Login

RØD JUL - LÅGE #14: NIKOLAJ SØRVAD SØGAARD
  • Skrevet: 13 december 2017

”Jubelscenerne efter Dortmund-kampen var fuldstændigt ude af kontrol”

 


1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

For mange tilhængere af Liverpool gælder nok, at de enten blev tryllebundet af klubben under de gyldne år i 70´erne og 80´erne, eller at grundlaget for kærligheden blev skabt under en magisk aften i Istanbul med comebacket vi alle kender. Champions League-finalen i 05 blev dog spillet efter min sengetid. På daværende tidspunkt gik jeg stadig i børnehave...

 

Selvom den første Liverpool-trøje allerede blev købt i 09, og Carling Cup-finalen i 11/12 blev fejret i rød sodavand, var det først under Brendan Rodgers, at jeg for alvor faldt for Liverpool. På trods af, at nogen vil mene Rodgers aldrig var god nok til Liverpool, husker jeg nu tiden med ham ved roret som noget godt, og det var 13/14-sæsonen med Rodgers på sidelinjen, der satte en tyk streg under, at Liverpool skulle være mit hold. Sæsonen sluttede dog som bekendt tragisk, og med det efterfølgende salg af min første kærlighed, Luis Suarez, fik jeg i den grad at føle, hvad det indebærer at holde med sit hold i tykt og tyndt.

 

Ligesom for mange andre fans handler Liverpool dog ikke alene om resultaterne på banen og pokalerne i skabet, men i lige så høj grad om fællesskabet omkring klubben. En ellers mildest talt ringe 14/15-sæson blev nemlig noget hel specielt, da jeg var på efterskole og hurtig blev bedste venner med min rumbo og ligeledes Liverpool-fan, Peter. På vores lille værelse fik vi skabt nogle fantastiske rammer om Liverpools kampe, når ”Garry and the Pacemakers” bragede ud af højtalerne før kampstart, og vi livligt diskuterede om Rickie Lambert eller Balotelli skulle lede frontlinjen. Følelserne gik højt.

 

Siden da har Liverpool været min store passion, og mit humør følger som regel samme kurve som Liverpools form.

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Som en del af den yngre generation er den største oplevelse, jeg har haft, kvartfinalen i Europa League mod Klopps tidligere hold, Dortmund.

 

5-4-kampen mod Norwich i 15/16 er den mest vanvittige kamp, jeg har overværet, og fortjener lige som mange andre fantastiske kampe også en bemærkning, men Dortmund-kampen var bare noget helt særligt! Rent faktisk så jeg kun anden halvleg, men det var også længe nok. At se det afgørende mål til 4-3 er stadigvæk nok til at få mig til at tilgive Dejan Lovren alle hans præstationer i denne sæson, og Milner kommer nok aldrig til at lave et bedre indlæg.

 

De efterfølgende jubelscener var fuldstændigt ude af kontrol, og jeg blev mødt med en del sure miner næste dag efter at have vækket alle i huset.


3) Hvad er den værste?

Europa League-finalen mod Sevilla gjorde nas. Næste dag lå jeg i fosterstilling og hørte ”fix you” med Coldplay. Carling Cup-finalen mod Manchester City i samme sæson står dog alligevel for mig som den største skuffelse. Anden halvleg mod Sevilla var grim, men den måde hvorpå straffesparkene mod Manchester City blev udført på, efter at Can havde haft frækheden til at lave en Panenka og Fernandinho efterfølgende brændte, gør at jeg stadig hellere vil banke min lilletå hårdt ind i spisebordet end at se straffesparkskonkurrencen på YouTube.

 

Det virkede bare så indlysende, at Jürgen Klopp skulle hive sin første pokal for Liverpool hjem i den kamp, men ak. Men helt seriøst, hvem sætter også Lucas, Lallana og Coutinho til at sparke straffespark blandt de fire første?!


4) Hvem er din all-time favorit-spiller?

Er det for tidligt at sige Mohamed Salah? Ej, spøg til side. Luis Suarez var som nævnt den første jeg kastede min kærlighed på og står stadig tilbage som den bedste spiller, jeg har set spille i rødt. Han kunne alt, og man blev aldrig træt af at se ham jagte modstandere, som om det gjaldt livet, og score mål som om han aldrig havde gjort andet.

 

Et sammendrag af Suarez´ bedste mål for Liverpool er stadig det bedste middel mod landskampspauser, når Danmark spiller på et tomt stadion et sted i det tidligere Sovjetunionen, og Liverpool-spillerne vender skadet hjem fra ligegyldige landskampe. Men hvem ved, måske er det ikke det sidste, vi har set til El Pistolero i Liverpool?

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Kort svar: Ja. En udvidelse af Anfield Road End og et par ejere, der var lidt mere villig til at bruge penge, ville gøre mig svært tilfreds, men klubbens udvikling er uanset hvad på vej i en positiv retning, og jeg synes Klopp er ved at bygge et lovende hold op. Potentialet er i hvert fald til stede til at lege med blandt de helt store om en sæson eller to, selvom vi er der ikke helt endnu.

 

Nøgleordene er for mig at se tålmodighed og tid. To mangelvarer i moderne fodbold, men jeg både håber og tror på, at klub og fanskare er parat til at give Klopp og staben den tillid og opbakning, der kræves, for at det for alvor skal blive godt. Ellers er jeg bange for, at vi kommer til at vente endnu længere på pokaler og titler til Anfield.

 

---

 

 

Se billedet til artiklen: Sidste år fik Peter (tv.) og jeg opfyldt vores drøm om at se Liverpool på Anfield. Heldigvis ramte vi den perfekte kamp: Arsenal blev banket 3-1, og Liverpool kom tilbage i Top 4-ræset. Desuden fik vi hilst på ingen ringere end Kronprins Frederik, og da det ikke kunne blive bedre, stødte vi ind i Marko Grujic. 

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere