Login

KARAKTERER: CHELSEA
  • Skrevet: 17 september 2016

Liverpool fortsatte den gode stime fredag aften med en fuldt fortjent 1-2-sejr over Chelsea på Stamford Bridge i London. En koncentreret, taktisk disciplineret første halvleg krydret med en god portion offensiv kvalitet og kreativitet sikrede drengene et godt udgangspunkt, der trods en reducering undervejs efter pausen, endte med at holde hjem.

Her er undertegnedes karakterer til Klopp og hans mandskab.

 

SIMON MIGNOLET: 7.5

Vores belgiske keeper, som nu kan se frem til en seriøs konkurrent i tilbagevendte Loris Karius, stod en fin kamp i Liverpool-buret, hvor han var aggressiv i feltet på flere vigtige tidspunkter og fik afværget ved at bokse væk for næsen af Chelseas hovedstødsstærke spillere. Han kunne ikke gøre meget ved Costas scoring og havde ikke de store chancer at tage sig af.

 

NATHANIEL CLYNE: 7

Landsholdsreserven gjorde det fint overfor Chelseas farligste våben, Eden Hazard. Uden at have alt for mange direkte dueller med den belgiske offensivspiller trak Clyne sig forholdsvis problemløst ud af opgøret og leverede en stabil indsats. Offensivt var han godt med i første halvleg og skabte to chancer og gennemførte en enkelt dribling.

 

JOEL MATIP: 8.5

En rigtig lovende start fra Joel Matip i Liverpool-trøjen blev fulgt op af endnu et imponerende display fredag aften. Den tårnhøje centerforsvarer havde godt styr på Diego Costa i første halvleg, mens hans boldomgang var fremragende - noget en afleveringsprocent på hele 95.3 % fortæller historien om.

I anden halvleg så Matip mere sårbar ud og var en smule svag på reduceringen, hvor han lægger sig lidt halvhjertet ned i feltet og lader Matic danse uforhindret til baglinien og lægge assisten ind til Costa.

På trods af en enkelt svipser ligner Matip alligevel i mine øjne lederen vi har ledt så længe efter i det centrale forsvar.

 

DEJAN LOVREN: 9 - MAN OF THE MATCH

Efter en knap så overbevisende indledning på sæsonen fra Lovren, der ikke havde sine bedste kampe i sæsonens første tre opgør før landskampspausen, trådte han for alvor i karakter på broen. Kroaten åbnede scoringen efter 17 minutter og virkede velovervejet i sine aktioner, hvor han timede sine indgreb med fantastisk præcision.

Han vandt 4/5 tacklinger og leverede 4 bolderobringer kampen igennem. Det ser ud til at vi har fundet vores faste makkerpar i det centrale forsvar i Lovren & Matip.

 

JAMES MILNER: 7.5

Vicekaptajnen har for alvor sat sig på vores venstreback foran Alberto Moreno, som dog forventes at få en chance for at imponere når vi i midtugen møder Derby i EFL Cuppen. 'Milly' er stabil i defensiven, tonser frem og tilbage og er koncentreret i pasningsspillet, hvor han sjældent laver fejl. 90 % af hans afleveringer ramte en medspiller, mens han i defensiven vandt 3/8 tacklinger på en svær aften, hvor Willian var hans direkte modspiller.

 

JORDAN HENDERSON: 8.5

Så trådte kaptajnen endelig i karakter!

 

 

 

Efter en skidt sæsonindledning, fulgte Hendo op med en god præstation i sidste uge, men i aftes kom så den kraftpræstation man havde ventet på. En stor indsats på hjertet af Liverpools midtbane, som blev fulgt op af et eventyrligt 0-2-mål hen mod slutningen af første halvleg. Nu handler det for Hendo om at bygge videre i de kommende uger og bygge sig selv op og bygge på en præstation som den på broen henover de kommende uger og måneder.

 

ADAM LALLANA: 8

Den alsidige offensivspiller byggede videre på en række imponerende præstationer i sæsonens indledning med endnu en fighterindsats på Stamford Bridge fredag aften. Lallana løb adskillige meter og ledte ofte Liverpool-presmaskinen fremad (specielt i første halvleg) og gennemførte 3/5 driblinger kampen igennem.

 

GINI WIJNALDUM: 7.5

Opløftende indsats fra hollænderen, der har oplevet en svær start på tilværelsen i Liverpool. Undertegnede var meget begejstret over dette indkøb henover sommeren og optimismen er fortsat tilstede, men det kræver tilvænning for 'Gini', der spiller en ny rolle på Liverpool-mandskabet i forhold til den han spillede i Newcastle.

I aftes leverede han dog sin bedste præstation i den røde trøje og gjorde igen fremskridt - især i arbejdet uden bolden og når modstanderen var i boldbesiddelse, hvor det blev til flere gode defensive indgreb. Wijnaldum gennemførte alle sine tacklinger (3) og lavede 7 bolderobringer. Offensivt mangler han dog forsat at skrue en smule op for kreativiteten.

 

SADIO MANÉ: 6.5

Blev 'ofret' for at The Reds kunne trække det længste strå i den taktiske duel mod Contes mandskab. Chelsea havde uden tvivl forventet et hav af dybdeløb fra Mané, som var forudset at skulle true Chelseas bagkæde med sine lynhurtige ryk bagom, men sådan skulle det ikke gå. Fra kampens første minut var Mané nemlig trukket ned og agerede playmaker - noget der skabte plads til flere af Liverpools andre offensive kort.

Mané havde 5 bolderobringer i kampen, mens han vandt flere vigtige hovedstødsdueller højt op på banen, som gjorde at vi ikke overlod for meget af initiativet til Chelsea.

 

PHILIPPE COUTINHO: 7

Endnu en offensivspiller, der leverede en bedre defensiv præstation end offensiv. Coutinho var tilbage i startelleveren efter at have startet på bænken i sidste uges 4-1-sejr over Leicester. Her var han meget aktiv på vores egen banehalvdel, hvor han flere gange vandt fysiske dueller overfor landsmanden Willian og serbiske Ivanovic. Den defensive disciplin kombineret med en flot assist til Lovrens 0-1-mål og en afleveringspræcision på 91 % gjorde Coutinhos comeback til startelleveren til et godkendt et af slagsen.

 

DANIEL STURRIDGE: 6.5

Leverede en god arbejdsindsats på toppen, hvor han havde fået lov at starte for anden uge i træk - formentlig grundet den lille skade som Roberto Firmino havde pådraget sig op til kampen. Studge havde en god mulighed i kampens indledning, hvor Courtois var lige ved at tabe bolden i mål og senere et par gode udfordringer og en afslutning der sejlede til indkast. Derudover var det dog småt med flotte offensive aktioner fra Sturridge, som dog virker til at være veloplagt i øjeblikket og blot mangler lidt tur i den en enkelt gang, før han banker kasser ind på samlebånd igen.

 

SUBS

 

DIVOCK ORIGI: 6

Det har ikke været den mest lovende indledning på sæsonen for den unge belgier, som endnu har sin første start til gode i Premier League. I aftes havde Origi dog muligheden for at kickstarte sin sæson, da han fik serveret et skarpt indlæg ind i panden med få minutter igen. Hovedstødet blev dog på imponerende vis reddet af landsmanden Courtois inde på stregen.

Nu venter Derby tirsdag i et opgør, hvor Origi forventes at få endnu en mulighed for at få gang i tandhjulene.

 

LUCAS LEIVA: UB

Kom ind efter 82 minutter for landsmanden Coutinho.

 

KEVIN STEWART: UB

Blev skiftet ind for Wijnaldum i tillægstiden.

 

JÜRGEN KLOPP: 8.5

Jeg frygtede op til kampen i London, at Klopp og co. skulle have en taktisk lektion af et kynisk, Conte-præget Chelsea-mandskab, men sådan gik det heldigvis langt fra. Chelsea forsøgte at rykke rundt på vores fundament med deres lange, præcise sideskift, men lige lidt hjalp det. Tydeligt var det nemlig, at Klopp havde bedt sine fløje, Mané & Coutinho om at være opmærksomme i det defensive, mens en evigt knoklende Lallana sammen med en koncentreret Wijnaldum ledte presset centralt med Henderson som ankermand.

Intet mindre end imponerende af Klopp og co., som nævnt ovenfor lavede den mest geniale detalje ved at rykke Mané tilbage i banen når vi var på bolden. En taktisk sejr over en taktisk mester, som giver Klopp endnu et plus i undertegnedes bog. Resultatet betyder, at vi nu ligger solidt placeret i subtoppen af Premier League efter et benhårdt program i de første fem runder.

Well done, lads!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere