Login

ØNSKELISTEN DEL 5: STRIKER
  • Skrevet: 12 maj 2017

I denne artikelserie, der leder op til sommerens transfervindue, vil undertegnede kigge nærmere på interessante emner til truppen, forud for et travlt sommervindue, hvor det forventes at The Reds vil spendere op imod £200m.

 

I tredje del kigges der nærmere på nogle af de centrale midtbanespillere, som kan have interesse for The Reds og enten er vurderet realistiske eller er blevet kædet sammen med os af pålidelige journalister. 

 

Læs "Ønskelisten del 1: Central forsvar" her!

Læs "Ønskelisten del 2: Venstre back" her!

Læs "Ønskelisten del 3: Central midtbane" her!

Læs "Ønskelisten del 4: Winger" her!

 

ALEXANDRE LACAZETTE - DEN SKRÆDDERSYEDE

 

 

KLUB: Olympique Lyon

ALDER: 25 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 43 / 33 / 4

PRIS: £45-50m

 

En af Europas mest eftertragtede angriber de sidste mange sæsoner. Den franske striker har taget turen hele vejen op gennem ungdomsrækkerne i den traditionsrige klub og har i 273 kampe nettet 125 gange og lagt op til 42 mål siden sit gennembrud på førsteholdet. 

 

Lacazette er indtil nu en "one club player" og på trods af manglende succes hos Lyon de sidste mange år, så har han vist sin loyalitet overfor sin barndomsklub i flere sæsoner i træk, hvor bejlerne har stået i kø. Denne sommer har han dog erkendt, at tidspunktet vil være det rigtige for et skifte - og det skal være til en klub, der spiller med i Champions League, således at han ikke tager et skridt til siden eller nedad i karrieren. 

 

Med sin intelligente bevægelse, hurtige antrit og kraftfulde og præcise afslutninger, er Lacazette en spiller, der kan begå sig på de fleste mandskaber i Europa. Han er hårdtarbejdende og kan også begå sig på siderne af en spidsangriber, selvom han er mest komfortabel med selv at være forreste mand og agere spydspids. 

 

Rygterne vil vide, at Atletico Madrid er meget varme på franskmanden, som dermed er udset til at skulle erstatte sin landsmand, Antoine Griezmann, der formentlig ender i engelsk fodbold denne sommer. Undertegnede håber dog, at Liverpool skruer op for interessen og byder Madrid-klubben op til dans om Lacazettes signatur. En angriber af hans kaliber bør vi være efter, da han er en af meget få angribere med så mange interessante kvaliteter og på en hylde, hvor vi kan konkurrere. Get it done!

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

KASPER DOLBERG - VIDUNDERDRENGEN

 

 

KLUB: Ajax Amsterdam

ALDER: 19 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 46 / 22 / 8

PRIS: £25m

 

Den danske angriber har taget det meste af fodboldeuropa med storm i indeværende sæson. Han begyndte allerede at skabe et navn for sig selv med flere spektakulære mål i Æresdivisionen henover efteråret og siden er det kun gået en vej - og det er fremad. 

 

Dolberg fylder først 20 til efteråret, men alligevel har han bidt sig fast som en nøglespiller på Ajax-mandskabet, der ligger nummer to i ligaen og har kæmpet sig frem til finalen i Europa League - blandt andet takket være Dolbergs seks europæiske scoringer. 

 

Med sin højde og styrke med ryggen til mål er Dolberg en god spilstation, men han er mere end det. Trods hans størrelse er han relativt hurtig, besidder en fin teknik og er utrolig kynisk foran kassen. Han er den mest lovende angriber dansk fodbold har skabt i mange, mange år (og ja, der er mere over ham her end en ung Niklas Bendtner). 

 

Dolberg kunne meget vel være en interessant mand at få ind til at udfordre det vi i forvejen har i frontkæden. Spørgsmålet er om et skifte til en engelsk topklub med det pres der medfølger endnu er for tidligt for en 19-årig spiller, der kun har vist sig frem som seniorspiller, i en knap så imponerende liga, i en enkelt sæson. På den anden side skal det vel være nu, hvis vi skal kunne konkurrere med andre topklubber i Europa om Dolbergs signatur, forudsat at han fortsætter sin fremragende udvikling. 

 

Jeg er fan af danskeren og tager gerne chancen, da jeg synes han har meget af det, jeg mener en rigtig topangriber i Liverpool skal kunne. Så er spørgsmålet blot om han er mentalt klar til springet. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

ALVARO MORATA - DEN ANERKENDTE

 

 

KLUB: Real Madrid

ALDER: 24 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 40 / 20 / 6

PRIS: £35m

 

Spanieren har længe været et navn, der har figureret lige under de allerbedste, når man har snakket om topangribere i Europa. Morata har haft svært ved at finde sig tilrette siden sit gennembrud på førsteholdet i barndomsklubben Real Madrid. Han er dog kommet tættere på sit helt store gennembrud i anden omgang, efter han er kommet retur fra en 2-årig aftale i Juventus, hvor han viste prøver på sit store talent. 

 

I den spanske hovedstad er det dog som om, at der lige mangler det sidste. Zinedine Zidane lader ikke til at være helt overbevist om, at Morata skal være manden, der leder frontlinie. Derfor har det stået på en tæt duel om spilletid mellem Morata og franske Karim Benzema i indeværende sæson. 

 

Morata, der senere på året fylder 25, fortjener dog at spille kontinuerligt i en stor klub, hvis du spørger mig. Han mangler en base, hvor han kan bygge videre på sit spil og finde den sidste skarphed, som kan tage ham op blandt de bedste angribere i Europa. Han er en meget komplet spiller, der både er god i fødderne, i luften, kan sparke med begge ben og er teknisk velfunderet. 

 

Han ville i min optik være en attraktiv løsning for os, i tilfælde af, at han ønsker et skifte. Real Madrid er en klub, der står spanieren, med 8 mål i 20 landskampe, nært. Han har tidligere været kædet sammen med både Chelsea, Arsenal og de to Manchester-klubber, så hvis han skulle blive tilgængelig, så forventer jeg, at konkurrencen for hans signatur vil blive stor. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

MOUSSA DEMBÉLÉ - DEN TALENTFULDE

 

 

KLUB: Celtic

ALDER: 20 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 49 / 32 / 9

PRIS: £30m

 

Dembélé har været en revolution i den skotske Premier League i denne sæson og har en stor aktie i, at Brendan Rodgers' mandskab allerede kunne kalde sig skotske mestre med hele 8 runder tilbage. 

 

Den franske U21-landsholdsspiller - med 4 mål i lige så mange kampe for landsholdet - kom til klubben fra Championship-mandskabet Fulham sidste sommer. Her kostede han blot £500.000. 

 

Dembélé er en hurtig angriber med en udsøgt sparketeknik. Han har en god fysik og god i det opbyggende spil. Han står tit for de spektakulære ting og er en spiller, der får publikum op af stolen. 

 

Det er ikke kun i den skotske række Dembélé har vist sig frem. Han har nemlig også præsteret flot i Champions League henover efteråret, hvor Celtic endte i en dynamitpulje sammen med Man City, Barcelona og Mönchengladbach. Her nettede han 3 gange i 6 kampe, ligesom det blev til to scoringer i de 6 foregående kvalifikationskampe. 

 

Chelsea var meldt interesserede i januar og det pegede længe på en deadline day-transfer, men handlen faldt til jorden, grundet Celtics høje økonomiske krav til en handel. Til sommer vil der utvivlsomt være interesse på ny og her bliver det spændende at se om Brendan Rodgers og co. kan modstå fristelsen af et stort salg af en spiller, som blev hentet til så billigt for blot et år siden. 

 

Jeg kunne godt se Dembélé være interessant for os. Han er meget a la Kasper Dolberg niveaumæssigt, men tilgengæld ligner det en handel, der vil koste os flere penge. Han minder i min optik en lille smule om en Divock Origi, hvorfor jeg f.eks. hellere ser Dolberg hentet til, så vi dækker flere kompetencer og har en større og breddere portefølje af firepower til rådighed. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

MICHY BATSHUAYI - DEN FRÆKKE

 

 

KLUB: Chelsea

ALDER: 23 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 25 / 7 / 3

PRIS: £30-35m

 

Der var meget hype omkring belgieren sidste sommer, før han valgte at skifte Marseille ud med Chelsea i en handel til en værdi af £33m. Batshuayi var på daværende tidspunkt en spiller, som undertegnede længe havde været en beundrer af.

 

Siden ankomsten til Chelsea, har der dog ikke været meget "buzz" omkring angriberen. Batshuayi har i store dele af sæsonen været henvist til en bænkplads hos Contes kommende mestre, hvorfor det ikke er meget vi har fået ham at se, ligesom det ikke er megen chance han har fået, for at vise sig frem i engelsk fodbold endnu. 

 

Kender man Chelsea ret, så er der dog ikke tålmodighed til at spille spillere ind, der ikke slår til umiddelbart. Daniel Sturridge, Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku er vist glimrende eksempler på klassespillere, der blev hentet til Stamford Bridge uden at blive givet en reel chance, hvorfor de tog turen videre og shinede andetsteds. 

 

For netop at tage fat på Daniel Sturridge, så synes jeg, at Michy Batshuayi har meget a la en ung Sturridge. Et godt antrit, god speed over længere distancer også, fantastisk aftræk og en direkthed, der ville klæde ethvert angreb. Jeg kunne sagtens se ham være erstatningen for Sturridge, hvis det skulle vise sig, at Chelsea åbnede op for ideen om, at sælge belgieren. Om de ville være villige til at sælge til os, er så en anden snak - ligesom prisen for en angriber, der har siddet en hel sæson på bænken og endnu ikke har vist noget i England formentlig vil blive forholdsvis høj.

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

ANDREA BELOTTI - BÆSTET

 

 

KLUB: Torino

ALDER: 23 år

KAMPE/MÅL/ASSISTS (2016/17): 35 / 27 / 6

PRIS: £85m

 

Ham her er jeg ret vild med. Belotti er en bulldozer af en striker, der bare fortsætter med at banke mål ind i Italien. Han spiller for Torino, der er placeret som nummer 9 i Serie A, men har alligevel præsteret at score 25 ligamål - kun overgået af Edin Dzeko, der har scoret 27 gange. 

 

Belotti er en fighter. En spiller, der giver 110 % hver gang han træder ind på banen. Han er hurtig, enormt stærk, pågående, hårdtarbejdende og uhyre skarp foran målet. Han er netop også brudt igennem på A-landsholdet, hvor hans første 7 kampe har kastet 3 scoringer af sig. 

 

Italieneren ligner en mand, der skal videre til en større klub denne sommer. Hæmskoen er blot, at han netop har underskrevet en ny aftale med klubben, som betyder, at klubber der ønsker at købe Belotti fri, skal punge ud med lige godt og vel £85m. Klubbens præsident har angiveligt tidligere afvist bud fra både Chelsea og Arsenal på over £50m, hvorfor hans ord om, at "han ville ønske, at klausulen var sat til £110m" formentlig betyder, at klubben ikke kommer til at slippe angriberen for mindre end de £85m, som frikøbsklausulen lyder på. 

 

Interessen for Belotti er stor og jeg tror desværre ikke, at vi kan være med, når vi snakker summer af den størrelsesorden. Måske man kunne smide noget af vores "dead wood" den anden vej. Hvis man antager, at Joe Harts aftale gøres permanent, så er der jo en engelsk landsholdsmålmand, der kunne trække i nogle af truppens engelske fringe players - herunder en Daniel Sturridge. Det kunne være interessant at se, om en handel kunne lade sig gøre - selvom jeg desværre ikke finder det udpræget realistisk. 

 

PASSER PÅ PROFILEN

PERSONLIG PRÆFERENCE

SANDSYNLIGHED

 

OPSUMMERING

 

Den helt åbenlyse "proven goalscorer" i Europa, som er tilgængelig for en klub som vores, er Alexandre Lacazette. Den franske angriber har proklameret, at han vil videre denne sommer og han besidder mange af kvaliteter, som en topangriber i Liverpool skal have. Real Madrids Alvaro Morata er ligeledes en striker, der indeholder mange interessante styrker og iøvrigt har et potentiale, der ikke er forløst endnu - hvilket vil være spændende for manager Jürgen Klopp at arbejde videre med. Om Morata overhovedet bliver tilgængelig denne sommer, er en anden snak.

 

Går vi skridtet længere ned ligamæssigt, så optræder to unge kandidater - nemlig Ajaxs danske angriber Kasper Dolberg og Celtics Moussa Dembélé. De to er blandt de hotteste unge strikernavne i Europa og det er med rette. Dolberg har netop sparket Ajax til en europæisk finale (den første af slagsen siden 1996), mens Dembélé har nettet over 30 gange for Celtic, der genvandt mesterskabet hele 8 runder før tid. Er de to klar til, at løfte Liverpool her og nu? Det er spørgsmålet og noget jeg godt kan have min tvivl om - selvom især Dolberg virker interessant. 

 

Skal det være en angriber med bare en smule Premier League-erfaring, så er Michy Batshuayi undertegnedes bedste bud. En angriber med et enormt spændende potentiale og muligvis endnu en kvalitetsspiller og guldbunke, som Chelsea er klar til at smide på gaden, før de overhovedet har prøvekørt ham ordenligt. Ham ville jeg gerne se i klubben og i et meget tæt løb, er han efter Lacazette, Morata og Dolberg, undertegnedes favorit.

 

Til sidst er der den lidt useriøse kandidat - nemlig Torinos Andrea Belotti, som vi med stor sandsynlighed ikke kommer i nærheden af. Han er en klassespiller, der tikker alle boksene, men prisen og de klubber vi skal konkurrere med gør, at det ikke bliver en spiller jeg forventer vi deltager i en budkrig om. Han er også nævnt for at give et billede af (med en sandsynlighed på 1 stjerne), at det ikke bare er FIFA det her og det ikke udelukkende handler om, at dreje på nogle knapper i budgettet. FSG har en på mange måder sund og positiv politik, men også en politik som forhindrer os i, at være med i kapløbet om de allerdyreste spillere - hvorfor angribere som Pierre-Emerick Aubameyang, Paulo Dybala og Robert Lewandowski for eksempel heller ikke er nævnt.

 

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere