Login

KARAKTERER: MANCHESTER CITY
  • Skrevet: 10 september 2017

For første gang under Klopp så vi et decideret kollaps mod en direkte top 6-konkurrent, da Manchester City vandt hele 5-0 på hjemmebane. Som jeg for nylig hørte en tidligere professionel fodboldspiller udtale i radioen: 'Reality checks' i form af snittere mod konkurrenter kan være en god ting, hvis man får renset luften og ændret nogle ting.

Mon ikke der er blevet råbt med store bogstaver i Liverpool-omklædningsrummet? Man har da lov at håbe. Her er karaktererne fra opgøret.

 

 

SIMON MIGNOLET - 6

Har et par enkelte fine redninger, inden holdkammeraterne åbnede for sluserne ned mod hans mål. Kan dårligt klandres for nogle af målene.

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD - 4

Den unge mand var totalt overmatchet mod en flyvende Benjamin Mendy og virkede meget nervøs - blandt andet med en skidt tilbagelægning til Mignolet. Offensivt så man ikke meget til ham, hvilket ellers plejer at være hans force.

 

JÖEL MATIP - 5

Vores forsvarsstyrmand havde svære betingelser bag en midtbane, der ikke ydede meget beskyttelse, men han kan ikke sige sig fri for at skulle tage noget af kritikken på hans kappe.

Matip var slet ikke dominerende nok i duellerne, og Manchester City-angriberne udnyttede nådesløst, når der opstod for store afstande mellem ham og Ragnar Klavan i den tårnhøje bagkæde.

 

RAGNAR KLAVAN - 3

Esteren var blevet foretrukket frem for Dejan Lovren - måske fordi han har en udmærket statistik mod de lyseblå? - men det var svært at se hvorfor. Dejan Lovren har langt fra været sikkerheden selv, men det var Ragnar Klavan så sandelig heller ikke i går.

Bliver allerede tidligt hjulpet af Mignolet, da han taber bolden under pres på et farligt sted, og det var indvarslingen til en kamp, hvor Klavan konstant var et skridt efter de hurtige City-angribere, havde massive problemer med at spille bolden og generelt lignede én, der glædede sig til fyraften.

 

ALBERTO MORENO - 5,5

Det er helt mærkeligt, at Liverpool lukker fem mål ind, og så skal man ikke til at opremse, hvor mange af dem, der var Morenos skyld. Den spanske back havde nogenlunde styr på sin positionering over for Kyle Walker, som var hans mest direkte modstander, og var også til tider vågen, når angriberne løb ud i hans frimærke.

Kunne godt have ydet bedre støtte offensivt til Mané, der havde svært ved at blive involveret i kampen mod Walker, der kunne matche hans hurtighed.

 

JORDAN HENDERSON - 4

Puha, hvor han ikke fylder meget på den midtbane. Og ja: Jeg ved godt, at alle statistikker viser, at han vinder en hulens masse tacklinger, men på dage som i går ser jeg primært, at han slet ikke kommer til at lave tacklingerne, fordi han står helt forkert placeret. Og slet ikke de interceptions, der gerne skulle sætte kontrastødene i gang.

Har en rigtig fin pasning til Firmino, der slet ikke får ram på den på bageste stolpe. Både Citys første og tredje mål kommer af, at Henderson misser en pasning eller en clearing.

 

GINI WIJNALDUM - 2

Fuldstændig usynlig og slet ikke tæt nok på City-midtbanen til at stå i vejen for de dybdebolde, der konstant blev smidt ned bag forsvaret. Boldholder var sjældent under pres, og det skyldtes ikke mindst, at Wijnaldum virkede til at spille en helt anden kamp. Fernandinho får næppe en lettere kamp i sit liv.

Burde have været taget ud i stedet for Salah, da KLopp skulle blande kortene om ved udvisningen.

 

EMRE CAN - 5

Stod i vejen for mere end nogen af sine midtbanekollegaer og kom også frem til et par afslutninger, inden han blev sendt på en utaknemlig opgave som midterforsvarsvikar, som han ikke ligefrem strålede i.

 

MO SALAH - 6,5 - MAN OF THE MATCH

Nøj, hvor skal han score på den chance, men hvor kommer han til gengæld frem til meget. Salah havde Otamendi på hælene det meste af første halvleg, efter han fik trukket et gult kort på ham tidligt.

Derfor virkede det også mærkeligt, at han skulle tages ud, da det ikke virkede som en umulig opgave for Salah at pådrage den ikke altid særligt gennemtænkte argentiner endnu en advarsel.

Udskiftningen sparede også Salah for at være en del af ydmygelsen i anden halvleg, hvilket sikkert også spiller ind på bedømmelsen af ham.

 

SADIO MANÉ - 3

Lægger op til Salahs store chance men havde svært ved selv at blive farlig overfor Kyle Walker, der kan matche ham på hurtigheden. 

Jeg hører til dem, der synes, det røde kort var helt fair. Sadio Mané har udelukkende øjne på bolden, javel, og har intet ondt i sinde, men han har haft en halv banelængde til at orientere sig.

Han kigger ikke på ham, men han ved udmærket godt, at keeperen er lige foran ham, da han løfter benet op i hovedhøjde - derfor kan man argumentere for, at han tilsidesætter hensynet til modstanderens sikkerhed.

Han tager en kæmpe chance og det går galt. Havde han nået bolden først, havde han været genial. Var han ikke gået ind i duellen havde alle kaldt ham en kujon. Nu nåede keeperen den først, og så sælger Sadio Mané hele holdet med udvisningen. Fodbold er som bekendt et spil om meget små marginaler.

 

ROBERTO FIRMINO - 4

Alle de sædvanlige roser: Evigt løbende med og uden bold og evigt villig til at ofre sig selv i holdet tjeneste. Men en dag som i går har vi altså bare brug for mere fra vores topangriber, og Firmino formåede på intet tidspunkt at blive en reel trussel mod Man Citys mål.

Ét skud, en skidt behandling af et Henderson-oplæg på bageste stolpe og seks boldtab blev det til - mange af dem dog i anden halvleg, hvor han lå meget isoleret. En skidt dag på kontoret.

 

SUBS:

ALEX OXLADE-CHAMBERLAIN - 5

Næppe den debut, han havde drømt om. Kom ind for at skulle ligge tættere på Firmino i anden halvleg, men fik aldrig gjort det store væsen af sig. Eller også fulgte jeg bare ikke særlig godt med på det tidspunkt.

 

JAMES MILNER - 5

Skulle ind og bidrage med ro og rutine i en meget presset situation, men han formåede ikke at sætte et aftryk på kampen på sin gamle hjemmebane.

 

DOM SOLANKE - UB

 

JÜRGEN KLOPP - 3

Uha, hvor er der mange faktorer, der skal tages med her. Mange vil sikkert dumpe ham på, at der ikke er blevet købt ind til midterforsvaret i sommer. "Der er lang tid til januar", læste jeg flere steder på de sociale medier efter kampen.

Men jeg mener faktisk også, at der er basis for at dumpe træneren for hvad han præsterede med det materiale, han har. Liverpool har selv lige snittet Hoffenheim og Arsenal, der kom til en svær udebane med naivt høj baglinje og midtbaner, der ikke var i stand til at presse boldholder. Hvorfor laver vi selv nøjagtig samme fejl to uger senere? Hvorfor bliver der ikke justeret, efterhånden som målene hagler ind?

Manchester City var det bedste hold på dagen, og havde da også fortjent at vinde, men 0-5? Jeg er med på, at det er bedre at tabe én kamp 0-5 end fem kampe 0-1, men det er altså den her slags resultater, der kan gøre rigtig ondt i selvtilliden hos spillere og fans. Var det virkelig nødvendigt at give den optimisme, der trods alt lever af, at vi som regel er bedst mod de gode, et så stort skud for boven?

Var der virkelig ikke mulighed for at stoppe blødningen? Og jeg er helt med på, at vi har en vigtig CL-kamp på onsdag, men er ude mod Manchester City det bedste tidspunkt at rotere i midterforsvaret?

Anyways, som nævnt indledningsvist: Fejl kan man leve med, hvis man lærer af dem. Det her var første nedsmeltning under Klopp. Det vigtigste er, hvordan vi reagerer på den. Lad os håbe, at det vi så i går, var en engangsforestilling. Onwards and upwards!

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere