Login

KARAKTERER: BURNLEY
  • Skrevet: 13 marts 2017

En uskøn omgang fodbold på Anfield endte med en 2-1-sejr til hjemmeholdet, der nok ikke af den grund får snakken om de uoverbevisende præstationer mod bund- og midterhold til at forstumme. Her er karaktererne fra opgøret.

 

 

SIMON MIGNOLET - 7

Den belgiske keeper havde ikke meget at gøre ved Burnleys føringsmål - og det var det eneste skud, gæsterne havde inden for rammen. Mignolet kom stærkt ud og boksede ved et par lejligheder, da Burnley forsøgte at sætte ham, midterforsvaret og den interne kommunikation under pres med nogle høje bolde ind mod to styk targetmen i anden halvleg.

En dag som i går, hvor Liverpool har så svært ved at ekspedere brugbare bolde frem til angriberne, kunne jeg godt ønske mig, at han var bedre på bolden. Men fair nok: Hans vigtigste opgave er at tage med hænder, og det gjorde han fornuftigt.

 

NATHANIEL CLYNE - 4,5

Højrebacken havde en travl dag på kontoret defensivt, hvor Burnleys gameplan var ganske klar: Lange bolde fra backs ud i kanalerne. Ser ikke imponerende godt ud ved gæsternes åbningsmål, hvor han på en god dag havde været mere opmærksom på Ashley Barnes - men han kan dele skylden med rigtig mange holdkammerater.

Offensivt lagde han som sædvanligt et enormt løbearbejde op og ned ad højreflanken, men uden der kom noget ud af det. Tilbød sig konstant på højrekanten men virkede for tøvende, når det afgørende indlæg skulle slås.

 

JOËL MATIP - 6

Den langlemmede forsvarsspiller havde sammen med kollegaerne i Liverpool-defensiven sit hyr med den høje forsvarslinje. Der stod Burnley på stort set samtlige andenbold i første halvleg, og Matip var lige så skyldig som en god håndfuld andre spillere i rødt i ikke at gå helhjertet ind i duellerne, ikke at cleare bolden ordentligt og generelt at lade gæsterne få alt for let ved at eksekvere en ellers ikke voldsomt sofistikeret plan.

Matip spillede sig dog gevaldigt op i anden halvleg, hvor også pasningerne blev slået med noget større overbevisning end inden pausen.

 

RAGNAR KLAVAN - 6

Den første halve time var helt horribel fra esteren, der tydeligvis ikke troede på, at han havde evnerne til at trække hurtige André Gray offside, hvorfor han ofte hang de 20-30 centimeter, der kan være fatale, når man spiller med så høj bagkæde. Han spillede sig dog ligesom resten af forsvaret varm, og hans selvtillid voksede mærkbart, efterhånden som han fandt ud af, at Gray ikke har mange andre facetter i sit spil end hurtigheden.

En brøkdel hurtigere i opfattelsen, så havde Klavan stoppet det tidlige indlæg ved Burnleys scoring. Havde dog et par meget vigtige blokeringer.

 

JAMES MILNER - 4,5

Burnley havde tydeligvis udset sig pladsen mellem den vikarierende anfører og Klavan som der, der var muligheder for Gray for at udnytte sin hurtighed. Og det så da også det første kvarter ud til, at det ville blive en meget, meget lang dag på kontoret for Milner. Omkring midt i halvlegen begyndte han dog at finde fodfæste og vandt et par nøgledueller.

Tog som sædvanlig løbene frem i banen men har hverken hurtighed eller venstrefod til, at modstanderen for alvor bør være bekymret for at give ham plads - hvad Burnley da heller ikke var.

 

EMRE CAN - 5

Jeg troede dårligt mine egne øjne. Liverpool vinder på en dårlig dag på et langskud. Det er vist ikke sket siden et Coutinho-drøn mod Arsenal for hvad der føles som hundrede år siden. Og så var det ovenikøbet et godt langskud. Dét kan han, Can. Men det var stort set også det eneste, han kunne i går.

Skulle ligge og tage de fysiske dueller foran forsvaret. Det lykkedes nogle få gange, men som regel blev det til halvhjertede clearinger til en modstander. Desuden skulle tyskeren i Hendersons fravær agere bageste playmaker. Det resulterede ikke i meget andet end langsomt spil og et utal af fejlafleveringer - også af den farlige slags.

Havde det ikke været for et kampafgørende mål, var han dumpet med et brag.

 

GINI WIJNALDUM - 7 - MAN OF THE MATCH

En af få spillere, der vel kan være sin indsats i første halvleg bekendt, og det var da også ham, der med en ultrakølig afslutning udlignede ud af ingenting lige før pausefløjt.

Var som sædvanligt arbejdsom i sin boks-til-boks-rolle og dækkede fint af for holdkammeraterne, når de tog løbene frem i banen. Bør i min optik stadig tage mere ansvar for at få spillet til at flyde på midtbanen - gør som regel det sikre lidt for langsomt. Bare 56 boldberøringer på 90 minutter blev det til for hollænderen.

 

ADAM LALLANA - 6

Englænderen tog egentlig oftest løbene ind i de rigtige områder, Liverpool spillede bare for langsomt og for usammenhængende til, at bolden nåede frem til ham. Jeg tror ikke, at jeg så ham retvendt med bolden på noget tidspunkt i kampen, dog lykkedes det at trække et gult kort med en fiks detalje, der kunne være endt med en farlig situation, hvis ikke Joey Barton havde stoppet ham med ureglementerede midler.

Jeg sad med en fornemmelse af, at det ville blive Lallana Time, når Burnley løb tør for kræfter mod slutningen af kampen, men han forblev i det store og hele usynlig.

 

SADIO MANÉ - 4,5

Lignede i starten af kampen Liverpools vigtigste offensive kort i kampen, hvor han med hurtighed, fysisk styrke og et par gode førsteberøringer et par gange fik sat Burnleys venstreback Stephen Ward under pres.

Men derfra ændrede kampen sig totalt for den senegalesiske kantspiller, der endte med seks boldtab, mindre end 70 procent vellykkede afleveringer og en uinspireret indsats i presspillet.

Sluttede af med at brænde sin eneste store chance i kampen efter selv at have gjort den betydeligt mindre med en ringe førsteberøring.

 

COUTINHO - 3

Det trækker op til en stærk Coutinho-afslutningen på sæsonen, forudså jeg efter sidste kamp. Skal vi ikke bare sige, at jeg ikke venter at bestå min orakel-eksamen på den forudsigelse? I hvert fald ikke på baggrund af denne kamp.

Brasilianeren gik ud efter på en time at have præsteret tre boldtab, 0 driblinger gennemført, 0 key passes og at være hovedansvarlig for Burnleys føringsmål, hvor Burnleys højreback af eller begræset fodboldmæssig kvalitet har al tid i verden til at modtage bolden bagom Coutinho, lægge bolden til rette og svinge et tidligt indlæg ned bag en tårnhøj bagkæde med vores #10 halsende halvhjertet efter sig.

Det er lige før, jeg håber, at der kommer buletiner fra Liverpool-lejren i dag om, at han er småskadet. For så er der da noget, der minder om en forklaring på en gennemført jammerlig indsats.

 

DIVOCK ORIGI - 6

Fik intet at arbejde med oppe foran, og når bolden endelig blev spillet tidligt op på kroppen af ham, var Keane og Mee som regel både to og tre skridt foran ham. Begyndte derfor at falde ud af feltet, hvorfra han noterer sig for to assists, hvor målene dog i det store og hele blev skabt af dem, der scorede dem.

På dage som i går, hvor spillet overhovedet ikke flyder, han vi brug for, at belgieren kan udgøre en pålidelig opspilsstation for tidlige bolde, men der er meget langt fra den Origi, vi så i går, til ham der sidste år på denne tid scorede i Dortmund.

 

SUBS:

BEN WOODBURN - 7

Imponerende, at Liverpools mest sikre mand på bolden er 17 år gammel. Touch, finesse, kølighed, overblik og ingen angst for at involvere sig. Han er klar til flere Premier League-indhop af mere end fem minutters varighed.

 

LUCAS LEIVA - UB

Fik 11 minutter på banen uden at gøre det store væsen af sig.

 

JÜRGEN KLOPP - 5,5

"Det er første gang, vi har vundet grimt", sagde tyskeren efter kampen, og det må man sige, at det var. Virkelig grimt. Skal have ros for at tage en stor og nødvendig beslutning om at hive Coutinho ud efter en time på trods af en meget, meget tynd bænk. Skal også have ros for, at spillerne virkede noget mere opsatte til anden halvleg end de første hæslige 45 minutter.

Man kan altid diskutere, om Moreno skal have en chance til på venstrebacken i stedet for en stadigt mere anonym Milner, men ellers har han ikke de store muligheder hvad start 11'eren angår. På negativsiden er det dog svært at komme udenom, at vi endnu engang ser et Liverpool-hold med forkert tændingsniveau mod et af de mindre hold i ligaen. Et Liverpool-hold, der ikke én eneste gang formår at spille hurtigt nok til at få en af de farlige folk retvendt mod mål.

Liverpool er et bedre hold end Burnley, og det skal man naturligvis også kunne se på banen.

For hvert point, der hentes med den høje forsvarslinje, vokser forhåbentlig også spillernes selvtillid og tro på strategien, men for nuværende spiller Klopp meget højt spil.

 

ANFIELD - 5

Nervøsiteten bredte sig forståeligt på tribunerne efter gæsternes hurtige scoring, men stadion vågnede op til dåd, da heltene havde brug for det i anden halvleg - inden nervøsiteten indfandt sig igen mod slutningen.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere