Login

ØNSKELISTEN DEL 4: WINGER
  • Skrevet: 01 maj 2017

 

I denne artikelserie, der leder op til sommerens transfervindue, vil undertegnede kigge nærmere på interessante emner til truppen, forud for et travlt sommervindue, hvor det forventes at The Reds vil spendere op imod £200m.

 

I tredje del kigges der nærmere på nogle af de centrale midtbanespillere, som kan have interesse for The Reds og enten er vurderet realistiske eller er blevet kædet sammen med os af pålidelige journalister. 

 

Læs "Ønskelisten del 1: Central forsvar" her!

Læs "Ønskelisten del 2: Venstre back" her!

Læs "Ønskelisten del 3: Central midtbane" her!

 

JULIAN BRANDT - TOPPRIORITETEN

 

 

KLUB: Bayer Leverkusen

ALDER: 21 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 38 / 4 / 8

PRIS: £30-35m

 

Jürgen Klopps top target til kanten spiller - ikke overraskende - i Tyskland. Julian Brandt, der netop er rundet 20 år, huserer hos tyske Bayer Leverkusen, som mere eller mindre har gang i en mareridtsæson i Bundesligaen. Med tre runder igen, er klubben blot tre point over stregen til nedrykningsplayoff og over de seneste 10 kampe, er klubben det formsvageste hold i hele rækken.

 

Brandt havde personligt et fint efterår, men er sammen med holdet for alvor faldet sammen i 2017. Her er det i 13 kampe blot blevet til en enkelt scoring og to assists for den unge tysker. Med sit primære udgangspunkt fra venstre wing, er Brandt god til at sætte modstandere af med sit hurtige fodskifte og sin imponerende acceleration. Han er samtidig en intelligent spiller, der er udstyret med nogle gode løb for sig selv og sine medspillere, hvilket ofte skaber farlige situationer på den sidste tredjedel af banen. 

 

Det har dog ikke været den sæson, som tyskeren, med 5 A-landskampe og hele 50 U-landskampe, havde drømt om. Efter en lovende en af slagsen sidste år, lignede det at Brandt var klar til at tage et stort skridt i 16/17, men Leverkusens krise har taget hårdt på hele truppen tilsyneladende. 

 

Brandt er en spændende spiller, som jeg godt kunne se blive interessant i Liverpool under Jürgen Klopp. Han har allerede optrådt næsten 100 gange i Bundesligaen, vist prøver på sit slutprodukt og har noget af den fart vi skal bruge for at lukke de små hold op. Brandt har desuden spillet 28 europæiske kampe og har dermed værdifuld erfaring frem mod en sæson, hvor europæisk fodbold igen er på agendaen. Personligt tænker jeg, at hvis han er Klopps mand, så er han langt henad vejen også min mand, men jeg har mine bange anelser når jeg kigger på hans og Leverkusens 2017 med de profiler de alligevel har i truppen. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN - DEN SANDSYNLIGE

 

 

KLUB: Arsenal

ALDER: 23 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 42 / 6 / 9

PRIS: £20-25m

 

Alex Oxlade-Chamberlain til Liverpool - et rygte, der kørte henover jul, men derefter blev manet til jorden. Nu har den så for nylig igen været oppe at vende, efter at flere pålidelige Liverpool-folk på Twitter angiveligt har hørt noget i krogene. Herefter fulgte journalisterne Paul Joyce og Melissa Reddy med og berettede om interesse fra The Reds, der dog ikke ønsker at betale £35m - som var den umiddelbare prissætning - for en spiller med et år tilbage af kontrakten denne sommer. 

 

Chamberlain har mange af de rette egenskaber til "Klopp-fodbold". Han er stærk som en okse, hurtig over kortere og længere distancer, er energisk, hårdtarbejdende og god i presspillet. Desuden er han utrolig alsidig og kan dække de fleste positioner på banen - alt lige fra venstre kant til højre back. 

 

Det store minus ved "Ox" er, at han desværre har en historik med skader. Helt præcist har han misset 77 kampe med skader i sin tid som Arsenal-spiller. Det er et foruroligende højt tal, når man tænker på, at vi i forvejen har en trup, der er injury prone og ofte lider under, at vores nøglespillere sidder ude. Vi har brug for kontinuitet og spillere vi kan regne med uge efter uge for at bygge på, i min optik. Dog skal det siges, at Chamberlain ikke har misset en eneste kamp i denne sæson med skade, hvorfor man kan håbe, at han har lagt de værste problemer bag sig. 

 

Med et år tilbage af kontrakten og med den usikre situation der er i London-klubben lige nu, kan jeg godt se en handel materialisere sig. Han er 23 år, inde omkring det engelske landshold og har endnu ikke fået sit endelige gennembrud endnu. Jeg ville være glad for en handel (dog til maksimalt £25m), da jeg mener at han - hvis han kan holde sig skadesfri - kan bringe nogle spændende ting og noget bredde til truppen, som er manglet på positioner han ville kunne og skulle dække hos os - nemlig på den position på midtbanen som Lallana spiller og oppe foran hvor Mané/Coutinho spiller. 

 

Jeg vil dog tilføje, at det ville skuffe mig, hvis han er vores eneste signing til kanten. Henter vi Ox, så håber jeg det bliver sammen med en af de andre på denne liste. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

MOHAMED SALAH - DEN SKRÆDDERSYEDE

 

 

KLUB: AS Roma

ALDER: 24 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 37 / 17 / 12

PRIS: £35m

 

Den egyptiske landsholdswing har vi tidligere været linket med. Det var tilbage i januar 2014, hvor vi jagtede en forstærkning til offensiven, som skulle skabe noget bredde oppe foran. Her kiggede vi nærmere på den dengang 21-årige wing, som spillede for FC Basel. Salah endte dog med, at vælge bænken i Chelsea, fremfor at skulle forsøge at sparke os til guldet og det valg viste sig ikke at give afrikaneren den største succes. 

 

Siden da er han dog taget turen til Italien. Først gennem et lejeophold hos Fiorentina og sidenhen, er det blevet skiftet med en permanent lejeaftale hos AS Roma. Salah har for alvor fundet sig tilrette i Serie A, hvor hans uhyggelige speed giver store problemer for modstanderne. Salah er en utroligt bevægelig spiller, der samtidig besidder intelligens til at spille kontramulighederne større for sig selv og sine holdkammerater. Han er en god dribler, har en fint udviklet teknik, er en god afslutter og leverer et imponerende slutprodukt. Hans evne til at dukke op på de rette steder foran mål er også bemærkelsesværdig. 

 

Det største plus ved Salah er, kontra hvad vi mangler i offensiven, selvfølgelig hans enorme hurtighed, men ligeledes, at han er venstrebenet. Det har vi manglet fra kanten i mange sæson, hvis man spørger mig og derfor ville det bringe en ekstra dimension.

 

Ny-rige Inter har været meldt interesseret i Salah denne sommer og meget kunne tyde på, at Salah og Serie A er et godt match. Personligt tror jeg dog, at han er klar til en retur til Premier League og tage revanche for en dårlig førstegangsoplevelse under kedelige Mourinho. Salah er meget mere suitet til Klopps højintense omstillingsfodbold og ville sprøjte noget eksplosivitet ind i en i forvejen imponerende offensiv. Jeg ville elske at se ham i rødt!

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

CHRISTIAN PULISIC - VIDUNDERDRENGEN

 

 

KLUB: Borussia Dortmund

ALDER: 18 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 40 / 5 / 11

PRIS: £50m

 

Ham har der været masser af snak om, siden Liverpool fik et £11m-bud afvist sidste sommer. Et fornærmende lavt bud når man ser på hvor langt Pulisic er kommet i denne sæson. 

 

Den unge amerikaner har nemlig været intet mindre end outstanding for et purungt Dortmund-mandskab, der er placeret på en knap så imponerende 4. plads i Bundesligaen, men samtidig nåede Champions Leagues kvartfinaler og har kvalificeret sig til den tyske pokalfinale.

 

Der er intet at benægte: Pulisic besidder X-faktor. Han har nogle uhyggelige træk, som virkelig får en op ad stolen. Han har en gudsbenået førsteberøring, er super intelligent, dribler godt og så er hans temposkift og generelle fart med bolden i fødderne fantastisk. Når jeg ser ham, ser jeg ofte en ung Eden Hazard på den måde hans fantastiske tyngdepunkt kombineret med hans hurtighed og bolden tæt indtil fødderne gør ham en trussel overfor modstandernes bagkæde. Jeg er stor fan af den unge kantspiller - noget jeg heller ikke lagde skjul på i min artikel fra efteråret.  

 

Pulisic har dog flere gange lagt vægt på, at han er tilfreds i Dortmund og ligner ikke en spiller, der er klar til at skifte. Han forlængede sin aftale med klubben i januar og får en masse spilletid for et ungt hold spækfyldt med potentiale, der præsterer godt og leverer resultater både hjemme og i Europa. Hvorfor skulle han skifte? 

 

Det skulle han fordi Jürgen Klopp har øremærket ham og havde set frem til at arbejde sammen med ham, da han selv var i Dortmund. Derudover skulle Liverpools (7-9-13) deltagelse i Champions League for første gang i tre år - på et udvidet Anfield - trække i den unge spiller. Det, kombineret med muligheden for at være en del af et ungt hold med potentiale ligesom Dortmunds, bare i en større liga skulle forhåbentligt kunne overbevise Pulisic. Men er det nok? Det ved vi ikke endnu. Én ting er dog sikkert: Han kommer til at koste boksen. Jeg ville smide £50m uden at blinke. Det er på tide vi tager nogle chancer på nogle potentielle "world beaters" og det er ham her uden tvivl. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

FELIPE ANDERSON - DEN BRASILIANSKE FORBINDELSE

 

 

KLUB: Lazio

ALDER: 24 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 36 / 4 / 13

PRIS: £30-35m

 

Endnu en brasilianer til offensiven? Ja, hvorfor ikke! 

 

Felipe Anderson er en spiller, der går lidt under radaren i Brasilien. Den talentfulde Lazio-wing, der har en enkelt landskamp for Brasilien, har  ikke formået at følge op sin fine måltotal (9 scoringer) fra sidste sæson, men har dog været glimrende i oplæggerens rolle i indeværende sæson, hvor han for alvor har vist sig som lidt af en assistkonge. 13 gange har han lagt op til en medspiller, der har omsat til scoring.

 

Anderson har et imponerende antrit, et godt drive med bolden og et godt højreben. Han spillede indtil i sidste sæson på begge kanter - og med stort set samme slutprodukt. I denne sæson er han primært blevet spillet som højre kant, hvilket også kan forklarer årsagen til, at han nu lægger op til flere fremfor at komme i positioner, hvor han kan afslutte. Brasilianeren er en smart spiller, der er utroligt god teknisk, god til at sætte sin direkte modspiller og ofte træffer de rette beslutninger. Når jeg ser ham spille tænker jeg ofte, at han ville være bedre med nogle klogere spillere med højere kvalitet ved sin side. Sammen med vores brasilianere kunne jeg se ham blive rigtig giftig og tage sit spil til næste niveau. 

 

Anderson er netop fyldt 24 år og nærmer sig 150 kampe i Europa - alle sammen for Lazio. For at tage næste skridt i sin udvikling skal han snart tage næste skridt og gerne til en bedre liga. Jeg tror ikke han vil være den dyreste løsning og hvis det kan lade sig gøre at få en arbejdstilladelse til ham, så mener jeg, at han kunne være en yderst spændende tilføjelse til vores offensiv. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

MEMPHIS DEPAY - DEN KONTROVERSIELLE

 

 

KLUB: Lyon

ALDER: 23 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 13 / 5 / 5

PRIS: £30m

 
Memphis Depay - manden der var så stor hype om, da han skulle videre fra PSV i sommeren 2015. Liverpool var længe kædet sammen med hollænderen, men i stedet endte Depay med at vælge ærkerivalerne fra Manchester United - til stor ærgelse for undertegnede. 

 

Jeg har altid haft et godt øje til Depay, som i den grad var overlegen i PSV. Her leverede han i sin afsluttende sæson et fænomenalt slutprodukt sammen med holdets daværende anfører og nuværende Liverpool-profil, Gini Wijnaldum på midtbanen. De to havde en fantastisk indbyrdes forståelse og sendte nærmest på egen hånd mesterskabet hjem til Eindhoven. Til sammen scorede de to intet mindre end 36 mål i Eresdivisionen i 2014/15. 

 

Han havde et skidt ophold i Manchester United, men hvilken offensivspiller er det lige der (udover Zlatan) de seneste par sæsoner har blomstret under Mourinho og van Gaal? Det er rigtigt: Ingen. Hvorfor? Fordi der er fokus på defensiv organisation og rollerne offensivt er fastlåst - noget en spiller som Depay på ingen måde havde godt af. Han har brug for frihed til at kunne udfolde sig. Muligheden for at lave fejl, lære af dem og vokse. Den mulighed ved jeg, at han ville få under Jürgen Klopp i Liverpool. Uden at det skal blive alt for dybt, så har der også været meget snak om, at Depay har brug for en faderfigur. Det er ikke ligefrem den titel jeg vil sætte på den nuværende eller tidligere United-manager. Jürgen Klopp though - very much!

 

Det der i mine øjne gør Depay super interessant, er hans uhyggelige direkthed. Han er lynhurtig, en god afslutter med begge ben, kan heade og virker utroligt ambitiøs. Talentet er blandt de allerstørste, men spørgsmålet er om han kan tøjles mentalt og om man kan få ham til at fungere som en del af et fællesskab. Han kan - hvis han lærer dette - blive den komplette kantspiller og jeg må sige, at jeg synes han er værd at gamble på. Om det sker, er en helt anden sag. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

OPSUMMERING

 

Julian Brandt er Jürgen Klopps top target. Den 21-årige kantspiller besidder mange af de rette egenskaber, men hvordan er hans mentale styrke? Sammen med resten af Leverkusen-mandskabet har han gang i en mareridtsæon, hvor klubben er nær nedrykningsstregen. Han har desuden taget et massivt formdyk i 2017 - noget der på den anden side kunne betyde, at klubben slipper ham billigere. 

 

Bliv vi "domestic", så er der kun en mulighed på min ønskeliste, nemlig Alex Oxlade-Chamberlain. Den alsidige offensivspiller har været kædet sammen med os her i anden halvdel af sæsonen og han ville umiddelbart være en god mand at få ind, såfremt han kan holde sig skadesfri og han bliver købt sammen med en af de andre på listen. 

 

En af disse kunne være en af de to wingers fra Serie A, som er med på listen - nemlig Mohamed Salah eller Felipe Anderson. Førstnævnte er min favorit af de to, da han har en frygtindgydende speed og som den eneste af kandidaterne, er venstrebenet. Det har vores offensiv skreget på i mange sæsoner og derfor mener jeg, at Salah har en "edge" foran mange af de andre, da han kunne give vores offensiv en ekstra dimension. På den anden side, så kilder det også de rigtige steder med endnu en brasilianer til vores i forvejen fantasifulde offensiv. 

 

I Bundesligaen finder vi dog min absolutte favorit - og samtidig den suverænt yngste mand på listen, nemlig Christian Pulisic. Den eksplosive "wide man" har X-faktor og er et talent, som har potentialet verdensklasse og nærmer sig denne kategori for hver dag der går. Kan vi lokke ham til, så skal vi i min optik sprænge banken. 

 

Den sidste mulighed, er kontroversielle Memphis Depay. Han har en fortid hos vores ærkerivaler uden noget der ligner succes, men situationen ville være en anden hos os, hvor han passer væsentligt bedre på profilen. Desuden ville jeg elske at se ham og Gini genfinde deres fremragende sammenspil, som de havde i PSV og en kort overgang på det hollandske landshold.

 

Listen over potentielle emner til kanten er dog længere end som så. Spillere jeg ligeledes synes kunne være interessante er også Douglas Costa, Lorenzo Insigne og Inaki Williams, men vi må hellere fatte os i nogenlunde korthed og derfor har jeg vægtet andre alternativer højere - primært grundet sandsynlighed.

 
 
 
 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere