mest oplagte valg. Med Mané til AFCON er vi sårbare på disse positioner – ikke mindst på grund af Sturridges skadeshistorik. Som I sikkert har gættet, er dette mit andet bud på, hvor en transfer vil styrke truppen. Jeg tror ikke, at det skal være en specifik angriber eller kant, men en offensiv type, som kan spille alle de tre forreste pladser. Spilleren må i type gerne ligne Mane – altså hurtig, så han kan true dybden på banens sidste tredje del, målfarlig og aggressiv.

Som sædvanlig bliver mange spillere rygtet til Liverpool. Julian Draxler, som måske var Klopps førsteprioritet, skiftede til PSG. Seneste bulletiner går på, at Klopp ikke kan få de spillere, som han ønsker før til sommer. Jeg håber dog, at vi alligevel ender med at signe et par spillere, inden transfervinduet lukker i.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere