Login

WHY WE'RE STILL IN THE TITLE RACE
 • Skrevet: 07 januar 2017

Den officielle målsætning hedder top 4. Her har Liverpool befundet sig stort set hele sæsonen og det er efter 20 ud af de 38 turneringskampe, fair at konkludere, at denne målsætning er realistisk, at opfylde for vores røde helte. 

Men én ting er at det er realistisk, noget andet er om det vil lykkes. 

 

SEKS HOLD TIL FIRE CL-PLADSER

Der er seks hold i Premier League, der alle bejler til de fire pladser der enten giver direkte adgang til Champions League, eller kvalifikation til selvsamme. 

Der er ingen andre klubber end disse seks, der har mulighed for at blande sig. Dertil er hullet mellem nummer 6 og nummer 7, allerede nu for stort – og det samme er niveauet i øvrigt. 

 

 

Stillingen i topstriden efter 20 spillerunder

Stillingen i topstriden efter 20 spillerunder

 

Chelsea, Liverpool, Tottenham, Manchester City, Arsenal og Manchester United skal afgøre tingene mellem sig. Det er en næsten ubærlig eller måske rettere en uhyggelig tanke, at en af disse seks topklubber, kan risikere, alt efter hvordan det går i Cup-turneringerne, ikke at skulle ud i Europa i 2017/2018-sæsonen. 

Chelsea ser lige nu ud til, at have retning direkte mod mesterskabet – 13 sejre i træk – før Spurs stoppede dem onsdag – gør dem til storfavoritter – og Antonio Contes mandskab virker tæt på uovervindelige og ligger pt. med en behagelig afstand ned til de nærmeste forfølgere. 

I engelsk fodbold, skal man dog som bekendt, aldrig sige aldrig. 

Liverpool er her et af de bedste eksempler: Kampe mod Burnley, Southampton, Bournemouth, West Ham og Sunderland, er ikke givet på forhånd – hvorimod man næsten på forhånd er klar over, at de større klubber har store problemer med at tage point fra Anfields røde hær. 

Chelsea kan med 18 kampe tilbage, stadigvæk risikere at komme ned i en bølgedal – og så melder spørgsmålet sig, om en forfølger som Liverpool, skal se opad eller kigge nedad i tabellen. Altså med andre ord; gå efter mesterskabet eller sørge for at lukke af for klubberne på 5. og 6. pladsen. 

Normalt ville man sige, at målsætningen om top 4, først og fremmest skal opfyldes – men hvad er så bedre end at se opad? På den måde opretholdes målsætningen og samtidig bliver man jægeren, der går efter at nedlægge sit bytte. 

The best way to keep your enemies behind you, is to attack. 

 

HVORFOR VINDER LFC MESTERSKABET

Er det så muligt? Er det virkelig muligt for vores ustabile Liverpool FC, at blive stabile og dermed gå efter guldet? 

Svaret herfra er et klokkeklart ja og her følger fem grunde til at det er muligt: 

 

 

Premier League trofæet vi så brændende ønsker os, at se Henderson løfte til maj

Premier League trofæet vi så brændende ønsker os, at se Henderson løfte til maj

 

ÅRSAG 1: STABILITET 

LFC er slet ikke ustabile. Det er blot noget vi som fans føler. Man kan næppe kaldes ustabil, når man i 20 kampe, blot taber to af dem. Blot et enkelt nederlag i de seneste 20 kampe i alle turneringer. Det er ganske enkelt imponerende arbejde af Jürgen Klopp og drengene. Derudover er holdet i semifinalen i den lille Cup-turnering, med gode og realistiske muligheder for at nå finalen på Wembley mod enten Hull, men mere sandsynligt mod ærkerivalerne fra Manchester United. 

Man kan, hvis man ifører sig de negative briller, sagtens plædere for, at hvis man ikke er i stand til at slå Burnley, Bournemouth og Sunderland, at så fortjener man heller ikke et mesterskab. 

Men skal de så sige det samme i Chelsea, der ikke kunne vinde i Swansea? 

Eller hos City der ikke kan vinde hjemme over Everton, Southampton og Middlesbrough? 

Og hvad med Arsenal, der misser sejre mod Middlesbrough, Everton og Bournemouth? 

For ikke at tale om Manchester Uniteds pointtab mod hold som Watford, Stoke og Burnley. 

Selvom Tottenham måske klarer sig bedst mod de “små hold”, så er der heller ikke altid fuld gevinst til dem, når modstanderne hedder fx. WBA og Bournemouth. 

Så en af fem årsager til, at LFC fortsat har chancen for at tage mesterskabet, er bestemt stabile resultater. 

 

ÅRSAG 2: MANGE FORSKELLIGE MÅLSCORER

Da Gini Wijnaldum med sin fremragende header, sikrede sejren mod Manchester City på Nytårsaften – var det nok en overraskelse for de fleste, da det blot var Ginis anden scoring for Liverpool i denne sæson. 

Ikke desto mindre er Wijnaldum blot en af hele 12 forskellige LFC-målscorer i Premier League i denne sæson og flere af disse, har scoret +4 mål. Det er flest mål fordelt på spillere, af alle klubber i PL. 

Der er så mange mulige målscorer, at enhver modstander har svært ved at stoppe LFC’s offensiv, fordi der er så mange trusler, så mange strenge at spille på. Mané topper listen med 9 mål. Men også Lallana, Coutinho, Firmino, Origi, Sturridge og Milner scorer med jævne mellemrum, for ikke at sige ofte. 

I stedet for en enkelt goalgetter som Diego Costa, Harry Kane, Sergio Agüero eller Zlatan Ibrahimovic – ja så truer LFC med mange forskellige, hvilket kan vise sig at blive en fordel i mesterskabskampen. 

Når Suarez og Sturridge var ude i sæsonen 13/14, var det svært at få øje på hvem der så skulle score, det er det ikke i denne sæson, når en af de offensive spillere er ude med en skade. 

 

ÅRSAG 3: ENERGI OG APPETIT

Ikke siden 1990 har Liverpool hjemtaget mesterskabstrofæet. Det er vi allesammen trætte af. Dermed også sagt, at ingen spillere er mætte af mesterskaber. Det kan man nok næppe heller blive, men sulten er alligevel udtalt. 

Det lyser ud af typer som James Milner, Jordan Henderson, Adam Lallana og Philippe Coutinho, hvor meget de ønsker at hjælpe til med at ende som mestre. Der er blevet indarbejdet en vilje hos disse spillere, som gør at vi ser dem gå mere foran nu, når det kniber med spillet på banen.

From doubters to believers, as a wise man said. 

Energien er udtalt – og LFC er det hold der løber mest i hele PL. Alene i kampen mod City, altså mod en af de direkte bejlere til mesterskabet, løb man 117 km mod Citys 115 – og en spiller som Adam Lallana tilbagelagde 12,88 km målt op mod Kevin De Bruynes 11,58. Samtidig foretog man 612 sprints, City kun 578. Disse tal var sandsynligvis hovedårsagen til at City blev besejret. Man udraderede dem ganske enkelt på fight og hårdt arbejde i en ellers uskøn kamp, hvor ingen af de to mandskaber kunne spille i deres ellers normale høje tempo med flydende kombinationer. 

Tjek bare Jordan Hendersons løbe-stats for denne sæson, så vil man opdage hvor meget vilje der er i Liverpool-holdet. Eller tag Lallanas to kampe på to dage omkring årsskiftet, hvor han løb sammenlagt 26,1 kilometer. Noget der nedlægger de fleste modstandere og dermed kan være endnu et argument for at LFC trækker det længste strå i maj måned. 

 

ÅRSAG 4: UBESEJRET MOD DE STORE 

Næste store modstander er Manchester United, her den 15. januar. 

Taber Liverpool denne? Målt på statistikken: Næppe! 

Siden Klopps ankomst, har man hentet 22 point i 11 kampe mod de andre store hold i PL – og i denne sæson mod de øvrige top 5-hold, er det hidtil endt med sejre mod Arsenal, Chelsea og Manchester City – mens det er blevet til uafgjort mod Tottenham og Man. Utd. Det giver i alt 11 point. 

Til sammenligning har Chelsea hentet 9 point (for en kamp mere) – Spurs 8 point (også for en mere), City har hentet 6 point, Arsenal og United har begge sikret sig 5 point – og dermed hænger de efter Liverpool på den statistik, hvilket i sidste ende sagtens kan vise sig at blive en fordel, hvis den fordeling fortsætter her forud for ‘returkampene’. 

Når de andre titelbejlere slår hinanden indbyrdes og LFC ikke taber til selvsamme, så giver det unægteligt et boost og en tro på, at man KAN tale med helt frem til det sidste. 

 

 

Den indbyrdes stilling mellem de seks titelbejlere

Den indbyrdes stilling mellem de seks titelbejlere

 

ÅRSAG 5: ANTALLET AF KAMPE

Da vi missede sejren i EL-finalen på St. Jakob-Park i Basel mod Sevilla, tilbage i maj måned, stod det samtidig klart, at Liverpool ikke skulle dyste i Europa i denne sæson. 

I forhold til mesterskabskampen, vil det alt andet lige, give en lille fordel. Det er nok næppe heller tilfældigt at de to klubber der ikke er i Europa, pt. ligger nummer 1 og 2 i ligaen. 

For eksempel skal Arsenal ud i en yderst vanskelig CL-returkamp mod Bayern München, blot få dage efter at man har været på Anfield. Det samme kan siges med Manchester City, der i ugen op til deres møde med LFC, har spillet en hård CL-returkamp i Monaco. Det trækker uvilkårligt tænder ud for de to hold. 

Manchester United er også med i Europa, dog ‘kun’ Europa League, men er nu kommet så langt, at de ikke bare vil lade den gå af hænde. Saint Etienne er overkommelig for dem, hvilket betyder avancement – og det samme må man sige om Tottenhams chancer for at gå videre, efter opgør mod belgiske Gent. Det vil tage lidt fokus fra deres præstationer i PL. 

Læg dertil Cup-turneringerne – særligt FA Cup’en, hvor man godt kan forestille sig, at særligt Arsenal pønser på at gå hele vejen, for at få et trofæ i hus, da de jo sandsynligvis ender på Arsene Wengers foretrukne placering som nummer 4. 

Undtagelsen er selvfølgelig Chelsea – og så er vi nu tilbage ved, at de indtager 1. pladen forholdsvis suverænt. 

 

YDERLIGERE ARGUMENTER

Foruden ovenstående fem argumenter for at denne sæson langt om længe kan blive SÆSONEN, kan man med rette også se nærmere på fx.:

 • Statistikken på hjemmebane: Det nye Anfield, er efterhånden ved at blive et fort. Her har vi endnu ikke tabt i denne sæson. Ja faktisk er vi nu ubesejret i over et år på L4. Fantastisk! 

   

 • Manageren: Ethvert stort fodboldhold har en stor manager i spidsen. Det er nu også gældende for Liverpool. Hans udstråling, power, vilje og karisma, gør at spillerne yder mere, har større tro på egne evner og Klopp har genfødt troen i alle, lige fra truppen, ledelsen og til supporterne – og så har han før hjemtaget et mesterskab. 

   

 • Skader hos de andre: Liverpool har været pænt ramt på skadesfronten indtil videre i denne sæson. Flere vigtige og kampafgørende spillere i begge ender, som Matip, Lallana og Coutinho har været ude med skader – og alligevel er vi med helt fremme. Chelsea har endnu ikke måtte undvære fx. David Luiz, Hazard og Costa. United har hele tiden haft De Gea, Pogba og Zlatan til rådighed. Koscielny, Özil og Sanchez har heller ikke været væk i længere tid og det kan fortsat komme i spil som en faktor for afgørelsen.

   

 • Managers vil bryde stimen hos Chelsea og deres 3-backkæde: Pochettino var måske den første mand og flere vil følge. Flere dygtige og snu managers finder metoden til at, bremse førerholdet. 

   

 

 

Mauricio Pochettino, Tottenhams manager fandt måske nøglen til at nedbryde Chelsea

Mauricio Pochettino, Tottenhams manager fandt måske nøglen til at nedbryde Chelsea

 

Så på trods af et dumt pointtab på Stadium of Light (hvor Mannone havde hele 13 redninger og hvor vi alligevel rykkede et point tættere på titlen), den kommende måneds fravær af Sadio Mané, en Coutinho der lige skal i form igen, en Firmino der leder efter sin form og oveni en mulig dom for spirituskørsel, en stadig haltende Sturridge og et powerfuldt program i januar og februar med semifinaler i EFL-Cup’en og deraf en mulig finale, svære kampe mod United, Chelsea og Spurs, samt formentlig FA Cup kampe – ja så har vi grund til optimisme – for 1. at fastholde os selv i top 4 og 2. at gå efter mesterskabet. 

 

Og så lige en lille, men dog interessant sidebemærkning ovenpå Sunderland-kampen, hvor Klopp blev kritiseret for kun en enkelt ændring: Leicester City var det hold i 15/16-sæsonen med færrest ændringer i start-11’eren, i denne sæson indtil videre, er det…Chelsea.  

Slutteligt: Lad os i øvrigt se, om der kommer spændende nyt på transfermarkedet – hvor januar ikke behøver at være så dårligt et vindue som folk vil gøre det til. Husk bare på navne som Coutinho, Sturridge og Suarez, der alle ankom midtvejs i en sæson. 

 

Og lad det så blive søndag den 15. januar, så Rashford &Co. kan sættes på plads…

 

Næste kamp mod en af de store i kampen om top 4, er opgøret på Old Trafford den 15. januar

Næste kamp mod en af de store i kampen om top 4, er opgøret på Old Trafford den 15. januar

 

Seneste nyheder

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

BUSKELYSEN: EUROPÆISK MAGTDEMONSTRATION

  Happy Valentines Day, siger jeg bare! ❤️     Før kampen havde jeg et lille håb om en spinkel udesejr, hvis ellers det hele flaskede sig.      Jeg...

Skrevet af Martin Busk

Læs mere