Login

RØD JUL - LÅGE #22: MADS BIRK & SØREN RYNKEBY
  • Skrevet: 21 december 2017

”Der skulle være et eller andet ravruskende galt, hvis jeg ikke var begyndt at føle mig tiltrukket af denne specielle klub” (Mads).

 

”Liverpool er en klub fyldt af passion, overraskelser, mirakler, opture og nedture” (Søren).

 

Mads Birk og Søren Rynkeby er begge en del af redaktionen på LFC Denmark Family.

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

Mads:

En af grundstenene for, at jeg som 10-12-årig begyndte at følge Liverpool er en stor interesse i Champions League fodbold. Det var en slags tradition hjemme ved os at vi, allerede fra en tidlig alder, så CL-kampene hver tirsdag og onsdag.

 

Hvis jeg faldt i søvn, hvilket ofte var tilfældet, optog min far kampene på god gammeldags manér og satte dem på næste morgen inden jeg skulle i skole. I denne periode havde Liverpool og Champions League en nærmest kærligheds-lignende affære og uanset hvor hård en modstander vi mødte var det ekstremt svært, at sparke os ud af den prestige-fyldte turnering. At vi samtidig havde spillere som Agger, Alonso, Gerrard, og Torres i kombination med en hjemmebane, der virkelig gav den gas under disse ”European Nights”, gjorde det ret nemt for mig, at føle mig knyttet til klubben.

 

Jeg vil næsten gå så langt som at sige, at der skulle have været et eller andet ravruskende galt hvis jeg ikke var begyndt at føle mig tiltrukket af denne specielle klub på daværende tidspunkt.

 

Søren:

Ja, hvornår det startede er sgu egentlig et godt spørgsmål. Jeg kan huske, at jeg på vores familieferier altid spurgte min far, om jeg ikke måtte få fodboldtrøjer. Jeg har over 50 fodboldtrøjer fra forskellige hold – men når jeg som 5-6-årig skulle ud og spille fodbold, var det alligevel altid Liverpool-trøjerne jeg tog på.

 

Under Tipslørdag begyndte der efterhånden at opstå en glæde i kroppen, når der lød et ”DONG” og skiltet viste, at Liverpool var kommet foran – modsat var irritationen stor, når de kom bagud. Dengang var jeg dog væsentlig bedre til at tackle modgangen, end jeg er nu til dags :-)

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Mads:

Triumfen i Istanbul kom desværre et par år for tidligt til, at kunne være højdepunktet i min tid som Liverpool-fan.

 

Der er dog to enkeltstående øjeblikke, der står som ganske klare højdepunkter i min tid som fan: Aggers mål imod Chelsea i CL-semifinalen i 2007 og Coutinhos mål til 3-2 mod City i den (in)famøse lige-ved-og-næsten sæson.

 

Ironisk nok har begge mål en del tilfældes, både negativt og positivt. De spillede begge en kolossal rolle for at holde to store drømme i live. Det ene var fundamentalt for, at vi nåede CL-finalen og det andet bragte os øverst i tabellen med ganske få spillerunder tilbage. At begge drømme forblev uforløste er den kedelig del af historien. Det rykker bare ikke ved det faktum, at begge øjeblikke for altid vil stå ekstremt tydeligt i min hukommelse.

 

Søren:

Som så mange andre Liverpool fans er Istanbul også min største oplevelse. Jeg så kampen på Bridgewater i Aarhus. Eller det vil sige, at jeg så første halvleg, og smuttede så hjem i pausen. Da jeg kom hjem stod der 2-3, og resten er jo historie.

 

Jeg tror også det var den oplevelse, der virkelig gav mig en forståelse for, hvad Liverpool er for en størrelse. En klub fyldt af passion, overraskelser, mirakler, opture og nedture. En klub man sjældent ved hvor man har, men også en klub, man ikke kan slippe, når man først har fået den under huden.

 

3) Hvad er den værste?

Mads:

Lavpunktet står naturligvis i forlængelse af føromtalte højdepunkter. Men hvor begge scoringer medførte en nærmest lige stor glæde og ekstase, står særligt ét lavpunkt langt stærkere end det andet. Da vi i 2007 tabte til A.C. Milan i CL-finalen var det et fuldt fortjent nederlag til et stjernespækket Milan mandskab med Kaká i spidsen, hvilket gjorde nederlaget en tand lettere at sluge.

 

I rødglødende kontrast hertil står nederlaget til Mourinhos bus-mandskab i tredjesidste spillerunde af 13-14-sæsonen. Jeg så ikke selv hele kampen fordi jeg skulle passe mit job som kassemedarbejder i Fakta – men jeg fulgte til min chefs irritation kampen så grundigt som muligt på min telefon. Hold kæft, en frustrerende kamp! Jeg kan garantere, at der en del kunder forlod butikken uden den ellers påbudte kassemedarbejderreplik ”Ha’ en god dag” – for det var satme ikke en god dag!

 

Søren:

Min værste oplevelse er nok ikke den samme, som mange andre fans i den nyere generation vil pege på. De fleste vil nok nævne kampen mod Chelsea, hvor Gerrard gled – men min værste oplevelse er den efterfølgende kamp imod Crystal Palace på Selhurts Park, hvor vi spillede 3-3.

Dette skyldes, at jeg ikke havde afskrevet mesterskabet på grund af Liverpools velkendte evne til at skabe mirakler – især ikke, da vi så rent faktisk kom foran 3-0. Den blev som bekendt 3-3 og oplevelsen blev bestemt ikke bedre af, at jeg var til stede på Selhurts Park den dag.

 

4) Hvem er din all-time favorit-spiller?

Mads:

Der er ikke så meget at rafle om: Der er ingen vej udenom Captain Fantastic. For mig at se, er han på mange måder den ideelle midtbanespiller. Den mand kunne jo alt; score mål, lægge op, arbejde røven ud af bukserne, gå forrest og ikke mindst sætte klubben over ham selv.

 

At han så samtidig var en lokal scouser, der viede nærmest hele sin karriere til klubben trods adskillige henvendelser fra større klubber, gør ham bare endnu mere ikonisk. Hvilken spiller!

 

Søren:

Jamen jeg svarer også Gerrard uden den mindste tvivl. Jeg elsker ham. Fik jeg lov, ville jeg døbe min førstefødte ”Steven”, uanset om det blev en pige eller dreng.

 

Gerrard har spillet en rolle i mine største fodboldmæssige oplevelser. Jeg kan den dag i dag ikke se Liverpool uden at tænke på, hvordan Gerrard i hans prime, ville pynte på holdet. Han er et unikum, og særligt sæsonen 08/09 var han efter min mening den bedste midtbanespiller i verden. Med det niveau, han leverede der, ville jeg ikke bytte ham for nogen anden spiller i verden.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Mads:

For mig at se er Liverpool bestemt på rette vej. Driften af klubben har til tider gennem de seneste 10 år været på randen til useriøs. Selvom der stadig er aspekter omkring klubben og truppen der har sine mangler, mener jeg helt bestemt, at det er gået fremad siden Klopp tog over efter Brendan Rodgers.

 

Selvom Klopp til tider kan virke en kende for stædig og savne en smule pragmatisme, er jeg ikke i tvivl, om at han er den rette for klubben. Man skal selvfølgelig ikke se gennem fingre med, at han stadig ikke har løst vores defensive problemer. Overordnet mener jeg dog, at han har gjort et godt stykke arbejde når det kommer til at styrke truppen. Han har fået solgt de spillere som hverken havde niveau eller passede ind i spillestilen og samtidig hentet en del prominente navne, som alle, med undtagelse af Klavan og Manninger, har en god alder.

 

Vi har altså formået at holde fast i alle stamspillere, vi har hentet en god håndfuld kvalitets-spillere og vi har samtidig bragt ekstra liv i nogle af spillerne, der var her på forhånd i form af Lallana og Firmino. Næste sommer tiltræder Keita, og hvis vi samtidig får hentet et par defensive forstærkninger, hvilket jeg ikke er i tvivl, ser fremtididen virkelig spændende ud.

 

Søren:

Jeg er ikke ét sekund i tvivl om, at Klopp er det rette match for os, og at klubben bevæger sig i den rigtige retning. Dette betyder dog ikke, at Klopp er fejlfri.

 

Nogen roser Klopp for alt hvad han laver, andre kritiserer ham for mere eller mindre alt. I bund og grund handler det nok om, hvorvidt man ser glasset som halvt tomt eller halvt fyldt. Jeg er nok et sted midt imellem.

Hvis vi eksempelvis ser på rotationen i det tætte kampprogram, så fik Klopp en del kritik for at skifte for lidt ud sidste sæson, da resultaterne var svingende i december/januar. Nu skifter han meget mere ud fra kamp til kamp, og det giver så en ny kritik.

 

Klopp skal varetage klubbens interesse på både kort og langt sigt, imens vi fans ofte kun kigger på kort sigt. Så når Firmino og Coutinho starter på bænken imod Everton og vi kun spiller 1-1, så ser det skuffende ud. Omvendt kan det have en positiv effekt på lang sigt, hvis spillerne holder sig friske.

 

Mine forventninger til de kommende år er, at vi er fast inventar i Champions League, og at vi spiller med om mesterskabet. Ikke mere snak om at top 4 skal være målet. Vi skal sigte højere. For at indfri det mål, er vi nødt til at sadle en smule om. Klopp skal lægge sin stædighed en smule på hylden. Man kan nå langt med udvikling af spillere, men man kan ikke nå hele vejen. Der er man nødt til at sikre succes igennem indkøb, og der mener jeg ikke, at vi har været aggressive nok.

 

Vores forbrug på transfers under FSG er ikke en topklub værdig, og jeg har ærligt talt svært ved at pege på, hvem der har skylden. Penge er blevet en vigtigere faktor i nutidens fodbold. Derfor er det heller ikke tilfældigt at Arsenal har begrænset succes i nyere til, eftersom Wenger i høj grad er en manager, der tror på udvikling af spillere. Jeg håber, at Klopp vil være mere aggressiv på transfermarkedet, og ikke bange for at betale overpris for dygtige spillere.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere