Login

KARAKTERER: SPURS
  • Skrevet: 10 februar 2015

 

Efter et skuffende Merseyside Derby meldte Liverpool sig ind i top 4-kamppen igen med en sejr på 3-2 over Tottenham i en højintens kamp. Her er karaktererne fra opgøret.

 

SIMON MIGNOLET - 10

Endnu en meget mere end godkendt kamp fra den belgiske keeper. Blev solgt af henholdsvis forsvar og linievogter på de to mål, og reddede Liverpools *** ved at hive en verdensklasseredning op af hatten på Lamelas afslutning på et meget vigtigt tidspunkt. Skal også have roser med på vejen for sit perfekte udspark ved 1-0-målet. Keep up the good work, Simon!

 

EMRE CAN - 10+ - MAN OF THE MATCH

Tyskerens indflydelse på holdet bare vokser og vokser. Can spillede endnu engang en fremragende kamp som boldspillende forsvarer og var med til at sætte prop i en ikke-eksisterende midtbane, da han blev flyttet en tand frem på banen i anden halvleg. Han formåede med fire interceptions at gøre opmærksom på, hvor forudseende en spiller han er, men der skal stadig bygges på duelspillet, hvis han skal være en langtidsløsning i forsvaret.

 

MARTIN SKRTEL - 7

Så ukoncentreret ud i starten af kampen men spillede sig i den grad op. Skrtel er en af de spillere, der nyder allerbedst af systemskiftet til 3-4-3. Nu kan han overlade opspillet og de aggressive dueller til Can og Sakho, og han gjorde endnu engang det, han er (blevet) bedst til: Skilte sig fornuftigt af med bolden, vandt sine fysiske dueller uden at oversatse - og så fik den ellers til tider ganske hovedløst aggressivt spillende slovak ved flere lejligheder vist sweeper-egenskaber (!), når især Sakho var i vanskeligheder. Hele fire afslutninger fik den rutinerede forsvarsspiller blokeret.

 

MAMADOU SAKHO - 4

Jeg er SÅ stor fan af at se Sakho spille fodbold - når han har bolden i fødderne. 93 procent afleveringssikkerhed og fire ud af fem vellykkede lange bolde - blandt andet et skift af den anden verden til Ibe slået med det ellers ikke overbevisende højreben. Det er ganske enkelt fremragende. Men, men, men. Når Tottenham - og især Lamela havde bolden - var franskmanden for ofte på hælene. Han så ikke overbevisende ud ved Tottenhams første mål og var senere nødt til at trække et dumt gult kort ved liggende at gribe fat om benene på Dembele i en situation, han helt selv havde bragt sig i. Syv vundne dueller og tre vellykkede tacklinger vidner dog også om, at han trods alt formåede at komme i vejen for en del også og hans plads på holdet er meget langt fra at være i fare.

 

 

JORDON IBE - 10

Indrømmet: Jeg havde mine tvivl, om Ibe var klar til topfodbold i PL, da han blev hentet hjem fra lån. Den tvivl har han på to kampe gjort komplet til skamme. En ufatteligt svagt spillende Danny Rose på Spurs' venstreback er med garanti stadig rundtosset i dag. Hele seks vellykkede driblinger formåede den unge englænder, og nærmest alene på grund af ham var Sterlings speed (næsten) ikke savnet. Fik også vist, at han snildt kan sende et drøn afsted med venstreskøjten, hvis han bliver tvunget indad i banen. Hvis han skal spilles på wingbacken fast, skal der bygges defensiv taktisk forståelse på, men alt i alt en fremragende kamp af Ibe!

 

STEVEN GERRARD - 02

Kaptajnen var tilbage på den defensive midtbane som afløser for skadede Lucas, og det er på ingen måde en løsning. Når Tottenham spillede sig ud af de første pres, var der intet presspil i Gerrard overhovedet, og det var blandt andet dyrt ved målet til 1-1, hvor Tottenham ganske ubesværet spillede sig igennem den centrale midtbane. Jeg havde gerne set Can som afløser for Lucas som hårdttacklende skraldemand på midtbanen, og ellers er Joe Allen en bedre vikar end Gerrard. Og det siger ikke så lidt. Captain Fantastic består med mindst mulige margin udelukkende på grund af en stensikker straffesparkscoring, der gjorde ham til den første Liverpool-spiller til at nå 10 scoringer i denne sæson. Og lad os så håbe, at han spiller sine resterende Liverpool-kampe længere fremme på banen.

 

JORDAN HENDERSON - 4

Med Gerrard som turist på midtbanen havde Henderson svære arbejdbetingelser som nærmest ene mand i maskinrummet. Arbejdsindsatsen kan der ikke sættes en finger på - desværre havde den spiller, Henderson pressede, alt for let ved at skille sig af med bolden. Vicekaptajnen gjorde det som sædvanlig fornuftigt i pasningsspillet og løb solen sort. Alt i alt var det dog ikke en af Hendersons bedste kampe - især savnede jeg beslutsomhed i pasningerne, når Liverpool satte spillet på den sidste tredjedel af banen.

 

ALBERTO MORENO - 7

Gerrard og Xabis kærlighedsbarn præsterede endnu engang en arbejdsindsats af den anden verden som boks-til-boks-spiller på venstrekanten. Evigt til stede i presspillet og med en iver efter at komme med frem og holde bredden i venstre side af banen, der er absolut beundringsværdig. Og det stort set uden at blive fanget for langt fremme i banen, når Tottenham slog kontra. Han har dog for vane at falde lidt ud af kampene. Med blot 37 boldberøringer var han klart mindst involverede Liverpool-spiller - forklaringen skal dog til dels findes i, at Liverpool fornuftigt nok fokuserede på at sætte angrebene op i højresiden, hvor Can, Ibe og Markovic var en meget stor mundfuld for Ryan Mason og Danny Rose.

 

 

LAZAR MARKOVIC - 7+

En ganske udmærket kamp af serberen, der i rollen som offensiv midt til højre fandt sammen i et stærkt samspil med Jordon Ibe. Åbnede scoringen efter et kvarters spil i en situation, hvor Daniel Sturridge nok mildest talt havde været utilfreds med ikke at få en aflevering, hvis ikke ellers så stærke Hogo Lloris havde stordroppet i Tottenham-målet. Målet viste, at Markovic virkelig har fundet sit spil i Liverpool, også som offensiv midt - han søger resolut ind i det helt rigtige område, hvor han i starten af Liverpool-karrieren ofte var for stationær. En meget spændende spiller, der bare bliver bedre og bedre. Hans mål gjorde i øvrigt Liverpool til det blot tredje hold til at score 4000 mål på hjemmebane i øverste række.

 

COU10NHO - 4

Brasilianeren skulle for dybt i banen for at modtage bolden på grund af den centrale midtbanes manglende bevægelighed. Det var dog slet ikke den lille troldmands kamp. En god arbejdsindsats i presspillet og gode bevægelser uden bold blev skæmmet af alt, alt for mange boldtab, når han endelig fik bolden i fødderne. Blot 66 procent vellykkede afleveringer, seks fejlslagne lange bolde og ikke en eneste vellykket dribling vidner om, at Coutinho havde det svært i en kamp, hvor tempoet var voldsomt opskruet.

 

DANIEL STURRIDGE - 7+

En stærk kamp af den tilbagevendte angriber, der dog stadig mangler et par kampe i benene, før han er tilbage på allerhøjeste niveau. Når han er det, går minimum en af de afslutninger, han igår sendte mod mål, ind. Jeg er ganske enkelt pjattet med Studges evne til at gå dybt at søge bold for så sekundet efter at være skulder ved skulder med bageste forsvarsspiller for at true i dybden med sin speed. Hans bevægelighed spillede en hovedrolle både i 1-0-målet og i situationen, der gav straffesparket til 2-1 . Det ligner, at han helt og aldeles ved, hvad der forventes af ham, nu hvor Liverpool ikke har Suarez til at søge boldene nede i banen. Vores førsteangriber har nu med et indhop og trekvart kamp på 75 procent sat en tyk streg under, at han er Liverpools med afstand vigtigste spiller.

 

SUBS

 

DEJAN LOVREN (68: IND FOR GERRARD) - 7

Gjorde hvad han skulle og så mere sikker ud end længe i de sidste tyve minutter af kampen. Lad det endelig blive starten på en god periode for den hårdt prøvede kroat. Stod det til mig skal han i hvert fald spille mere i den kommende tid, hvor Can forhåbentlig rykkes frem som afløser for Lucas.

 

MARIO BALOTELLI (74: IND FOR STURRIDGE) - 10

Når man afgør en ufatteligt vigtig kamp med usvigelig sikkerhed, så er der 10-tal herfra - også selvom man kun er inde et kvarter. Og hvor var det dog en lettelse at se Balo afgøre kampen der, hvor han bør være - i feltet.

 

ADAM LALLANA (78: IND FOR MARKOVIC) - 10

Den anden supersub i kampen: Balotellis matchwinner kom på et fremragende oplæg af den engelske landsholdsspiller. Han tager det helt rigtige løb og lægger med sublim timing resolut bolden med perfekt hastighed ind i det helt rigtige område. Det vidner om klasse af komme ind fra bænken på et tidspunkt, hvor der er så meget pres på, og så hive den detalje op af hatten.

 

 

BRENDAN RODGERS - 7

Efter en sløj omgang mod Everton formåede Brendan Rodgers at sætte holdet op til at spille en flot kamp på den måde, det her Liverpool-hold skal spille på. Masser af tempo, højt pres og pass'n'move-fodbold af høj klasse. Og det endda uden et af de vigtigste offensive kort i Raheem Sterling. Når man netop vil spille på den måde, kan det dog undre såre, at man vælger at stille med Gerrard fra start på en af de mest krævende positioner på holdet. Hvor mange gange skal noget fejle, før man endegyldigt kalder eksperimentet en fiasko, Rodgers?

Når det så er sagt, så så vi noget så usædvanligt, som at manageren ramte 100 procent plet på alle indskiftninger. Det afgjorde kampen, og det giver naturligvis massive plusser i bogen - selvom man kan argumentere for, at den første udskiftning burde have været lavet, inden kampen startede.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere