Login

RØD JUL - LÅGE #7: CHRISTIAN NORDENSKJOLD
  • Skrevet: 07 december 2017

”Det er her, jeg passer ind som fodboldfan”

 

1) Hvornår og hvorfor blev du Liverpool-fan?


Jeg sad som en ganske lille dreng på ti år og så den fascinerende gruppespilskamp mod Olympiakos i 04/05. Min far har altid sympatiseret med Liverpool (og ti andre engelske hold nærmest), så ansporet af ham, holdt jeg selvfølgelig med de røde fra Merseyside, som jeg ikke havde meget viden om. Jeg var mere fascineret af, at grækerne havde Rivaldo på holdet. Men efter kampen havde jeg glemt alt om den gamle brasilianer og var i stedet dybt fascineret af Steven Gerrard.

Efterfølgende fulgte jeg holdet frem til finalen, og herefter var jeg solgt til en verden af sammenhold, passion og stolthed. En ægte medløberhistorie. At resultaterne ikke har nærmet sig samme højde siden er så en anden sag.

 

2) Hvad er din største oplevelse som fan?


Der har været mange store oplevelser i fjernsynet, men der er bare intet federe end at være til kamp selv.

Jeg havde min første kamp på Anfield tidligere på efteråret, da vi besejrede Huddersfield med 3-0. Jeg havde forventet gåsehud under You’ll Never Walk Alone, men i stedet havde jeg mere en følelse af, at det var her, jeg passede ind som fodboldfan.

 

Så betød det mindre, at det var koldt og blæste en halv pelikan, at stemningen var halvflad, at Salah brændte straffespark, og at første halvleg var en rædselsfuld fodboldoplevelse. Anden halvleg var fantastisk, og jeg brugte weekenden på at forelske mig i byen bag klubben.

 

3) Hvad er den værste?


Det kan kun være 13/14 mod Chelsea. Jeg ankom til Café Ludwigsen med store forventninger efter en vellykket optagelsesprøve til Journalisthøjskolen dagen før. Stemningen kogte, og ”Luderen” var proppet til punktet, hvor der ikke kunne være flere på baren.

 

José Mourinho dukkede op usoigneret og med en bus fyldt med reserver. Hvem fanden er Tomáš Kalas, altså? Så glemmer vi det faktum, at Jon Flanagan var vores førstevalg på venstre back i den sæson. Alligevel tiltusker de sig sejren på luset vis, og kampen krones af med Iago Aspas’ helt horrible hjørnespark, der sender den afdankede Chelsea-udgave af Fernando Torres i dybden, og det er kun på spanierens egen nåde, at han ikke slår det sidste søm i kisten, men lader Willian gøre det i stedet.

 

Jeg glemmer aldrig skuffelsen i folks øjne bagefter kampen. Selv købte jeg en bøtte is, gik jeg hjem, lagde mig i sengen og så en romantisk komedie. Jeg forlod ikke sengen resten af den dag. Det blev heller ikke bedre af den famøse ”CRYSTANBUL”-kamp ugen efter, hvor jeg efter kampen havde den udsøgte fornøjelse af at have en aftale med min City-kammerat, der kom langvejs fra og skulle overnatte. Det var nogle hårde tider. Jeg var så trist, at han ikke engang gad at drille mig.

 

4) Hvem er din all-time favorit-spiller?

Man kan jo nærmest ikke være Liverpool-fan født i 90’erne uden at sige Steven Gerrard. Han var nærmest hele klubben i de første mange år som fan. Men jeg har derudover været tosset med Javier Mascherano, Jamie Carragher, Sami Hyypiä, Xabi Alonso, Luis Suárez og Fernando Torres – The Usual Suspects. Daniel Agger var naturligvis også en favorit, da han var bedst og havde noget at gøre på holdet.

 

5) Bevæger klubben sig i den rigtige retning under Klopp – hvad er dine forventninger til de kommende år?


Det burde være let at sige ja. En fast defineret spillestil, som er attraktiv at se på, krydret med flere gode offensive tilføjelser, er noget af det, som Jürgen Klopp har bragt med sig – udover sin karismatiske person som er svær ikke at holde af. Vi har også set mange gode resultater mod de andre store hold og den første Champions League-billet i et par år.

 

Men hvis det er den rigtige retning, så er det en ”bumpy ride”, for det er bekymrende, at de defensive problemer stadig er så udtalte, og indkøbene til at løse dem er uden den fornødne kvalitet. Derudover mangler holdet rygrad og stabilitet til at løse en kamps opgaver gennem alle 90 minutter, hvilket alt for ofte har kostet dyrebare point til sidst i kampen.

 

Her bekymrer det mig, at Klopp virker til at have lidt for stor tillid til spillere, som ville have fået silkesnoren i andre topklubber. Den snert af mistillid jeg har til ham på det område, forventer jeg, at han modbeviser, så vi kan slå rod i toppen af ligaen og ikke skal have flere 7-8. pladser.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere