Login

LIVERPOOL VS MAN UNITED: WE GO AGAIN!
  • Skrevet: 16 oktober 2016

 

Så sker det sgu! Årets opgør i engelsk fodbold. Måske er det ikke Boca Juniors mod River Plate - men mindre kan også gøre det - selvom det ikke virker som 'noget mindre' for nogen af mandagens to kombattanter og dens supportere.

 

 

En helt vild lang og irriterende landskampspause er endelig overstået, og i aften står den på North West Derby!

Findes der overhovedet en bedre måde at returnere fra den knap så elskværdige 'International Break' på?

September måneds bedste manager i England tørner med sine disciple sammen med en af de mest forhadte managers i hele England og dennes røde djævle. Det er vel kun i det rige Vestlondon og til dels i dele af Manchester, at der fortsat findes englændere som kan lide ham.

Det er lige så meget Jürgen Klopp vs. José Mourinho, som det er Liverpool FC vs. Manchester United, når den Manchester-baserede schiedsrichter Anthony Taylor kl. 21.00 dansk tid blæser i fløjten og får både ærten og bolden til at trille for første gang i opgøret.

Opgøret, hvad der står på spil samt rivaliseringen imellem de to klubber behøver ingen nærmere introduktion og præsentation - men skulle du alligevel være i tvivl, så du kan du læse nærmere her.

 

MOURINHO -DIMENSIONEN

 

At José Mourinho nu står i spidsen for Manchester United, gør bare opgøret endnu mere interessant - en forbitret person med forholdsvis få følelser for den modstander, han engang så desperat ønskede at stå i spidsen for, har vi manglet siden Alex Fergusons velmagtsdage.

Tag dog ikke fejl den anden vej rundt - selvom han måske ikke udviser de samme negative vibrationer: Jürgen Klopp bryder sig heller ikke om Manchester United. Det kan han umuligt gøre, efter et år i byen og med den lidenskab, han udviser over for de rigtige rødes fodboldklub.

 

 

 

Nu går det så løs igen. Liverpool mod Manchester United. Liverpool i ført de sædvanlige røde dragter, denne gang igen med 'Seeing Is Believing' som logo på fronten i stedet for Standard Chartered, for at sætte fokus på det at være blind. Lad os håbe, at Anthony Taylor har synet med sig.

Lige godt 54.000 tilskuere vil være proppet ind på det lækre nye Anfield Road til denne aftenkamp, og stemningen vil nå helt op i nærheden af sidste sæsons Dortmund og Villarreal-kampe. I sådanne aftenkampe plejer Liverpool at være på toppen i Anfields funklende lysskær. Altså Anfield når den er bedst!

Det bliver vildt, det bliver en fight om hver bold og om hver en meter.

 

FORVENTET KAMPBILLEDE

 

Vil Mourinho gå efter at 'ødelægge' kampen, som han fx. gjorde det i 2014, da han med Chelsea tog til Anfield og vandt den famøse 2-0 kamp, hvor Gerrard gled, og mesterskabet røg ud af hænderne?

Det kan sagtens blive det billede. Den dag gjorde Chelsea omtrent alt rigtigt. De fik, hvad de kom efter, og de formåede at slå Liverpools spil i stykker. De sænkede farten, pressede ofte udad hvilket gav konstante spilstop i form af indkast, de talte og talte, så snart muligheden var der, med dommeren, linjevogterne, officials og fra bænken.

De fik kampen ned i et gear, hvor LFC ikke formåede at reagere - og det var vel tæt på et taktisk mesterværk af Mourinho.

Dengang for to år siden, var Liverpool 'on fire' op til opgøret, og det samme er de i aften. Derfor er det afgørende, at værterne ikke giver gæsterne et ben til jorden. Det bør være fuld fart fremad, fuld damp på kedlerne og så Heavy Metal Fußball d.a.u.d.a.

For at noget kan gå op i en højere enhed, så kræver det spillerne til at udføre det korrekt. Her er der forhåbentlig forskel mellem Mourinhos daværende Chelsea-mandskab og så hans nuværende United-mandskab. De leder og leder efter den rette konstruktion - og det skal Liverpool udnytte.

 

HVORDAN STILLER VI OP?

 

Er alle friske efter landskampspausen, må det forventes, at Klopp stiller uforandret op i forhold til opgøret på Liberty Stadium.

Hvis det er tilfældet, ser opstillingen således ud:

 

 

Nathaniel Clyne og Dejan Lovren meldte fra til deres respektive landshold for at pleje småskader - det samme gjorde Adam Lallana, der måtte udgå tidligt i Wales. Endelig pådrog Wijnaldum sig en skade og måtte udgå af Hollands VM-kvalkamp kamp mod Frankrig efter en god time.

Det er Klopps klare forventning, at både Clyne og Lovren spiller - hvorimod det straks er langt mere usikkert med Lallana og Wijnaldum. Forlydender går på, at der først tages en endelig beslutning i eftermiddag.

Hvis de ikke spiller, så er der naturlige afløsere i Emre Can frem for hollænderen og i Sturridge for Lallana.

Spørgsmålet er bare, om Klopp tør spille med Can, efter han har været ude med skade og stadig kæmper med formen. Kunne Klopp finde på at smide Lucas ind i stedet?

Daniel Sturridge ligner den mest oplagte afløser for Lallana - hvor enten Roberto Firmino eller Coutinho så rykkes en tand tilbage i banen. Men kunne Klopp finde på at smide Origi ind i stedet?

 

HVEM SKAL VI HOLDE ØJE MED?

 

Det er stadigvæk interessant at se nærmere på Loris Karius. Mod Manchester United må vi formode at få et bedre blik på hans evner i fjerde kamp fra start. Mod Derby og Hull var det så som så, hvor meget han blev testet - og i Swansea-kampen viste han usikkerhedsmomenter, der gav os Mignolet-associationer - ja, Karius var vel tæt på at være LFC's dårligste.

Det bliver også - som altid - interessant at følge dynamikken mellem Jürgen Klopp og Daniel Sturridge, især hvis han igen vrages. Sturridge havde ellers succes i den første af Englands to VM-kvalkampe med sin scoring til 1-0 mod Malta, i øvrigt efter flot forarbejde af Jordan Henderson. Han spillede hhv. 73 og 82 minutter i de to kampe, og dermed er det næppe formen, han eventuelt frasorteres på, men snarere stor konkurrence blandt de forreste samt sin manglende arbejdskraft som forreste angriber.

 

ET KIG I KRYSTALKUGLEN

 

Ud af de seneste 21 Premier League-opgør mellem de to hold er blot en enkelt kamp endt uafgjort - tager man seneste kamp med, nemlig Europa League opgøret på Old Trafford, så tælles to remiser - men det bliver næppe uafgjort i aften!

United har slået os i alle PL-opgør de seneste to sæsoner - altså fire på stribe - omvendt trak vi det længste strå i Europa League-kampene.

Formen peger på Liverpool-sejr. De seneste fem PL-opgør er endt med en uafgjort og derfra lutter sejre. Uniteds form i samme antal kampe er til gengæld lettere ustabil. En sejr, afløst af to nederlag, afløst af en ny sejr og så senest uafgjort.

At spå om resultatet er lige så svært som at forudse hvor mange sommerdage vi får i Danmark næste år. Alligevel skal man ikke blive spor overrasket, hvis kampen fx. ender 2-1, 3-1 eller 3-2 til vores helte.

Manchester United og Mourinho kæmper med at finde deres stærkeste strtopstilling. De spillede 20 gode minutter mod Stoke senest. Det er for lidt - og heldigvis for os, der holder med Liverpool, dukkede Joe Allen op og sikrede bundholdet point på selveste Old Trafford. I forrige kamp udraderede de dog Leicester, men det gjorde Liverpool i den grad også for godt en måneds tid siden.

 

 

 

Et godt bud der, at gæsterne kommer til kort mod Liverpools høje presspil. De bliver sandsynlig blæst ud.

At holde nullet er nok utopi. United har Zlatan og særligt Rashford, hvor sidstnævnte har nettet tre gange i de seneste fem kampe - så mon ikke en af dem netter?

Det er sjældent, at Liverpool holder nullet, ja det er faktisk ikke sket i ligaen i denne sæson - det virker oplagt, at United vil score i hvert fald en enkelt gang.

Det synes dog endnu mere oplagt, at vi vil få et powerfuldt stormløb at se fra Liverpools side mod Uniteds mål, og selvfølgelig skal det resultere i masser af chancer og tre flotte scoringer. De ekspederes ind bag David De Gea af Philippe Coutinho, Sadio Mané og naturligvis James Milner på det klodsede straffespark, som Eric Bailly begår mod Bobby Firmino.

Med undtagelse af den lettere pinlige præstation på Turf Moor mod Burnley i sæsonens anden kamp, har Liverpool scoret et væld af mål, og der er ingen grund til det ikke skulle fortsætte.

Er det ønsketænkning, ukuelig optimisme eller undervurdering af modstanderen, mere end det er logisk tænkning? Næ, faktisk ikke! Kom bare med ét argument for, at det ikke skal gå som forudsagt herover.

På Anfields helt specielle aftensatmosfære ryddes al modstand!

God kamp, Reds!

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere