Login

KARAKTERER: LEICESTER
  • Skrevet: 28 februar 2017

I dagens anledning holder vi introduktionen så kort som overhovedet muligt. Der er ikke meget ved at sidde og fyre floskler af om hvad kan, skal og bør gøres bedre, når det er ret tydeligt at spillerne enten ikke gider eller kan. Tre ud af elleve startere består. Det har fordelt sig således…

 

Simon Mignolet – 5,5 – Man of the Match

Lukker tre mål ind, men var prisgivet på alle tre. Spiller derudover en udmærket kamp, og formår af flere omgange at holde os inde i kampen, blandt andet med redninger på Vardy med sin fodparade i første halvleg. Har enkelte usikkerheder kampen igennem – hvad man må forvente – men kan i det store hele være indsatsen bekendt. Selvom det virker naturstridigt at give kampens spiller til en mand der har lukket tre mål ind, var Mignolet meget alene i en virkelig svag bagkæde.

 

Nathaniel Clyne – 3

Manden med det tårnhøje bundniveau, har enkelte gange i denne sæson haft tendens til at falde ud af kampene, og i går var næppe nogen undtagelse. Selvom han ikke var den dårligste på banen, var hans præstation under målet, og især de offensive løb var mangelfulde fra Clyne, som tit tog de dårlige beslutninger. Her var den taktiske omstrukturering i anden halvleg heller ikke ligefrem til gavn for vores engelske landsholdsback.

 

 

Joel Matip – 2,5

Det ville være synd at sige at Joel Matip blev gjort bedre af sin makker i forsvaret, men nogen god kamp spillede han godt nok ikke. Har ikke den fornødne evne til at sætte sig i respekt på dødbolde, og virker klodset og uoplagt i højre side af midterforsvaret. Ingenlunde en god kamp fra vores camerounske styrmand, som ellers havde en god kamp mod Spurs.

 

 

Lucas Leiva – 1,5

Jeg mindes ikke tidligere at have set en etableret førsteholdsspiller på banen for et Liverpool-hold, hvor jeg i den grad tænkte at vedkommende ikke havde niveauet til at være med i ligaen. Det gør ondt, for Lucas er en mand som i den grad har hjertet på rette sted, og ønsker klubben det bedste – man kan spørge om manageren ønsker det samme for Lucas, når han spiller ham så tydeligt ude af position. Lucas har ikke speed’en, overblikket eller størrelsen til at spille midterforsvar for et hold som betragter sig selv som top 4-kandidater, og med Ragnar Klavan kan det virkelig undre at Lucas er blevet foretrukket. Vandt 0/4 hovedstødsdueller med Vardy, men det var især i episoden i anden halvleg, der var lige ved at koste mål, at det blev tydeligt at vores brasilianer ikke hører til i Liverpool-forsvaret. Nogensinde igen.

 

 

James Milner – 2

Endnu et kapitel i eventyret om ”ligaens bedste venstreback” som ikke bærer mod en lykkelig slutning. Vores ’omskolede’ venstreback virker alt for sløv og langsom i handling, og det kom blot endnu mere til udtryk da han gav Danny Drinkwater returbolden som han scorede på. Formår ikke at blive farlig på de indlæg han slår, og må – i min optik – lade pladsen for Moreno på lørdag.

 

 

Gini Wijnaldum – 2,5

Højt at flyve… Spillede sit livs kamp – i hvert fald i Liverpool-rødt – mod Spurs, og fik med rette en kåring som Man of the Match oveni hatten for denne præstation. I går var det lige modsat – Gini Wijnaldum virkede uskarp og var slet ikke inde og skære igennem og gå forrest som det var tilfældet mod Spurs. Forærer Leicester målet til 1-0 med en hovedløs aflevering, og har derefter gentagne aktioner i kampen som får ham til at se skidt ud. Gør ikke meget for at modbalancere målet han tillader, og kan derfor (heller ikke) bestå.

 

 

Emre Can – 4,5

Emre Can har flere gange været en meget udskældt mand, og det med rette. I går var ikke en pragtkamp, men klodsede frispark og tunge bevægelser til trods, fortjener vores tysker ros for at turde prøve noget. Assisten han får skabt til Coutinho er flot, men en række frispark og langsomme returaktioner trækker ned. Ændrer dog ikke på at Can udgør 1/3 af de startende spillere som får lov at bestå ovenpå skuffelsen.

 

 

Adam Lallana – 3

Alibipræstation fra Adam Lallana, som i lange perioder af kampen var fuldstændig usynlig. Gjorde ikke noget slemt der falder i øjnene, men udmærkede sig heller ikke, og i en kamp hvor der stort set intet skabes offensivt kan det kun udmønte sig i et 3-tal, og ikke bestået. Savner virkelig Lallanas arbejdsiver i en kamp som den i går, og ovenpå kontraktforlængelse og snak om hvor vigtig en spiller han er, er jeg mildest talt skuffet over indsatsen – eller manglen på samme.

 

 

Philippe Coutinho – 5

Spiller til 2,5 i første halvleg og 7 i anden halvleg – det udløser et 5-tal, som ’næstbedste’ mand på banen. Første halvleg var i den grad præget af mange boldtab fra brasilianerens side, og det var langsomt og uden plan. Det var dog bedre i anden halvleg – markant. Coutinho forsøgte at skabe plads, og scorede i feltet fra kort afstand, med en følt afslutning. Der skal dog mere til at få brasseren længere op, og det blev ikke til en Man of the Match denne gang.

 

Sadio Mane – 2

Det ser ud som om, at Sadio Mane enten spiller én af to kampe: dem hvor han løber som en drøm, er en konstant trussel overfor modstandernes stakkels backspillere, og brager kasser ind. Eller, dem hvor han løber forkert, har en dårlig attitude og begår små irritationsfrispark samtidig med at han ikke kan holde sig på benene. Needless to say falder gårsdagens præstation i kategori to. Manes 66 minutter på banen var ikke værd at skrive hjem om, og havde bænken haft større kvalitet burde han heller ikke have fået så lang tid.

 

 

Roberto Firmino – 2

Hvad skete der med Firminos first touch da vi gik ind i dette år? Og placeringsevne? Firmino som spidsangriber har aldrig været garanten for de famøse +20 mål, men han kunne da putte nogle ind – og endda med høj teknisk finesse. Det er ikke til at få øje på for tiden, og han kæmper i rigtig mange kampe for at få sat sit aftryk. Det er en skam, for vi ved hvilket talent han besidder. I går var endnu et eksempel på hvor omfattende problemet er.

 

 

Subs

 

Moreno (ind ’66 for Mane) – 4,5

Havde et ok indhop, hvor han havde enkelte løb fremad banen, og et vigtigt returløb hvor han stoppede Vardy.

 

Origi (ind ’66 for Lallana) – 3 

Kæmper med at finde sig selv, og var ikke farlig i den halve time han var på banen.

 

Woodburn (ind ’84 for Lucas) – UB

 

 

Jürgen Klopp – 2

Vi er meget langt fra bestået her, og pilen peger nedad og ikke op for Klopp. Snakken går på truppens kvalitet – med rette – men med alle disse La Manga interviews, glade cykelbilleder og garantier for at det nu skulle være anderledes, føler man sig fandme pisset på som fan. Øv, skidt præstation, dårligt mønster. Hvordan bryder vi det her?
Skal Klopp fyres? Bestemt ikke! Men er jeg overbevist om at dette er manden der får os ud af krisen? Ikke lige nu. Dertil skal jeg se resultater. Det er ikke længere en rough patch det her. Det er drengene der er ved at skylle hele efterårets arbejde ud med grundvandet. Det er decideret katastrofalt at være vidne til, og top 4 hænger i en tynd tråd. Det gør det blandt andet på grund af en række dårlige taktiske dispositioner, som bider os bagi. Uden Plan B er vi sindssygt nemme at spille imod, og det lukrere de små hold på.

Når det er sagt, så er det fuldstændig tydeligt for enhver at vi skal have hentet kvalitet ind i den trup. For ellers får vi først for alvor cementeret 5.-8. Pladsen som det naturlige habitat for vores engang så stolte klub.

 
 
 

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere