Login

RØD JUL - LÅGE #20: KENNETH GREGERSEN
  • Skrevet: 19 december 2017

”Den største oplevelse? Kampen og dagen hvor mine tre børn også så lyset og blev fans”

 

Kenneth Gregersen er medstifter af LFC Denmark Family.

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

Det blev jeg i 1977, da min bror og jeg så Tipslørdag sammen, og jeg skulle vælge et hold. Jeg valgte til skræk og rædsel Man U, men dem holdt min bror med og han tillod heldigvis ikke, at jeg holdt med det samme hold som ham. Så jeg skulle væge et nyt - og det blev naturligvis Liverpool FC, hvilket jeg ALDRIG har fortrudt og ALDRIG kommer til at fortryde!


2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Det ligger jo ligefor at sige ”Miraklet i Istanbul” i 2005, men hvis jeg virkelig tænker tilbage og lukker øjnene, så er det 2. kamp i Champions League kvartfinalen hjemme mod Arsenal i 2008.

 

Ikke bare på grund af kampens forløb og betydning, men mest af alt fordi det var kampen og dagen, hvor mine tre børn, som jeg så den sammen med, for alvor så lyset og blev Liverpool fans – efter lamper og møblement var blevet revet ned og skubbet rundt undervejs i kampen!

Første kamp var endt 1-1, så vi stod med gode kort på hånden i returkampen på Anfield, men kommer bagud efter et lille kvarter. Derpå udligner Hyypia og Torres bringer os i front med 20 minutter igen. Jeg glemmer aldrig da Adebayor så udligner til 2-2 lige før slutfløjt, efter Theo Walcot har løbet over en halv banelængde med Mascherano og flere andre lige i hælene uden at de kunne fange ham, hvorpå han afslutningsvis ender med at lægge en perfekt tværaflevering ind i feltet til Adebayor, som sætter en inderside på og scorer bag en sagesløs Reina. Det gjorde ondt – meget ondt!

Vreden og skuffelsen havde ikke helt nået at lægge sig før Babbel i selvsamme samme minut løber ned og får tilkendt et straffe, som i øvrigt blev begået af go'e gamle Kolo Toure. Et straffe, Gerrard sikkert banker ind til 3-2!  

Jublen var så stor, at ungerne og jeg kun lige nåede at se det sidste mål, som Babbel sætter ind til slutresultatet 4-2 og dermed sender Liverpool videre til semifinalen.

 

3) Hvad er den værste oplevelse som fan?

Det er ubetinget i 1989, da vi hjemme på Anfield møder Arsenal i sæsonens sidste kamp i en direkte duel om kampen om det engelske mesterskab, som stod mellem os og Arsenal.

 

Scenariet er, at vi ikke må tabe med mere end ét mål, så er vi engelske mestre. Jeg vil skåne jer for kampens forløb, men blot nøjes med at nævne, at Michael Thomas, i sidste minut, scorer til slutresultatet 0-2 og dermed sikrer Arsenal det engelske mesterskab for øjnene af over 40.000 fuldstændig chokerede tilskuere på Anfield.

Det var forfærdeligt, og jeg mener, at kunne huske, den blev spillet en fredag og blev vist forskudt i TV sent om aftenen. Jeg kan i hvert fald huske, at jeg græd og græd som pisket og prøvede at bilde mig selv ind, at jeg var vågnet midt i et mareridt. Men det var desværre sandt og Arsenal modtog efter kampen pokalen på Anfield. Det er, uden tvivl, mit værste øjeblik i forbindelse med den sportslige del af mit tilhørsforhold til Liverpool.


4) Hvem er din ”all-time” favorit-spiller?

Jamen jeg blev jo fan i 1977, samme år som King Kenny kom til klubben. Han var, sammen med Keagan, én blandt mange fantastiske spillere fra dengang, som jeg tilbad. Han må være min "all-time" favorit-spiller, selvom Gerrard, Suarez og Torres nærmede sig, da de var på deres højeste.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Det korte svar er JA! Og jeg tror også et mesterskab inden for de næste tre år, uden direkte at forvente det.


Det lange svar er også ja! Men her vil jeg gerne sætte en hel del flere ord på og en hel del af dem handler om supporterne. Det vender jeg tilbage til.

 

Vi har i mine øjne ikke haft en bedre trup i de sidste vel nok 20 år, end vi har i dag! De 11 startere var måske ligeså gode, eller sågar endnu bedre, i 2008/2009, men vores bredde i dag er meget bedre. Dertil skal vi lægge Keita og forhåbentlig Van Dijk plus et par andre spillere. Det betyder, at vi senest til sommer bliver endnu mere frygtindgydende, end vi allerede er.


Vi har nu, og på længere sigt, den helt rigtige træner i Jürgen Klopp. Han skal dog lige skal finde sig til rette og tage ved lære af sine fejl i forhold til for sene udskiftninger og sin lidt naive tro på nogle spillere. Ingen nævnt, ingen glemt. Og så skal han lære at slippe den stædighed, som nogle gange spiller ham et puds og gør Liverpool dårligere.

MEN han har altså i mine øjne lige nøjagtig det DNA, en Liverpool træner skal have: Han har passion og angrebslyst. Han er hamrende karismatisk, humoristisk og energisk – og så kan han tiltrække spillere som VIL spille for ham. Jeg er vild med ham!

Derudover har vores amerikanske ejere fået klubben på ret køl igen i forhold til det økonomiske aspekt efter nogle, mildt sagt, ret turbulente år med en faretruende konkurs hængende over hovedet i 2010, som kun lige blev afværget på selve målstregen. Om de så er der for vores og klubbens skyld eller for deres egen, vælger jeg ikke at forholde mig til. Så længe de rykker klubben i den rigtige retning, er jeg tilfreds.

Supporternes rolle

Den største fjende, som jeg anser for at være en stor fjende, når det gælder muligheden for flere triumfer og pokaler, er os ”såkaldte” supportere... Jeg væmmes virkelig ved måden, mange Liverpool fans i de seneste par år, er begyndt at tale om vores hold på. Det gælder ikke kun her i Danmark, men også i Liverpool og af scouserne selv.

 

Det vil jeg godt sige noget om, for det er mig totalt uforståeligt, at man ikke forholder sig saglig i debatten og bevæger sig inden for kridtstregerne til gavn for klubben og spillerne, men at man derimod igen og igen ser glasset halvt fyldt og sviner spillerne og træneren til, også personligt.

 

Altså: Når du laver fejl på dit arbejde, gør du det ikke med vilje. FACT! Du ville også lave fejl, selvom du fik det dobbelte i løn. FACT! Du ville lave færre fejl, hvis du blev motiveret fremfor chikaneret. FACT! Du ville oven i købet blive bedre til dit job, hvis du fik saglig og konstruktiv kritik. FACT!

Jeg tror dybest set ikke, at os almindeligt dødelige reagerer så meget anderledes, end de spillere, der render rundt på banen i en alder fra bare 16 år og opefter… Det smitter alle mennesker, hvis de kan mærke at de har opbakning til at gøre det bedre næste gang.

Hvorfor fanden gør vi så det modsatte, når vi ved, det ikke virker? Jeg og de fleste andre fans kender ingen af spillerne privat, så hvordan fan’ kan man kalde Lovren for en idiot, og true ham og hans familie med, at de skal pisse hjem eller forsvinde fra jordens overflade? I really dont´t get it!

 

I stedet for at bakke op og motivere på den konstruktive måde, som jeg håber man gør på de fleste almindelige arbejdspladser, så svines spillere og trænere til og kræves mange gange fyret, så vi kan finde en ny prügelknabe.

Ja selvfølgelig skal vi fans da diskutere Hendos ”spillen tilbage” eller Mignolets sæbe på handskerne, det er jeg da helt enig i. Det synes jeg er skide interessant at diskutere, ligesom vi også skal diskutere, om Klopp sku’ ha’ skiftet ind/ud noget før eller startet med Mané inde. Men jeg er godt nok ikke tilhænger af det sprog, der ofte bliver brugt – især lige efter en kamp, hvor alle ”internetkrigerne” skal ha' afløb for deres aggressioner. Det er typisk er de selvsamme folk, der glemmer at rose, når det går godt.

 

Da Torres rejste var det MEGET hårdt for familien Gregersen og dér fandt jeg ud af, at det virkelig kun er Liverpool FC, jeg elsker. Ikke den enkelte spiller. For spillerne er som oftest, med undtagelse af Gerrard, kun til låns, og de er der primært fordi det er deres levebrød. Vi vil rigtig gerne tro noget andet, men det er kun en illusion, hvilket er blevet bevist mange gange over de senere år, senest med Coutinho og Suarez. Den erkendelse har hjulpet mig meget, så jeg ikke hvert år bliver ligeså skuffet, når en spiller forlader os til fordel for en anden klub.

Jeg kan kun opfordre alle fans til at bakke op om Liverpool, som man bakker sine børn og familie op!

 

Vær saglig og servér ris og ros med argumenter – ikke bare one-linere som ”Hendo skal skride ad helvede til” eller ”Liverpool gør alt rigtigt” Ingen af delene er særlig udviklende. Hav tålmodighed. Det har vi sagt i mange år, men Liverpool er altså ikke endnu en topklub. Det er klubben kun i vores selvforståelse. Ting tager tid.


Bevar tilliden til træneren. Han ser spillerne til træning hver dag og ved lige nøjagtigt, hvilken form og energi de har på dagen, hvor holdet skal sættes. Det ved vi ikke en ski’ om. Husk på, hvad vi syntes om Moreno for et halvt år siden.


Før debatter med respekt for hinanden. Vi kan sagtens være uenige, det giver udvikling, men det skal aldrig blive personligt. Og så gør det heller ikke noget, hvis vi diskuterer for at blive klogere og ikke kun diskuterer for at få ret.

Så mit opråb til alle Liverpool fans i Danmark og resten af verden er, at vi skal tage ”ja-hatten” på og finde den positive og konstruktive tone frem. Ligesom at spillerne læser og hører alt det negative, så læser og hører de også alt det positive. Det vil med sikkerhed smitte af på spillet og deres selvforståelse, hvis vi begynder at bakke 100 % op i stedet for at sparke til dem, når de ligger ned.C’mon REDS!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere