Login

RØD JUL - LÅGE #2: NATHALIA BOGDANOV
  • Skrevet: 01 december 2017

”Dortmund-kampen var en surrealistisk ud-af-kroppen oplevelse”

 

Nathalia Bogdanov er lingvistik-studerende og skribent hos LFC Denmark Family.

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

Jeg har nok været ”rigtig” Liverpoolfan, siden jeg var 13 år gammel. På det tidspunkt havde fodbold været en del af mit liv siden barnevognsalderen, siden jeg første gang blev trukket med ud i Valby Idrætspark af min far. Selvom dansk fodbold var at finde på min radar i min tidlige barndom, havde jeg et ”on/off” forhold til international fodbold. Jeg fulgte med når jeg kunne eller når det var lige foran mig. Jeg tog gladeligt med min far og storebror til fodboldkampe rundt i Europa når vi alligevel var på ferie og har mange gode minder fra de ture, men det førte nok mere til interesse for selve sporten end specifikke klubber.

 

Jeg så meget op til min storebror, og han introducerede mig til den første Liverpoolspiller, jeg kan huske af navn, da han i rosende vendinger fortalte mig om Gary McAllister. Hans egen fodboldflirt på daværende tidspunkt var Coventry, og jeg huske tydeligt at sidde i S-toget og kigger over hans skulder, når han ledte efter weekendens resultater i en af gratisaviserne.

 

Jeg flirtede selv en del med Thierry Henry i starten af 00’erne, men Arsenal bekymrede mig aldrig synderligt. Til gengæld tror jeg at jeg i Liverpool fandt noget, jeg kunne spejle mig selv i. Jeg tror at en af de afgørende faktorer for at kærligheden til Liverpool holdt ved, var at jeg kunne finde mange af de værdier i Liverpool (både klub og by) som jeg allerede havde med fra Valby. Det gjorde Liverpool FC til en naturlig forlængelse af min fodboldinteresse og fodboldopdragelse.

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Jeg har ikke været Liverpool-fan i klubbens mest succesfulde år rent trofæmæssigt og har siddet gennem mange sørgelige kampe med søvnig stemning på stadion, så den største oplevelse for mig på Anfield var at se Liverpool mod Dortmund fra The Kop i 2016. Kampen og konteksten smeltede sammen til en surrealistisk ”ud-af-kroppen-oplevelse” som jeg sent vil glemme.

Vi vandt kampen på den hårde måde (The Liverpool Way?), og der er noget specielt i at være bagud i en kamp på den måde og kæmpe sig tilbage. Vi (både fans og spillere) var så hungrende efter en hvilken som helst succeshistorie at et avancement i blot Europa League udløste eufori af dimensioner. Selvom det endte i tårer i Basel, så gik hele det forår op i en højere enhed for mig personligt, og det var en ret speciel ting at være en del af.


3) Hvad er den værste?

Det er nok den infamøse Chelsea-kamp. Hele 13/14-sæsonen var fantastisk at følge, og jeg har mange gode minder om gode mennesker og øl fra det år. Men så at tabe det hele på gulvet så tæt på slutningen var næsten ubærligt. At det var så lige ved og næsten for første gang i så lang tid, at det var så skrevet i stjernerne og så alligevel ikke, og at det var Mester Liverpool, Steven Gerrard, af alle mennesker, der gled i dét øjeblik, det gjorde nærmest for ondt til at kunne være sandt. Men ak og ve.

 

4) Hvem er din ”all-time” favorit-spiller?

Netop selvsamme Steven Gerrard. Gerrard har været indbegrebet af Liverpool FC i min levetid. Det er svært at skrive smukke ord om ham, som ikke allerede er blevet skrevet. Jeg er faldet for mange fantastiske og mindre fantastiske Liverpoolspillere gennem årene, men Steven Gerrard er den eneste, der stadig hænger en (stor) plakat af i min lejlighed.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Ja, det bliver jeg nødt til at tro. Det skal jeg tro. Jeg er vild med Jürgen Klopp. Også selvom han unægteligt har sine fejl, så håber jeg at han lærer af dem, så det kommer os til gode.

 

Hvis man fanger mig på en god dag (og i dag er en god dag), så tror jeg at vi lige nu befinder os i den midlertidige fase, hvor tingene på kort sigt godt kan virke lidt op ad bakke, men at der venter bedre tider i den snarlige fremtid. Men jeg er også en af dem, der ved hver sæsonstart har brug for at tro på at vi vinder alt hvad vi kommer i nærheden af. For hvis jeg ikke tror lidt på det, hvad er så meningen med galskaben? 

 

Læs med i morgen når vi åbner låge nummer 3... 

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere