Login

RØD JUL - LÅGE #15: MICHAEL SCHLÜTER
  • Skrevet: 14 december 2017

”Jeg kedede mig, Liverpool vandt den første kamp jeg så og Torres var sej”.

 

Michael Schlüter er en del af redaktionen på LFC Denmark Family og desuden sidder han ofte i teknikken når der optages #KopCast.

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

”Hvornår” er nemt at svare på: Det var torsdag den16 september 2010. ”Hvorfor” kræver en lidt længere forklaring:

 

Jeg husker tydeligt at jeg i den tid havde en lettere “hvad fanden skal der ske?”-periode i mit liv. Kæresten var ikke lige så lækker længere, øllene smagte af det samme og fredagsbarerne endte altid med go-go chicken taquitos fra 7-eleven og dårlig mave dagen efter. Jeg sad så en torsdag hos kæresten, med en øl – for hvorfor ikke? – og anede ikke rigtigt, hvad jeg skulle tage mig til.


Ved lidt lettere zapning faldt jeg over fodbold. Liverpool mod Steaua Bucharest. Da jeg slår over på kanalen står den 2-1 til Liverpool og jeg mindes noget om en dansk film engang hvor Ole Testrup stolt proklamerer at hans hold er Liverpool og jeg mente at de vistnok var gode engang, så jeg så med.

 

Efter få minutters kiggeri brager Lucas Leiva bolden op i højre krog af målet og jeg flyver op ad sofaen med et brøl: wooow! Hold da kæft et spark, hvor er han vild! Han må være vildt god… (ja ja, jeg var ung). Liverpool vinder komfortabelt 4-1.

 

Jeg begynder at søge lidt på Liverpools hold og ser et navn jeg kender fra EM 2008 - Fernando Torres. Lang historie kort: Jeg kedede mig, Liverpool vandt den første kamp jeg så og Torres var sej.

 

Al palaveret med Hodgson anede jeg intet om, men Liverpool fyldte meget af det tomrum jeg rendte rundt med. Kæresten blev pakket ind i en LFC-trøje og halløjsa for en lækker skinke jeg havde mig der.

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Finalesejren i Carling cuppen 2012. Der er altså bare noget magisk over at vinde noget som helst af betydning. Jeg er bedøvende ligeglad med hvor meget ”Mickey Mouse” andre taler om vedrørende den pokal. Vi vandt!

 

Den følelse jeg oplevede stående sammen med hundredvis af andre LFC-fans, på O’Leary’s ved hovedbanegården, da det sidste straffespark bliver sparket i kassen og pokalen var vores er ubeskrivelig. Jeg gik rankere de næste par dage. Jeg glæder mig til det sker igen.

 

3) Hvad er den værste?

Nederlaget til Sevilla. Ikke at vi tabte, det kan ske. Måden vi tabte på viste bare forskel på erfaring og udstillede de mange hjerneblødninger der sker i Liverpool. Jeg gider faktisk ikke tale om det. Du husker det selv. Føj...

 

4) Hvem er din all-time favorit-spiller?

Luis Suarez. Torres oplevede jeg i den periode, hvor det begyndte at gå nedad. Han viste i glimt hvad han kunne, men Suarez blev bare bedre og bedre. Jeg sukker hver gang jeg tænker på, hvad han kunne med bedre spillere omkring sig. Eller måske bare et hold som ikke fik så mange hjerneblødninger og måske en manager, som ikke kun kunne lave taktik som lektier og ikke i midten af en kamp. Ak og ve.

 

Jeg nyder at se de mange mål og detaljer han har lavet og under ham de pokaler han nu har fået… Nej vent, fuck det. Han skulle dælme være blevet, jeg vil have de pokaler til Liverpool.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Ja det gør den, men jeg er ikke hovedløs begejstret for Klopp. Jeg aner svaghedstegn og en stædighed som kan knække nakken på ham. Vi skal efterhånden vise stabilitet og lidt kynisme.

 

Jeg deler dog Klopps filosofi og vil ikke af med ham. Som jeg ser det: hvis Klopp ikke kan få vores klub mod toppen af Premier League er der i øjeblikket INGEN manager der kan. Han passer perfekt ind i DNA’et af klubben.

 

Jeg forventer en pokal i næste sæson. Jeg tror ikke på at vi får gjort os gældende nok i dette år. Klopp tager os til en Premier League titel inden for de næste 3 sæsoner.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere