Login

KARAKTERER: CRYSTAL PALACE
  • Skrevet: 30 oktober 2016

Hvis man havde planer om at lægge sig på sofaen efter en lang arbejdsuge og småslumre lidt til en fodboldkamp lørdag aften, så gik de godt og grundigt i vasken.

Crystal Palace og Liverpool bød hinanden op til dans på Selhurst Park, og på fuldstændig klassisk Reds-maner viste måltavlen efter 90 minutters galoperende puls, forsvarskoks og sprudlende angrebsspil med fem mand i boksen 4-2 til udeholdet.

Her er karaktererne fra opgøret.

 

LORIS KARIUS - 5,5

Den omdiskuterede tyske keeper var ikke skyld i nogen af målene men efterlader alligevel et usikkert indtryk. Behøver måske ikke komme ud af sit mål, efter Lovren laver sin kæmpebrøler ved det første mål, men alt i alt må forsvarsspilleren tage den på sin kappe - Karius reagerer helt instinktivt.

Keeperen har fire redninger i kampen - ingen af dem for alvor svære - og ser endnu ikke alt for overbevisende ud ved sine indgreb i feltet, hvilket også var med til at give Crystal Palace troen på, at der var noget at komme efter ved at hælde bolde indover.

Der, hvor Karius dog for alvor falder igennem i kampen er ved spillet i fødderne. Det her - det er skidt:

 

Sådan nogenlunde sikker når bolden skal spilles kort, men fem bolde direkte ud over sidelinjen og kun en enkelt aflevering over midten, der rammer en spiller med giftiggul trøjefarve. Det er edderbroderemig sløjt.

Dog er der for mit vedkommende plusser i bogen til Karius, når det kommer til hans attitude. På trods af sin turbulente start i klubben reagerer han stadig instinktivt og ligner en mand med masser af selvtillid. Han ligner en, der har glemt sine fejl sekundet efter de er lavet. Det er en god evne at have som målmand.

 

NATHANIEL CLYNE - 8

Den bundsolide højreback lukkede ned for sin direkte modstander - hvad enten han hed Lee, Zaha eller Townsend - og fik et glimrende offensivt samarbejde med Mané til at glide. Lægger en glimrende bold på tværs til netop Mané, der dog desværre missede muligheden for at lukke opgøret.

En situation efter en times spil opsummerer perfekt Clynes kamp - og vel tid i Liverpool. Zaha falder let ved berøring i feltet. Alligevel får Crystal Palace spillet på tværs, Benteke og Matip ramler sammen, og bolden ender tilfældigt hos Cabaye, der midt i kaoset runder en forvirret Henderson. Karius ligger vandret i luften på mellemhånd.

Ind fra venstre kommer den eneste spiller i Liverpool-forsvaret, der ikke for længst er stoppet med at spille fodbold for i stedet at appellere til dommeren for, at ikke-dømte straffespark ikke var der, og hamrer bolden op på bageste række. Mine damer og herrer, Nathaniel Clyne:

 

JÖEL MATIP - 8,5

Når man siger, at alle spillere på Liverpools hold kan score, så mener man efter weekendens kamp alle. Jöel Matip fik åbnet sin målkonto i Liverpool-trøjen mod et af de hold, der ellers traditionelt set godt kan finde ud af at forsvare dødbolde.

I den anden ende holdt han ganske fint styr på Benteke og excellerede som sædvanlig ved at læse spillet nærmest til perfektion. Læg dertil et sikkert pasningsspil og evne til at føre bolden frem fra bagkæden og man har - endnu - en præstation af høj klasse fra vores nye forsvarskrumtap.

 

DEJAN LOVREN - 5

Jeg elsker den attitude hvormed Lovren går ind i målet og henter bolden efter Crystal Palaces udligning til 1-1 efter en megabrøler af kroaten og går direkte op i den anden ende og gør skaden god igen. Desværre var det ikke Lovrens sidste fejl i kampen. Ved målet til 2-2 har han kun øjne på Benteke, der er fint markeret af Matip, og så får 178 centimeter høje James McArthur lov til at heade bolden ind.

Alt i alt er resultatet altså, at kroaten er skyld i et mål mere, end han selv scorer. Et ærgerligt gensyn med den Dejan Lovren, man ellers så småt var begyndt at gøre sig forhåbninger om var 'gone for good'.

 

ALBERTO MORENO - 7,5

Som første halvleg skred frem blev jeg mere og mere sikker på, at jeg ville komme til at skulle kåre den spanske ventreback, der vikarierede for en syg James Milner, som Man of The Match.

Alberto Moreno drev sammen med Coutinho gæk med stakkels Joel Ward, og backen kunne krone en fremragende offensiv indsats med en assist til Emre Cans mål, et dunder af et skud (godt nok fra en spids vinkel) på stolpen og flere indlæg af aller, aller højeste klasse.

Desuden skabte Moreno med sine konstante overlap - noget vi sjældent ser fra Milner på positionen - en masse plads til Coutinho, som brasilianeren forvaltede på bedste vis.

Desværre blev vi også mindet om, hvorfor Moreno har måtte overlade pladsen som venstreback til en højrebenet midtbanespiller. Defensivt var indsatsen en blandet pose bolcher. Dejan Lovren må tage hovedansvaret for målet til 2-2, men jeg får simpelthen spat af at se Moreno stoppe sit pres ud mod Zaha for at holde sig selv i hånden.

 

JORDAN HENDERSON - 8

Jeg skal stadig vænne mig til at se Jordan Henderson i en så tilbagetrukket rolle, men kaptajnen leverede alt i alt en fin indsats lørdag aften på Selhurst Park.

Otte tacklinger, flest boldberøringer og en fremragende assist til Firminos luk-og-sluk-mål til 4-2 blev det til. Jeg kunne dog stadig godt tænke mig lidt mere eventyrlyst i Hendos pasninger fra de dybe områder. Der er tendens til for mange afleveringer til siden og bagud i banen.

 

EMRE CAN - 7,5

Tyskeren havde i den grad fået en boks-til-boks-rolle at udfylde i lørdagens kamp. I store perioder dækkede Liverpool op i en 4-2-3-1-formation med Can på linje med Henderson, hvilket klæder den til tider tunge midtbanespiller bedre end det høje presspil, som Wijnaldum er bedre til, når han spiller pladsen. Midtbanetrekanten skiftede konstant retning - og her var Emre Cans taktiske samarbejde med Henderson i store dele af kampen forbilledligt.

Når Liverpool fik bolden, var Can forventet at søge i feltet - hvilket resulterede i tyskerens første sæsonmål på en herligt resolut afslutning. En rigtig solid arbejdsindsats fra Emre Can, der skulle dække et meget stort område på banen.

 

ADAM LALLANA - 6,5

Adam Lallana synes at trives bedre med Wijnaldums dynamik og hurtige boldomgang end Emre Cans lidt langsommere pasninger og bevægelser. Den engelske landsholdsspiller havde især i anden halvleg svært ved for alvor at blive involveret og sætte sit aftryk på kampen. Udgik efter 75 minutter med blot 27 boldberøringer og blot 66 procent vellykkede afleveringer på kontoen.

Var som sædvanlig fremragende i presspillet og viste også i glimt, at der ikke er mange spillere i Premier League, der har et bedre touch på bolden end ham.

 

SADIO MANÈ - 6

Senegaleseren var konstant en trussel i dybden med sin hurtighed og blev ved og ved med at søge bagrummet. Desværre manglede skarpheden begge gange han burde have lukket opgøret. Gennemfører fire driblinger uden rigtigt at få noget ud af dem, og får enkelte gange også vist prøver på, at det ikke er hans pasningsspil, vi har betalt 34 millioner pund for.

 

COUTINHO - 9 - MAN OF THE MATCH

Liverpool kunne og burde have lukket kampen allerede i første halvleg, som bortset fra et par defensive bommerter er en af de bedste halvlege spillet af noget hold i England i denne sæson. Og Coutinho var her, der og allevegne.

Kroner en sublim offensiv indsats med to assists (og så på hjørnespark!), leverer en helstøbt defensiv indsats blandt andet med fire tacklinger og havde det ikke været for en Crystal Palace-hånd i en meget unaturlig position var det også blevet til en scoring for brasilianeren.

Fremragende.

 

 

 

ROBERTO FIRMINO - 8

Var på trods af to Sturridge-mål i midtugen tilbage på pladsen som enlig topangriber. Og grunden er tydelig. Firminos konstante bevægelser er afgørende for Liverpools vanvittigt flydende offensive spil. Firmino bliver ofte betegnet som falsk 9'er. Det synes jeg lidt er en fejl. Hans bevægelser, positionering og afslutning ved målet til 4-2 gjorde i hvert fald mange ægte 9'ere til skamme.

Ja, der er for mange regler i fodbold, der lægger en dæmper på målfejringerne. Men navra hvor kan det gule kort for at smide trøjen vise sig at være dyrt, hvis aggressivt spillende Firmino skal sidde ude med karantæne, når det spidser til henover jul eller til foråret. For dumt.

 

SUBS:

 

GEORGINIO WIJNALDUM (´77) - 6,5

Pressede højere end Can og fik dermed skubbet Liverpool-holdet en smule fremad banen i en periode, hvor sejren skulle køres sikkert i land, og hvor hjemmeholdet ikke måtte få så meget som en fært af, at der kunne være noget at hente. Den opgave løste han fint, men fik ikke lang tid nok til for alvor at sætte aftryk på kampen.

 

DIVOCK ORIGI ('88) - UB

 

RAGNAR KLAVAN (´91) - UB

 

JÜRGEN KLOPP - 8

Tyskeren sendte holdet på banen i den vante 4-3-3 efter at have eksperimenteret med to angribere i pokalkampen mod Spurs i midtugen. Og den effektive, flydende offensivmaskine, Liverpool har været i denne sæson i ligaen var tilbage fra første fløjt.

Den mentale udvikling, holdet har været igennem under Klopp, er bemærkelsesværdig. Dette var en kamp, hvor Liverpool tidligere havde været i akut fare for totalkollaps - lørdag aften sad jeg med en fornemmelse af, at The Reds nok skulle trække det længste strå i sidste ende. Og det på en udebane, hvor Liverpool-drømme ellers traditionelt tager hen for at dø.

Vi skulle dog lige igennem et par forsvarskoks, hvor det andet lugter fælt af, at det taktiske oplæg måske i lidt for høj grad har haft fokus på at holde Benteke fra fadet. Alle Liverpool-spillere virker voldsomt fokuseret på ham i hele angrebssekvensen.

Man kan igen diskutere om Klopp venter for længe med sine udskiftninger, og om det mandskabsbehandlingsmæssige fornuftige i ikke at belønne Sturridge for to mål i midtugen med et indhop, men alt i alt er der ikke så meget andet at gøre end at konstatere, at det, Klopp foretager sig i øjeblikket, det virker.

Ti kampe overstået og Liverpool ligger på en delt førsteplads både på point og flest scorede mål. Boom!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere