Login

KARAKTERER: MANCHESTER UNITED
  • Skrevet: 17 januar 2017

Det blev aldrig en flot fodboldkamp, men underholdningen var alligevel i top, da Liverpool måtte strække gevær mod et vedvarende luftbombardement af feltet i anden halvleg på Old Trafford. Det er altid nedslående at miste en føring så sent i kampen, men her dagen derpå er jeg alligevel alt i alt tilfreds med et point i en kamp, der snildt kunne være endt med nul.

Her er karakterene fra opgøret.

 

Karakterskala-570x38011-570x380

 

SIMON MIGNOLET – 9 – MAN OF THE MATCH

Hvem er du, og hvor har du gjort af Mignolet?

Jeg har længe skreget på, at det var på tide, at belgieren var skyld i ekstra point på kontoen for Liverpool – det var han i går. Hev flere gode redninger op af hatten, stolede (modsat Karius mod West Ham) på sin mur på Zlatans frispark og virkede tillige sikker i sine indgreb i feltet.

Mest imponeret er jeg over belgierens attitude. Hvor han før lignede en, der ligeså godt kunne stå i kø hs bageren som befinde sig i et felt i Premier League, virker han pludselig autoritativ, rolig og styrende. Long may it continue.

 

TRENT ALEXANDER-ARNOLD – 5,5

Så er det vist her, man skal varedeklarere. Jeg giver karakterer baseret på præstationen alene – ikke præstation i forhold til forventninger.

Der findes næppe en dybere ende af bassinet at blive smidt ud i for en 18-årig scouser end at få sin første Premier League-kamp fra start over for Anthony Martial på Old Trafford. At han ikke druknede, er i sig selv en kæmpe præstation.

Men der var perioder, hvor den unge mand – forventeligt – kæmpede med at holde sig flydende. Efter en svær start lykkedes det ham at indstille sig på Martials hurtige fødder, og han fik ovenikøbet med en kvalificeret afslutning på mål vist, at han ikke havde tænkt sig bare at være passager i sit første North West Derby.

I de allermest hektiske perioder af kampen kneb det med at holde hovedet koldt i pasningsspillet, og havde Clyne ikke stoppet Rooneys indlæg ved Uniteds udligning, var han blevet slagtet for det. Alt i alt kom den eneste startende scouser dog i land, og jeg har meget store forventninger til hans fremtid i Liverpool-trøjen.

 

DEJAN LOVREN – 8

Ligeså overtændt, Ibrahimovic-friløber-forærende og offside-ophævende han var, da der blev spillet fodbold i første halvleg, ligeså uundværlig var kroaten, da anden halvleg blev til et luftbombardement. Vi havde ikke fået et point med, hvis ikke det havde været for hans skyttegravsevner.

En evig kilde til uro på Liverpools offensive dødbolde og stærkt medvirkende til at gøre Pogba så forvirret, at han plantede hånden på bolden.

 

RAGNAR KLAVAN – 6

I mine øjne månedens spiller i december, men esteren har ikke helt kunne leve op til det høje niveau i 2017. Står egentlig i vejen for en del i går, men mangler lidt fart, lidt finesse, lidt bevægelighed og en god portion Xanax. Når Matip-farcen er løst, glider Klavan ud på bænken igen.

 

JAMES MILNER – 7,5

Fortsætter en imponerende statistik med ikke at have tabt en Premier League-kamp, han har scoret i. Det er dog ikke kun målet, der var afgørende. Dødboldene lå godt, og bortset fra en enkelt situation havde han fint styr på en ellers for tiden storspillende Mkh Mikhrham armeneren.

Bidrog i øvrigt med noget fysisk og vilje til at tackle igennem i en kamp, hvor Liverpool ofte var fysisk overmatchet.

 

EMRE CAN – 6,5

Tyskeren spillede rollen som mest fremskudte midtbanespiller, og han er og bliver bedre en tand længere tilbage på banen. Meget kan man sige, men han er ikke bange for at blive involveret, og den tænding, han bringer, er fantastisk at have i et derby.

Desværre vil han stadig til tider en tand for meget, når spillet ikke flyder, og for mange boldtab pletter en ellers fornuftig indsats, hvor hans fysik var meget vigtig mod Paul Pogba. Når alle mand er klar, er det enten ham eller Wijnaldum på midtbanen – de er begge bedst (på hver deres meget forskellige måde) som 8’er.

 

JORDAN HENDERSON – 7

Kaptajnen var tilbage, og det har i hans fravær været tydeligt, at Liverpool bare spiller bedre, når han er der. Jeg får dårlige nerver, hver gang modstanderen spiller bolden forbi midtbanen, men har efterhånden vænnet mig til, at Klopps taktik er at lade midtbanen løbe tilbage og overfalde spilleren i boldbesiddelse.

Det spil er Henderson instrumentel i forhold til. En imponerende arbejdsindsats vejer op for de defensive placeringsmangler, man ikke kan komme udenom, at kaptajnen har i sin nye rolle.

 

GINI WIJNALDUM – 6,5

Jeg er helt med på kritikken af, at en spiller med den målnæse, vi så i Newcastle, skal score på flere af de chancer, han også nåede frem til i denne kamp. Burde have afgjort kampen med sin store chance til sidst, men kræfterne så ud til at være sluppet op.

Hans arbejdsindsats, fysiske power og evne til at binde spillet på midtbanen sammen er dog meget undervurderet i mine øjne. Fungerer bedre med Lallana som midtbanemakker end Emre Can.

 

ADAM LALLANA – 7

Havde en fast rolle i første halvleg som mandsopdækker af Michael Carrick, der blev hevet ud i pausen uden at have fået lov til at sætte spillet på Manchester Uniteds midtbane, hvilket de har været meget afhængige af i deres seneste run af gode resultater. Det kan næppe overvurderes.

Offensivt blev det en stille kamp for englænderen, der dog ej heller havde meget bevægelse omkring sig.

 

ROBERTO FIRMINO – 7

Puha, han ser træt ud. Firmino er slet ikke den samme spiller på venstrekanten efter et hårdt juleprogram, som han var, da han og Coutinho rev forsvar rundt efter behag i efteråret.

Når det så er sagt, så er Roberto Firmino på 70 procent stadig med afstand vores bedste spiler i genpresset, hvilket han også viste i går.

Prøvede lidt for ofte den lidt for smarte løsning med for mange boldtab til følge, men var Liverpools bedste offensivspiller på dagen. Må og skal udvikle sit spil, så vi kan regne med ham, når spillet skal sættes op på den sidste tredjedel af banen.

 

DIVOCK ORIGI – 6

Arbejdede hårdt i holdets tjeneste i diamanten, hvor han i forsvarsfasen skulle falde ud på kanten og dække en back op. Enkelte gange fik den unge belgier skabt problemer for Jones og Rojo med sin blanding af styrke og hurtighed, men alt i alt virker det som om, at hverken han eller medspillerne helt ved endnu, hvilken type angriber, han er. Skal han have den i dybden? Skal den spilles op på kroppen af ham?

Liverpool havde i store dele af kampen svært ved at spille sig ud af United-presset, og der kunne man godt ønske sig, at Origi var bedre til at bruge sin styrke til at modtage bolden og holde på den.

Offensivt fik han stort set ikke gjort sig bemærket hverken med driblinger, pasninger eller afslutninger. For mange dårlige beslutninger.

 

SUBS:

 

COUTINHO – 7,5

Gud, hvor har vi dog savnet ham. I en kamp, hvor Liverpool havde svært ved at finde det naturlige link-up mellem midtbane og angreb, kom Coutinho ind og fik på kort tid og ude af kampform vist, at når han først har bolden i fødderne, så er det meget svært at pille den fra ham. Skulle bruge 10 sekunder på at finde ind i samspillet med Firmino igen, da han smart serverede en af kampens største chancer på et sølvfad for landsmanden.

 

JÜRGEN KLOPP – 8,5

Sætter holdet perfekt taktisk op, så man både fik forstyrret United nok til, at de ikke kunne komme i flow, samtidig med at man beholdt nok offensive muligheder til selv at kunne vinde kampen. Spillernes tændingsniveau – bortset fra Lovren i første halvleg – var også ramt lige i røven. Kommer fra Old Trafford mod et United-hold i storform med et point uden Matip, Lallana som midtbanegeneral, Mané og Coutinho i en time. Det er Liverpools fire vigtigste spillere.

Et kritikpunkt kunne være, at han på trods af åbenlyst trætte stænger hos mange spillere kun bruger én udskiftning. Jeg er ikke altid enig med Klopp, men jeg er nået dertil, hvor jeg forstår hans ræsonnementer. Moreno skal ikke ind i forsvaret i en hektisk afslutning, og han havde allerede skiftet ud på venstrekanten. Sturridge kunne være en mulighed at sætte ind til sidst, men Firmino skulle som nævnt bruge ti sekunder sammen med Coutinho på at spille sig frem til en chance. Det er ikke urimeligt, hvis Klopp tænkte, at der kun skulle et enkelt glimt af magi mellem de to til for at vinde kampen.

Som sagt: Jeg kan sagtens følge argumenterne for, at denne eller hin spiller skulle have været skiftet ind, men ingen af de mulige indskiftninger kan jeg ikke også følge Klopps ræsonnement imod.

Seneste nyheder

KARAKTERER: WATFORD

KARAKTERER: WATFORD

Liverpool fik besøg af Watford, der ikke har scoret på udebane i de seneste 4 kampe, og har tabt 7 ud af deres sidste 8 udekampe. Omvendt står Liverpool rigtigt godt på hjemmebane for tiden, og...

Skrevet af LFC Denmark Family

Læs mere


BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

BUSKELYSEN: VÆRDIGT GENBRUG

“Snow is falling, all around me, players playing, having fun - It's the season for love and understanding - Salah four, Watford none…”   Kort før jul, helt nøjagtig den 20....

Skrevet af Martin Busk

Læs mere


NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

NEDTAKT: MO SALAH & LIVERPOOLS FANTASTISKE KOLLEKTIV

Når selv garvede fodboldfolk som Stevie G mangler ord til at beskrive Salah’s præstationer, så tilkommer det heller ikke mig at forsøge, men alligevel er der kun én passende ting at...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

THE EUROPEAN REDS TRIVES SOM UNDERDOG

Da City røg op af bowlen, føltes det for mange som et jordskælv, og de fleste rødes humør røg ned omkring nul. Hvis der findes nogen, som skal graves frem fra de mentale murbrokker,...

Skrevet af Thorsten Kjeldsen

Læs mere


#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

#KOPCAST (26) - SKUFFELSEN MOD UNITED & CL-LODTRÆKNING TIL 1/4-FINALERNE

Av. Weekendens derby var ikke noget sjovt nederlag at sluge, men vi kan ikke komme udenom kampen, selvom vi helst gerne vil glemme alt om den. Til at hjælpe os med at komme ovenpå, har vi inviteret Mikkel Lund...

Skrevet af Daniel Sichlau
Clark James

Læs mere