Login

THE REBIRTH OF ADAM LALLANA
  • Skrevet: 29 september 2016

Det er sjældent, at jeg vælger at skrive en artikel i jeg-form - men når snakken kommer til Liverpools nummer 20, så er jeg nødt til det.

Jeg er nødt til det, så artiklen kan afspejle min helt egen subjektive begejstring for Englands bedste midtbanespiller.

Navnet er Adam Lallana!

Sig det lige højt: Adam Lallana!

Manden med det mest hotte og sexede navn i engelsk fodbold. På privatfronten synes min kæreste, at hun konkurrerer en smule med Jürgen Klopp - men skal rollerne byttes, så konkurrerer jeg også med Adam Lallana, efter at jeg introducerede de to og begyndte at dele ham med hende. Men det gør jeg gerne! Han er for lækker, ikke kun i Nivea-reklamer, men særligt på en fodboldbane!

En spiller, der har fået massiv kritik fra eksperter og fans, siden sin ankomst fra Southampton til Liverpool i sommeren 2014, for den nette sum af knap 220 millioner kroner. Jeg elskede købet af Lallana - og jeg havde vel en slags skjult kærlighedsforhold til ham allerede - da han begejstrede på St. Marys, særligt i 2013/14-sæsonen.

Indrømmet: Den nu 28 årige Hertfordshire-fødte englænder fra St. Albans - lige lidt nord for London - var ikke særlig flatterende for Liverpool i de første par sæsoner.

Indrømmet: Min begejstring for ham var nok lettere naiv og indbildsk for at sige det mildt, når jeg stædigt fastholdte, at han var uundværlig for LFC, og at hans tid nok skulle komme.

Indrømmet: Han kunne godt have en tendens til at sænke spillets hastighed, tage en gåtur eller to med bolden på fødderne, afdrible sin modstander for så at gøre det én gang til, kun for at se sig selv det samme sted på banen uden at være kommet tættere på modstanderens mål.

 

 

 

Men for mig - på trods af disse indrømmelser - var det samtidig en slags benægtelse. Det kunne simpelthen ikke passe, at så dygtig en fodboldspiller ikke kunne slå sit navn fast i min elskede fodboldklub. Det var jo tydeligt hvad han kunne. Ingen kunne jo som ham kontrollere bolden på den måde, og ingen kunne vel næppe heller vende i små rum med begge fødder og på den måde glide af på sin direkte modstander.

Jeg har diskuteret med et hav af danske Liverpool-fans om Lallana. Alle har været uenige med mig. Ingen har for alvor bakket mig op i mine vedholdende postulater om, at han bliver hvis ikke guld værd for The Reds, så tæt på. De fleste jeg har talt med, har ikke engang fundet plads til ham på bænken. Retfærdigvis skal det nævnes, at de fleste dog samtidig godt har kunnet se, hvad det er, han kan, og hvordan han behandler en bold.

 

DET LÆNGE VENTEDE SLUTPRODUKT

 

Siden sin ankomst til Brendan Rodgers' 14/15-mandskab og frem til nu har Adam David Lallana spillet mere end 60 kampe, og indtil fyringen af Rodgers og ansættelsen af Jürgen Klopp, var der tale om en Lallana, der både ledte efter sin form, efter de rette løsninger og ikke mindst efter at sætte tempo og et slutprodukt ind i sit spil. Særligt slutproduktet manglede, både i forhold til målgivende afleveringer og evnen til selv at putte bolden i netmaskerne.

Hvad er det så, der er sket?

Først og fremmest er Jürgen Klopp en manager, der stiller store krav. Han kræver bevægelighed og løbevillighed i sin gegenpress-tilgang - og begge dele besidder Lallana, hvilket vi så både i London mod Tottenham Hotspur, hvor det blev til hele 12,5 kilometer løbet, samt i hjemmekampen mod Leicester City, hvor han satte den vanvittige 13,1 kilometer-rekord.

 

 

 

Klopps megen snak om, at hvis man er passiv og forsvarer passivt, så kan man lige så godt lade være, har smittet af på den begavede brite, der elsker Klopps tilgang til fodbolden.

Han har siden Klopps ankomst i oktober sidste år været en nøglefigur for tyskerens tanker og idéer om et Liverpool-hold, der med heavy metal-power ikke levner sin modstander ret megen ro. Klopp har ligefrem udtalt, at da han ankom til Melwood, hvor Lallana var med landsholdet, gik han egentlig mest og ventede på, at han skulle returnere - så arbejdet for alvor kunne gå i gang. Han er en spiller helt efter Klopps hoved: Kan spille flere positioner, er i fysisk god form, hurtig, mentalt stærk og en smart spiller, der ser muligheder i det fremadrettede spil, som kun få andre.

De to - Klopp og Lallana - er blevet til et smukt par, der ovenikøbet bor dør om dør ude i Formby, hvor de indimellem får en nabosnak, når de går ud med affaldet.

Uge efter uge, siden oktober - har Lallana bygget på og arbejdet sig i retning af den topform, vi ser ham i i øjeblikket.

 

EN LEDERSKIKKELSE

 

Nogle mener at han er som forvandlet, men sandheden er nok nærmere, at han foruden at have vænnet sig til livet i Liverpool, til sine holdkammerater og til kulturen på et nyt hold og i en storklub egentlig blot er kommet op i de omdrejninger, som Klopp kræver af alle holdets spillere.

I takt med at intensiteten og tempoet i spillet er steget, ja så er englænderen steget med ombord. Han har spillet en lidt dybere rolle på Klopps nye tremands-midtbane i denne sæson, nu hvor Sadio Mané har sat sig solidt på højresiden - og det ser også ud til at bekomme ham godt. Herfra er han blevet mere konstruktiv og direkte i sit spil, men overskuer måske også den sidste tredjedel af banen en smule bedre.

Idéerne har hele tiden været til stede - men han har været nødsaget til at tænke hurtigere, vende hurtigere, slippe bolden hurtigere og blive mere opfindsom - ligesom han har været tvunget til at forbedre sit slutprodukt som afslutter og målscorer, for at kunne følge med de mange andre offensiv-spillere, fra hvem man ligeledes forventer 10-12 mål fra pr. sæson.

Han har allerede nettet tre gange og assisteret ligeledes tre gange i denne sæsons hidtidige syv optrædender, hvor det er blevet til 569 minutter ud af i alt 740 minutter.

 

 

 

På de indre linjer går der ligeledes kraftige forlydender om, at Lallana er ved at udvikle sig til den leder, både i og udenfor omklædningsrummet, som han også var i Southampton, og som gav ham anførerbindet under Mauricio Pochettinos ledelse. Nok er Jordan Henderson kaptajnen, men man kan sagtens være forlænget arm, både på og uden for banen alligevel, og det lader til, på sin helt egen måde, at det er ved at blive tilfældet med Lallana.

I 2019 udløber Lallanas nuværende kontrakt og bulletinerne går på, at der er indledt forhandlinger om en fortjent forlængelse af denne. Der er dermed en gensidig tro på, at han fortsat kan udfylde rollen som synonym med Klopps visioner for Liverpool, selvom han på det tidspunkt når ind i 30'erne. Mon ikke vi ser en kontraktforlængelse inden årets udgang?

De fleste omtaler Lallana som denne sæsons helt store opblomstring, hvilket nok ikke er et helt forkert ordvalg - men han er slet ikke færdig endnu, og der kommer meget mere fra hans side.

Jeg har allerede modtaget de første undskyldninger fra folk, der tog fejl af ham, og fremtiden vil kun byde på endnu flere...

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere