Login

KARAKTERER: HUDDERSFIELD
  • Skrevet: 29 oktober 2017

Af: Frederik Fonnesbech-Wulff

Det blev til en komfortabel sejr hjemme over The Terriers, som aldrig fik en reel chance for at teste Simon Mignolet, som var genvalgt trods sidste uges 4 indkasseringer. Generelt lignede start XI’eren meget den forgangne rundes, hvor der ellers ikke var mange, der havde troet, at en spiller som Dejan Lovren skulle starte inde. Det var dog planen indtil Lovren pådrog sig en skade under opvarmningen, og blev erstattet af Ragnar Klavan. Liverpool eksperimenterede med 3 mand nede bagved, som set i bakspejlet mest af alt betød, at vi havde en mand mindre i det opbyggende spil, da Huddersfield ikke løb kontra på noget tidspunkt.

Huddersfield kom til Anfield med en klar plan om at stå fast på egen banehalvdel. I lange perioder lykkedes det også for the Terriers at suge fart ud af et Liverpool mandskab, der heller ikke så ud til at tro på 3 meget nødvendige point.

Hele første halvvej var en trist affære. Ingen havde gejst, end ikke tilskuerne. Og med et brændt straffespark i slutningen af de første 45 minutter, tror jeg, at mange frygtede en pointdeling. Det betyder også at kampens karakterer mest er baseret på de sidste 45 minutters præstation. For der blev sparket til truppen i pausen, og det var bestemt nogle andre gutter, der kom ud efterfølgende. Heldigvis.

 

Simon Mignolet: 6

Som sagt var der ikke meget den fladnæsede belgier skulle tage sig til, og fik egentlig kun lov til at sparke målspark i de overståede 90 minutter. Han får karakteren 6 da han alligevel formåede at lave et par sløje igangsættelser. Ellers lander indsatsen mest af alt uden for bedømmelse, da en målmand ikke var nødvendig i dag.

 

Joel Matip: 7

Matip havde heller ikke meget at tage sig til mod Huddersfield. Den fornemmeste opgave blev i dag fordele bolde til midtbanespillerne og være en høj mand i modstanderens felt. Matip får to gange hovedet på et hjørnespark, men det bliver aldrig rigtigt farligt for nogen. Vi må desværre nok indse, at manden nok ikke kommer til at være en generel trussel i boksen, som mand ellers godt kunne have håbet, da resten af truppens gennemsnitshøjde nok kun er truende blandt hobbitter.

 

Ragnar Klavan: 6

Ragnar Klavan formåede ikke at være med i nogle dele af spillet. Et par enkelte gange vælger han, på tilbageafleveringer, at skærme bolden, hvilket næsten gav muligheder for The Terriers, men alt i alt var Klavan mest bare tilstede for at have 11 mand inde. Ingen udsving til den ene eller anden side. Selv på hjørnespark formår Klavan at blive helt opdækket af Zanka. Her blev han dog tit dækket helt ude yderst i feltet, hvilket betød at Zanka var væk fra den farlige zone, som måske er grunden til at vi havde 3 hjørnespark der endte med afslutninger i træk. Et uhørt højt tal for the Reds.

 

Joe Gomez: 7

Joe Gomez gjorde det fint, og var lidt mere med i linkup-spillet end de to andre i trebacks-kæden. Det er formentlig fordi, at Gomez havde Mo.Salah foran sig, som var manden, der skulle åbne op i dag. Fin indsats.

 

Alberto Moreno: 8

Jeg var glad for Alberto Moreno i dag, som var en af de eneste, der mødte op til de første 45 minutter. Moreno for i kampens indledning åbnet op for overlab, og kan sende et par bolde ind i feltet. Desværre uden mål i sidste ende. Moreno løber meget og henter et par bolde via sin fart, som stoppede angreb et par gange. Keep it up Moreno – formkurven er høj og stadig stigende.

 

Gini Wijnaldum: 8.5

Udover en fantastisk afslutning, der lukkede kampen totalt var Gini meget mobil i anden halvdel. Til sidst ligner det endda at han er rykket op i 10’er positionen, som han egentlig udfører fantastisk. Alt det ’ståen stille’ i de første 45 minutter må have gjort, at hollænderen havde lidt energi tilbage i slutningen af kampen. Gini måtte ellers se sin halvbror Rajiv van la Parra forlade banen efter blot en halv time. Måske var det her Gini sagde ”Så er det ikke synd for dem mere – nu gør jeg mig god”.

 

Jordan Henderson: 8

Første halvleg var symptomatisk for Hendersons sidste præstationer. Og med ufatteligt mange lange høje bolde, som forventes at skulle vindes af ingen ringere end Mo.Salah, som muligvis er den laveste mand i ligaen. Det var grimt. Anden halvleg var helt anderledes. Der var gejst på Henderson, som flere gange gik forrest. En rigtig god indsats med fight, tacklinger og 124 fuldendte pasninger. Henderson må tage sig til takke med 8, da han i den grad var den dårligste spiller i første halvdel. Her var heller ikke tegn på lederevner.

 

James Milner: 8.5 – MAN OF THE MATCH

Han var her og der og alle vegne, han var på fra start til slut, noteret for en assist og generelt god til at manøvre sig rundt, hvor han kan hjælpe. En rigtig god indsats, hvor Milner endda glemte at han ville væk fra at spille kant i sine tidligere klubber. Milner smed den ind over fra begge kanter, afsluttede et par gange i første halvleg og fordelte bolden godt. Et lysglimt i mørket i første del. Tak til James Milner.

 

Mohamed Salah: 8

Fik ingenting at arbejde med i første halvdel og var uskarp når tre hurtige pasninger skulle sættes sammen på den sidste tredjedel. Salah slutter de første 45 minutter med at brænde et straffespark, som jeg ikke kan være den eneste, der sad og håbede på skulle sparkes af James Milner. Sløjt skud – pause. Anden halvleg var meget bedre en afslutning på træværket og bedre pasninger i slutningen. Her er de endda Mo.Salah der får skubbet den hurtigt videre til Gini, da samme scorer målet til 3-0. Om det er en assist kan nok diskuteres, men det noteres det faktisk som. I 81 minut bliver Salah udskiftet til fordel for Dominic Solanke.

 

Daniel Sturridge: 8

Sturridge ved godt, hvad han kan, og hvor han skal placere sig, men mangler nok en del i forhold til storhedstiden. Sturridge er i min optik den bedste afslutter på banen, men er langt fra kampformen. Der er dog ingen slinger i valsen på målet til 1-0, som med selvtillid klinisk bliver løftet forbi Jonas Lössl, som nok ikke kan bebrejdes for at Sturridge kommer til afslutningen. Dårligt forsvarsspil af David Wagners drenge – 1-0. Sturridge går af banen i 73 minut efter sin blot fjerde startplads i sæsonnen. Emre can kommer herefter ind. PS. Tak for dansen.

 

Roberto Firmino: 8

Han skaber plads omkring sig og finder nogle hurtige pasningskombinationer med Salah fra tid til anden, men det bliver aldrig helt til noget, før Firmino får hovedet på James Milners hjørnespark. The Reds er farlige i denne del af kampen, som reelt bliver lukket her i 58 minut. Og vi får lov at se elfenbensbisserne, hvilket vi elsker. Firmino scorer generelt ikke nok, men vi elsker når han gør. Walk on. Efter 66 minutter går Roberto Firmino af banen, så Oxen kan komme med på noderne.

 

SUBS:

Alex Oxlade-Chamberlain: 6

Kommer ind og vinder et par fine løbedueller, som også er det han skal, men virker ellers som om at de sidste 10 minutter kunne rende ham. Det er måske hårdt sagt, men jeg synes ikke, at der var særlig meget gejst på. Oxen får alligevel en halv time på banen, men bruger den ikke synderligt godt. Det kunne ellers være fedt at få ham i gang, da jeg mener at indsatsen mod Maribor var mere end godkendt.

 

Emre Can: 5

Han var hidsig og spillede fornærmet offer overfor dommeren, hvilket ikke faldt i god jord. Lønnen som tyskeren forlanger, er i hvert fald spildt på sådanne indsatser. Dem må han gerne tage med til Torino, hvis det ender med at blive relevant. Personligt er jeg egentlig ret glad for Emre Can og hans tændingsniveau, men i dag var det en unødvendig indsats. Øv. En situation jeg hæfter mig ved, er et tidspunt, hvor Emre Can erobrer bolden ved at skærme med sin stærke krop. Flot, men sender bolden direkte ind i fødderne på en Huddersfield-spiller. Det er desværre ofte sådan jeg ser Can spille.

 

Dominic Solanke: UB

Får 10 minutter på banen, afslutter en enkelt gang, men er generelt ikke rigtigt i spil i en allerede afsluttet kamp.

 

Jürgen Klopp: 7

Hvorvidt startopstillingen var en ide om ’op på hesten igen’, eller om Klopp bare ikke rigtigt stoler nok på de andre drenge på bænken, ved jeg ikke, men jeg var personligt ærgerlig over, at der ikke synes at være meget konsekvens efter forfærdelige præstationer fra alle i sidste spillerunde. Der bliver eksperimenteret med trebackskæde, som ikke rigtigt bliver afprøvet. Salah som wingback var da meget underholdende.

Klopp virker mere træt end skuffet i første halvleg, men der kommer denundersprøjtme andre boller på suppen i anden halvleg, og det kan næsten kun være på grund af en god pep-talk. Planen var den samme efter pausen, men der blev klistret et par ekstra nosser på alle spillerne. Godt at motivationstaleren stadig har det i sig. Godkendt, men også tak til David Wagner for ikke at ville have bolden mod sin gamle læremester.

 

Anfield: 6

Der kommer først gejst på lægterne i efter 3-0 scoringen. Fornemmelsen var flad. Desværre. Det bliver gradvist bedre i anden halvleg, men kan nok ikke lokke mange nye til. Anfield blev en del af den kollektive kedsomhed, der var første halvleg. Vi er alle taknemmelige over, at kampen ikke endte som en skuffelse, men decideret glæde følte jeg mig nu ikke vidne til. Karakteren ender på 6, da jeg ikke føler, at Anfield forsøger at hive spillerne op. Det er ellers det, der er den fornemmeste opgave, og den bliver ikke udført.  

Seneste nyheder

KARAKTERER: WEST HAM

KARAKTERER: WEST HAM

Januar og februar 2017 var nogle sjældent trælse måneder som Liverpool-fan efter et ellers fremragende efterår i 2016. Jeg havde frygtet, at det samme ville ske i denne omgang - især efter...

Skrevet af Christian Nordenskjold

Læs mere


BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

BUSKELYSEN: FODBOLD MED FORMAT

Endnu en sejr!    28 kampe spillet. Sæsonsejr nummer 16 i PL. 9 ‘irriterende’ uafgjorte kampe og blot 3 nederlag. Det smækker os - ihvertfald midlertidigt - direkte ind på 2....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

BEN WOODBURN: NEXT STOP - UDLÅN

Den unge waliser Ben Woodburn bragede ind på scenen i sidste sæson, hvor han efter at have imponeret stort i en meget ung alder på U23-holdet fik først uofficiel førsteholdsdebut i pre-season,...

Skrevet af Andreas Brøns Riise

Læs mere


#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

#KOPCAST (24) - NEDSABLINGEN AF PORTO, EUROPEAN TRAVELLING KOP & LFC HER OG NU

Så kan du godt kaste dig over weekendens opvask, rengøringen eller en anden aktivitet der tager dig næsten 2 timer. For i denne uge har vi både udvidet panelet, men også udvidet...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James
Flemming Rasmussen

Læs mere


KARAKTERER: VS. FC PORTO

KARAKTERER: VS. FC PORTO

Af Patrick Pilov   ’We’re back!’   Vi er tilbage i knockout-fasen i Champions League, efter ni års fravær… og hvilken genopstandelse det var! 0-5 på...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere