Login

LIVERPOOL ER SEEDET - DEM KAN VI MØDE
  • Skrevet: 22 maj 2017

Det startede nervøst, men da Gini Wijnaldum først fik prikket hul på bylden, så Liverpool sig ikke tilbage. Med en sikker 3-0-sejr over nedrykkerne fra Middlesbrough sikrede The Reds sig den fjerdeplads, der giver adgang til det fine selskab i Champions League.

Eller det vil sige: Giver adgang til to playoff-kampe, hvor deltagelsen i gruppespillet helst skal sikres. Og hvilke navne venter der så i hatten, når der den 4. august 2017 trækkes lod?

Lad os allerførst kigge på seedningssystemet. Den playoff-runde, Liverpool skal deltage i, kommer til at bestå af fem kampe med følgende 10 hold involvereret:

- Fjerdepladsen fra England, Tyskland og Spanien.

- Tredjepladsen fra Italien og Portugal.

- Fem hold (ikke mesterhold), der klarer sig igennem tredje kvalifikationsrunde for hold kvalificeret via sekundære ligaplaceringer.

De på papiret fem stærkste hold bliver seedet, så de ikke kan møde hinanden. Og her bliver det så temmelig speget, for styrkeforholdet vurderes ud fra, hvor mange UEFA-koefficient-point klubberne har fået sat på tavlen de seneste sæsoner, hvor Liverpool som bekendt har været en sjælden gæst i Champions League.

LIVERPOOL ER SEEDET

Med en finaleplads i sidste års Europa League er det alligevel lykkes Liverpool at skrabe 56.021 point sammen. Hvis Liverpool skal seedes til lodtrækningen må der altså maksimalt være fire hold i lodtrækningshatten, der har flere point end det.

Og lad os kigge på, hvem det (indtil i går) kunne være:

1. Borussia Dortmund (124.899)
2. Sevilla (112.771)
3. Napoli (88.499)
4. Zenit (87.106)
5. Dynamo Kiev (67.526)
6. Ajax (64.092)

Alle disse hold kunne ende med at spille sig i kvalifikation til Champions League - ikke direkte i gruppespillet - og har flere koefficientpoint end Liverpool. Dermed ville de være seedet foran Liverpool, hvis de var med i hatten.

Det var altså to ud af de hold, der gerne skulle spille sig direkte i gruppespillet eller helt ud af CL-pladserne, hvis Liverpool skulle seedes.

Og lo and behold: Borrussia Dortmund vandt på sidste spilledag 4-3 over Werder Bremen, og overlod dermed fjerdepladsen til Hoffenheim (0 koefficientpoint). Dermed er Dortmund direkte kvalificeret til gruppespillet, mens Hoffenheim skal igennem kvalifikationen.

Samtidig lykkedes det ikke for Zenit at gå forbi CSKA Moskva på andenpladsen i den russiske liga. Zenit er dermed i Europa League, mens CSKA Moskva (39.606 point) går i kvalifikationen til Champions League.

Dermed er der ikke længere mulighed for, at der er fem klubber med flere point end Liverpool er med i lodtrækningen, og således er Klopps tropper seedet - sammen med Sevilla, Dynamo Kiev, Ajax og enten Napoli eller Roma.

Vinder Ajax Europa League-finalen mod Manchester United, kvalificerer de sig direkte til gruppespillet, og Sporting Lissabon overtager pladsen som sidste seedede hold.

HVEM KAN VI MØDE?

Dermed kan vi ikke møde nogen af ovenstående. Playoff-kampene er desuden inddelt i to grupper: Mesterskabs- og liga-ruten med 10 hold i hver. Det vil sige, at Liverpool kun kan møde hold, der har sikret sig kvalifikationskampe via sekundære ligaplaceringer - ingen mesterhold som FCK eller Brendan Rodgers' Celtic.

Som landet ligger nu, er følgende hold de stærkeste, som ikke er seedet, som hverken har vundet mesterskabet eller kvalificeret sig direkte til gruppespillet, og som Liverpool altså kan møde:

Sporting Lissabon (med mindre Ajax vinder EL)

Viktoria Plzen

CSKA Moskva (hej 4.000 kilometer udebanetur)

Club Brugge

Steaua Bucharest

Young Boys Bern

Hoffenheim

Nice (hej Balotelli)

Besiktas (hvis de smider mesterskabet væk - de fører med fire point med to runder igen)

Som sædvanlig vil tredje kvalifikationsrunde til Champions League dog nok byde på nogle artige overraskelser, så mon ikke flere af de ovenstående allerede vil være ude af lodtrækningen den 4. august, når kinderæggene skal hives op af glasskålen?

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere