Login

ØNSKELISTEN DEL 3: CENTRAL MIDTBANE
  • Skrevet: 28 april 2017

I denne artikelserie, der leder op til sommerens transfervindue, vil undertegnede kigge nærmere på interessante emner til truppen, forud for et travlt sommervindue, hvor det forventes at The Reds vil spendere op imod £200m.

 

I tredje del kigges der nærmere på nogle af de centrale midtbanespillere, som kan have interesse for The Reds og enten er vurderet realistiske eller er blevet kædet sammen med os af pålidelige journalister. 

 

Læs "Ønskelisten del 1: Central forsvar" her!

Læs "Ønskelisten del 2: Venstre back" her!

 

NABY KEITA - TOPPRIORITETEN

 

 

KLUB: RB Leipzig

ALDER: 22 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 28 / 8 / 8

PRIS: £30-35m

 

Den unge afrikaner har været et af Bundesligaens helt store lyspunkter i denne sæson. Med sin dynamiske stil, et benhårdt arbejdsraseri og en glimrende teknik, er han billedet på den moderne boks-til-boks midtbanemand. 

 

Keita skiftede sidste sommer fra en Red Bull-klub til en anden - nemlig fra Salzburg i Østrig til nyoprykkede Leipzig i Tyskland. Her har han været en del af et mandskab, der i den grad har taget Bundesligaen med storm. Klubben har allerede sikret sig adgang til næste sæsons Champions League for flere uger siden - endda på trods af, at der fortsat er fire spillerunder tilbage. RB Leipzig ligger på andenpladsen - otte point fra førerholdet Bayern München og med seks point ned til Borussia Dortmund på tredjepladsen. 

 

Midtbanemanden fra Guinea har bidraget med hele otte mål og ligeså mange assists i 27 kampe i Bundesligaen i denne sæson (den sidste kamp er kommet i DFB pokalen). Intet mindre end super imponerende for en spiller, der har ansvar både fremad banen og i defensiven og som spiller sin første sæson i den bedste tyske række. 

 

Keita har tiltrukket sig interesse fra flere store klubber i Europa - heriblandt flere engelske klubber. Evigt pålidelige Paul Joyce mener dog, at Liverpool - som har gjort Keita til klubbens øverste transfermål til midtbanen - vil have en fordel i forhold til andre engelske klubber. Dels grundet Jürgen Klopp og hans navn og forbindelser i Tyskland, men ligeledes fordi Keita deler samme agent som Sadio Mané. Største bekymring vedrørende en transferduel er hvis Bayern München gør alvor af deres interesse. Her vil det blive svært for The Reds at følge med.

 

Personligt mener jeg, at Keita ville være en gigantisk signing. Han er en dygtig tackler, læser spillet godt og bidrager ligeledes med et yderst imponerende slutprodukt trods sin tilbagetrukne position på banen. Han er Klopps favorit og det kan jeg godt forstå. Kan vi hente ham for £30-35m vil jeg være en lykkelig mand. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

YOURI TIELEMANS - VIDUNDERDRENGEN

 

 

KLUB: Anderlecht

ALDER: 19 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 48 / 18 / 14

PRIS: £21m

 

Belgieren er en spiller, hvis navn har været på manges læber i adskillige sæsoner. Det siger ikke så lidt i og med, at han først fylder 20 år i næste måned. Den unge midtbanedynamo har spillet 180 førsteholdskampe for Anderlecht (!) og har i denne sæson for alvor formået at træde i karakter og vise, at han er bedre end den belgiske liga. 

 

Med det ene fantastiske langskudsmål efter det andet har Tielemans gjort opmærksom på sig selv på de sociale medier (hvor videoerne er gået rundt) og han ligner nu en spiller, der er klar til næste skridt i karrieren. Han sparker godt med begge ben, har et glimrende overblik og er en intelligent spiller med masser af ro i sit spil, trods sin unge alder. Han kan dække alle pladser på midtbanen og virker som "the real deal". 

 

AS Monaco er favoritter til at sikre sig belgieren, der allerede har rundet 3 A-landskampe og derudover har spillet 36 kampe i europæisk sammenhæng for Anderlecht. Men også flere af de engelske klubber har meldt deres interesse - heriblandt Manchester United, Manchester City og Chelsea. Tielemans selv håber dog at finde en klub, hvor han kan spille fast og tage næste skridt i sin udvikling. Liverpool har også været meldt interesserede i flere franske medier og snakker vi spilletid, så vil der formentlig være bedst mulighed for dette enten hos The Reds eller i AS Monaco. Grundet sidstnævntes succes med en ung stamme af spillere i indeværende sæson, kan man dog godt forstå hvorfor projektet er attraktivt. 

 

Personligt er jeg helt vild med belgieren og ser en fremtidig stjerne i ham. Om han er skræddersyet til engelsk fodbold og højintenst presspil a la Jürgen Klopp, er jeg ikke helt sikker på, men en spiller med det CV og de kvaliteter i den alder, er hjerteligt velkommen. Der er noget helt specielt over ham og jeg er sikker på, at han kan lære at indgå i Klopps spilkoncept.  

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

LEANDRO PAREDES - DEN INTELLIGENTE

 

 

KLUB: AS Roma

ALDER: 22 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 38 / 3 / 0

PRIS: £20-25m

 

Argentineren har flere gange været nævnt i forbindelse med Liverpool i de mere løse rygter på rygtebørsen de seneste par år. Sammen med Piotr Zielinski imponerede han på udlån hos Empoli i sidste sæson og flere italienske medier spekulerede på daværende tidspunkt i et dobbelt swoop for Klopp og co. Det skete dog ikke og i stedet vendte Paredes tilbage til Roma op til denne sæson.

 

Problemet for Paredes i Roma er dog, at hovedstadsklubben har en imponerende stærk central midtbane, som gør det svært for ham, at sikre sig fast spilletid. Fanfavoritten Danielle De Rossi og hollandske Kevin Strootman er sammen med Radja Nangolaan alle foran Paredes i køen og derfor har han svært ved for alvor at bide sig fast på det velfungerende mandskab, der ligger nummer to i Serie A.

 

Paredes ligger primært som defensiv midtbanespiller for Roma, hvilket gør ham til en anden slags tilføjelse end de førnævnte. Hans fantastiske evne til at spille sig ud af modstandernes pres, læse spillet og bryde med elegance er noget der gør ham til en interessant spiller. Det kunne give os noget bredde på den defensive midtbane, hvor Jordan Henderson har været meget udsat hvad angår skader og hvor Lucas Leiva må formodes at køre på de sidste minutter af sin Liverpool-karriere. Når Henderson så er klar, vil det give os muligheden for enten at gøre brug af hans kompetencer længere fremme på banen eller at give Paredes en tur på bænken.

 

Personligt ser Paredes som en ideel spiller til vores 6'er. Hans evne til at spille sig ubesværet ud af pressede situationer er intet mindre end imponerende og skal vi sigte efter en defensiv tilføjelse til midtbanen, så ser jeg ham som tæt på perfekt. Spørgsmålet er så, om det er der vi mangler en allermest eller om det er mere nødvendigt med en boks-til-boks midtbanespiller - jeg tror, at sidstnævnte er det Klopp og staben primært er på jagt efter. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

FRANCK KESSIE - DEN DEFENSIVE

 

 

KLUB: Atalanta

ALDER: 20 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 28 / 7 / 4

PRIS: £20-25m

 

Ivorianeren har været en yderst solid spiller for Serie A's helt store overraskelse, Atalanta, i denne sæson. Med sit udgangspunkt som defensiv midtbanespiller, har han alligevel formået at præstere et rigtig fint slutprodukt og har en stor andel i, at klubben ligger placeret på en øjeblikkelig femteplads og har kurs mod Europa i den kommende sæson.

 

Kessie er en spiller med gode fysiske egenskaber. Han besidder både et fint antrit og er stærk på kroppen, mens han ligeledes også har et udemærket drive på bolden. Det kan godt se en smule tilfældigt ud til tider det han foretager sig og han er da også mere en fighter end han er et teknisk vidunder. Noget jeg dog synes at kunne se i hans spil er, at han ikke er verdens klogeste fodboldspiller, hvorfor jeg godt kan frygte lidt for, at han - også med hans unge alder in mente - på nuværende tidspunkt kan ende med at komme til kort i Premier League, hvor tempoet er væsentligt hurtigere. 

 

Interessen i afrikaneren, der har spillet 15 A-landskampe for Elfenbenskysten, er stor. Både Chelsea, Arsenal og Liverpool har været meldt interesseret, mens der i Italien også skulle være bud efter Kessie fra AS Roma. Alt dette er dog hvis man spørger hans agent, hvorfor man nok skal være varsom med at tage det hele ind. 

 

Personligt håber jeg, at han er en spiller vi fortsætter med at følge nøje, da han har nogle spændende egenskaber. Denne sommer vil jeg dog ikke mene det er spilleren vi bør sætte alle segl ind på, da han mangler meget endnu og vil være et stort sats at kaste en masse penge efter. Vi skal bruge spillere, der kan gå direkte ind og her er Kessie ikke moden nok endnu. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

LEON GORETZKA - DEN TYSKE

 

 

KLUB: Schalke 04

ALDER: 22 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 38 / 8 / 5

PRIS: £22-25m

 

En spændende spiller, der har bunkevis af erfaring fra en af verdens bedste ligaer og diverse tyske U-landshold i en ung alder. Goretzka fyldte først 22 i februar, men alligevel har han spillet 115 kampe for Schalke 04, 35 U-landskampe og 3 A-landskampe for Tyskland. Det her er altså uden tvivl en spiller, som Jürgen Klopp har lagt mærke til. 

 

Han er en del af et ungt mandskab i Schalke, som har haft en turbulent sæson. De startede sæsonen utrolig skidt og er først for nylig begyndt at binde en smule mere stabile resultater sammen - noget som gør, at de på nuværende tidspunkt befinder sig lige midt i rækken. 

 

Med sine 1.89m er Goretzka en fysisk stærk midtbanespiller, der fylder godt inde på midten af banen og han spiller med stor autoritet. Man skal ikke undervurdere, at Goretzka er en hurtig spiller, der er vild med at sætte spillere af efter behov, har en glimrende teknik og samtidig også mestrer et fint pasningsspil.

 

Han minder mig om en mere offensiv Emre Can, der dog lige er en 5-7 kg lettere, hvilket afspejler sig i hans mere dynamiske drive med bolden, som gør om til en større offensiv trussel end Can. Goretzka er for mig en spiller, der ville passe godt ind på vores midtbane og som både ville kunne gøre sig gældende med det samme og som samtidig har alderen og potentialet til at blive meget bedre end vi hidtil har set ham være i Schalke 04. Arsenal og Tottenham er også kædet sammen med tyskeren på rygtebørsen og der lader til at være rift om Goretzka, der forventes at finde en ny klub denne sommer. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

OPSUMMERING

 

Liverpools jagt på forstærkninger til midtbanen, er intet rygte. Det samme er interessen i Naby Keita heller ikke. Afrikaneren passer perfekt på profilen og ville være en klar forstærkning fra day one, ligesom han stadig kan blive meget bedre, qua hans blot 22 år. Spørgsmålet er så, om Bayern München har tænkt sig at gøre alvor af interessen og byde The Reds op til en transferduel - noget der ville komplicere en handel en hel del. 

 

Der er dog andre interessante midtbanenavne derude. Youri Tielemans, der i denne sæson har banket vidundermål ind på stribe, er ligeledes en mand, der er eftertragtet rundt om i Europa og ligner en spiller på vej mod nye græsgange i en større liga. Hans potentiale er ikke til at tage fejl af, men spørgsmålet er, om han er det Liverpool leder efter og om vi overhovedet ville få et ben til jorden hvis vi gik ind i en kamp om hans signatur med interesse fra flere andre storklubber i Europa. Enten Tielemans eller Keita er mine foretrukne indkøb til den centrale midtbane. 

 

Skulle vi beslutte os for, at tænke mere defensivt og signe en spiller, der kan aflaste kaptajn Jordan Henderson eller ligefrem give ham muligheden for at blive spillet længere frem på banen, så er der to spillere i Serie A, der kunne være interessante. Franck Kessie og Leandro Paredes har vist gode takter for to af ligaens bedste mandskaber i denne sæson - hhv. Atalanta og Roma. To meget forskellige 6'ere og sidstnævnte er uden tvivl min favorit hvis det skulle komme til en transfer, da hans elegante og intelligente måde at spille positionen på ville klæde vores hold. 

 

Til sidst er der en spiller Klopp med stor sandsynlighed kender en hel del til - nemlig Leon Goretzka. Den talentfulde tyske midtbanemotor har imponeret for et svingende Schalke-mandskab i år og tiden virker til at være inde til et klubskifte. Goretzka ville bestemt klæde vores midtbane og skulle handlerne med Keita og Tielemans glippe, så er han min foretrukne til positionen. 

 

Til sidst kan det nævnes, at undertegnede ikke ville være utilfreds hvis det endte med et køb af to af disse spillere, da vores midtbane får brug for flere folk med europæisk fodbold på programmet efter sommerferien. 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere