Login

RØD JUL - LÅGE #13: JEPPE HEE RØMER & FREDERIK FONNESBECH-WULFF
  • Skrevet: 12 december 2017

”Fernando Torres knuste mit hjerte, da han rejste” (Jeppe)

 

”Liverpool blev hurtigt noget, jeg var nødt til at se så ofte som muligt” (Frederik)

 

I dag rummer julekalenderen et dobbelt-interview med Jeppe Hee Rømer og Frederik Fonnesbech-Wulff, der begge er en del af redaktionen på LFC Denmark Family.

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

Jeppe:

Der havde rumsteret en kærlighed til klubben gennem længere tid, og Michael Owen-fascinationen var stor. Liverpool blev dog først ”den eneste ene” for mig på vejen igennem Champions League-kampagnen 04/05. Historien om et halvsløjt fodboldhold, der efter både det ene og det andet vilde comeback vinder det hele, er nu en dejlig en af slagsen.

 

Frederik:

I slutningen af 90’erne ville jeg gerne starte til fodbold. Jeg havde set, at alle mine venner spillede, og fodbold så sjovt ud, synes jeg. Min far synes, jeg skulle se noget fodbold først, så jeg vidste, hvad jeg gik ind til. Så Pappa begyndte at optage VHS-bånd, som altid var med Glasgow Rangers – jeg var glad for Brian Laudrup.

 

En dag sneg der sig også en Liverpool-kamp med på VHS’en. Her så jeg Steve McManaman, Robbie Fowler og Michael Owen i en kamp, jeg simpelthen ikke kan huske andet fra end, at det hele gik så stærkt og der var så meget larm på lægterne. Det blev ret hurtigt til noget, jeg var nødt til at se så ofte som muligt. Og det er vel det det handler om: At man ikke kan få nok.

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Jeppe:

Kampen mellem Liverpool og Manchester City skal til at gå i gang. Jeg kan høre lyden fra Anfield, men der lugter af fadøl i stedet for græs, og råbene kommer ikke fra Brendan Rodgers, men fra en tilfældig scouser med øl-ånde ved siden af. Ingen billet til kampen betyder, at jeg må se kampen på en proppet pub ved siden af Anfield. Selvom jeg må nøjes med at se Coutinho score til 3-2 på en fladskærm, bliver der råbt så højt, at ingen kan høre lyden fra stadion ved siden af.

 

Frederik:

Selvom jeg havde en fantastisk tur til Liverpool og Anfield, så tror jeg for altid, at ”Miraklet i Istanbul” må være det største, jeg har oplevet inden for fodbold overhovedet. Der er nok mange Liverpool-fans på min alder, der kan nikke genkendende til den følelse, men det er altså det største, enestående øjeblik i nyere Liverpool-historie.

 

3) Hvad er den værste?

Jeppe:

Min kammerat har smidt sin fulde fadøl efter storskærmen på Østerbro Stadion, da han tror Liverpool er kommet foran 2-0 i Europa League-finalen. Dommeren vælger dog at blæse i fløjten og dømme offside, og derfor står vi nu uden fadøl og med en smal føring. Der skal købes nye forsyninger i pausen, og her er humøret og selvtilliden helt i top. Men da jeg glad kommer op med øl til de før så glade kammerater, er deres blik slukkede. Sevilla har udlignet, og derfra går det kun en vej. Nedad.

 

Frederik:

Der har været et par store nedture undervejs. Faktisk er det sjovt, at de fleste af dem, jeg kommer på handler om situationer, hvor vi har været ekstremt tæt på total eufori. Jeg kommer til at tænke på 13/14 sæsonens sidste runder i ligaen, da vi var tæt på titlen i 08/09 eller 06/07 finalen i Champions League.

13/14 står nok stadig klarest i hukommelsen, men jeg kan også huske et hav af frustrerende uafgjorte kampe i 08/09, som i sidste ende gjorde udslaget.

 

4) Hvem er din ”all-time” favorit-spiller?

Jeppe:

Fernando Torres knuste mit hjerte, da han rejste. Men når jeg ser højdepunkter fra hans tid i den røde trøje, er han stadig den bedste. Ham var jeg godt nok vild med.

 

Frederik:

Jeg elskede at se Steve McManaman, Robbie Fowler og Michael Owen på fodboldbaner i hele England. Senere var det Xabi Alonso, Fernando Torres, Luis Suarez.

 

Jeg har også altid været kæmpe fan af Daniel Agger, men der er kun én Steven Gerrard. Det kan lyde som det lette valg, men manden har været der igennem alle de år jeg har fulgt dem. Hvert eneste øjeblik jeg kan tænke tilbage på, der har Gerrard været en del af Liverpool. Han er blandt de største klubmænd nogensinde.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Jeppe:

Uden tvivl. Der kunne godt være handlet meget bedre ind i transfervinduet, men det ser alt i alt fint ud. Vi kæmper med om top fire, og andet end det har aldrig været realistisk med den form Manchester City er i. Hvis man tror, vi kan få en bedre træner end Klopp, tager man grueligt fejl.

 

Frederik:

Liverpool er helt sikkert på vej i den rigtige retning. Det er ikke svært at identificere problemer, men vi er rent faktisk med i spillet om top fire igen. Spillet kan være sprudlende, intenst og fuld af mål.

 

Vi har vist at planen virker mod de store hold, og vi klarer os bedre og bedre mod de mindre hold. Lige nu når vi vores mål: CL-bold og top fire i ligaen ser ud til at være så langt væk. Der er selvfølgelig et stykke vej til den absolutte top, og for tiden lukker vi for mange mål ind. Desværre. Men jeg tror på, at vi kan etablere os, hvor vi gerne vil være. Det kræver nok et par handler hist og her, og selvfølgelig en justering af taktikken, men jeg kan ikke se, hvorfor det ikke skulle kunne lade sig gøre. 

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere