Login

ØNSKELISTEN DEL 2: VENSTRE BACK
  • Skrevet: 24 april 2017

I denne artikelserie, der leder op til sommerens transfervindue, vil undertegnede kigge nærmere på interessante emner til truppen, forud for et travlt sommervindue, hvor det forventes at The Reds vil spendere op imod £200m.

 

I anden del kigges der nærmere på nogle af de venstre backs, som kan have interesse for The Reds og enten er vurderet realistiske eller er blevet kædet sammen med os af pålidelige journalister. 

 

Læs "Ønskelisten del 1: Central forsvar" her!

 

RYAN SESSEGNON - TOPPRIORITETEN

 

 

KLUB: Fulham

ALDER: 16 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 29 / 7 / 4

PRIS: £15-20m

 

Det er sjældent man siger det og virkelig mener det, men det denne 16-årige knægt har præsteret i denne sæson er uhørt. 29 kampe er det blevet til (sammenlagt svarer hans spilminutter til 21 hele kampe) og 20 af dem har været på venstre back, de resterende 9 på venstre fløj. 4 mål og 4 assists er kommet fra backen i Englands næstbedste række, mens de sidste 3 scoringer er kommet fra kanten. Et intet mindre en fantastisk slutprodukt for en så ung mand, der ikke engang har underskrevet sin første professionelle kontrakt. 

 

Sessegnon fylder først 17 år om en måned, hvor han dermed kan skrive under på sin første seniorkontrakt. Dette vil samtidig betyde, at Liverpool kan tage næste skridt frem mod at signe teenageren. Evigt pålidelige Paul Joyce og James Pearce, samt flere andre har alle rapporteret om stærk interesse fra The Reds i Sessegnon og ifølge Joyce er han endda Liverpools førsteprioritet til den udsatte venstre back-position, hvor James Milner har spillet med blandet succes i størstedelen af indeværende sæson. 

 

Hvad bringer han så den unge mand? Sessegnon bringer - først og fremmest - et venstre ben. Det har vi ikke haft i denne sæson, da Alberto Moreno har siddet ude bænken. Derudover bringer han en masse speed, energi, gåpåmod, flair og farlighed på den sidste tredjedel. Af mange er han blevet spået en fremtid som kantspiller qua hans glimrende kvaliteter fremad banen, men for Klopp og co. bliver det vigtigt at skole Sessegnon rigtigt, så han også bliver en forstærkning defensivt og ikke kun når vi er i boldbesiddelse (ellers kunne vi lige så godt spille Moreno fast og arbejde med ham).

 

Sessegnon er med sine 178cm en forholdsvis høj back og har den grundlæggende fysik til at blive en komplet en af slagsen i fremtiden og forhåbentlig sikrer vi os vores mand foran næsen på de andre engelske topklubber. Prisskiltet på £15m (som har været oppe at vende i medierne) bliver formentlig presset op grundet interessen, men jeg mener, at han er det hele værd. Talentfulde, unge - og potentielt komplette - venstre backs hænger ikke på træerne og i dette tilfælde handler det bare om at slå til. Han er skræddersyet til Klopp-fodbold! 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

ANDREW ROBERTSON - DEN UNDERVURDEREDE

 

 

KLUB: Hull

ALDER: 23 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 32 / 1 / 3

PRIS: £8-12m

 

Robertson er gået en smule under radaren i denne sæson, men har ved flere lejligheder vist sit talent frem. Skotten har et fremragende venstreben, en fin speed og besidder fin intelligens i sin bevægelse offensivt, hvor han tit dukker op i farlige situationer grundet sine kloge løb. Det er dog ikke kun hans gode offensive aktioner, der falder i øjnene. Robertson var ligeledes imponerende defensivt overfor Sadio Mané i vores 2-0-nederlag på KC Stadium i februar. Han vandt blandt andet bolden overfor Mané og slog den langt på det mål, der resulterede i 2-0-scoringen, som lukkede kampen. 

 

Robertson kom op gennem rækkerne hos Celtic i hjemlandet og rykkede efterfølgende videre i jagten på spilletid til Queen's Park og Dundee United, hvorfra han blev solgt til Hull for lige under £3m i 2014.

 

Den skotske landsholdsback - der nærmer sig 200 seniorkampe for både klubber og land - var allerede rygtet til Liverpool sidste sommer, hvor Jürgen Klopp indledte jagten på en back med det rette råmateriale han kunne forme. Her vurderede man dog at hverken Robertson eller engelske Ben Chilwell fra Leicester var løsningen, hvorfor man i stedet omskolede James Milner og beholdte Alberto Moreno. Nu meldes The Reds dog igen interesseret af nogle af de mindre troværdige kilder, men ikke desto mindre kan der være noget om snakken, da Robertson siden da på ingen måde har gjort sig mindre berettet til at blive nævnt i forbindelse med de større klubber. 

 

Robertson er "home grown", har nogle spændende kvaliteter at arbejde videre på og lader til at have et fint bundniveau. Spørgsmålet er, om potentialet er stort nok og om han kan bygge nok på til at blive en af Premier Leagues bedste venstre backs under Jürgen Klopp. Jeg tvivler, men ser ham dog være et fint alternativ til et nyt førstevalg på positionen. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

RICARDO RODRIGUEZ - DEN ANERKENDTE

 

 

KLUB: Wolfsburg

ALDER: 24 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 26 / 2 / 3

PRIS: £20-25m

 

En mand, der har været på markedet i adskillige sæsoner i streg. Rodriguez har været rygtet til diverse storklubber, men uden noget har materialiseret sig. Han er en spiller, som man må formode Jürgen Klopp kender ganske fint fra sin tid i Bundesligaen. 

 

Rodriguez, der fylder 25 denne sommer, har en god venstre fod, som både kan afslutte og assistere fra åbent spil og dødboldssituationer. I alt i tiden i Wolfsburg er det blevet til 22 mål og 28 assists i 183 kampe, hvilket svarer til en involvering i mål i hver 3,7 kamp i snit. Ganske imponerende af schweizeren, der i denne sæson også har spillet i det centrale forsvar. Udover sit gode venstre ben er Rodriguez forholdsvis stærk og en præcis tackler. Det store minus hos landsholdsspilleren, der har 45 landskampe, er at han ikke besidder den store hurtighed og derfor godt kunne frygtes at blive overløbet af mange wings i Premier League. Det er sket et par gange i Champions League - blandt andet da Wolfsburg i sidste sæson mødte Manchester United på Old Trafford. Her havde Rodriguez en lang aften overfor Martial. I øjeblikket døjer Rodriguez med en knæskade, der forventes at holde ham ude i det resterende af sæsonen. 

 

Det største positiv ved en spiller som Rodriguez er hans store erfaring fra flere slutrunder, Champions League og en af Europas bedste ligaer i sådan en ung alder. Især førstnævnte - nemlig den internationale erfaring er noget vores unge trup har brug for med europæisk fodbold tilbage på programmet i næste sæson. Her har Rodriguez udover sit imponerende antal landskampe også optrådt 27 gange i Europa for Wolfsburg og sin tidligere klub, FC Zürich.

 

Wolfsburg ligger og kæmper for at overleve i den bedste tyske række, hvor man blot ligger et enkelt point over nedrykningszonen med 4 kampe igen. Rodriguez skal uden tvivl finde en ny arbejdsgiver denne sommer for at tage det nødvendige skridt i hans karriere, der samtidig kan tage hans niveau et nøk opad. Senest har Rodriguez været rygtet til italienske Inter og personligt tror jeg ikke prisen bliver lige så skyhøj som tidligere frygtet/forventet. Jeg tror godt han kunne gøre et job for os og især på hjørnespark og offensivt tror jeg han ville bringe noget ekstra, men hans manglende hurtighed og andre topklubbers tøven med at købe ham, bekymrer mig. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

RIZA DURMISI - DEN DANSKE

 

 

KLUB: Real Betis

ALDER: 23 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 26 / 1 / 4

PRIS: £17m

 

Danske Riza Durmisi har tidligere på sæsonen flirtet med et skifte til Merseyside - noget der er blevet mødt med blandede reaktioner fra danske Liverpool-fans. Den hurtige venstreback fra Vestegnen huserede før sit skifte til spanske Betis i Brøndby og skiftede i sommer for bare £1.5m. Han har angiveligt en frikøbsklausul på £17m i sin nye klub - noget der har fået flere store klubber til at være opmærksom på den danske landsholdsspiller, der har haft en opløftende debutsæson. 

 

Durmisi er som bekendt bedst kendt for sine offensive kvaliteter, hvor hans eksplosive antrit specielt er iøjnefaldende. Udover det har Durmisi et ganske godt skud med venstreskøjten og slår også nogle ganske habile indlæg. Durmisis profil minder på mange måder om den af en anden Liverpool-spiller: Nemlig vores spanske bænkevarmer, Alberto Moreno. Nogle mener han er bedre og har større potentiale, mens andre argumenterer for, at han blot er en dårligere version af Moreno. En ting er der i hvert fald god sandsynlighed for og det er, at han vil få det svært med sin højde (1.68m) mod mange modstandere i Premier League. Derfor har jeg svært ved at se, hvordan han skal løse mange af vores problemer, selvom jeg godt kan lide Durmisi som spiller. 

 

Med sine 23 år er det dog stadig en spiller, der kan udvikle sig. Forhåbentlig kan han udvikle sine defensive kompetencer, såsom hans placeringsevne og koncentration i afgørende momenter. På den måde vil han i min optik nemmere kunne tages seriøst, hvis vi i fremtiden igen skal på markedet efter en venstre back. I første omgang ser jeg ham dog ikke være hvad vi mangler. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

RYAN BERTRAND - DEN SIKRE

 

 

KLUB: Southampton

ALDER: 27 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 29 / 3 / 5

PRIS: £22-25m

 

Surprise! A Southampton player!

 

Bertrand er en spiller, der har været kædet sammen med Liverpool flere gange tidligere. Den forhenværende Chelsea-back fik et sent gennembrud og blev efter et lejeophold hos Saints købt fri i februar måned 2015 for £10m. Siden da har Bertrand slået sit navn fast og er også nået op på samlet 12 landskampe for England.

 

Han var både kædet sammen med os i sommeren 2015 og sidste sommer, men uden der for alvor blev "skruet op for varmen" i medierne. Bertrand er en pålidelig back med et godt drive fremad banen, en fin spilintelligens og en fremragende placeringsevne. Han vil være det sikre kort for Klopp og co. og spille denne sommer, hvis man jagter en "Mr. Reliable", hvilket jeg dog ikke tror er det vi er på jagt efter. 

 

Jeg tror som udgangspunkt at Bertrand ville passe fint ind og det ville da være lidt sjovt (eller nærmere dybt tragisk, når den lige får lov at vende i mit hoved) hvis vi ender med at kunne stille en hel bagkæde bestående af tidligere Saints-spillere (Clyne-Van Dijk-Lovren-Bertrand). Som udgangspunkt vil jeg dog tro, at Klopp - qua de andre tidligere og nuværende transfermål til venstre back - vil gå efter en yngre mand end Bertrand, der fylder 28 til sommer. Det hælder jeg også mest til. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

OPSUMMERING

 

Der er ikke den store tvivl hvis man spørger de pålidelige journalister: Liverpool vil have 16-årige Ryan Sessegnon denne sommer og han skal ind og udfordre James Milner på venstre backen. Et lige lovligt ungt "top target" tænker mange, men Sessegnon besidder specielle kvaliteter, som undertegnede tror, at manager Jürgen Klopp kan få nogle ufatteligt spændende ting ud af, hvorfor han også er min favorit. 

 

Længere nede af listen kommer Hull Citys Andrew Robertson, som også har været kædet sammen med et skifte til Merseyside flere gange det seneste år. Den skotske landsholdsback har nogle interessante egenskaber, som ligeledes ville kunne være spændende på et Klopp-mandskab, men spørgsmålet er, om potentialet er stort nok og om slutproduktet kan forbedres. Det er en løsning i den lidt mere sikre ende - ligesom Ryan Bertrand. De to er "PL proven" og har dermed formentlig ikke brug for den store tid til at skulle tilpasse sig. 

 

Udover de ovenstående bud er der også danskervinklen og det romantiske bud set med rød/hvide-briller, nemlig et køb af Riza Durmisi. En handel, som ikke ville være helt hen i vejret, men samtidig en handel, der får flere alarmklokker til at ringe. Har han det fysiske niveau og har han niveauet i det hele taget? Godt spørgsmål og et spørgsmål man også kan rette mod den mere rutinerede Ricardo Rodriguez. En spændende spiller med et pænt CV i en alder af 24, men hvorfor har ingen af de store slået til endnu? Personligt ville jeg ikke være utilfreds med et køb af schweizeren og skulle det ikke lykkedes os at hente Sessegnon, så er han klart min favorit. 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere