Login

KARAKTERER: ARSENAL
  • Skrevet: 14 august 2016

Så er vi i gang! En verdensklasse-scoring direkte på frispark af Coutinho i slutningen af første halvleg blev startskuddet til en vanvittig fodboldkamp, som Liverpool til sidst kunne trække sig ud af som vindere med cifrene 4-3.

Målet om at adressere manglen på mål og hurtighed i offensiven i transfervinduet tyder det på er indfriet. Kampen bød til gengæld også på nogle af de negative defensive dyder, vi desværre har set lidt for meget til som Liverpool-fans de seneste sæsoner.

Her er karaktererne fra opgøret. Som noget nyt i denne sæson kan der nu gives halve karakterer - skalaen går som sædvanlig fra 1 til 10.

 

SIMON MIGNOLET - 7

Med redningen på et ellers absolut ikke ueffent straffespark fra Theo Walcot skrev Mignolet sig ind i historiebøgerne som en af de bedste nogensinde i den disciplin i Premier League. Imponerende fem ud af elleve straffespark har den ofte udskældte keeper nu snuppet.

Det er lidt svært at vurdere, hvor meget han egentlig har at gøre på især Arsenals første og andet mål, da han på den ene side ikke ser heldig ud - på den anden side ved begge lejligheder har begrænset udsyn.

Målmanden var egentlig forholdsvis sikker i sine indgreb og i spillet i fødderne, hvor det dog alligevel blev til en af de dribleture, han har tradition for at lykkes med, men som alligevel altid øger pulsen hos undertegnede med et par hundrede slag i minuttet.

 

NATHANIEL CLYNE - 6,5

Som sædvanlig var den engelske landsholdsback mere end villig til at komme med frem - og kunne da også åbne sin assistkonto allerede i første kamp af sæsonen, da han lagde flot op til Coutinhos andet mål.

Defensivt kan man argumentere for, at både han og kollegaen Moreno i den anden side blev solgt en smule af en midtbane ude af balance, men begge så mindre end heldige ud ved flere lejligheder.

Både Arsenals anden og tredje mål kommer efter angreb ned ad Clynes side, hvor han især ved andet mål bliver tørret af Oxlade-Chamberlain.

 

DEJAN LOVREN - 6

Kroatens første aktion i kampen var en aflevering direkte til en modstander, og inden første halvleg var omme, havde han også fået et gult kort for et frispark på Alexis Sanchez, der flere gange havde ham lidt på hælene.

Spillede sig gevaldigt op i anden halvleg, men ender med alt for let at blive skærmet af af en noget mindre Theo Walcot ved Arsenals mål til 3-4.

Var ellers rimelig resolut i sit duelspil og viste momentvis fine takter som makkerpar sammen med Klavan.

 

RAGNAR KLAVAN - 7

En fornuftig debut af esteren, som på trods af tre inkasserede mål kan være sin indsats bekendt.

Viste ved flere lejligheder, at han både fysisk og hurtighedsmæssigt kan begå sig i duellerne i Premier League (dog mod et af de hold med en gennemsnitshøjde i den lave ende).

Tillige var han rolig og fornuftig i sin boldomgang og endte faktisk som den Liverpool-spiller med næstflest boldberøringer og med højeste gennemførelsesprocent på sine afleveringer i bagkæden.

 

ALBERTO MORENO - 4

Uha. En af de kampe, vi desværre har set for mange af fra den spanske back de seneste halve år. Ingen kan betvivle hjertet, arbejdsindsatsen og gå-på-modet, men han begår alt for mange defensive fejl.

Han får en lille smule touch på bolden, men der kan ikke være nogen tvivl om straffesparket, da Moreno kommer alt for agressivt ind en tackling - oven i købet på et tidspunkt, hvor Walcot har retning ud af feltet.

På dette stadie af kampen havde han allerede med en svag clearing givet Ramsey en mulighed, og det blev ej heller hans sidste fejl i kampen. Jeg mener dog ikke, at første mål primært er hans skyld. Moreno er - måske lidt for ivrigt - på vej med frem i en kontra, og kan ikke nå tilbage og rette op på et dumt, dumt boldtab på midten af banen, som kom fra ...

 

ADAM LALLANA - 6,5

Spillede en uvant plads som central midtbanespiller efter blandt andet at have imponeret i rollen mod Barcelona i pre-season. Måtte dog sande, at der er forskel på sommerkampe og Premier League-opgør.

Mister bolden alt for let ved Arsenals første mål og var generelt for langsom i boldomgangen og fyldte for lidt på en midtbane, der havde svært ved at beskytte sit forsvar.

Men ret skal være ret: Målet var fremragende, og englænderen nyder tydeligvis godt af at have fået flere hurtigløbere at kreere for, så det ikke er ham, der skal tage dybdeløbene. Det presser også forsvaret tilbage, så der bliver plads til Lallana i netop det område, hans mål kom fra.

 

JORDAN HENDERSON - 7

Liverpools bedste i trekløveret på midtbanen. Kaptajnen skal finde sig selv igen efter en skuffende og skadesplaget sidste sæson, hvor mange efterfølgende har sat spørgsmålstegn ved hans berettigelse til en plads på holdet.

Den kritik forstummer næppe 100 procent efter kampen i går, men Hendo var tættere på sit gamle, dynamiske selv end længe set.

Var med 72 boldberøringer den Liverpool-spiller, der var mest på bolden, med fem vellykkede tacklinger næstmest boldvindende spiller (kun overgået af Mané) og lignede kampen igennem den af de tre centrale Liverpool-midtbanespillere, der var mest tilpas i sin rolle.

Med to klart mere offensivt mindede legekammerater i trekløveret kunne man godt have ønsket, at Hendo havde taget mere ansvar for at garantere den defensive balance på midtbanen, men han er og bliver ikke en defensivspiller.

 

GINI WIJNALDUM - 6

Indtog pladsen til venstre på en flad tremandsmidtbane, og det er tydeligt, at det er en rolle, han skal vænne sig til. Hvis nogen kan huske en Wijnaldum-aktion fra første halvleg, så har vedkommende fulgt bedre med end mig.

Kom - ligesom resten af holdet - væsentligt bedre med efter pausen, hvor han leverede assisten til Lallanas mål og i øvrigt var en fornøjelse at følge i spillet uden bold.

Var selv mod slutningen af anden halvleg med en etmålsføring at forsvare hjem konstant i feltet sammen med angriberen og Mané - og det er lige præcis det, han er købt til.

 

SADIO MANÉ - 8.5

Jeg har ganske enkelt ikke tal på, hvor mange analyser jeg lavede sidste sæson, hvor konklusionen var, at Liverpool manglede hurtighed og matchwinner-typer på sidste tredjedel af banen.

Det er 'early days', men bedømt ud fra denne kamp kunne Mané sagtens blive (en del af) løsningen på det.

Konstant pågående både med bolden i fødderne og i bagrummet uden bold. I første halvleg var resten af holdet skyldige i alt for ofte ikke at få sat ham i scene, men det ændrede sig efter pausen, hvor Mané og en vis herre i den anden side fuldstændig stjal showet.

For Manés side ikke kun med det fremragende mål til 4-1 men også med fire vellykkede driblinger, blot to missede afleveringer (ud af 28) og hele seks(!) vellykkede tacklinger. Alt herligheden blev dog desværre trukket en smule ned af en tand for mange lidt for lette boldtab i form af mislykkede driblinger.

Fremragende start for senegaleseren, der har gjort sig slev en tjeneste ved hurtigt at give folk grund til at tro på, at han er alle pengene værd.

Var en klar kandidat til kampens spiller, men den går til ...

 

COUTINHO - 8,5 - MAN OF THE MATCH

Jeg er ikke meget for at uddele for høje karakterer til luksusspillere, men hvis der er noget, man har brug for fra en sådan, så er det, at de dukker op med en genialitet, når holdet har mest brug for det. Og det har Coutinho for vane at gøre.

Frisparksmålet til allersidst i første halvleg - hvor Cou ellers ikke havde gjort væsen af sig - var et af de bedste, jeg nogensinde har set fra en Liverpool-spiller. Og så havde han ovenikøbet selv sørget for at trække forseelsen.

Var med en genial aflevering hjernen bag andet mål også, inden han viste viljestyrke og målnæse ved at nå forrest på Clynes indlæg og score det tredje.

Nyder ligesom Lallana tydeligvis godt af at have fået flere hurtige legekammerater.

 

ROBERTO FIRMINO - 6,5

Var - som sædvanligt - foretrukket på toppen i Klopps udebane-4-3-3. Det er ikke hans naturlige position, og det kan man stadig godt se. Han var en smule 'off the pace', men det er også en krævende rolle.

Arbejdede som sædvanligt stenhårdt og er nærmest den perfekte forreste presspiller at have. Pågående uden at blive overaggressiv og fantastisk god til at styre modstandernes opspil ned gennem de områder af banen, man gerne vil have det hen.

Som angriber skal man dog også levere noget, når ens eget hold har bolden, og der kneb det lidt mere for Firmino, der ofte virkede et halv skridt bagefter. Man skal dog ikke undervurdere, hvor meget rum hans arbejdsomhed åbner op for folkene, der kommer fra anden række.

 

SUBS:

EMRE CAN ('69) - 6.5

Kom ind for Coutinho ved stillingen 4-2. Gik ind og indtog pladsen som bageste midtbanespiller, hvorved Henderson blev rykket lidt længere frem. Det er en rolle, tyskeren befinder sig bedre i end Henderson, men ej heller han er defensiv midtbanespiller. Gjorde det fint uden at udmærke sig.

 

DIVOCK ORIGI ('76) - UB

Kom ind med et kvarter igen, da der skulle noget fysisk ind i angrebet, så man havde en mere direkte spilstation mod et satsende Arsenal-hold. Fik ikke minutter nok til at blive bedømt.

 

KEVIN STEWART ('88) - UB

Med få minutter tilbage af kampen fik vi endelig en defensiv midtbanespiller på banen. Ej heller den 22-årige englænder fik dog minutter nok til en karakter.

 

JÜRGEN KLOPP - 8,5

Den tyske manager fik en håndsrækning af et skades- og EM-ramt Arsenal-hold men skal have masser af kredit for at give sit hold en fremragende start på sæsonen med en udebanesejr over sidste års sølvvindere.

Satte som sædvanlig sit hold op til at gå frisk til opgaven og gå 100 procent efter sejren. I perioder af anden halvleg fik vi ovenikøbet set tegningerne til det hurtige pasningsspil, Klopp ud over heavy metal-presspillet er så kendt for, og som Arsenal ikke havde noget modsvar til. Udviklingen under Klopp ser ud til at have haft godt af en fuld pre-season med ham ved roret.

Vælger en tremandsmidtbane uden en decideret defensiv midtbanespiller, hvilket efterlod forsvaret en smule blottet ved lejligheder. Når Emre Can er 100 procent fit, starter han nok ganske givet, og det skal blive spændende at se, om han kan blive løsningen. I mine øjne er han mere boks-til-boks end den sikringsspiller, der skal give de nu noget mere varierede offensiv-kort arbejdsro.

Første store udebanehurdle af en del i løbet af sæsonstarten er overstået med langt flere plusser end minusser i bogen. Bravo, Jürgen.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere