Login

KARAKTERER: EVERTON
  • Skrevet: 20 december 2016

Sådan kan det jo også gå! Det var en befrielse for ikke at sige ekstatisk oplevelse at se det 0-1 mål krydse stregen i går aftes, but let’s not get carried away. Der var flere gode præstationer, og et par stykker der ikke ramte dagen. Det er mundet ud i dagens tal.

 

Kampfakta fra gårsdagens opgør

Kampfakta fra gårsdagens opgør

 

Simon Mignolet – 6.5

I april måneds Merseyside Derby, brillerede Liverpool Echo ved at give Simon Mignolet et N/A i sin rating til kampen. Så ufarlige havde Everton været. I aftes var Jürgen Klopp on the record i sit interview efter kampen, og sige, at han ikke kunne huske en Everton chance fra kampen. Selvom det ingenlunde var helt så grelt som i april, bød hjemmeholdet ikke ind med meget – enten fordi taktikken ikke var lagt derefter, eller simpelthen fordi evnerne ikke var der. Migs satte ikke fødderne forkert, og var fortrinlig de gange han blev spillet i fødderne.

 

Nathaniel Clyne – 6

Ikke den bedste kamp fra vores højreback, som ligner en mand der godt kunne bruge noget aflastning på positionen. Forhåbentlig vil Alexander-Arnold blive benyttet i januar måneds utallige cup-kampe. Han har egentlig pacen, men formår ikke i samme grad at få gjort en impact i højresiden, som han ellers har haft som trademark tidligere. Forhåbentlig er der blot tale om et mindre formdyk pt – uden det i øvrigt skal lyde som om han spillede en decideret dårlig kamp.

 

Ragnar Klavan – 9 (Man of the Match)

BOOM! Så stemplede den estiske midtstopper for alvor ind, og det var intet mindre end en sand fornøjelse at overvære. Klavan vækkede skepsis hos mange, da han i sommer blev hentet ind, men undertegnede har fra starten haft fidus til Klopps beslutning om at hente en garvet midterforsvarer ind, som har noget hår på brystet og erfaring fra en temmelig hård fysisk liga. Klavan havde Lukaku i sin lomme og mere til, og faldt ikke ud af karakter som altmuligmand bagtil en enkelt gang. Personligt gør jeg sjældent brug af stats i disse karaktergivninger, men vælger dog at gøre det i denne sammenhæng, og fremhæver:

  • 88% afleveringspræcision
  • 100% tacklinger vundet
  • 3 interceptions.

Is right, Ragnar lad. Go ’ed! Bliver spændende at se, om Klopp har I sinde at spille Klavan ved siden af Matip.

 

Kampens bedste, uden sidestykke.

Kampens bedste, uden sidestykke.

 

Dejan Lovren – 7.5

Spillede en anelse mere frustreret end sin sidemand, men gjorde stadig en flot figur i kampen, og var medvirkende årsag til at Evertons offensive indsats blev så minimal som tilfældet var. Trak en advarsel, hvilket der ikke kan siges så meget til, men var også med til at pakke den skræntende Everton-offensiv godt og gevaldigt ind. Solidt makkerpar mellem ham og Klavan, hvilket er ekstra betryggende nu hvor Matip har været inde og ude af skadesperioder.

 

James Milner – 6.5

Den omskolede venstreback har været en af sæsonens helt store oplevelser, men at han ikke er naturlig venstreback, er også kommet til udtryk mere end en gang denne sæson. Der mangler selvsagt noget speed, men også lidt mere ”naturlig intelligens” som venstreback er tiltrængt. Det er ikke fordi alternativet i form af Moreno er meget bedre, men tiden er velsagtens snart moden til at prøve vores spanier af igen – også for at bidrage med lidt fart og (forhåbentlig) klogere beslutninger. Det virker nemlig som om Milner af og til bliver fanget i uheldige situationer og positioner på banen, hvilket også gik igen i gårsdagens kamp. Skal have ros for bolden han slår til Firmino i anden halvleg, og ligeledes ros for at være en del af en firbackkæde, som ikke tillod mål i et hårdt spillet derby.

 

Gini Wijnaldum – 5.5

Jeg var ikke den store Gini-tilhænger da han blev signet, og jeg er ikke af den skare som føler sig overbevist om, at vores hollandske midtbanemand kan blive alle £25m værd. Et sted hvor der især er belæg for forbedring, er omgangen med bolden, som ofte virker langsom og tung. Det er som om Gini ikke tænker hurtigt nok til at gøre sig gældende offensivt, selvom hans løbepensum er ganske godkendt, og han tit finder ind i de rigtige positioner. Derfor mener jeg også, at det var Wijnaldum der sammen med Roberto Firmino spillede gårsdagens dårligste kamp. Dermed er Wijnaldum dog ikke helt afskrevet, og der er bestemt tegninger til nogle af de rigtige ting. Nu skal vi blot se de sidste 20% bygget på.

 

Jordan Henderson – 7

Kaptajnen er inde i et stabilt run af fortrinlige kampe, og det giver ro ned igennem resten af holdets rygrad. I går var ingen undtagelse. Henderson må beskrives som en mindre Derby-veteran efterhånden, da både Sunderland og Liverpool spiller flere af de drabelige kampe hver sæson. Var da også receiving end på en grim tackling fra Barkley, men kunne spille videre efter et kort spilstop. Især flere gode defensive løb er blevet et trademark for den mere tilbagetrukne Henderson vi har set på det seneste. Det klæder ham egentlig meget fint.

 

Adam Lallana – 6

Vi har stået i kø for at rose Lallanas flotte sæson til nu, og det med rette. I går var ikke en indsats fra englænderen som vil overgå historien. Han virkede – ligesom mange af sine holdkammerater – til at have svært ved at komme ind i kampen. Det var ikke sådan han faldt igennem, men det manglende præg på kampen gjorde at det aldrig blev en mindeværdig omgang for midtbanemanden.

 

Roberto Firmino – 5.5

Roberto Firmino kom blandt andet til klubben sidste sommer, på grund af sin alsidighed og evne til at dække de offensive pladser. Under den korte tid sammen med Rodgers havde han svært ved at finde fodfæste, men med Klopps tilkomst til klubben blev han rykket op i front, spillede fantastisk, og har nu svært ved at omstille sig til at spille på fløjen i Coutinhos fravær. Chancen han får alene igennem med Stekelenburg i anden halvleg, burde have affødt et mål. Det er lidt det billede man har af Firmino i øjeblikket, sammen med en masse frustrerende boldtab – både for ham selv og for os fans.

 

Sadio Mané – 7.5

Man(e) of the moment! Spillede en ganske fortrinlig og udfordrende kamp ude på fløjen, men kronede især indsatsen med at blive matchvinder i det 227. Merseyside Derby. Med sin speed er han konstant en trussel, og der var ingen tvivl om at Mané var for stor en mundfuld for det blå forsvar. Han kunne med lidt held have scoret tidligere i halvlegen hvor han blev matchvinder, men manglede den sidste skarphed. Ingen tvivl om at Sadio bliver en yderst savnet mand når han er væk i store dele af januar.

 

 

Aftenens enlige mål, sat ind af Mane!

Aftenens enlige mål, sat ind af Mane!

 

Divock Origi – 6

Vi gik til 5, men så heller ikke længere. Divock Origi havde ikke en prangende kamp på Goodison, og man kan kun gisne om, at det måske var det mentale ar fra den skade Funes Mori – som også startede inde i går – havde pådraget Origi, som var skyld i det. Han virkede ikke som en spiller der var klar til at løbe de ekstra meter, og var uskarp i sit begrænsede antal aktioner. Formentlig genvalgt til Stoke-kampen, men Sturridges indhop bør gøre ham til en mand der skal overvejes…

 

SUBS

Daniel Sturridge (’82 for Divock Origi) – 7: Absolut godkendt indhop fra den meget udskældte Sturridge, som gjorde comeback i kamptruppen til mandagens kamp. Spillede otte minutter (som tæller), hvilket udgør en fjerdedel af de kampminutter han har spillet i alt i Liverpool i december måned. ”Fun fact”. Forhåbentlig kan han få lidt flere minutter mod Stoke i årets julemåned.

Emre Can (’82 for Adam Lallana) – 5: Ikke et godt indhop fra Emre Can, som så meget tung ud, som vi desværre tit har set når han vender tilbage fra en skadesperiode. Skal op i gear, men så er han også god!

Lucas (’90+8 for Lallana) UB

 

Jürgen Klopp – 7

Jürgen Klopp fortjener hverken fuld eller ingen ære for sejren på Goodison. Havde der været lagt kortere tid til, kunne vi have haft en lang næse, men i stedet blev det festivitas, og det kan vi godt være glade for. Især den defensive organisation skal Klopp have meget ros for at være ved at have styr på, men offensivt manglede der noget sult og aggressivitet i første halvleg. Det blev bedre efter kampen, og skulle der findes en vinder, var det da også det rigtige hold. Selvom en uafgjort kamp havde været noget mere fair.

 

Travelling Kop – 10

TELL YER MA, YER MA! Med høj cigar- og stemmeføring, samt kulørte balloner og et ”Happy 21st”-banner stemplede The Reds ind på Bullens Road Stand. Der har helt sikkert været højere vokal støtte historisk til et Goodison Derby, men den eksplosion det var at score til 1-0 så dybt inde i overtiden var fuldkommen uovertruffen. Samtidig et lille skulderklap til Cafe Ludwigsen (og helt sikkert også en række andre pubs og barer landet over), som væltede da Sadio dukkede op i feltet. Get in lads and ladies!!!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere