Login

ROMA-FAN: SALAH BLIVER UTROLIGT SAVNET
  • Skrevet: 23 juni 2017

Det tog nogle uger med forhandlinger og spil for galleriet i medierne, men torsdag aften blev det en realitet: Liverpool fik deres nye rekordsigning i egyptiske Mohamed Salah, som koster klubben £36.9m (med mulighed for at stige til £43.9m).

 

Hvad vi kan forvente os af Salah, hvilken spiller det er vi får til klubben og meget mere har undertegnede snakket med en passioneret Roma-fan om. Emil Aafeldt, som senest var på Stadio Olympico og tage afsked med klublegenden Francesco Totti, svarer her på nogle spørgsmål omkring vores 25-årige rekordsigning.

 

Hvordan har Mohamed Salah gjort det i Roma siden sin ankomst?

 

Emil: Kort fortalt har han gjort det godt. Rigtigt godt.

 

Det hele startede ellers i lidt af en transfer saga. Salah havde været på lån i Fiorentina den forgange sæson og havde lavet 6 mål og 3 assists i 16 kampe (6 af dem som indskifter) i Serie A. Han blev betragtet som en af de mest formstærke spillere blandt de offensive spillere i ligaen. Fiorentina var meget opsatte på at forlænge lånet fra Chelsea, men Salah ville noget andet. Det resulterede i at Salah lidt pludseligt blev offentliggjort i Roma. Roma betalte Chelsea €5m for en et årig låneaftale med en købsoption på yderligere €15m. Sidstnævnte blev aktiveret så snart Roma havde skrabet penge sammen til at betale. Fiorentinas ledelse mente dog at Salah aldrig officielt havde afvist et forlænge låneaftalen med dem og at det derfor var et brud på den oprindelige kontrakt. Det hele endte i et søgsmål fra Fiorentinas side, der dog kun resulterede i at Roma og Chelsea skulle betale et mindre beløb i kompensation.

 

Inden alt dette var afgjort havde Salah allerede bevist, hvorfor han blev anset som en af de mest formstærke spillere i serie A. Han etablerede sig som en af de vigtigste brikker i Rudi Garcias 4-3-3 opstilling, hvor hans hurtighed og evne til at trække ind i banen og afslutte gjorde Roma dødsensfarlige på omstillinger. Han formåede endda at bevare sit spilmæssige niveau efter Roma skiftede træner fra Garcia til Spalletti. I hans første sæson for Roma scorede Salah 15 mål og lavede 6 assists.

 

Som de fleste af jer nok ved har Salahs forgange sæson været endnu bedre. Han har lavet hele 17 mål og 12 assists. Hans makkerskab med Dzeko er flere gange blevet anset for at være Serie A’s bedste angrebspar. Deres evne til at finde hinanden har ofte været kampafgørende og det er, i undertegnedes øjne, svært at se hvordan Dzeko skulle være blevet topscorer i ligaen uden Salah.

 

 

Alt i alt har det de sidste 2 sæsoner været en sand fornøjelse at se Salah tørne ud i Roma-trøjen.

 

Hvad er hans spidskompetencer?

 

Emil: Hans mest kendte attribut er hans hurtighed. Der er få spillere i verden, der kan fange ham når han sætter i fart. Dette gør ham selvfølgelig utroligt farlig i omstillingerne, men hans spilforståelse gør ham også i stand til at bruge farten i de små løb omkring feltet.

 

Derudover har han et godt venstreben, der gør at han med fordel kan trække ind i banen og afslutte angreb selv.

 

Et andet område jeg vil fremhæve her er lidt overraskende hans defensive løb. Det er nok ikke at betegne som en af hans deciderede spidskompetencer, men Salah har også en evne til at tage lange defensive løb for at tilbageerobre tabte bolde. Der har været kampe hvor Roma har været bagud 3-1 i de døende minutter og stadig har man set Salah tilbagelægge over en halv banelængde for at vinde bolden tilbage. En mentalitet, der er prisværdig for en ellers meget offensivt indstillet spiller.

 

Har han nogle svagheder?

 

Emil: Hans venstreben er godt, men det er hans højreben ikke. Hvor han er god til at trække ind i banen og afslutte angreb, mangler han evnen til at gå til baglinjen og smække et kvalificeret indlæg ind i hovedet på medspillerne i feltet. Det er helt sikkert et område af hans spil, der kunne forbedres. Desværre hænder det også at han falder ud af kampene. Hvis det ikke går hans vej og hans spil ikke fungerer bliver, han til tider meget usynlig.

 

Har han nået sit topniveau eller kan han blive endnu bedre?

 

Emil: Det mener jeg bestemt ikke. Som nævnt ovenfor kan hans spil forbedres således at han kan varetage en mere komplet højre wing rolle. Endvidere er hans teknik og kølighed foran mål kun blevet bedre for hver sæson, så jeg ser ingen grund til at dette skulle stoppe. Det hele afhænger selvfølgelig af, hvorledes han er i stand til at omstille sig fra Serie A til Premier League.

 

£36.9m – er det en handel man som Roma-fan er tilfreds med?

 

Emil: Hm. Det er mange penge og helt sikkert ikke helt ude i hampen. Dog sidder jeg stadig med en lidt bitter smag i munden. Mest af alt fordi man ser nogle Premier League-klubber smide vanvittige beløb for spillere, der ikke nødvendigvis er bedre end Salah. Jeg er bevidst om at det er en Liverpool transferrekord, der bliver slået, men som Roma-fan sidder man med en lidt bittersød smag i munden. Det er en fair pris, men stadig ikke en god pris med mine (Roma) øjne.

 

 

Bliver han savnet på Roma-holdet i fremtiden?

 

Emil: Han bliver utrolig savnet. Roma er nu presset til at finde et andet offensivt es, der kan være kampafgørende på egen hånd. Det bliver svært at finde en der er lige så god som den Egyptiske troldmand. Så ja han bliver bestemt savnet på holdet og på lægterne.

 

Det er dog nok det rigtige tidspunkt for ham at tage videre til Premier League og jeg håber da, at han vinder sig nogle trofæer i Liverpool og ikke mindst scorer en masse mål mod United.

Seneste nyheder

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mereKARAKTERER: VS. SAINTS

KARAKTERER: VS. SAINTS

Af Frederik Fonnesbech-Wulff   ”That’s how an away game should be”.   Sådan sagde vores allesammens yndlings-Gaffer - Jürgen Klopp i post-match-pressekonferencen efter...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere