Login

KRYSTALKUGLEN REVISITED
  • Skrevet: 09 september 2015

Jeg ved ikke noget værre, end når det at have en holdning bliver en gratis omgang. Når man får ret, forspilder man ikke en chance for at huske andre på det. Tager man fejl, glemmer man det behændigt og har i øvrigt en milliard undskyldninger og forbehold, man ikke lige fik nævnt. Hvis nogen altså skulle formaste sig til at huske en på sine fejlagtige forudsigelser.

På denne side holder vi os ikke for gode til at bedømme andres arbejde med karaktergivning. Men kan man give, så skal man dælme også kunne tage. Ellers er man bare Diego Costa. I dette indlæg vil jeg derfor, som lidt let underholdning at fordrive denne agurketid kaldet landskampspausen med, være den hårde bedømmer af mine egne forudsigelser omkring sidste sommers Liverpool-indkøb.

De fleste forudsigelser blev leveret i en desværre ikke længere eksistrende tv-udsendelse. Jeg vil forsøge at genskabe mine pointer og supplere med andre kilder.

 

RICKIE LAMBERT

 

Købt fra: Southampton

Pris: £4m

Forudsigelse:

I tv-udsendelsen som optakt til træningskampen mod Brøndby udråbte jeg ham til "et røverkøb" ud fra den præmis, at det slet ikke gjorde noget, at han er langsom - han er nemlig god i fødderne og vi havde masser af andre spillere til at tage løbene omkring ham.

Senere besindede jeg mig og kom med følgende dom:

"Finder han sig rimelig hurtigt til rette i en rolle som supersub, kan det blive rigtig godt. Gør han ikke, kan han lige så vel ende som en ubetydelig fodnote i Liverpools historie med to mål i ligaen og tre i pokalturneringerne på sit CV.

Det er stadig bedre end Iago Aspas".

KARAKTER: 2

Hold nu op for en gratis omgang forsøgen at tage alle forbehold i verden for, at den første forudsigelse allerede i træningskampene så håbløs ud. "Han bliver trods alt bedre end Aspas"? Really?

 

ADAM LALLANA

 

Købt fra: Southampton

Pris: £25m

Forudsigelse:

I føromtalte tv-udsendelse var dommen noget i retning af: £7m for dyr men ellers et glimrende køb. En spiller, der vil trives med Rodgers' spillestil uden dog at blive bærende kraft på holdet. Med fire turneringer at spille skal han dog nok få en rolle på holdet som førstereserve for både Sterling, Coutinho og Markovic.

KARAKTER: 6

£7m for dyr? Prøv med 12. 27 kampe i ligaen, fem mål og fire assists. Godkendt sæson uden at være prangende. Du har nok ret i, at der ikke blev ofret meget tid på modstandernes taktikmøder på Lallana, men stamspiller blev han altså, når han ikke var skadet.

 

 

 

EMRE CAN

 

Købt fra: Leverkusen

Pris: £10m

Forudsigelse:

Ikke det store. Noget med, at han både kan dække bredt på midtbanen og venstreback. Som højrebenet må man forvente, at han dermed også vil kunne gå over på højreback, hvor han sagtens kunne blive langtidsløsningen i stedet for en fornedadgående Glen Johnson. En spiller, som Bayern München ikke havde lyst til at slippe, trods alt må være meget god.

KARAKTER: 6

Jeg har, helt seriøst, set pulled pork, der var fastere i kødet end den vattede forudsigelse. Emre Cans alsidighed blev ganske rigtig hans største fordel i første sæson i Liverpool-trøjen. Selv om han p.t. spiller højreback på det tyske landshold, er det dog helt klart ikke der, hans fremtid hverken på klubplan eller for Die Mannschaft ligger. Han er midtbanespiller.

 

LAZAR MARKOVIC

 

Købt fra: Benfica

Pris: £20m

Forudsigelse:

Nu bliver det sjovt. Her er vi nemlig ude i intet mindre end det indkøb, jeg havde allerstørst forventinger til:

"Jeg har så store forventninger til den transfer. Vil dog gerne give ham et par år til at falde til og blive en bedre afslutter. [...] Manden spillede altså fast på et hold, der lavede hjemlig treble og gik i EL-finalen sidste sæson".

KARAKTER: 1

Portugisisk Supercup og Europa League som pejlemærker? Ja, så er vi da ude i en stensikker succes, Nostradamus! Jaja, du tog forbeholdet om, at han skulle bruge et par år. Det fik han (måske) ikke.

 

 

 

DEJAN LOVREN

 

 

Købt fra: Southampton

Pris: £20m

Forudsigelse:

"Vi mangler en forsvarsstyrmand, og så vil man købe Martin Skrtels lillebror?"

KARAKTER: 10

Åh, hvor ville jeg gerne have taget fejl på denne her. Det gjorde jeg ikke.

 

ALBERTO MORENO

 

 

Købt fra: Sevilla

Pris: £12m

Forudsigelse:

Her må man sige, at meldingen var ganske klar: "Det er så helt og aldeles verdensklasse med Moreno!" Intet mindre. Jeg så ham virkelig som en fremragende løsning på en plads, der har været tyndt besat længe.

KARAKTER: 2

Begejstringen over spillere, der har bevist sig i Europa League, var åbenbart stor hos undertegnede i sommeren 2014. Verdensklasse, ligefrem? Måske for folk, der havde Hector Bellerin på deres drømmehold

 

MARIO BALOTELLI

 

Købt fra: AC Milan

Pris: £16m

Forudsigelse:

Panikkøb. Har svært ved at se ham lukke hullet efter Suarez og især ved at se ham passe ind i Liverpools ultrabevægelige angrebsspil med højt pres. Han er en spiller, man skal bygge hele holdet op efter, og jeg tvivler på, at det er det værd.

KARAKTER: 9

Ikke engang jeg som super-kritiker af indkøbet kunne forudsige, at han ville floppe fælt.

 

KONKLUSION

Med et gennemsnit på 5, 14 går jeg ud fra, at mit diplom fra spåmandskolen nok lader vente på sig.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere