Login

This year actually IS our year!
  • Skrevet: 18 november 2016

“Landskampspauser er djævelens værk”. Jeg tror det var Gandhi der sagde det i midten af forrige århundrede – eller, det var det vist slet ikke. Dog har de også sin charme – i hvert fald når man ligger top of the league, og beskuer udsigten over den øvrige tabel, som igen i år er yderst tæt. Det er ikke en følelse vi som fans får lov at sidde med alt for tit, men i denne sæson er der noget der føles rigtigt- præcis ligesom det var tilfældet for tre år siden, da Brendan Rodgers var manager, og alting også var ved at gå op i en højere enhed. De gange vi får lov at indtage Pole Position skal det både nydes, men i høj grad skal der også kigges på det kommende program, og ikke mindst mulighederne for den ultimative kulmination en søndag i maj.

 

”That was that season you almost won the league, right?”. Der er formentlig mere end én Redmen herhjemme, eller udenfor landets grænser, der har hørt en variant af denne sætning, når der skues tilbage på 2000-og-lige-ved-og-næsten. En så stor og stolt klub som Liverpool FC, vil altid se det som et knæk i selvforståelsen, når det seneste referencepunkt ikke er en pokal, men i stedet de mange tabte finaler (tre styk siden den sidste med sejr mod Cardiff), og et parløb, hvor man – bogstaveligt talt – snublede på de sidste meter.

Men, intet varer evigt – udover diamanter og afbetalinger på SU-lån, selvfølgelig. Form is temporary, class is permanent, som vi så ofte har hørt det før, og for tiden er der håb at spore – præcis som der var for tre år siden på samme tidspunkt i sæsonen. Så hvad er kriterierne for at denne omgang ender mere lykkeligt end under Rodgers? Det vil der blive kigget nærmere på i dette skriv.

 

round11-1617

 

round11-1314

 

Kampprogrammet

Noget af det, som i allerhøjeste grad giver grund til at tro i denne sæson, er det startprogram drengene har lagt fra land med, og den fuldstændig eksemplariske håndtering af dette. Der er nu overstået intet mindre end fire ture til London (Arsenal, Tottenham, Chelsea og Crystal Palace), og selvom der ikke findes lette kampe i Premier League, må kampprogrammet frem mod nytår betegnes som værende overkommeligt. Vi er før snublet i de lette kampe, men derfra og til at kalde programmet svært er der langt. En svær tur til Goodison, samt et sandt nytårsbrag mod Manchester City er hvad der mangler, og så har første halvdel af sæsonen i den grad haft en stabil mængde svære kampe, som kan afskrives.

Til sammenligning havde drengene stadig to af de tre ”svære” London-ture, plus begge turene til Manchester til gode på dette tidspunkt i sæsonen 13/14, og det overkom man på daværende tidspunkt. Desuden skal der ikke spilles nogle kampe i Europa igen denne gang, og det er endnu en formildende omstændighed i et pakket engelsk program. Selvom det formentlig bør forblive usagt, kan den tabte finale i maj måned ende som en blessing in disguise.

Endvidere er der også indlagt en ekstra hjemmekamp i anden halvdel af sæsonen, da Burnley indvilgede i at bytte sin hjemmekamp under renoveringen af Main Stand i august, og dette kan bestemt også blive en force at have i baghånden i de første måneder. Dog er det sikkert, at passagen fra slut-februar til start-marts bliver den egentlige prøvelse i foråret.

 

 

Februar og marts ser svære ud, men bør være overkommelig.

Februar/marts-overgangen ser svær ud, men bør være overkommelig.

 

Konkurrenterne

Den engelske Premier League betragtes af mange som den bedste i verden, og det er netop på grund af den store interne konkurrence, og de mange konkurrencedygtige hold der hvert år kæmper om titlen. Selvom kvaliteten af de engelske repræsentanter i det store udland har været for nedadgående i dette årti, er der ingen tvivl om at der nok engang er mange hold der kan tage titlen i år.

Toppen er, som vi har set en del sæsoner nu efterhånden, uhyre tæt, og der er blot 5 point mellem nr. 1 og nr. 5. Pt. er Chelsea i forrygende form, mens Spurs’ form har været for nedadgående på det seneste. Arsenal er altid farlige og kan ikke afskrives, og det samme må siges at være tilfældet for Manchester City. Det andet hold i den by, ser det ikke ud til at vi skal bekymre os alt for meget om lige nu, og det kan man jo selv vurdere om ikke er et smil værd her i novemberkulden…

Fælles for City og Tottenham er, at de begge kæmper i dette års Champions League, og allerede nu ser det ud til at i hvert fald et af de to hold kvalificerer sig. Af erfaring ved vi, at det engelske kampprogram og de to pokalturneringer, sammenholdt med knockout-kampe i Europa er en uhyre opslidende cocktail, og noget der med sikkerhed vil koste point. Det samme var tilfældet for tre år siden, hvor alle direkte konkurrenter var involveret i Europa i mere eller mindre grad. Der er også en del indbyrdes kampe blandt de øvrige top 5 hold i den kommende tid, hvilket blot er grund til yderligere positive miner.

 

Truppen

Vi kan spekulere nok så meget i, hvordan truppen i 2013/14 havde set ud, uden Luis Suarez. At målene ikke var kommet i helt samme grad kan vist godt betegnes som en offentlig sandhed, ikke desto mindre var der dog også to yderligere mænd der udgjorde en skræmmende firepower – nemlig i form af Raheem Sterling og Daniel Sturridge. Af de tre er det kun Studge der fortsat slår sine folder i klubben, og som bekendt er han ikke engang en af de bærende kræfter på stående fod.

En af de store forskelle på de to trupper, er mængden af folk der kan gøre forskellen og levere slutprodukt i den nuværende trup. Der er et utal af midtbanefolk, og spillere længere nede i banen som kan udgøre en trussel mod mål, hvilket den meget spredte topscorerliste også bevidner om. For tre år siden afhang det i højere grad af, om SAS havde en god dag på kontoret, og målene fra anden geled var slet ikke så fremtrædende som vi ser nu.

13 mand har tegnet sig for ligascoringer i denne sæson – og det inkluderer som bekendt ingen gang førnævnte Sturridge – så især denne offensive upper hand som holdet besidder med de mange angribende spillere, er en nævneværdig forskel.

Der er dog et stort lighedspunkt, som potentielt kan blive en svaghed som sæsonen skrider frem. Enkelte positioner (venstreback, jeg kigger på dig), er tyndt besat, og vi har flere gange set spillere være tvunget til at spille ude af foretrukne position – både denne sæson, og under Rodgers i sin tid. Indtil videre har formlen ikke givet anledning til søvnløse nætter, eller anden nævneværdig uro, men på sigt er det usikkerheder i truppen som denne, der kan koste i en tæt slutspurt.

 

 

Således så truppen ude i 2013 ved sæsonstart.

Således så truppen ude i 2013 ved sæsonstart.

 

Manageren

Når alt kommer til alt, tror jeg at den største og mest afgørende faktor i hvorfor ”this year is our year” skal findes i udskiftningen på managerpositionen. Hvor meget jeg end holdte – og holder – af Brendan Rodgers, og respekterer ham for sit arbejde i LFC, er der ingen tvivl om at det klubben besidder nu er ”noget andet”. Holdet spiller med en anden ro, og en anden tro, og har en prøvet manager i spidsen, som ikke går på kompromis, og ikke lader sig spise af. Brendan Rodgers har helt sikkert ikke blot været føjelig og rettet ind efter FSG når der har været uenighed, men hans karakter som uprøvet manager, der ikke havde topklub-erfaring, gjorde at han har været nødt til at finde sig i mere. Sådan spiller klaveret ikke med vores tyske styrmand.

Klopp er alt eller intet. Fra starten gjorde han det klart, hvilke folk han ville have omkring sig, og der kan næppe herske tvivl om, at de spillere der er hentet ind alle er hentet ind med et stort ønske fra Klopp. Desuden virker det til at der er en anden ro omkring vores tyske manager, og alt hvad der foregår på de interne linjer forbliver internt i klubben, og skal ikke løses andetsteds.

 

 

To vellidte mænd hilser på hinanden i august 2014.

To vellidte mænd hilser på hinanden i august 2014.

 

Så, der er al mulig grund til at tro og håbe på, at vi 21. maj 2016 kan fejre det første mesterskab i 26 år. Jeg lover at jeg står klar med champagneflaskerne hvis det er tilfældet – som I kan se, er matematikken i hvert fald lavet for at det skal gå op nu.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere