Login

ØNSKELISTEN DEL 1: CENTRAL FORSVAR
  • Skrevet: 19 april 2017

I denne artikelserie, der leder op til sommerens transfervindue, vil undertegnede kigge nærmere på interessante emner til truppen, forud for et travlt sommervindue, hvor det forventes at The Reds vil spendere op imod £200m.

 

I første del kigges der nærmere på nogle af de centrale forsvarsspillere, som kan have interesse for The Reds og enten er vurderet realistiske eller er blevet kædet sammen med os af pålidelige journalister. 

 

VIRGIL VAN DIJK - TOPPRIORITETEN

 

 

KLUB: Southampton

ALDER: 25 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 30 / 4 / 0

PRIS: £50m

 

Det er noget vi har gjort os i de seneste år, det her med at handle ind hos klubben fra sydkysten. Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Rickie Lambert, Dejan Lovren og Sadio Mané er alle blevet hentet til siden 2014 og i tilfælde af en transfer, vil det være fjerde sommer i træk, at Liverpool handler hos Saints.

 

Van Dijk er eftertragtet blandt de helt store klubber i England og både Chelsea og Manchester City forventes at byde The Reds op til dans, når vinduet åbner denne sommer. Hollænderen har imponeret stort siden sit £13m-skifte fra Celtic i 2015 og er en dominerende fysisk forsvarsspiller med en god evne til at læse spillet, han er stærk i luftrummet og så besidder han en fin fart. Han er ligeledes udstyret med en fin teknik og evnen til at bære bolden ud af bagkæden, hvilket er dyder man sætter pris på hos et tophold. 

 

Prisen på van Dijk betyder, at Liverpool efter al sandsynlighed skal ud og smadre transferrekorden (sat da man hentede Andy Carroll i 2011 for £35m), medmindre man kan indlemme franske Mamadou Sakho i en handel. Han har tidligere været sat i forbindelse med et skifte til Saints og klubben har efter alt at dømme sat et £30m-prisskilt på ham denne sommer. 

 

Personligt tror jeg, at der er muligheder for en handel. Dels på grund af det sunde forretningsforhold mellem Liverpool og Saints, men ligeledes, da flere af de andre klubber forsvarsspilleren kædes sammen med formentlig ikke kan garantere ham en så vigtig rolle, som den han vil få i Liverpool. I min optik er han den optimale partner til Joël Matip og med Champions League-fodbold på programmet (7-9-13), så ser jeg Van Dijk og LFC være et tæt på perfekt match.

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

MICHAEL KEANE - PLAN B

 

 

KLUB: Burnley

ALDER: 24 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 37 / 2 / 1

PRIS: £25-30m

 

Den tidligere Manchester United-spiller har haft en fremragende sæson hos oprykkerne fra Burnley. Sammen med Ben Mee har han ageret en solid stopperduo for Sean Dyches mandskab - noget der gør, at flere af de store klubber i England nu begynder at vise deres interesse i Keane, som i sidste måned blev engelsk landsholdsspiller og nu har to kampe for Three Lions.

 

Keane er en forsvarsspiller, der besidder en imponerende hurtighed og en god springstyrke. Han er ligeledes den spiller, der har vundet flest luftdueller af alle forsvarsspillere i Europas 5 største ligaer i indeværende sæson. Det, kombineret med hans hurtighed, gør at han ville passe glimrende ind på et hold som vores, der gerne vil stå med en høj bagkæde og gerne vil blive bedre til både defensive og offensive dødbolde. 

 

 

Keane startede som bekendt karrieren hos ærkerivalerne Manchester United og røg efter udlån hos både Leicester, Blackburn og Burnley permanent videre til sidstnævnte for £2m i 2015. Både Tottenham, Everton, Manchester City og hans tidligere klub Manchester United meldes interessede og derfor vil der være rift om hans signatur, når transfervinduet åbner i juni. Ifølge pålidelige Paul Joyce, så er Keane dog længere nede på Liverpools liste over transfermål, hvorfor det formentlig bliver svært at se ham blive Liverpool-spiller, medmindre vores fokus skifter meget hurtigt.

 

Spørgsmålet er på den anden side om man mener, at £25-30m er i overkanten for en spiller, der kun har én sæsons erfaring fra Premier League i en alder af 24? Det må være op til den enkelte. Personligt tror jeg han kunne gøre et godt stykke arbejde nede i bagkæden.

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 
 

KALIDOU KOULIBALY - DEN EFTERTRAGTEDE

 

 

KLUB: Napoli

ALDER: 25 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 33 / 1 / 0

PRIS: £55-60m

 

Koulibaly er en spiller, der er på flere af de store klubbers radar. Han har været en solid stopklods i Napolis bageste geled siden han skiftede til de lyseblå fra belgiske Genk i 2014. 

 

Hurtig, aggressiv og med præcise indgreb i tacklinger og blokeringer, er han et bæst uden lige. Hans fysiske tilstedeværelse gør noget helt fantastisk for et forsvar og hans "never say die"-aktioner og attitude er til tider fremragende at iagttage, når han kommer ned som sidste mand og med en sidste sekunds aktion redder holdet. En kriger og en spiller med fantastisk råstyrke. Om timingen vil være den samme i et hurtigere tempo i England remains to be seen, for han er en spiller, der går ind med stor risiko.

 

Hans evner på bolden er udmærkede, men ikke altid helt velovervejede eller elegante for den sags skyld. Til tider kan han godt minde en smule om Mamadou Sakho, når han er i possession. Det er meget samme historie med de to: det ser aldrig rigtig fantastisk pænt ud når de er på bolden, men det lykkedes stort set hver gang. 

 

Den senegalesiske centerforsvarer var sidste sommer i Chelseas søgelys, men det nuværende førerhold i Premier League trak sig angiveligt fra forhandlingerne, da prisen Napoli satte på Koulibaly, var for høj. Dette kan igen blive tilfældet denne sommer, da Napoli ikke er tvunget til at sælge og Koulibaly blot har haft endnu en strålende sæson for italienerne. 

 

Personligt ville jeg bestemt ikke blive ked af at se Koulibaly i rødt, men der er flere af de andre kandidater jeg hellere ville foretrække - især med den pris, der snakkes om. Desuden er der altid spørgsmålet når man trækker en spiller fra Serie A til Premier League, om de kan følge med. Koulibaly er en spiller, der også har præsteret internationalt, så frygtbarometeret ville ikke være tårnhøj hos undertegnede, men det er mange penge for en spiller, der minder mig om Mamadou Sakho 1.3. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

KOSTAS MANOLAS - DEN INTERNATIONALE

 

 

KLUB: AS Roma

ALDER: 25 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 39 / 0 / 2

PRIS: £35m

 

En fast bestanddel af et Roma-mandskab, der har spillet en flot sæson i Serie A og blot har lukket 27 mål ind i 32 kampe. Manolas ankom til hovedstadsklubben tilbage i 2014 fra græske Olympiacos. I de to klubber har han sammenlagt optrådt 54 gange i europæisk sammenhæng og kommer dermed med en god portion erfaring fra internationale turneringer allerede i en ung alder (til sammenligning har Michael Keane ikke engang optrådt så mange gange i den bedste engelske række). 

 

Manolas er en spiller med en god ro i sit spil. Han læser spillet godt, er placeringsstærk og panikker aldrig når han er på bolden. Han har en god præcision i sine defensive aktioner og har en fin speed. Han har tiltrukket sig interesse fra flere af de store klubber og sidste sommer fik Arsenal angiveligt afvist en bud i omegnen af £35m. Dette skyldtes dengang, at der ifølge rygterne var en videresalgsklausul, som betød, at 50 % af transfersummen skulle gives videre til Manolas' tidligere klub Olympiacos. Denne klausul er i mellemtiden udløbet og derfor skulle romerne nu i højere grad være villige til at lytte til tilbud. 

 

Eneste bekymring omkring grækeren er, at han får lidt for mange gule kort (11 af slagsen i 39 kampe i denne sæson). Vi skal dog helt tilbage til 2014/15-sæonen for at finde hans seneste røde kort. 

 

Personligt er jeg stor fan af Manolas og ser ham som den bedste mulighed, hvis vi skal kigge udenfor Premier League. Hans profil passer perfekt og frem mod en sæson, hvor vi skal til at konkurrere europæisk vil det være dejligt med en spiller, der har en vis rutine fra kampe i Europa til at husere nede i bagkæden. Jeg er vild med hans rolige og koncentrerede spillestil og tror han ville klæde vores bagkæde. Til £35m ville jeg kalde det en fantastisk handel, men om det er sandsynligt? Der kommer til at ske en større rokade med centerforsvarer der ryger i omløb. Roma er angiveligt blandt klubberne, der har udvist interesse i Mamadou Sakho, hvilket kunne åbne døren for en slags byttehandel. Time will tell...

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

JONATHAN TAH - DEN TALENTFULDE

 

 

KLUB: Bayer Leverkusen

ALDER: 21 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 23 / 1 / 1

PRIS: £20-25m

 

En kraftfuld forsvarsspiller med en utrolig fysik og en aggressiv tilgang. Tah er en af de mest eftertragtede defensive talenter på verdensplan og nærmer sig 100 Bundesliga-kampe - kun få måneder efter sin 21 års fødselsdag. Tah har ligeledes repræsenteret Bayer Leverkusen i Champions League adskillige gange og ligner en fremtidig styrmand i bagkæden på det tyske A-landshold, hvor han allerede har optrådt tre gange. 

 

Tah er en del af et Leverkusen-hold, der i denne sæson har underpræsteret voldsomt i Bundesligaen i denne sæson og ligger placeret som 12'er med blot fire point ned til nedrykningszonen. Han har siddet ude med en muskelskade det meste af 2017 (siden starten af februar) og har derfor kun optrådt 23 gange henover alle turneringer. I den tid Tah har siddet ude, har Leverkusen indkasseret 15 mål i 10 kampe, vundet 3, spillet 3 uafgjorte og tabt 4. 

 

Tahs styrker passer godt til engelsk fodbold, selvom han endnu skal arbejde en smule med sin timing. Især i kampe hvor der skrues op for tempoet, kan man endnu godt se, at han får det svært. Både når det kommer til hurtighed på de første meter og placeringsevne. 

 

I januar var han rygtet kraftigt væk, men var ude og erklære sig tilfreds i den tyske klub og sagde, at "Leverkusen ikke var et springbræt, da man spillede med i Champions Leagues afgørende runder" og at "man ikke kunne bede om meget mere". I øjeblikket ser fremtiden dog ikke for lys ud for Leverkusen, der altså ikke spiller med i den sjove ende af tabellen og for længst er røget ud af Champions League, så måske tankerne er nogle andre fra Tah til sommer?

 

Han virker spændende den unge forsvarer og en typisk mand for Jürgen Klopp at hente ind. Dels grundet den unge alder og ligeledes fordi prisen for ham vil være mere spiselig end for mange af de andre på markedet, men spørgsmålet er om han endnu er for "rå" og dermed ville have godt af et par år yderligere i Tyskland inden han tager næste skridt i karrieren. Personligt er jeg overbevist om, at Klopp har lært af i år og af, at unge spillere ikke står distancen uden nogle rutinerede kræfter i hver kæde at læne sig opad. Derfor tror jeg Klopp og resten af staben satser på et mere udviklet produkt. Talentet er der helt bestemt og Tah ligner et fremtidigt powerhouse, men hvis der er noget vi har brug for i det centrale forsvar, så er det stabilitet og kvalitet fra det minut kontrakten er underskrevet. Ikke flere projekter på nuværende tidspunkt og ikke flere "kalkulerede risici". Derfor må jeg sige, at Tah ikke er mit oplagte valg til køb af centerforsvarer denne sommer - selvom han på den lange bane er utrolig interessant og er en, som vi skal blive ved med at have i kikkerten.

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

OPSUMMERING

 

Meget tyder på, at Virgil van Dijk er Jürgen Klopps top target denne sommer til det centrale forsvar. Van Dijk mener jeg passer perfekt på profilen og er en mand jeg tror kan løse mange af vores defensive problemer, samt gøre os robuste på defensive dødbolde og farlige(re) på de offensive af slagsen. Stensikkert den personlige favorit som defensiv forstærkning denne sommer. 

Bag hollænderen står Michael Keane, som ifølge Paul Joyce er længere nede på listen og en form for "backup" hvis man ikke sikrer sig sin topprioritet. En spiller, der ser spændende ud og som har haft en imponerende sæson i Premier League og har mange af de rigtige elementer til at spille Klopp-fodbold. Men har han bevist nok endnu til at koste £25-30m? Jeg er i tvivl. 

Vælger vi at kigge udenlands og ud i Europa efter etablerede forsvarsspillere, så er vi blevet bundet sammen med både Kalidou Koulibaly og Kostas Manolas. Førstnævnte er en dyr herre hvis man skal tro på historierne fra sidste sommer om et prisskilt på op imod £60m, mens Manolas derimod ligger på noget nær det halve og har imponeret med solide præstationer for en stærk Roma-defensiv i indeværende sæson. Sidstnævnte er min personlige favorit, hvis vi skal kigge udenfor England, da han besidder stor international erfaring i en ung alder og har en ro på bolden, som ikke er set siden Daniel Agger huserede i bagkæden på Merseyside. 

Til sidst er der talentet fra Bundesligaen, hvor Klopp har det med at søge efter transfermål. Her finder vi Jonathan Tah, som uden tvivl har potentialet, men som endnu virker for "umoden" til at skulle træde direkte ind i Liverpool-bagkæden. Det er dog en spiller man skal bevare i kikkerten.

 
 
 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere