Login

RØD JUL - LÅGE #10: JENS UNMACK
  • Skrevet: 10 december 2017

”Liverpool har det med at levere drama – alt for meget, faktisk”

 

Jens Unmack, 53 år, er kendt som forsanger og sangskriver i det grammy-vindende band Love Shop, der står bag hits som ”En nat bliver det sommer”, ”Love goes on forever” og ”Copenhagen Dreaming”. Jens Unmack har også udgivet flere plader i eget navn. Følg hans blog på www.jensunmack.dkog på Twitter (twitter.com/jensunmack), hvor han ofte tweeter om Liverpool.

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

Det har været omkring 1972-1973 hvor jeg begyndte at se Tipslørdag, som var det eneste fodbold, der var i fjernsynet dengang. Så begyndte jeg at læse et fodbold-blad, der hed Shoot, hvor Kevin Keegan havde en klumme. I den tid der blev jeg bare betaget af Liverpool – navnet, dragten og spillet. Det havde et eller andet. Og så havde de også bare et godt hold dengang, som blandt andet vandt FA Cuppen i 1974 med 3-0 og Newcastle – en kamp, der blev vist på dansk tv.

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Jeg tror næsten, at det er den første Europa Cup i ’77, hvor Liverpool slog Borussia Mönchengladbach med 3-1. Jeg har været omkring 13 år og i skolen holdt alle de andre bare med Gladbach og havde tudet mig ørene fulde om, hvordan Liverpool ville få tæv. Det var en fantastisk kamp at vinde. Men det var Istanbul altså også.

 

Liverpool har det jo med at levere en masse drama – faktisk alt for meget engang imellem. De der store kampe, hvor alt ser fortabt ud og hvor vi så alligevel kæmper os tilbage. Det er store oplevelser.

 

3) Hvad er den værste?

Det er sgu nok Gerrard, der gled mod Chelsea. Da jeg var ung og fulgte holdet op igennem 80’erne var vi jo vandt til, at Liverpool vandt pokaler hele tiden. Den dag, det sker igen, kommer voksne mænd jo altså til at græde. Så det, at vi var SÅ tæt på, efter alle de år – og så gik det alligevel galt… og så netop for Gerrard, der om nogen havde fortjent det… Det gjorde fandme ondt.

 

De der situationer, der er det bare som om der er nogle sikringer, der sprænger inden i mig. Det er et mærkeligt fysisk ubehag, hvor jeg er helt kold indvendig og helt varm på samme tid. Jeg har lovet familie og venner at prøve at opføre mig ordentligt, men altså… Når håbet ligesom forsvinder, det gør altså ondt. Så er der nogle dage med tømmermandsfornemmelser inden man begynder at lede efter lyset igen.

 

4) Hvem er din ”all-time” favorit-spiller?

Robbie Fowler. Fantastisk spiller og indbegrebet af scouser-ånden. Hvis man har været mange gange i Liverpool og kender til byen, området, menneskerne og Anfield, så er der altså noget specielt ved det når man kan genkende det i spilleren. Så er det ekstra smukt, synes jeg.

 

På samme måde er det med Carragher og Gerrard. Men der har jo været massere af fantastiske spillere i Liverpool gennem årene, der har vi været heldige.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Før sommeren ville jeg havde sagt, at jeg var 100 procent optimist. Nu er vi nok nede på 85 procent. Jeg forstår simpelthen ikke, at man ikke forstærkede sig defensivt, men i stedet har lavet lange forlængelser med Mignolet og Lovren.

 

Der er nogle naiviteter i Klopp, som jeg håber at han lærer af – men jeg elsker ham og han er en fantastisk mulighed for Liverpool. Jeg er vild man hans ubetinget offensive stil, det synes jeg er meget i tråd med det, Liverpool står for. Jeg er eddermanme glad for, at vi ikke endte med Mourinho og skulle se på den der stil, hvor man kommer på besøg hos ærkerivalen uden ambition om at prøve at vinde.

 

Så jeg er rigtig glad for Klopp, men der stadig meget, han skal lære og meget at rette op på, især omkring forsvaret. Hvad nytter det at have en superduper femstjernet Michelin-restaurant, hvis man ikke har en opvasker? 

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere