Login

KARAKTERER: BURNLEY
  • Skrevet: 20 august 2016

Det vi var vidner til I går aftes på Turf Moor, var på mange plan dybt uacceptabelt, og det har været noget af en prøvelse at skulle udrede gårsdagens positive sider. I og for sig er der intet i vejen med at tabe – det er måden hvorpå det sker. Med 23 afslutninger og 80% boldbesiddelse, var det beskæmmende at se Klopps tropper udrede så lidt, og denne skuffelse bundfælder sig i karaktergivningen for dagen.

Simon Mignolet – 3,5
Kan ikke direkte klandres scoringerne, men ser ustabil ud på første scoring fra Burnley. Igen er vi tilbage ved, at Migs ganske enkelt ikke tilfører bagkæden den fornødne sikkerhed, og på en dag hvor det først begynder at skælve bagtil, er sikkerheden alfa omega. Får dog akkurat lov at bestå, da han ikke kan tilskrives nederlaget.

 

Nathaniel Clyne – 3,0
Som oftest beteges Nathaniel Clyne som ”det sikreste 7-tal” når jeg skal give karakterer. Denne gang må blive en af de få undtagelser for dette. Sætter Burnley i gang med en hovedløs aflevering direkte i fødderne på Andre Gray, som sætter Vokes til 1-0 føringen tidligt i kampen. Ændrer kampen fuldkommen, og halser efter denne aktion efter det meste af kampen, i en sådan grad at det ikke kan retfærdiggøre at bestå. Er dog overbevist om at Clyne glemmer denne kamp lynhurtigt, og er knivskarp igen i de kommende kampe.

 

Ragnar Klavan – 2,5
Spillede sig lige i hjertet på mange Reds verden over, med sine gode aktioner i først pre-season og siden sæsonpremieren mod Arsenal. I går var styrkeprøven, som skulle vise om Klavan kan gå ind og udfordre for alvor til en startplads, og her faldt esteren igennem med et brag. Så direkte uheldig ud på begge scoringer, foruden at virke tung og uskarp. Havde enkelte positive indgreb, men i det store hele blev de klart undermineret af de dårlige indgreb. Lad os få gang i Matip/Lovren snarest!

 

Dejan Lovren – 4,0
En af de eneste som for alvor kunne være sin defensive indsats bekendt, var Dejan Lovren, som forsøgte at få lidt ro på tropperne, og leverede enkelte solide indgreb. I en kamp hvor Burnley kunne score på de to afslutninger de fik, sørgede Lovren dog for at det ikke blev mere, og fortjener rosen for at forsøge at distribuere sig ud af problemerne. Leverede sikkerhed, i en usikker bagkæde.

 

James Milner – 3,5
Milner på venstreback bliver nok aldrig en favorit, hvilket i høj grad kan tilskrives hvor tydeligt det er, at spidskompetencerne han besidder, ikke kommer til rette på en backposition, hvor han end ikke kan bruge sit stærke ben optimalt. Manglede for meget defensivt, og var for tung i omstillingerne, hvilket blandt andet var med til at koste en scoring. Imødeser gerne en ny signing på den venstre back – eller som minimum at Klopp forsøger at få spillet Moreno fast ind.

 

Gini Wijnaldum – 3,0
Ligesom Klavan, skulle Wijnaldum ud og bygge på, og vise at Arsenal-kampen ikke var en ’one off’. Det lykkedes ingenlunde den hollandske midtbanemand, som spillede en meget anonym og ikke mindst teknisk svag kamp, som var præget af dårlige touches, uklog afleveringer og udeblivelse i store dele af kampen. Som ny spiller er det naturligvis svært at trække læsset efter så kort tid i klubben, men denne slags udeblivelse fra kampene i modvind skal ikke blive en vane. Præstationen i går var i al fald ikke bestået.

 

Jordan Henderson – 1,5
MED AFSTAND dårligste mand i går, hvilket ganske enkelt ikke må ske som anfører på en så nem udebane. Der var intet der lykkedes for Hendo – afleveringerne var sidelæns eller baglæns, og de få gange bolden blev slået op i banen, var afleveringerne hysterisk uskarpe. Der var ingen drive, og ingen tacklinger eller challenges (foruden et korrekt dømt gult kort). Som kampstyrende formåede Henderson ikke at udrette noget nævneværdigt, og han blev ofte fanget ude af position, luntende. Vi skal ikke se to præstationer magen til dem i går, førend anførerbindet skal finde en ny arm at sidde på.

 

Adam Lallana – 5,5 (MAN OF THE MATCH)
I en kamp med utroligt mange lavpunkter, var Lallana et enkelt lyspunkt – omend af den moderate slags. Lallana kom som en af de eneste til afslutninger inde i feltet, og forsøgte at gøre sig spilbar og skabe chancerne ligeså. Han løb i hullerne, så vidt det kunne lade sig gøre, og kunne med lidt held have skrabet en bold ind. Blev – noget overraskende – pillet ud mod kampens slutning, men var i undertegnedes optik den eneste reelle kandidat til MoM-titlen.

 

Roberto Firmino – 2,5
Firmino havde en af de rendyrkede off days, som vi desværre ind imellem har fået at se fra brasilianeren. Især var hans distribution meget mangelfuld, og der var flere angreb – især i kampens start – som blev bremset af Bobbys manglede evne til at aflevere præcist. Havde Mane været klar til denne kamp, virker det logisk at han skulle have erstattet Firmino i denne kamp, da der manglede antrit og kreativitet fra netop hans side.

 

Philippe Coutinho – 4,0
Hvor mange andre på banen kæmpede meget med indstillingen, hvilket smittede af på præstationen, virkede Coutinho fra starten temmelig opsat på kampen – de ebbede dog bare hurtigt ud, da det eneste brasilianeren havde at skyde med, var afslutninger fra udenfor feltet. Fem styks i alt talte jeg det, hvoraf en enkelt ramte rammen, og ellers var boldene i en høj bue over mål gang på gang. Arbejdsvilkårene taget i betragtning er Coutinho dog langt fra at dumpe.

 

Daniel Sturridge – 3,0
En god tommelfingerregel er, at når feltet er tæt på en given position, er det en idé at prøve at ligne en der prøver når man er på banen. Dette kunne næppe siges om Daniel Sturridges indsats mod Burnley, som med lidt god vilje kan kaldes sløset – lidt hårdere røster ville nok kalde den decideret blottet for dedikation. Sturridge har uden tvivl talent og mulighed for at blive en af ligaens allerbedste angribere, men den lade attitude når vi skal bruge mål, er til at få kvalme over, og vil i sidste ende medføre exit fra holdet, hvis ikke der gøres noget ved den.

 

SUBS

Origi (ind ’65) – 3,0: Divock Origi kom på banen, og nåede på 25 minutter ikke at røre bolden. Det kan han ikke bestå på.

Moreno (ind ’78) – UB

Grujic (ind ’78) – UB

 

Jürgen Klopp – 2,0
En gang imellem skal man eksperimentere, og at gøre det imod et svagere hold som Burnley, kan virke smart på papiret. Det ændrer dog ikke på udgangspunktet, at det altid vil se dumt ud, hvis din ”omskolede” højrebenede fløjspiller, falder igennem på sin nye position som venstre back. Endvidere kan det undre, at man i en tremands-midtbane ikke vurderer at det er nødvendigt med en defensiv balancespiller, og at Emre Can slet ikke kom i aktion, til trods for at tyskerens kvaliteter uden tvivl kunne have haft gavn for holdet. Holdet var ikke sat op, og spillerne spillede for sig selv, fremfor for Klopp, fans og hinanden.
Slutteligt bliver det helt kritisk, at det ikke bliver konstateret tidligere, at breaket ikke kommer med de 11 mand på banen, og som følge deraf foretage udskiftninger. 65. minut er ganske enkelt for sent, når man ser på hvor skidt den første time forløb. Derfor kan en meget stor del af nederlaget tilskrives Klopp, og mere samlet: lederne på holdet.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere