Login

SKAL VI SNART HAVE NOGLE MÅL, ELLER HVA'?
  • Skrevet: 22 september 2017

142 skud – 52 inden for rammen = 11 mål. Så er sæsonen ’sparket i gang’

Af: Frederik Fonnesbech-Wulff

 

Så har vi igen en kæmpe diskussion om Liverpool og mål. Denne gang er den dog todelt. Den handler ikke kun om mål scoret imod The Reds, der godt nok har inkasseret dumme mål på stribe, men samtidig ikke har formået at score tilstrækkeligt i den anden ende.

 

Mange vil diskutere Liverpools midterforsvar, hvilket er en valid pointe, men diskussionen, jeg vil tage fat om i denne artikel, handler om den anden ende. I alle turneringer, hvor vi senest har sagt farvel til den ene (Carabao Cup), har Liverpool nu forsøgt 142 gange, med 52 afslutninger inden for rammen, hvilket har resulteret i 11 mål (CL play-off mod Hoffenheim er ikke talt med).

 

Uden at være professionelle analytikere kan vi nok blive enige om, at det ikke ligefrem er kvaliteten i afslutningerne, som præger vores ellers hårdtarbejdende offensiv. Så hvad kan vi se? Ikke overraskende har vi været mest koldblodige mod hold, der gerne vil spille fodbold. Mod Arsenal, som må siges at være sæsonens bedste præstation indtil videre, har Liverpool 10 skud inden for rammen og scorer 4 mål. Det kan vi godt lide, det kan vi rigtig godt lide.

 

Især eftersom flere sad og tænkte efter kampen, at resultatet var tættere på 5-0 end på 4-1. Men ligesom sidste år sidder vi på kanten af stolen, når vi ikke kan åbne Burnleys forsvar, og alligevel ender med at trykke af 35 gange, og ender med 1 mål og derved 1 point.

 

17 af de 35 afslutninger faldt uden for feltet. Heraf alle Coutinhos syv styk. Men selv når vi kommer lidt tættere på, og rent faktisk får sat tre berøringer sammen, så falder chancerne tit i områder med meget lidt tid og plads til at komme med en kvalificeret afslutning.

 

HVEM ER DEN OPLAGTE TOPSCORER?

 

Når vi kigger på, hvem disse skal falde til er førstevalget faldet på Roberto Firmino, som fortsætter med at være Jürgen Klopps foretrukne frontløber. Med 3 mål i alle turneringer er han ikke decideret kommet dårligt fra start, men med 2 scoringer i ligaen, en med hovedet og en fra 11-meter-pletten, og 1 scoring hvert 198 minut i snit, er han vel næppe på vej til at blive den 20+ målscorer, vi alle sukker efter, når spillet ikke flyder.

 

Er det simpelthen fordi, at Firmino ikke er en naturlig 9’er? Hans generelle løb i boksen kunne tyde på det. Han trækker gerne lidt bagud for at modtage i stedet for at tage et hurtigt træk for at komme fri fra både forsvar og offside. Desuden virker Firminos afslutninger stadigvæk lidt for bløde og lige på, hver gang han endelig er i en situation i boksen med bolden, hvor han på ægte boksangribermanér selv skal skabe plads til en afslutning.

 

Firmino elsker at være på bolden, men hvad gør han egentlig med den? Det er lykkes Roberto Firmino at lave 2 assist. Klopp har også set muligheden i at benytte Firmino lidt mere tilbagetrukket, som man så det mod Burnley, da man havde valgt Sturridge til at stå øverst på banen, selvom Firmino stadig er øverst i presset, og Sturridge bare skal have frihed til at være klar til at modtage en bold.

 

Firmino lavede samlet set 7 assist i ligaen i sidste sæson, hvilket både Coutinho og Lallana også gjorde. Firmino kan være helt usynlig i perioder, men lader til at være en af de få, som ikke går i stykker for et godt ord. Og han trives i Klopps gegenpres og generelle filosofi om, at orden betyder kaos. Betyder det, at Firmino er for vigtig til at sætte på bænken, selv når man laver 7 assist og 11 mål på en relativskadesfri sæson som ene mand på toppen?

 

KREATIVITET SØGES

 

Man skal dog heller ikke undervurdere den plads, Firmino skaber til de hurtigløbende fløje, som så kan serviceres af en playmaker længere tilbage på banen. Det er virkelig her, at vi lige nu mangler de konstant kreative spillere som Coutinho, der mod Burnley måtte gå fra banen ’gispende’ efter vejret, og det så meget ud som om, at Jürgen Klopps udtalelse om den lille magiker holder stik: ”Lige nu kan han kun spille 20 min.” Samtidig mangler Lallana, som ser ud til at være væk fra banen, indtil vejret bliver meget koldere.

 

Desværre er det fuldstændig den samme diskussion, vi havde sidste år: Hvem skal åbne de hold, der står dybt, og hvem skal ekspedere bolden det sidste stykke ind over stregen, når vi ikke kan løbe fra modstanderen?

 

Det synes ellers at have hjulpet en del at have Mo Salah med i truppen. Han kan tage nogle hurtige løb, hvilket åbner op på endnu en kant da Máne stadig tager sine. Desværre virker Salah også mere som manden der scorer, når modstanderen kommer frem på banen, end han ligner den stærkt savnede matchvinder i en sen 0-1 sejr mod et WBA-hold, der står i en disciplineret defensiv.

 

Mange hold - blandt andre Craig Shakespeares Leicester City - har intet problem med at stille sig ned på hjemmebane og afvente. Opskriften på en sejr mod Liverpool er altså ikke ukendt. Så der skal noget nyt til i de kampe, hvor The Reds ikke har indstillet sigtekornet.

 

TAKTIKKEN ELLER SPILLERNE?

 

Det virker gang på gang for andre hold i ligaen at åbne kompakte forsvarskæder op tilstrækkeligt nok til at score både 2 og 3 mål. Også inden at omstillingsholdende scorer deres første, og kan trække længere ned i egen banehalvdel. Hvorfor er det tilsyneladende så svært for Liverpool?

 

Mod Burnley bankede Liverpool FC på masser af gange. Men hver gang det blev rigtig svært for Burnley, havde de alligevel alt for meget held med at trække tempo ud af kampen, og overtage lidt mere af spillet, når The Reds havde brug for at få vejret efter ellers gode presovertag.

 

En rigtig hård realitet kunne være, at Jürgen Klopp simpelthen ikke har andre våben i posen end at vente på, at alle offensivspillere er skades- og karantænefri og i topform og håbe på, at de tilsammen har skarphed nok til at afgøre kampene.

 

Det er de ikke nu, og så er realiteten altså, at selvom Liverpools forsvar ikke var hullet som et par strømpebukser på et provinsdiskotek, så formår man stadig kun at score 1 gang mod Burnley, nul gange mod Leicester og 1 gang mod Crystal Palace.

 

Altså 3 mål på 79 forsøg. For god ordens skyld kan det omregnes til 4 point.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere