Login

KLOPPS DRENGE ER KLAR TIL AT BLÆSE PREMIER LEAGUE BAGOVER
  • Skrevet: 12 august 2016

Juli er blevet til august og ferie er igen blevet til hverdag. Denne tid på året er dog alligevel en tid som jeg forbinder med optimisme. Ukuelig optimisme forud for en ny Premier Leauge-sæson, hvor alle hold starter på 0 points og alt kan ske. Drømmen om at se vores elskede klub løfte pokalen efter 38 runder og fejre det engelske mesterskab lever altid i bedste velgående på dette tidspunkt, men punkteres ofte før vi overhovedet er nået halvvejs ind i sæsonen. Her kommer undertegnedes optimistiske sæsonoptakt for i år, hvor optimismen alligevel synes noget mere velbegrundet end den har gjort de sidste mange år.

 

Leicesters succes i sidste sæson var på mange måder forfriskende. En klub, der gav odds 5000 som mestre før sæsonen udviste stærk 'team spirit' fra første fløjt, lukkede alt pres fra medier, fans og resten af omverdenen ude og trodsede de store mængder penge, som den sædvanlige 'big six' havde brugt på deres trupper. Ranieris drenge bevarede fokus hele vejen gennem sæsonen, før de i sidste ende kunne løfte det prestigefyldte trofæ og blev kronet som engelske mestre.

 

Leicesters præstation er formentlig en 'one off' og ikke noget der forventes at blive gentaget i de næste mange år. Derfor er der dog et par ting at lægge mærke til, som gjorde miraklet muligt...

 

FULD KONCENTRATION UDEN EUROPA

Uden europæisk fodbold og vigtige midtugekampe i Champions League eller Europa League har Jürgen Klopp og co. mulighed for at rette fuld fokus mod Premier League. Det samme havde Leicester i sidste sæson, noget der betød mindre belastning af spillerne, færre skader, mere tid på træningsbanen, mere restitution og friskere ben uge efter uge.

Kigger man tilbage på Liverpools seneste 'title push' i 2013/14 var situationen den samme. Liverpool havde ikke europæisk fodbold på programmet. Dette betød, at man på et tidspunkt i foråret vandt 11 kampe i træk, hvor man kun benyttede sig af 16 forskellige spillere fra start henover en periode på næsten 3 måneder. Man lavede maksimalt to ændringer i startopstillingen til en kamp - noget der simpelthen ikke var en mulighed i den forgangne sæson, hvor The Reds var involveret i hele 63 (!) kampe. I år bliver det formentlig til 15-20 optrædener færre for drengene.

 

INGEN NØGLESPILLERE ER FORSVUNDET HENOVER SOMMEREN: STAMMEN FORBLIVER INTAKT

Det har de seneste mange somre handlet mere om reperation end forstærkning, når Liverpool er gået indtil et sommertransfervindue. Klubbens nøglespillere er smuttet - enten for at jage succes andre steder, slutte karrieren eller trappe ned.

 

 

I 2011 byggede man stadig op og slikkede sårene efter salget af Fernando Torres henover vinteren. Luis Suarez var ny i engelsk fodbold og skulle spilles ind sammen med Andy Carroll. I 2012 solgte man ud af rutinerede profiler som Dirk Kuyt, Craig Bellamy og Maxi Rodriguez, der alle havde spillet en stor rolle sæsonen forinden. I 2013 sagde Jamie Carragher stop og efterlod et tomrum i forsvaret og i omklædningsrummet på Anfield. I 2014 blev det til et farvel til topscorer Luis Suarez, som skiftede til FC Barcelona for £65m og sidste sommer var det så 'Captain Fantastic', Steven Gerrards tur til at gøre en ende på sin Liverpool-karriere, mens kometen Raheem Sterling valgte at skifte Liverpool ud med Manchester i en handel til en værdi af £49m.

 

På trods af de store summer vi har fået ind for Suarez og Sterling, så er problemet, at vi ved salget af dem begge ikke har formået at købe en erstatning ind. Ingen af gangene er der blevet købt en spiller ind med samme evner på banen eller med et lignende potentiale. Samtidig har den konstante afgang af bærende spillere på holdet ødelagt rytmen adskillige år i træk.

Men sådan er det ikke i år.

Liverpool - et hold, der under Jürgen Klopp så sent som i foråret tævede Manchester City, Manchester United, Dortmund, Villarreal og nåede to cup-finaler, blandt andet i Europa League, har ikke solgt én eneste spiller, der var/er i nærheden af startelleveren. Der bygges kun ovenpå og lægges til den kvalitet der i forvejen var i truppen. Det gør mig meget optimistisk og giver mig forhåbninger om mere stabilitet i 2016/17 - noget der i den grad var savnet i den forgangne sæson.

 

INDKØB MED EN KLAR STRATEGI

I modsætning til de tidligere sommertransfervinduer synes jeg at mange af vores problemer er blevet adresseret. Som tidligere nævnt, så mener jeg ikke at vi fik en erstatning ind efter salget af Raheem Sterling sidste år, hvilket efterlod os med et hold, der manglede hurtighed på den sidste tredjedel. Det har man gjort op for med signingen af £30m-manden Sadio Mané, som jeg tror bliver en stor succes på vores højrekant i år.

 

På midtbanen har der længe været kaldt på mere fysik, samt mere målfarlighed, da vores midtbanespillere ikke har budt nok ind med scoringer siden Steven Gerrard forlod klubben. Her har man hentet 1.92m høje Marko Grujic for at få noget fylde på den centrale midtbane og Gini Wijnaldum til at byde ind med scoringer fra sin position som enten 8'er eller en af to fremskudte boks-til-boks midtbanespillere. Wijnaldum er en spiller, der har en stor stjerne hos undertegnede og som forventes at blomstre i den røde trøje i den kommende sæson og årene der følger.

I forsvaret manglede man en leder, mens der ligeledes var brug for en backup efter Kolo Tourés kontraktudløb og salget af Martin Skrtel. Her har man hentet Joël Matip på en fri transfer fra Schalke 04 og Ragnar Klavan i FC Augsburg; to spillere som Jürgen Klopp kender ganske godt fra sin tid i Tyskland. Begge har set lovende ud ved første øjekast i pre-season og især førstnævnte har undertegnede store forventninger til kan blive den nye forsvarsgeneral på Anfield - selvom debuten nok må lade vente på sig, da Lovren og Klavan forventes at starte søndagens Premier League-premiere ovenpå stærke præstationer i pre-season.

Inde mellem stængerne har Simon Mignolet fået en ny konkurrent i Loris Karius, som desværre sidder ude med en brækket hånd i et par måneder, men som i den grad udstråler en selvsikkerhed, der virker lovende for fremtiden.

Til sidst mangler vi, i min optik, blot at tilføje en kompetent konkurrent til Alberto Moreno på venstreback før det har været et noget nær perfekt transfervindue.

 

OPSUMMERING

 

Optimismen bobler. Uden europæiske eventyr og et kompakt kampprogram sæsonen igennem, er der tid for Jürgen Klopp, som efter eget udsagn 'tror på at træne fremfor at købe'. Der bedre forberedelsestid og fuld fokus på at bygge en stærk holdmoral op og levere resultater i Premier League.

Uden at skulle vinke farvel til nogle bærende kræfter på holdet for første gang i adskillige somre, bliver det ligeledes spændende at se om Liverpool langt om længe kan finde rytmen på den lange bane og blive mere stabile i præstationerne over en hel sæson - noget undertegnede har stor tiltro til.

Til sidst er der bare tilbage at efterlade mit bud på top 6:

 

1 LIVERPOOL FC

2 Chelsea

3 Man Utd

4 Man City

5 Arsenal

6 Spurs

 

Rigtig god sæson til alle Reds derude - WE'RE GONNA WIN THE LEAGUE!

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere