Login

TAKTISKE UDFORDRINGER KOMMER TIL AT DEFINERE TRANSFERVINDUET
  • Skrevet: 19 maj 2017

Med Jurgen Klopps meget tydelige spillestil er det i hvert fald ikke blevet sværere at se, hvor vores trup har behov for forstærkninger og hvilke spilletyper, der søges. Udgangspunktet for klubbens scouting, som danner grundlaget for sommerens ønskeliste, må være de taktiske udfordringer, som holdet har haft i denne sæson.

 

Det har indtil videre har været en rigtig fin sæson, hvor det ser ud til, at vi indfrier vores sæsonmål om top 4, selvom det er tæt i toppen. Men med de rigtige indkøb denne sommer, så kan næste sæson blive rigtig stor.

 

Jeg har tidligere i et andet indlæg skrevet, at vores indkøb denne sommer primært skal være spillere, som kan forstærke startopstillingen og skærpe konkurrencen i truppen, fordi talentmassen ikke skal være større, hvis vi også skal kunne give dem den spilletid, som de kræver, for at de kan udvikle sig. Det vil desuden styrke vores manglende kvalitet i bredden, som har været tydeligt i denne sæson sammenlignet med de andre hold fra top 6.

 

TRE TAKTISKE UDFORDRINGER

 

Når jeg kigger overordnet på Liverpools spil i denne sæson, så ser jeg tre områder, hvor jeg taktisk mener, at vi skal forstærke os. I efteråret fungerede det optimalt. Ingen skader og alle præsterede, men vi havde ikke den nødvendige bredde og kvalitet i truppen til at fastholde dette niveau.

 

Det bevidner de elendige resultater i januar og truppens nuværende fysiske tilstand, hvor det er godt, at vi kun har en kamp om ugen, fordi truppen virker til at være slidt og derfor mere modtagelig overfor skader fra kamp til kamp.

 

Men tilbage til de tre taktiske udfordringer, som er:

 

1. Vores evne til at åbne en defensivt organiseret modstander

 

Hvor tit har man ikke siddet og revet sig i håret over vores spil, når vi møder modstanderhold, som parkerer bussen. Her virker vi ofte ideforladte, uden den nødvendige energi og løbevillighed til at skabe målchancerne. Der er i hvert fald stor forskel på vores offensiv, når vi er med eller uden Sadio Mané.

 

Coutinho og Lallana er også meget afgørende for den fase i vores spil. De tre spillere til sammen har vel næsten været ude med skader eller deltagelse i African Cup samlet i 6 måneder. Det kan mærkes. Roberto Firmino og Divork Origis spil er desuden meget afhængigt af, at Sadio Mané, Philppe Coutinho og Adam Lallana er med. Men behøver næsten ikke at nævne Daniel Sturridge’s skadeshistorik. Vores offensiv kræver forstærkninger.

 

Indkøb: Jeg vil derfor rigtig gerne have en kant med spidskompetencer 1v1 offensiv (gennembrudsfarlig), speed, boldkontrol (skal kunne medbringe/modtage bolden i høj fart) og gode afslutningsfærdigheder.

 

2. Defensive standardsituationer

 

Vores evne til clean sheet i denne sæson og sidste har været til dumpekarakter. Det gælder mest på defensive standardsituationer. Det virker som om, at aftalerne slet ikke er på plads her, fordi vi ser meget passive ud, og ingen vil rigtig tage ansvar i spilsituationen. Skal man søge en enkelt forklaring, så mangler vores forsvar kvalitet. Så enkelt er det heldigvis ikke.

 

Vi ser klart stærkest ud, når Joel Matip og Dejan Lovren spiller sammen. Simon Mignolet er i gang med sin bedste sæson i klubben. Han virker mere stabil i sine præstationer. Desværre har vi haft for mange skader hos både Joel Matip og Dejan Lovren, til at bundniveauet har været stabilt. Ragnar Klavan har vikarieret, men har efter min mening ikke det nødvendige niveau.

 

Indkøb: En ny centerforsvar gerne med gode lederegenskaber, duel- og hovedstødsstærk.

 

3. Gennembrud på ydersiden i venstre side

 

Fremtiden for Alberto Moreno virker til at være beseglet. Han er ikke en del af Jürgen Klopps fremtidsplaner. James Milner har fint vikarieret på venstrebacken. Især i efteråret leverede han fine præstationer, hvor han også bidrog i offensive aktioner.

 

Efter jul har der været noget længere mellem de gode kampe fra Milners side. Han har virket slidt, men har også spillet 33 ud af 35 kampe i Premier League. Når vi oftest spiller med Coutinho på venstre kanten, som gerne vil arbejde ind i banen i kombination med en højrebenet venstreback, så bliver vores spil meget centreret ind i banen, og vi kommer sjældent til gennembrud eller til indlæg på ydersiden af deres højre back.

 

Det bliver for ensidigt taktisk. Ideen med at have en kant, som arbejder ind i banen for at skabe rum til backen er i og for sig en god ide, men det kræver også, at backen kan udfordre på ydersiden af deres back. Det viste Milner også i en række af efterårets kampe, men her i foråret virker det som om, at han primært har koncentreret sig om sine defensive pligter.

 

Indkøb: Vi skal have en venstrebenet venstreback og Alberto Moreno er tydeligt ikke løsningen.

 

TIL BREDDEN: NY 6'ER OG ANGRIBER SØGES

 

Udover vores taktiske udfordringer er der også to positioner, hvor jeg mener, at det er åbenlyst at vi forstærkes os. Ikke ud fra en spillemæssig taktisk problemstilling, men fordi der enten mangler kvalitet eller alternativer på positionen.

 

Når vi stiller med den stærkeste trio på midtbanen bestående af Jordan Henderson, Georginio Wijnaldum og Adam Lallana er der en rigtig god balance og klar rollefordeling mellem arbejdskraft, løbevillighed og kreativitet på den centrale midtbane. Vores problem er bare, at vi for ofte er udsat for skader på en række af vores nøglepositioner.

 

Emre Can er et fint alternativ til Wijnaldums og Hendersons position, men når to ud af tre fra den stærkeste trio er ude samtidig, så bliver det uden den dynamik og løb i mellem modstanderens kæder, som vores spillestil er afhængig af. Trioen Emre Can, Georginio Wijnaldum og Lucas Leiva har løst situationen efter bedste evne de seneste kampe. Det holder bare ikke over en hel sæson. Det bliver for fladt på midtbanen, når man spillemæssigt ikke har mere diversitet i spilletyperne.

 

Indkøb: En ny 6er er derfor på min ønskeliste. Han må gerne have mange af de kvaliteter som Chelseas N’Golo Kante har. Altså dygtig til at bryde modstanderens spil, god placeringsevne i defensive rum og god til at aflevere frem i banen.

 

---

 

Det virkede til, at Divork Origi fik et lille gennembrud i foråret 2016, hvor han leverede flere gode præstationer og begyndte, at score mål bl.a. i kampene mod Dortmund i Euro League. I denne sæson har der været langt mellem de gode præstationer og mål.

 

Men potentialet er der. Daniel Sturridge er kronisk skadet. Derfor har Roberto Firmino oftest spillet 9er-positionen i denne sæson med fin succes, men kan også spille på begge kanter og bagved angriberen. Det er derfor nødvendigt, at vi henter en ny førsteangriber, som har vist, at han kan score mål.

 

Indkøb: Det er derfor åbenlyst, at vi skal ud at købe en ny angriber med mål i støvlerne. Her skal der bruges rigtig mange penge.

 

TRUPPENS STØRRELSE

 

På det seneste har der været forlydender om at Jürgen Klopp har 200 mio. pund til indkøb. Et rekordbeløb. Dette beløb finansieres bl.a. af salg af Lazar Markovic, Mamadou Sakho og måske Daniel Sturridge.

 

Jeg tror med tilføjelse af fem nye spillere, at vi vil have den rigtige størrelse trup til både at spille Premier League, Champions League og pokalturneringerne. Men lige nu er det vigtigst, at vi sikrer kvalifikation til Champions League, fordi det afgør hvilken hylde som vi kan handle på i sommerens transfervindue.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere