Login

KARAKTERER: HOFFENHEIM
  • Skrevet: 16 august 2017

Først og fremmest: Hatten af for Hoffenheim.

Der er en grund til, at unge Julian Nagelsmann er alle fodboldhipsteres nye yndlingstræner. Sjældent har jeg set et højt zonepres fungere så godt som det, Liverpool havde mere end svært ved at håndtere tirsdag aften i Tyskland. Og det med tab af et par vigtige brikker i løbet af sommeren.

Heldigvis for The Reds var kynismen for en sjælden gangs skyld forskellen i rødt favør, og Klopp og hans hold står nu med et fornuftigt udgangspunkt inden returkampen på Anfield.

Her er karaktererne fra opgøret:

 

 

SIMON MIGNOLET - 8

Snupper et ufatteligt ringe sparket straffespark fra Kramaric på et meget, meget vigtigt tidspunkt. Redder før pausen endnu et vigtigt forsøg fra Gnabry, og er der to mand, det var vigtigt at få det psykiske overtag imod, så var det de to.

Jeg synes stadig ikke, at attituden og kommunikationen med centerforsvaret er overbevisende, og at vi skal til at høre en Liverpool-keeper blive rost for at bokse et langskud i lige linje, som han kan se hele vejen, til hjørne, er over min forstand. Men ret skal være ret: Mignolet stod en fin kamp.

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD - 8

Wauw! Sikke et talent. En ting er den evige synlighed, velovervejde offensive aktioner og roligheden på bolden - også på den sidste tredjedel.

En anden ting er med største selvfølgelighed at insistere på at tage et frispark på et tidspunkt med maksimalt pres på under sin Champions League-debut som 18-årig. Og med lige så stor selvfølgelighed sætte den ind.

Jeg er som regel meget tilbageholdende med at lade mig rive med af talent. Der er så mange ting, der skal gå op i en højere enhed, hvis det skal forløses. Men den her knægt lader til at være 'the real deal'. Omend der er defensive aspekter af spillet, han stadig kan forbedre - for eksempel at spille, indtil der er fløjtet. Især hvis man venter på en fløjte, der indikerer, at Lovren har trukket offside.

 

JOËL MATIP - 6,5

Det var tydeligt, at Hoffenheim havde udset sig Liverpools venstreside til at angribe i, og derfor havde Matip væsentligt mindre at lave end sin makker i det centrale forsvar. Den tårnhøje camerouner var i det store og hele solid, selv om jeg synes, han ofte lod kæmpestore Wagner modtage bolden en tand for let.

Det var ikke fordi, Hoffenheim varierede deres angrebsstrategi SÅ meget, og Matip kunne godt have siddet tættere på targetmanen. Var meget bedre på bolden end i sæsonpræmieren mod Watford.

 

DEJAN LOVREN - 3

Jeg hører alle argumenterne om, hvem der smitter hvem med nervøsitet. Er det Mignolet, der smitter Lovren, eller omvendt? Er det måske Moreno, der gør Lovren usikker - eller omvendt? Bliver Lovren gjort dårligere af, at midtbanen ikke beskytter forsvaret godt nok? Og jeg ved det ikke.

Jeg ved til gengæld, at Lovren er kommet forfærdeligt fra start i denne sæson. I denne kamp gav han et klodset straffespark væk (igen, jeg ved det, Moreno er ikke uskyldig i situationen), trak ikke offside ved Hoffenheims mål og var generelt dårlig til at afvise bolde i Liverpools forsvar.

Lige præcis den del af spillet synes jeg ellers ikke, han tidligere har haft problemer med. Placering, koncentration, beslutninger og kommunikation har han altid haft mangler i. Men duelspillet?

Fik ros for at komme frem til et par hovedstød ved hjørnespark. Men hvis ingen andre vil sige det, så gør jeg det: Begge er halvstore chancer, som han skal have mere ud af. På den anden side er det naturligvis unfair at skælde Lovren ud for at forsøge og ikke slå ned på resten af hans holdkammerater, der leger gemmeleg ved offensive dødbolde.

 

ALBERTO MORENO - 4

Spanieren er det perfekte eksempel på, at det kræver mere end vilje og løbepensum at spille heavy metal-fodbold. Det kræver også, at man får luft til hjernen, hvilket synes at være et problem for Moreno.

Vil nogen forklare mig, hvorfor man går i enmands-helbanepres på modstanderens målmand efter 10 minutter på et tidspunkt, hvor det er gået op for resten af fodboldverden, at modstanderen spiller fire mod fire i angrebsfasen, hvorfor man har en mand at forsvare?

Hoffenheims taktik var modig. De spillede stort set 3-3-4 mod Liverpools 4-3-3, hvorfor alle fire mand i Liverpools bagkæde havde en mand at tage sig af. Den del at spillet er Moreno bare ikke dygtig nok til. Han var konstant et skridt efter Hoffenheims wingback.

Offensivt er han sgu en dejlig dreng omend lidt overilet til tider.

 

GINI WIJNALDUM - 5

Hullubullu, Gini hvor er du henne? Fortsat hvor han slap i sidste sæson. Midtbanekonstellationen med ham og Can fungerer bare ikke. Hoffenheims velkoordinerede zonepres skabte flaskehals på midtbanen, hvor Henderson konstant blev fanget på bolden, mens Gini og Can ikke kunne finde pladsen i mellemrummet mellem forsvar og angreb og blive spilbar i.

Når han endelig var på bolden gik det for langsomt og med for mange boldtab. Fysisk fik han slet ikke sat sig igennem. Jeg var sidste sæson meget stor fan af Wijnaldum som 8'er, der kommer i tredje bølge i kontrafasen og ellers har til opgave at finde spilleren mellem kæderne - som regel Lallana. Det går ikke, at han skal være spilleren mellem kæderne.

 

JORDAN HENDERSON - 5,5

Kaptajnen var som nævnt som regel den, flaskehalsen på midten gik værst ud over, fordi det var ham, der kom til at stå med bolden uden nogen i bevægelse at spille den til. Fandt Mané et par gange med lidt længere pasninger, men ellers var pasningsspillet lige så frustrerende at se på, som Hendo selv var frustreret over den manglende bevægelse foran sig.

Henderson har kun spillet to betydende kampe siden februar, og han ser rusten ud. Også i den del af spillet, der handler om at beskytte bagkæden. Jeg sad med en fornemmelse af, at om Henderson vandt eller tabte tacklingen (i går vandt han den faktisk ofte), så var bolden som regel stadig på vej mod Liverpools mål, fordi Henderson ikke kunne modstå det fysiske pres og den bevægelse, Hoffenheim skabte omkring ham. Løb rigtig mange defensive meter med front mod eget mål.

 

EMRE CAN - 7

Tyskeren var (på en lidt billig baggrund) bedste mand på en Liverpool-midtbane, der havde det meget, meget svært. Det var interessant at se, hvordan Hoffenheim pressede i zoner og satser på at bryde pasninger, mens Liverpool presser på boldholder og satser på at tackle ham - eller at fremprovokere en dårlig aflevering, som det var tilfældet ved Salahs friløber.

Om det ene eller det andet er bedst, vil jeg overlade til fodboldfilosofferne at diskutere, men jeg vil blot konkludere, at på trods af resultatet, så var Hoffenheim bedst, til det de gjorde i går.

Can fik dog som den eneste sat sig igennem på midtbanen - både med tacklinger og nødvendige frispark. Noget usædvanligt lignede han også den mest 'fitte' spiller inde centralt. Arbejdede utrætteligt alle 90 minutter.

 

MO SALAH - 6,5

Så fik vi et eksempel på, hvad det er Salah for alvor kommer til at levere for Liverpool. Mens Mané ofte starter sine løb et par meter på den sikre side af offside og lever på sin hurtighed, bevæger Salah sig som en angriber, når han er skulder ved skulder med bageste forsvarsspiller.

Perfekt timet angriberløb ind i det helt rigtige område - men måske var den bedste løsning ikke at få bolden over til det halvsløje højreben. Heller ikke anden gang, han gjorde det.

Skarpheden og forståelsen med medspillerne kan forbedres. Men han var lige, hvad offensiven manglede.

 

SADIO MANÉ - 8,5 - MAN OF THE MATCH

Der manglede kun et mål, for at vi kan begynde at snakke den helt, helt sjove ende af skalaen. Mané tog nærmest som eneste Liverpoolsspiller (inden Milner kom ind, forstås) vertikale løb, som Hoffenheimspillerne rent faktisk skulle tænke over, hvordan de skulle håndtere.

Trækker selv den advarsel, der gør, at han i slutningen af kampen stod over for Nordveit, og det er ikke et bytte, vi skal være kede af.

Jeg er skuffet over, at Liverpool ikke fik mere ud af at spille bredt bagved Hoffenheims absurd offensive wingbacks. Men Mané gjorde, som det passede ham, når han fik bolden - bredt eller ej.

 

ROBERTO FIRMINO - 7

Firmino led voldsomt undet, at Liverpool-midtbanen havde så svært ved at rykke spillet frem på banen langs jorden. Han fik meget lidt at arbejde med offensivt. Det er dog ham (surprise), der opsnapper bolden og sender Salah afsted på sin friløber. Til gengæld brænder han så den ene chance, han som angriber SKAL sparke ind.

Arbejdede som sædvanligt utrætteligt i presspillet på sin gamle hjemmebane.

 

SUBS:

JAMES MILNER - 8

Hvor er det dog rutineret og hurtigt opsnappet, at han kan snige sig ubemærket ud i venstresiden fra en central position. Præcis den slags vertikale løb, Liverpool manglede fra midtbanen hele kampen.

Fik hjælp af en afretning på scoringen, men jeg lader tvivlen komme han til gode og tror på, at det var en afslutning.

Ud over målet var han i øvrigt god og tilføjede Liverpool-midtbanen noget tiltrængt ro og rutine.

 

DOMINIC SOLANKE - UB

Kom ind og fik holdt fint fast i et par bolde, men nåede ikke det store.

 

MARKO GRUJIC - UB

Jeg var et øjeblik bekymret for, om vi for anden gang på to kampe skulle se en ung spiller koste med et dumt frispark i slutfasen efter indskiftning, for hvor var Grujic overtændt, da han kom ind.

Det skete heldigvis ikke.

 

JÜRGEN KLOPP - 7

Når alt er sagt og skrevet, så kommer Liverpool fra Hoffenheims hjemmebane med tre point som det første hold i 16 måneder. Klopp står nu med et stærkt udgangspunkt inden returen - men næppe med 100 procent ro i maven. For problemerne var indlysende, og det det bliver svært at holde tyskerne fra chancer på Anfield.

Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg synes, Liverpool bør have en variation med trebackkæde i repertoiret. I går kunne jeg virkelig godt have tænkt mig, at vi kunne være skiftet til den i løbet af anden halvleg, for fire-mod-fire-spillet var udelukkende til Hoffenheims fordel.

Anyways, ét ben i Champions League. Sørg nu for, at det bliver gjort færdigt på hjemmebane, Jürgen!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere