Login

RØD JUL - LÅGE #5: CLARK JAMES
  • Skrevet: 04 december 2017

”Carragher og Agger er de store idoler”

 

Clark James er medstifter af LFC Denmark Family og medlem af redaktionen.

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?

Det gjorde jeg omkring 2003/2004. Det var her jeg fik foræret min første LFC-trøje af min mor og herefter begyndte jeg at følge en lille smule med. Dengang blev der ikke sendt Premier League hver weekend, så i stedet lod jeg med vilje være med at se hvad resultatet af weekendens kamp var blevet for at se genudsendelsen af LFC TV tirsdag eftermiddag på Viasat Sport. Her blev weekendens kamp altid vist.

 

Efterfølgende blev jeg ramt af hele bølgen af eventyret i Champions League i 2004/05 og efter Olympiacos-kampen kunne det jo ikke andet end at tage fart for alvor.

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?

Min største oplevelse må være Europa League-semifinalen på Anfield mod Villarreal i maj 2016. Fremragende kulisse og med håb og drømme om storhed på vej tilbage. Fuldendt oplevelse.

 

Der er også fremragende dage som dem på dansk grund blandt hundredevis af medfans i opløbet til afgørelsen af 2013/14-sæsonen. Intet mindre end magisk at vinde 11 kampe på stribe og mærke ”the power of Liverpool” bluse op i os alle sammen.

 

Apropos magien og Liverpool-power, så var det også en af de helt store dage, da vi tilbage i 2014 fyldte Brøndby Stadion og lavede en fantastisk rød kulisse til kampen mod Brøndby. Her havde jeg fornøjelsen af, at have min lillebror med til hans første Liverpool-kamp. Det var fantastisk.

 

3) Hvad er den værste?

En af dem kom allerede få uger senere: Nemlig i Europa League-finalen mod Sevilla. Vi hungrer så meget efter det første trofæ siden 2012, der skal lede os tilbage mod storhed og vi var så tæt på. Foran 1-0 ved pausen og i kontrol, men ja – igen måtte vi sande, at det forblev lige ved og næsten. Den var svær at sluge og det tog nogle uger før man havde lyst til at snakke om fodbold vil jeg sige.

 

Men den værste er og bliver 0-2-nederlaget til Chelsea i april 2014. Det var resultatet, der gjorde at Steven Gerrard ikke fik lov til at vinde Premier League i sin aktive karriere. Horrible times – nothing more to add.

 

4) Hvem er din all-time favorit-spiller?

Der er flere: Jamie Carragher er det store idol. Han stod for mange af de rigtige ting som Liverpool-mand. Steven Gerrard er også åbenlys at nævne, da han er Mr. Liverpool, men danske Daniel Agger er for mig ikke langt efter de to scousere. Han havde Liverpool under huden, var en loyal tjener og osede af kvalitet.

 

Hvis der er en mand, som jeg ærgrer mig over ikke at have oplevet live og på skærmen hver weekend, så er det Kenny Dalglish. Han kunne være blevet min favorit tror jeg – og han stadig langt oppe på listen alene på grund af det arbejde, hjerte og den personlighed han har.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?

Det mener jeg bestemt, at vi gør. Jürgen Klopp og Liverpool er det perfekte match. Indtil nu, har der været en hel del oprydning, kombineret med en lærerig indledning for Klopp, der har skulle omstille sig til engelsk fodbold og intensiteten.

 

Han har fået bygget et hold, der har offensiv power og et hold der tryllebinder publikum. Vi ved alle hvor vi har brug for at blive forstærket – nemlig i bagkæden – og det forventer jeg han får gjort over de næste to vinduer.

 

Derefter tror jeg, at projektet tager fart, hvilket er sådan ca. samtidig med at det var tilfældet i Dortmund.

 

Jeg forventer og tror på, at Liverpool indenfor 5 år har brudt forbandelsen og har vundet Premier League, samt vundet et par pokaler i cup-turneringerne. 

 

Clark James er her sammen med sin lillebror på vej til broderens første Liverpool-kamp på Brøndby Stadion i 2014. En af Clarks største oplevelser som fan.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere